Wie redt deze Maserati van de ondergang?

Auteur: , 25 Reacties

Als de eigenaar namelijk niet snel op komt dagen worden er korte metten gemaakt met deze Italiaan.

Wie redt deze Maserati van de ondergang?

AIs je dit leest en denkt: ‘Verdraaid, dat is mijn Maserati’, neem dan snel contact op met de werf van gemeente Veenendaal. Anders zit er voor hen namelijk niks anders op dan de auto te vernietigen.

Wat is er aan de hand? De plaatselijke Toezicht en Handhaving van Veendaal zit met deze verlaten Maserati in hun maag waarvan ze niet kunnen achterhalen van wie die is. Er zit namelijk geen kenteken op en het VIN-nummer is ook niet bekend. Daarom hebben de Veenendaalse boa’s hun toevlucht genomen tot social media in de hoop de eigenaar boven water te krijgen.

Het type vermelden ze daarbij niet, maar afgaande op de foto lijkt het te gaan om een Maserati 430 4V. Dit is een van de talloze versies van de in 1981 geïntroduceerde Maserati Biturbo. Hoewel het meestal andersom is, werd de Biturbo eerst als coupé gepresenteerd en is er pas later een sedanversie van gemaakt. De vuilniszak kan niet verhullen dat het hier om zo’n vierdeursvariant gaat.

Ook van de sedan zijn er veel verschillende versies gemaakt, maar we hebben hier waarschijnlijk met een Maserati 430 4V van doen, afgaande op de koplampen. Aangezien de velgen van een eerdere Biturbo afkomstig zijn is het ook niet uitgesloten dat het een ouder exemplaar betreft. Als er zich Maserati-experts onder de lezers bevinden laten we ons graag verbeteren.

We gaan er nu gemakshalve even vanuit dat we het bij het rechte eind hebben en dat betekent dat het om de laatste variant van de Biturbo gaat, die van ’91 tot ’93 in productie was. Deze 430 4V is voorzien van een 2.8 liter V6, die goed is voor 275 pk. De laatste keer dat deze motor tot leven is geroepen is waarschijnlijk al even geleden en als de eigenaar niet voor 27 november van zich laat horen zal dat misschien wel nooit meer gebeuren.

Met dank aan Jeroen voor de tip.

Update: Volgens De Gelderlander heeft de eigenaar zich gemeld bij de gemeente! Case closed.25 reacties

Hopelijk wordt deze Maser van de ondergang gered, voor zover dat nog mogelijk is…
Deze heeft viergaats naven, en is dus in de basis waarschijnlijk pre-87. Lijkt een beetje een mishmash van andere Maserati-delen.
@vaakbenjetebang: En die motorkap is ook vaag. Kan me zo geen Biturbo-variant voor de geest halen waar de NACA-ducts op die plek zaten (maar goed, ik ben geen absolute kenner). Lijkt wel een stukje huisvlijt.
@vaakbenjetebang: … maak je posting af, luster. Bovendien zaten de NACA-ducts volgens mij 180 graden andersom georiënteerd, af -fabriek.
@vaakbenjetebang: – lutser – ;-)
Ik denk dat de “eigenaar” hem liever kwijt dan rijk is.. daarom platen en vin eraf.
@amsterdam: waarschijnlijk zijn de openstaande boetes hoger dan de schrootwaarde 😂 Daarom willen die BOA’s natuurlijk ook liever de eigenaar vinden i.p.v. geld uitgeven aan wegslepen…
Niet waard om te redden
Hmm gratis auto
@maferick74: nu nog bewijzen dat je de eigenaar bent of kent…
@ouwedibbes83: geloven me op mooie blauwe ogen, heb alleen geen sleutel en papieren meer
Ik heb er een gehad vroeger. De slechtste auto die ik ooit heb gehad. Dus wat mij betreft slopen!!!
Je sloopt gewoon geen Maserati. Punt. Mooi geschreven stukje en zelfs wat extra research gedaan naar het exacte type. Hopelijk komt het goed met deze auto.
@mynameisjeroen: ze slopen zichzelf toch?
8v(Alves) in een 6-cilinder? Volgens.. mij was het dan een 4v(ivm het aantal deuren).. er is volgens mij geen 8v …
@tvr1974: Je hebt helemaal gelijk, is inmiddels aangepast
Toch gek, dat iemand zo’n auto laat wegkwijnen. Bodemloze put op wielen misschien? Of gewoon reddeloos verloren?

Zo weet ik ook nog wel een verweesde auto te staan. In Arnhem-Zuid staat een Mazda MX5 al enkele jaren(!) staat te verpieteren, gewoon op een openbare parkeerplaats. Op het oog ziet deze er nog wel oké uit (lak en kap lijken nog wel redelijk) maar enkele banden zijn plat en de apk is al lang geleden verlopen. Zelfs kaartjes onder de ruitenwisser (van handelaren) hebben klaarblijkelijk geen resultaat. Gek (of gelukkig) genoeg is deze nog niet ten prooi gevallen aan zowel BOA’s of vandalen.
Doodzonde.
@RRRobert: staat hier in Groningen ook een peugeot 306 station in de oosterpark, dikke laag hars er overheen, heel apart.
@rrrobert: Wellicht is de eigenaar overleden. Eigenlijk heb ik geen idee wat er gebeurt op adminiatratief niveau als iemand overlijdt die verder niks of niemand ‘heeft’. Eigenaar overleden, auto staat ergens, maar wie doet er wat mee?
En het is nog een cabrio ook zo te zien!

Ow wacht …..
Rijp voor de sloop. Is geen eer aan te behalen.
Die is stuk…
Niet de meest fantastische Maserati aller-tijden, maar het doet wel zeer dit zo te zien.
De eigenaar heeft zich inmiddels gemeld! Of in ieder geval iemand die zegt dat hij de eigenaar is :)
Heb nog gekeken naar een 4.24v. Lekker hoekig jaren 80 ontwerp. Helaas zijn ze zeldzaam slecht in elkaar gezet, in een tijd dat Maserati de onderdelen bij elkaar raapte om te kunnen overleven. Het kan kan dus dat de hierboven genoemde ‘afwijkingen’ gewoon a fabriek zijn.

BTW: hoop ik wel dat dit exemplaar gered wordt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).