Lewis Hamilton blijft bij Mercedes, Max mikt op P7

Auteur: , 25 Reacties

De Britse coureur zit er voorlopig weer warmpjes bij, waar onze Nederlandse held flink door zal moeten trappen voor WK-punten.

Dolla dolla bill y'all

Hamilton gaat 30 miljoen GBP per jaar verdienen bij de Duitse renstal. De coureur staat nu nog op de loonlijst voor 29 miljoen euro, maar dat bedrag gaat behoorlijk wat omhoog. Geen probleem dus, als die originele Cobra een keer naar de garage moet.

De coureur rijdt sinds 2013 bij Mercedes en wist zichzelf vorig jaar tot wereldkampioen te kronen. Eerder werd hij dat in 2008 met een McLaren, die niet geheel toevallig met een Mercedes-motor werd aangedreven. Dit weekend strijkt het F1-circus neer in Monaco, waar teamgenoot Rosberg vorig jaar nog wist te winnen.

Max Verstappen blikt vooruit naar Monaco

Verstappen hoopt met z’n Toro Rosso voor een zevende plaats te kunnen gaan in het prinsdom. Ook dit weekend wordt bij de trainingen gebruikgemaakt van een oude motor, het team is immers al aan z’n vierde krachtbron toe. Wel is het volgens Max een pluspunt dat de motor op het stratencircuit van Monaco minder bepalend en belastend is.25 reacties

Zucht….
Hoe komen jullie aan deze info?
@burninrubber: Maurits en Lewis gaan way back…
@burninrubber: Internet.
@burninrubber: Heeft hij zelf op z’n facebook gezet.
@burninrubber: Lewis Hamilton facebook page liken… ;-)
Ach gossie, wat leuk dat dat jongetje die centjes krijgt! Daar kan hij mooi kraaltjes en kettinkjes van kopen!
@gtwillem: Niet zo denigrerend en jaloers doen hè… maar al met al zijn zulke bedragen in de sport voor een individu wel heel absurd!!!
@venividivici: ik ben zeker niet jaloers. Sterker nog: ik vind dat hij dat zeker waard is. Hij heeft absoluut de potentie dit jaar weer wereldkampioen te worden, hij is aantoonbaar sneller dan Rosberg. En Hamilton groeit als coureur ook nog steeds, hij wordt steeds constanter.
Hij had beter z’n salaris in Euro’s kunnen krijgen. Door de hoge stand van de pond momenteel kost ‘m dat een behoorlijke wisselkoers lijkt mij.
@jack_abarth:

Iemand hier toevallig meer uitleg over, ben geen econoom namelijk maar het is meer een veronderstelling.
@jack_abarth: je geeft zelf al het antwoord.
@jack_abarth: Wanneer Hamilton in zijn contract heeft staan dat hij in GBP uitgekeerd wil worden ligt het valutarisico bij Mercedes. In andere valuta, dan ligt het valutarisico bij Hamilton.
@jack_abarth: GPB staat op het moment op €1,40 dat betekent dat deze 30 miljoen GPB op ruim 42 miljoen Euro neer komt, een verhoging van 13 miljoen ten opzichte van vorig jaar dus.
Mooi salaris dacht ik zo!
ik ben er bij zondag! ben benieuwd hoe het nu live is
@henkhupelschoten: geniet ervan zou ik zeggen! Ik ben iig retejaloers:)
@jordy14: Dankje haha!
Het is ongeveer €35000 per rondje. Dat vind ik best goed onderhandeld van hem :-))
Ik kreeg dit ook als notificatie van mn f1 app
Staat die pauper weer met zijn gouden kettingen.
Met een Mercedes kan iedereen kampioen worden.
Hoop dat Hamilton rosberg weer pakt en dat max inderdaad punten gaat pakken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).