‘Leclerc wordt eerder kampioen dan Verstappen’

Auteur: , 37 Reacties

Aldus Lewis Hamilton. En hij kan het weten.

Verstappen

Verstappen en Leclerc: het zijn natuurlijk dé jonge talenten van de Formule 1. De vraag is niet of ze wereldkampioen worden, maar wanneer. Maar wie van de twee zou als eerst de wereldbeker in handen krijgen?

Deze vraag werd tijdens een persconferentie aan een expert voorgelegd, een zekere L. Hamilton. Je weet wel, de zesvoudig wereldkampioen en klimaatactivist. Hamilton vindt zowel Verstappen als Leclerc toekomstige kampioenen. Hij omschrijft de rijstijl van de jonge honden als “agressief, maar eerlijk”, en dat vindt hij “fantastisch om te zien”. Kijk, dat is toch aardig van ome Lewis.

Hamilton is dus complimenteus richting Max en Charles, maar er kan er maar een van de twee als eerst kampioen worden. Hamilton zet dan toch zijn geld in op Leclerc: “Ik denk dat Ferrari eerder in staat is om een auto te leveren die mee kan doen aan het wereldkampioenschap.” Voor de oranjegezinde F1-kijkers is dat natuurlijk niet fijn om te horen, maar het is wel een realistische kijk op de zaak.

Voordat er te veel aandacht uitgaat naar Verstappen en Leclerc, haast Hamilton zich te zeggen dat hij hoopt er zelf nog te zijn om beide te stoppen. Hij is voorlopig namelijk nog niet van plan het bijltje er bij neer te gooien. Volgens zijn vader moet hij nog wel een jaartje of vijf, zes mee kunnen.

Hamilton is natuurlijk niet de enige met verstand van Formule 1. Dus laat maar horen: wat is jullie voorspelling? Krijgt Hamilton gewoon gelijk en gaan Leclerc en Ferrari er straks als eerste met de titel vandoor? Of weet Red Bull het tij te keren en wordt het toch Max?

Via: Reuters.37 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Leclerc, obvious!!
Eerst volgende nieuwe kampioen? Ik ga toch eerder voor MV or zelfs Norris.
2020 sws niet; die is gewoon voor weer voor Hamilton.
2021 met de veranderingen: naar de afgelopen 10-20 jaar kijkende is Ferrari nooit het snelste in de omgang met de nieuwe restricties; terwijl RB toch redelijk aardig is aan het aanpassen van de auto na veranderingen.
Maar het zou zomaar kunnen zijn dat Norris in 2021 bij MB zit; of anders in 2022 bij een van de beste 2 teams. LeClerc gaat sws niet weg bij Ferrari en Vettel mag ook gewoon in 2021 nog bij Ferrari rijden, aangezien Ferrari niet voor 2021 met een nieuwe auto ook nog een onervaren coureur naast hun Leclerc gaat zetten, die dan pas in zn 3e Ferrari jaar zit.
@gregorius: het kan zo maar zijn dat Mercedes als team uit de F1 gaat in 2021, motoren levert aan McLaren en Lewis daar rijdt
@lekkerlinksrijden: nope… Als Mercedes weg gaat leveren ze ook geen motoren meer
@rednasnamsob: Wie zegt dat? Mercedes-AMG Petronas (voorheen Tyrrell, BAR, Honda en BrawnGP) is een andere fabriek dan Mercedes-AMG HPP (Voorheen Ilmor) dat een paar kilometer van elkaar af ligt.
@bassx: ik heb het ergens gelezen maar kan het ff niet meer vinden
@rednasnamsob: Dankjewel. Benieuwd wie het oude Ilmor Engineering dan koopt van Daimler. Red Bull samen met Aston Martin? Opdoeken is geen optie, de vraag is dan welk team of aufofabikant het Britse bedrijf koopt dat F1 motoren bouwt met 25+ jaar ervaring.
@gregorius: ik denk dat je zomaar eens gelijk zou kunnen hebben….
@gregorius: Ferrari heeft het anders bij de veranderingen van 2016 naar 2017 (bredere auto’s grotere achtervleugel) het toch beter gedaan als Red Bull. In 2016 was Red Bull duidelijk beter als Ferrari, in 2017 was het ongekeerd…
@notsobig: Dat was een marginale aanpassing, niet een volledig nieuw motor + aandrijving + body concept. Enne: beter dan he !
Valt niet echt iets zinnigs over te zeggen vind ik. Beide coureurs hebben de kwaliteiten om kampioen te worden. De vraag is in mijn ogen dan ook welk team de beste auto weet te bouwen. De coureur van dat team heeft dan ook de grootste kans om kampioen te worden. En vanaf 2021 kan dat ook zomaar een ander team dan de huidige drie topteams zijn.
@berlinetta: Zou toch wat zijn als Ocon in 2021 kampioen word met Renault?! Dat is het mooie aan nieuwe regels, er kan van alles gebeuren.
Ferrari blijft een chaos team in mijn ogen. De prestaties zijn niet constant genoeg. Red Bull heeft minder budget, maar wel de beste rijder. Het worden spannende tijden!
ik deel de mening van Hamilton enigzins, echter ik denk dat Max beter is, dus als Red Bull in de buurt van Ferrari komt, dan wordt het spannend.
Ik denk dat de andere teams in 2021 nog niet er bij zitten, maar daarna, als de budget cap gaat doorwerken, dan gaat de rangorde op de schop. Maar de budgetcap start pas in 2021 als de auto’s al ontwikkeld zijn. Dus het eerste jaar is het Mercedes, Red Bull en Ferrari.
@realhustler: Die budgetcap is voorlopig nog een wassen neus. De cap ligt nu nog hoger als het kleinste team aan totaal budget hebben en dan is het meerde deel nog niet eens mee gerekend.
It is I, Leclerc
LH doet er alles aan om MV een beetje over de zeik te helpen. Dat is LH
@asmulders: En ziet MV als zijn grootste bedreiging
@asmulders: hij trekt een logische conclusie: overall is Ferrari dit jaar verder dan red Bull. Als ze beide de lijn doortrekken staat Ferrari er beter voor.
@asmulders: overigens even afwachten hoe Ferrari er komend weekend voorstaat. Vallen die weer door de mand dan kan het volgend jaar best eens anders zijn…
Ik hoop van niet.
Beetje lastig te voorspellen nu Ferrari door een dal(letje?) gaat. Als de GP in de VS een uitzondering is geweest dan denk ik dat LH een punt heeft en dan is Ferrari het te kloppen team volgend jaar. Zo niet dan wordt LH volgend jaar 7 voudig wereld kampioen.
Hamilton gaat weg na 2020 nieuwe regelgeving….
Ik zie het vooral als psychologische steek naar Bottas. Vooral begin dit jaar was hij zeker in vorm (kortstondig, dat wel) en Lewis weet dat hij ook volgend jaar flink aan de bak moet als Bottas de vorm die hij een beetje heeft terug gevonden kan vasthouden.

Wie van de twee jonge honden kampioen wordt is koffie dik kijken. Zowel VER als LEC zijn nog jong en het is nog maar de vraag hoe consequent ze blijven en hoe goed ze onder druk kinnen staan. Wat dat betreft heeft VER de beste kaarten in huis op het moment.
“En hij kan het weten.” Op basis waarvan?
Net als alle reacties die op dit artikel gegeven worden, is dit een grote ‘wat als?’ Een tombola. En ik hoop op Max!
Zolang MV niet overstapt naar een topteam, dan gaat LEC helaas met de roem er vandoor. Zo werkt het nou eenmaal helaas..
@artje: red bull is een topteam.
Boeiend wie er kampioen gaat worden, laat maar een mooi seizoen zien met mooie inhaalacties
Degene met de beste auto word wereldkampioen…. wie er dan in zit… dat is em. Als hamilton nu stopt en nick schumachter zijn plaats in neemt, zal hij winnen. Hmm afgezien t geluid is formule E een stuk spannender.
Er zijn weer nieuwe regeltjes
Mag geen brandbare vloeistof via intercooler de verbranding ruimte in
Daar gaat Ferrari
Wat een titel zeg, wie zou zijn geld niet op Lec zetten? Zijn kans is ietsie pietsie groter maar eerst wordt Ham 7 voudig kampioen zo vrees ik. Tussen Fer en RBR is het niet zo een dramatisch verschil met Max in de RB, wat wil zeggen; als Max en Lec dezelfde wagen hebben is het Max die sneller is, dat geloof ik heilig.
Bottas 3.0
Zullen we anders gewoon maar gaan racen? Als ik de soap van F1 wil volgen kijk ik wel op speculatieblog (niet dat AB hier niet over mag berichten, maar er wordt zoveel waarde gehangen aan meningen van coureurs voor wie ’t net zo koffiedik kijken is als voor ons)
Ach, het is zoooo eenvoudig. LH wordt nog 2 jaar kampioen, dan heeft hij de records en stopt hij.
Mercedes haalt dan voor 60 mio per jaar MV, maar helaas, het door der Michael neergezette Merc tijdperk waar LH zo mooi de vruchten van plukt is dan net voorbij. Vervolgens wordt CL dan kampioen met Ferrari.
Dus ……., beste Max, laat zien dat je een slimme jongen bent en laat CL die zak geld van Merc oprapen en maak een deal met Ferrari tzt. Je komt voor 40 mio‘s, maar als je ze kampioen maakt krijg je er 60 bij. Als bonus krijg je dan het kampioenschap. Ik maak ff screenprint en over 3 jaar herinner ik jullie eraan! ;)
Tja, in 2020 is het zeer aannemelijk dat het weer een Mercedes wordt. De auto’s worden namelijk maar marginaal anders. Vanaf 2021 is er zo’n enorme verandering dat de kaarten echt opnieuw geschut worden. Het kan zomaar zijn dat Mclaren of Renault het dan ineens fantastisch doet. Historisch gezien is de kans groot dat Ferrari het vanaf dan beter gaat doen dan Redbull en dat Leclerc eerder kampioen is. Ik hoop het overigens niet. Niet alleen voor Max, ik vind het gewoon een onsympathieke Fransoos.
Het is een beetje motorolie kijken vind ik. Hoewel een coureur uiteraard een belangrijke factor is in deze formule (haha) is, is het ook slechts één van de onderdelen dat tot een wereldkampioenschap leidt. Pas in het seizoen van 2021 kunnen we hier een iets minder speculatieve gok op wagen want beide mannen hebben het in huis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).