Lewis Hamilton gooit schaduw op Max Verstappen

Auteur: , 64 Reacties

Tevens denkt de Brit niet dat er voor Ricciardo plaats is bij Mercedes.

Lewis-Max

And the hits keep on coming voor onze Max. Ron Dennis, zelf ook niet vies van een mindgame of twee, omschreef de F1 paddock ooit als een pirañha club. En inderdaad, en masse duiken de pirañhas dezer dagen op de verwonde haai die Max Verstappen heet. Nou weet ik niet of pirañhas en haaien ergens op de wereld daadwerkelijk dezelfde habitat delen, maar je begrijpt wat ik bedoel. Max is dankzij zijn snelheid en leeftijd nu al een gevaarlijke gast voor de ‘gevestigde orde’ en nu de Nederlander het moeilijk heeft, lijken enkele potentiële concurrenten hun kans schoon te zien de Nederlander vast een tikkie te geven. Wie weet wanneer het nog van pas komt in een mentale oorlog de komende jaren.

De laatste die zijn naam toevoegt aan de plethora aan has-beens die de dolk in Max’ ego nog even een keer naar links en naar rechts draaien heet Lewis Hamilton. De Brit werd eigenlijk alleen maar door de BBC gevraagd waar hij verwacht dat Ricciardo volgend jaar rijdt, maar besloot even ‘dieper’ in te gaan op de materie. Mercedes is volgens hem geen echte optie, daar teambaas Toto Wolff onlangs aangaf dat de driepuntige ster in principe niet verder kijkt dan de coureurs binnen de eigen gelederen. In de praktijk wil dat zeggen dat als een van de twee huidige coureurs (gedwongen) vertrekt, Ocon de logische vervanger is. Nu er toch schaduw geworpen wordt: dat verklaart waarschijnlijk ook waarom de Fransman ruim baan maakte voor Hamilton in de race van gisteren.

Bij Ferrari ziet Hamilton Kimi nog wel even doorgaan. De Finse veteraan heeft er dit jaar de snelheid redelijk goed inzitten, de relaties met Vettel en het team zijn klaarblijkelijk goed, dus waarom niet? Vandaag dook er een interessant gerucht op dat Kimi al met Toyota zou hebben gesproken om weer rally’s te gaan rijden in 2019, maar dat werd al snel ontkent door de Japanners.

Dus is de logische optie die overblijft voor RIC een langer verblijf bij Red Bull, aldus Hamilton. Dat is volgens hem ook best aantrekkelijk, omdat Daniel bij RBR volgens de viervoudig kampioen de facto de eerste rijder van het team is.

[Ricciardo] is pretty much the lead driver in that team so it’s not a bad place to be. If at some stage Red Bull get an engine [red: een betere motor], they are going to be even closer to us. They could win many more races and he just has to keep his head down and keep doing what he’s doing and he should have his options ready.

Shots fired.64 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
De koning @Jaapiyo: spijkers op laag water zoeken.
RIC is slimmer en sneller dan max dus hij zou het wel verdienen maar als je in de Benz rijd is winnen niet meer zo cool, die ric is trouwens een sympathieke jongen. Hij past wel bij red Bull, verstappen zal altijd eeuwige 4de blijven
@autospotterkerkrade: sneller?
@joortje2: kijk eens naar de ranglijst….
Beetje vergezocht eigenlijk. Mja, wel weer een photoshopje.

En op het moment is Ricciardo ook gewoon nummer 1. Hij haalt de meeste punten binnen plus twee overwinningen.
@viezefreddyw: Yup. Geweldige kerel, uitstekend en een beetje ondergewaardeerd coureur. Qua snelheid erg gewaagd aan Verstappen.

Enig nadeel aan Ricciardo is dat hij misschien te aardig is. Om F1 kampioen te worden moet je ook een eigenwijze en brutale klootzak zijn. Dat lijkt ie niet te zijn.
@willeme: Daar kunnen we alleen maar achter komen als hij in een kampioenschapswaardige auto zit…
@willeme: “te aardig”, buiten de baan misschien maar op het circuit gaat ie er gewoon vol voor imho.
@willeme: Ik denk dat niemand later remt dan hij hoor. Kan me vorig jaar China nog wel voor de geest halen. Ric kan remmen zoals Max tot nu toe zijn credits in de regen krijgt. Het grote probleem met de NL fans is dat ze worden geïndoctrineerd door Kamphues&co. Als jij 3 jaar lang te horen krijgt dat niemand zo kan inhalen als Ves ga je dat geloven. Ik vind hem ook echt super inhalen en unieke acties uithalen begrijp me niet verkeerd. Ik wil niets liever dan hem WK zien worden asap. Maar de acties zijn vaak net op of over de rand. De rest van die jongens kunnen die acties ook bijna allemaal wel hoor. Het grote verschil is dat ze 3 keer nadenken. Rbr heeft altijd al een voordeel gehad dat de auto over unieke eigenshappen beschikt en sommige bochten wat fijner kan nemen. Dat voordeel benutten beide coureurs erg goed! De rest van het veld is zich gewoon bewust van wat hun auto niet kan. Daniel ook, die is realistisch en weet dat je op sommige banen gewoon de sjaak bent tov Ferrari of Mercedes. Maar hij zorgt er dan well weer voor dat hij de race uit rijdt. Kijk maar eens naar onmogelijke podiums van rbr. Max hangt dan op p5 op 15 seconde van Raikonnen bijvoorbeeld. Daniel hangt dan aan de staart van Max met het idee dat hij sws punten heeft. Het is misschien wat ver gezocht, maar Verstappen heeft een te grote winnaars mentaliteit. De Jos in hem moet getemperd worden.
Zou zijn moeder waarzegster zijn?
Op de kermis in Appingedam ?
Madame Zora
Eigenlijk heeft hij toch ook gewoon gelijk? Ricciardo rijdt al langer voor het team dan Verstappen en heeft al bewezen dat hij altijd kan presteren. Geef hem een goede auto en hij zou zomaar kampioen kunnen worden. Max heeft ook bewezen dat hij het kan, maar de laatste races wordt wel duidelijk dat hij niet altijd weet te presteren. Dan ben je wat mij betreft op dit moment geen nr. 1 binnen het team.
Max replied:

Some people tell me that I need help
Some people can fuck off and go to hell
God damn, why they criticize me
Now shit is on the rise so my team despise me
Fuck em! And feed em cause I don’t need em
I won’t join em if I can beat em

@ikleesookoverautos: Cypress Hill, nice!
@viezefreddyw: Scherp, had t niet gezien.
@ikleesookoverautos: hulde. Cypres Hill baby
Verstappen aan haai??? Een goudvis ja.
Logisch toch? Hij presteert beter en constanter dan Verstappen.
Verstappen neemt te veel domme risicos.
Zinnig.
Als het omgekeerd was gister, dan was het Ver die liet zien hoe professioneel kon zijn en Ric die maar pech blijft hebben in Monaco.
Hamilton een has-been? Zo dom dat ik er eigenlijk niet mag op reageren.
@alfapeter: Dat staat er niet. Hamilton schaart zich ertussen met de uitspraken, maar nergens staat dat hij er óók eentje is ;-)
Ik vind het super vermakelijk. Het is overigens wel een terugkerend fenomeen en dit keer is het een Nederlander.

Senna kon ook zeer snel zijn, maar ook onnodig crashen. Schumacher was in zijn beginjaren ook behoorlijk onbesuisd. Bij Benneton waren ze de eerste jaren ook aan het facepalmen.

Gaan we iets verder en dan zien we dat een jonge L. Hamilton ook diverse risico’s niet uit de weg ging. Een paar jaar later deed Vettel het ook.

Wat ze allemaal gemeen hebben: ze hadden nul respect voor de grote namen en gingen constant tot het gaatje. Allemaal waren ze erg jong, alhoewel ouder dan Verstappen nu is. Dat ze die speldenprikjes uitdelen is logisch, want ze weten dat ze qua pure snelheid echt een probleem gaan krijgen met dat joch.
@willeme: Dat is inderdaad de meest positieve kant om het te bekijken, vergelijken met grote namen, laten we dat maar doen dan. Straks gaan we hem vergelijken met zijn pa, en noemen we hem Max grindbak! :P
@dutchdriftking: Die heb ik eigenlijk nooit begrepen. Ik vond Jos Verstappen echt een uitstekend coureur. Als het moet zich voordeed kon hij geregeld mooie dingen laten zien. Een raszuivere racer die vaak bij (helaas) het verkeerde team zat. Wel wist hij die trage kisten vooruit te krijgen en zijn teammaten eruit te rijden, op de ene Duitser uit Kerpen na, dan.
@willeme: Klopt, maar ook Jos heeft wel eens te graag gewild en daarom iets te veel risico genomen. Aan de andere kant, wanneer rij je om te winnen, en wanneer neem je een te groot risico? Voor het zelfde geldt had Max gisteren op het podium gestaan en had hij de held van de dag geweest….
@dutchdriftking: Er zijn nog een paar andere zaken die meespelen in het concept Verstappen, één daarvan is het leren kracht en macht in harmonie te brengen. Daar doen de topcoureurs een jaar of anderhalf over en Max is in zijn eindfase aanbeland, zo heb ik gemerkt en gezien, aan zijn rijstijl. Een andere factor in het concept is, dat de overige coureurs over het algemeen anders rijden, minder op het randje, omdat zij eerder beseffen, dat meerijden het hoogst haalbare is in de formule 1, winnen en podia, zijn een illusie is waar zij wel naar streven, maar waarschijnlijk moeilijk zullen behalen. Meedoen wordt zo belangrijker, dan winnen en dat geldt niet voor Verstappen, die is in de formule 1 om te winnen en durft daardoor ook risico’s te nemen, die een ander niet neemt, omdat het punten kan kosten, of omdat zij het gewoon weg niet aandurven, vanwege de veiligheid.
Dan denk ik, dat daardoor Max een supertalent is, die gaat gewoon echt voor het maximale en dat geeft soms pijn, maar ook vaak plezier. Voor hemzelf, het team en als toeschouwer en fans.
De diepe dalen zijn ook nodig, om een nog mooiere prestaties neer te zetten.
En als je jezelf afvraagt, of hij dat allemaal wel waard is, dan is het antwoord; Ja. Omdat hij sinds zijn intrede, of eigenlijk al vanaf de bekendmaking, dat hij zou gaan toetreden, het formule 1-circus op volle toeren is gaan draaien.
Max heeft in zijn eerst twee en half jaar al veel waarde opgebouwd, welke genoeg is voor deze ‘terugval’, hij heeft andere coureurs tot de toppen van hun kunnen gedreven, meer dan wie dan ook. Een mooi voorbeeld was Hulkenberg gisteren, waar Nico constant in zijn spiegels moet hebben gekeken, of Max niet een poging waagde.
Hij moet ook leren dat de rest minder getalenteerd is, dan hij en dat dat soms lastige situatie met zich meebrengt, waarin verwacht wordt, dat hij die lastige situaties oplost.
Dat evenwicht is een constante punt van aandacht in zijn racecarriere en dat kan soms anders uitpakken, dan verwacht.
-edit: nutteloze bijdrage-
@c63s:
Je hoeft het niet te lezen.
@desjonnies: Mij zegt het, dat het boven zijn verstand gaat, is ook begrijpelijk, mindere goden moeten er ook zijn en die kunnen prima functioneren.
@willeme: Dat was Jos z’n eerste seizoen in de F1 met Schumi naast hem als nummer 1 in een Benetton die voor hem gemaakt leek. Hij viel ook in dat seizoen voor ik meen JJ Lehto. Op zich begrijpelijk dat je Schumi dan niet verslaat. Daarna is het fout gegaan en had hij niet naar Simtek (of was het Footwork) moeten gaan. Bedankt Huub Rothengatter…
@willeme: @skinnybmw: Pedro de la Rosa was ook behoorlijk goed gewaagd aan Jos bij Arrows. Het is vooral daarom dat ik ‘m niet zó hoog inschat. Maar in die tijd hoefde je ook nog niet de allersnelste te zijn om een mooie carrière op te bouwen. Ik had Jos wel toevertrouwd hetzelfde te doen als Coulthard bij McLaren. Maar ja, shoulda woulda coulda…
@willeme: Helemaal mee eens. Het is eigenlijk “the mark of a champion” dat veel te graag willen en daarom fouten maken. Persoonlijk zou ik Verstappen nu juist wel het vertrouwen geven als teambaas en hem blijven steunen. De alternatieven zijn er niet echt (alhoewel: Alonso?).

Maar ik ben er eerlijk gezegd niet heel erg gerust op. Horner was gisteren na de race helemaal lyrisch over Ricciardo. Toen Verstappen ter sprake kwam zei hij iets als “hij heeft gedaan wat hij moest doen” en begon toen meteen weer over Ricciardo te babbelen. Geen complimenten of zoiets maar he’ll be kicking himself leaving this weekend” was het meest hart onder de riem stekerige wat Horner over Verstappen te zeggen had.
@pomoek: Daar zou ik niet te veel waarde aan hechten. Voor Horner was het de bedoeling dat er twee Red Bulls bovenaan stonden. Die 9e plaats is volkomen waardeloos, ondanks die 2 punten. Maakt niets goed. Dus in dat opzicht zijn ze (weer) teleurgesteld in hun coureur.

Ik ben van mening dat zo’n periode er ook een beetje bij hoort. Je ziet het met jonge, talentvolle voetballers ook. Die vallen af en toe wat terug en zijn niet altijd even consistent.

Ik denk alleen dat Horner en Helmut Markko een beetje boos zijn omdat ze te veel punten mislopen en daar hebben ze volledig gelijk in. Ik denk echter wel dat ze Verstappen echt niet laten gaan. Ondanks zijn mindere vorm deze races, is het qua potentie een van de interessantste coureurs.
@willeme: Volwassen worden hebben de andere coureurs al in lagere klasses kunnen worden. Dr Marko en Cristian Horner mogen nog steeds blij zijn met de jonge Verstappen, hij heeft hen vorig jaar het vertrouwen gegeven, na alle malheur met die Renault-motor en hij heeft toen toch bijtekend.
Nu zit het Max zelf wat tegen, omdat veel sneller wil, dan dat het gaat, dan kan je niet ineens je vertrouwen opzeggen.
Men wist dat zij een extreem jonge rijder binnenhaalde 2014, eentje die veel geld voor hen verdient, door de jeugd naar de F1 te laten kijken, hun drankje te laten drinken en het team en de sport zo voortdraagt naar de toekomst. Een sport die enigszins op het randje stond om om te vallen.
Zo’n jongen moet je extra de tijd geven, Red Bull heeft hele diepe zakken en kan de punten- en geld-pijn makkelijk verdragen, zonder Max had Red Bull Racing geen bestaansrecht meer, want ook Ricciardo is weer opgeleefd en rijdt op de toppen van zijn kunnen.
Dat is allemaal hartstikke fijn, maar wel dankzij één jongeman met mega veel talent en lef.
@orichy: Uiteraard, dat komt er ook bij kijken. Ze hebben met hun volle verstand een 18-jarige in hun auto gezet. Net als met hele jonge voetballers (of andere atleten) kun je verwachten dat ze veel talent hebben en af en toe een slechtere periode kennen. Bij Verstappen is daar nauwelijks tijd voor geweest.

Het is voor de pers en de publieke opinie dat ‘ie nu moet wieberen en terug gezet moet worden naar Toro Rosso. Dat is onzin, natuurlijk. Op het moment dat hij wordt terug gezet, breekt Mercedes zijn contract open, betalen ze een heleboel euro’s en nemen zij Verstappen over. Ondanks de fouten van afgelopen races, is het nog altijd een van de snelste coureurs. Dat stabiele komt wel, die snelheid kun je moeilijker aanleren. De man is nu twintig en kan nog 15 jaar mee. No way dat Red Bull hem wegdoet.

De demotie van Kvyat was logischer. Hij maakte nog dommere fouten en was toen al duidelijk een minder snelle coureur dan Verstappen. Terwijl dat een opkomend talent was. En kijk wat ze nu hebben: Hartley en Gasley. Aan Hartley wordt getwijfeld (logisch) en Gasley pikt het aardig op. Maar op het niveau van Verstappen lijkt hij nog niet te zitten.
@willeme: facepalmen een onethisch verantwoord woord in willeme’s vocabulaire.
Ik moet écht lachen om die domme pressure cooker. Eerst met Daniel Ricciardo ernaast en nu met Hamilton
cwickbait.. geen shots fired, ric is op papier simpelweg de eerste rijder daar.
Kan beter de story of prive lezen. Wat een nutteloos artikel. Het heet toch AutoBlog? Dit gaat niet om autos maar om mensen zelf.
-edit: nutteloze bijdrage-
@joortje2: Als je het zo kut vind, néém dan in godsnaam een abonnement op de Story of Privé en blijf hier weg… Dat geroeptoeter altijd van die niksnutten aan de zijlijn. Start zelf een blog over auto’s en maak het succesvol. Daarna mag je je grote mond opentrekken.

Bah.
@nicolasr: zozo. Het zit je wel hoog he? Heftig voor je hoor. Ik vind het een prima blog!! Echter zou het leuk ziin als het echt puur over auto’s gaat! Maargoed, jou reactie zegt meer over jezelf dan over mij. Sukkel
@joortje2:

LOL .. je dacht dat “sport”liefhebbers het relatieveringsvermogen hadden om je sportief te benaderen ..
@lincoln: Je bent dan wel een eersteklas prutser, maar je jankt tenminste niet aan de zijlijn over de kwaliteit van dit blog.

En die ander gast van wie ik de naam niet weet, veel plezier met de nieuwste verhalen over Sylvie, Yolanthe en die andere lui.

Doei.
@nicolasr: leuk blog! Alleen maar met andere bezig!
@nicolasr: Ik vind dat je jezelf nu als schrijver voor autoblog best even achter de oren mag krabben. Dat iemand nu jouw werk aanvalt met een niet bepaald nette toon, dan is het niet echt professioneel om precies hetzelfde te doen. Ik had de eer aan m’n zelf gehouden….
@ablogjunk: ik vind het een super Blog!! Echter vind ik het jammer dat het niet altijd over auto’s gaat! Ik hoop dat ik nog lang kan genieten van dit blog!
@joortje2: AutoBlog schrijft al jarenlang over auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Dat is altijd het geval geweest. Dat kan zijn autonieuws, autosport, politiek, innovatie, achtergronden, adviezen, aankoopadviezen, rijtesten, specials, lease en ga zo maar door. Op dit moment is Formule 1 waanzinnig populair onder de lezers, met name als het te maken heeft met Max Verstappen.

Dus ook de mensen achter de autosport zullen voorbij komen, het is immers zeer populair onder de lezers. Dat een iemand heel hard roept dat ie het niets vind, dat kan en mag. Gezien het aantal lezers dat het wel interessant vinden zullen we niet snel gaan praten over de achterbumper van de Daihatsu Sirion ;-).
@ablogjunk: ik schrijf al anderhalf jaar niet meer voor Autoblog. Ik lees het alleen nog maar. Met veel plezier, onder meer omdat ik weet hoe het gemaakt word. Elke dag weer. En dat gejank vanaf de zijlijn kan ik soms wat minder goed hebben. Rot dan lekker op, denk ik dan. Ga wat lezen wat je wél leuk vind.

Maar goed. Ik ga weer genieten van mijn avond. Joe!
@nicolasr: Cheers!
@nicolasr: het is geen gejank toch, ik mag toch ook zeggen wat ik vind? Ik heb 99% log uitgesproken maar jij moet zonodig iets hebben om op te reageren!
Doei
-Edit: leave @nicolasr alone!!!-
Max wordt nu geschoren en dan zit je beter stil. Komt wel goed.
Klopt ook. Hij is de rijder die daar het eerste was. Dan ben je natuurlijk eerste rijder. Maar das logisch.
Ach, als Max de volgende keer nummer 1 is dan zijn alle azijnzeikers positief. Alle grote F1 rijders waren vroeger onbesuisd en niet bang voor de op dat moment regerende kampioenen.
Probleem, als je überhaupt van een probleem kan spreken, is dat de rijders van Ferrari en Mercedes gewoon saai zijn. Gevecht tussen Britney en Lewis is er niet meer en de 2e coureurs volgen als domme schapen de nummer 1 coureur. Het is hoe je als team constructeurs titels binnen haalt maar nodigt een journalist/blogger niet uit om sappige verhalen te schrijven.

Mis alleen de quote van Lauda dit weekend. Die zei dat voor hem Red Bull voor “spek en bonen” meedoet dit seizoen.
@bassx: …en dat Max een nieuw brein nodig heeft.
Ik was gisteren in Monaco bij de race en wat mij opviel, was dat iedereen het alleen maar over Max Verstappen heeft. De speakers die de race (in vier talen) verslaan raakten niet over hem uitgepraat en ook iedereen op de tribune praatte over hem. En nee, wij waren met ons groepje de enige Nederlanders. Hoe je het wendt of keert, hij heeft de Formule 1 de oppepper gegeven waar die klasse aan toe was en dankzij zijn soms wat te drieste rijstijl zorgt hij er wel voor dat hij de ‘talk of the town’ is. En ze lullen echt niet alleen maar negatief, je merkt dat het gros van de mensen dol is op hem. Omdat hij actie brengt én tegelijkertijd ook erg goed is. Een Zlatan Ibrahimovic is met zijn streken stiekem toch ook veel leuker dan die effectieve Messi? Beiden onwaarschijnlijk goed, maar bij Zlatan verheug je je toch meer op de volgende onmogelijke actie. Die soms misgaat, maar als het dan lukt is het nóg mooier.

Dus.
@nicolasr:

en wie is je favoriete spice girl ??
@lincoln: Dat kan er maar één zijn…..en dat dacht Horner ook!
@ablogjunk:

gaaf dit ..
simpelentertainmentvoorsimpelvolkgrossiers hebben elkaar gevonden ..

match made in heaven ..
@lincoln: Emma. Lekker wijf is dat.

Doei
Hij zegt hier toch helemaal niets vreemds? Op dit moment is Ricciardo ook de 1e rijder op basis van zijn prestaties dit seizoen, een stuk constanter en rustiger dan de 2e rijder.
Man man, gewoon a solid comment .. en dan al,die ophef ….
Plethora…….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).