Is dit de Seat León ST? [updated: ja.]

Auteur: , 15 Reacties

Seat heeft voor de IAA in Frankfurt (september) een ST-versie van de nieuwe León aangekondigd, en zo te zien kijken we hier naar de eerste afbeeldingen van de station.

De stationwagonisering van VAG’s budgetmerken is in volle gang: onlangs konden we al kennis maken met de Skoda Rapid Brokeback, en nu krijgt de Golf Variant ook een Spaans broertje in de vorm van een León ST. Logisch natuurlijk, lepel er een 14%-schraapdiesel in, en je hebt een mooie troef in het leasesegment. Veel voah weihnag, daar houdt de Nederlander wel van.

Naast de vijfdeurs en de driedeurs (SC) wordt dit de derde carrosserievariant van het model dat ervoor moet zorgen dat Seat toh nog een paar auto’s blijft verkopen. Ook nog maar een cabriootje er bij doen, Seat? Of een Leon MPV? De mogelijkheden zijn eindeloos.

De onthulling volgt ongetwijfeld vlot, tot die tijd hebben we alvast een aantal plaatjes via onze Tsjechische collega’s van Autoforum. De motoriseringen laten zich raden: een 1.6 TDI met 14% bijtelling voor de leasers, een 180 pk 1.8 TSI of 184 pk 2.0 TDI voor de doorrijders, en daartussenin de usual suspects uit het concern (1.2 en 1.4 TSI’s dus).

Duik eens in de gallery, en laat ons weten wat je er van vindt.

UPDATE 22-07: officiële foto’s zonder watermerk toegevoegd. De laatste 2 foto’s in de gallery betreffen het FR-model. De Ecomotive, met 110 pk 1.6 TDI verbruikt op papier 3,3 liter per 100 km. De kofferruimte bedraagt 587/1.470 liter, iets minder dan de Octavia Combi (610 / 1740) en Golf Variant (605 / 1620). Instapper wordt een 86 pk sterke 1.2 TSI.15 reacties

Lijkt erg veel op de Golf Variant, wel strakke lijnen overigens.
Mooi dingetje wel! Eerst maar eens duikspullen kopen..
Amfibie?
Prima budgetversie van de Golf Variant!
Veel voah weihnag, daar houdt de Nederlander wel van…

Met onze belachelijke prijzen heb je nog steeds weihnag voor veel heur. We houden er wel van, maar ook wel min of meer wat genoodzaakt als het over auto’s gaat…
De Golf 7 Variant is erg mooi, deze niet.
Ik vind het eigenlijk best wel saai. de vijfdeurs vind ik best leuk maar denk dat ie snel verveeld. maar saaier dan de golf variant is ie gelukkig niet
Buitenkant Leon heb ik altijd mooi gevonden.
Interieur daarentegen vind ik een afknapper, hopelijk (zal wel niet) hebben ze in de ST een ander interieur zitten?!?!
@jumpman: in de update zijn er nu ook foto’s van het aangepaste interieur. Dat heeft nu ook meer kleur en dat doet heel veel goed. De radio en de ventilatie roosters ogen nog steeds 1982 maar ik vindt het nu wel acceptabel.
Seat wordt toch niet verkocht hier, vraag me af waarom…..
@norge: niet!? Ik struikel haast over de 1.2 TDI-tjes….
@rednasnamsob: hier, (in Noorwegen) denk ik
Doet me een beetje aan de Ibiza ST denken…, maar die heb ik al…;-P
Het klinkt extreem afgezaagd maar man wat is deze ST saai. De SC heeft nog iets speels, deze ST is dat volkedig kwijt. Jammer.
Niet mooi, niet lelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).