Tesla ruimt Duitse productie-bottleneck uit de weg

Auteur: , 24 Reacties

Jawel, nog meer goed nieuws over Tesla!

Musk

In de week dat autoblog een EV-bonanza organiseert, lijkt de productie van de Tesla Model 3 eindelijk op gang te komen. Toeval, of zitten we opeens bij de Illuminati? Ik zal het vanmiddag eens vragen aan ons lichtend voorbeeld @autoblogger. Hoe dan ook zal diens evenknie bij Tesla in zijn nopjes zijn, want zijn productieknaller loopt eindelijk in respectabele aantallen van de lopende band af. Vorige week jubelde de Amerikaanse fabrikant dat er 500 units op één dag gebouwd zijn. Een snelle rekensom leert dat dit aantal nog altijd onder het doel van 5.000 auto’s per week zit dat volgende maand gehaald moet worden, maar meer beterschap is onderweg. Of liever gezegd, het is zelfs al gearriveerd, volgens Reuters!

Naar verluidt heeft Musk namelijk een hele productielijn van accu’s voor de Model 3 naar Amerika overgevlogen vanuit het pittoreske Duitsland. De productielijn komt van Grohmann Automation, dat in 2016 werd overgenomen door de Amerikanen. Het importeren van de accu’s naar ‘Murica zou echter geregeld voor problemen zorgen en één van de redenen zijn dat de productie van de Model 3 tot op heden niet op het gewenste niveau is gekomen. Zodoende heeft Tesla nu besloten de hele productie maar naar Amerika te halen via vliegtransport. Een dergelijke kostbare en risicovolle onderneming is kennelijk hoogst ongebruikelijk in de autowereld, maar volgens Musk kan de move zorgen voor een quantum leap in de productieaantallen.

Desalniettemin is het doel van 5.000 Model 3’s per maand bouwen níet afhankelijk van de Duitse tech in eigen land, aldus Musk. Ook onafhankelijk hiervan moet dit doel via andere maatregelen bereikt kunnen worden. Sowieso is de Duitse productielijn nog niet up and running, een paar Germaanse techneuten werken er nu aan om dit voor elkaar te krijgen. De robots moeten ingesteld worden op minuscule verschillen in de kwaliteit van grondstoffen en bijvoorbeeld de luchtvochtigheid om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Dit proces heeft Tesla bij andere bots tot op heden ook al meer tijd gekost dan verwacht werd. Maar goed, kosten noch moeite worden dus gespaard om Tesla een kans te geven daadwerkelijk winstgevend te zijn aan het eind van dit jaar. We zijn alvast benieuwd.24 reactiesHeb in de wandelgangen vernomen dat ze op het hoofdkantoor van Volkswagen problemen hebben met de bonen voor de koffieautomaat.

Bonen zijn ondermaats, worden nu allemaal overgevlogen..

Grote onderneming..
@unknown234: Je klinkt hoger opgeleid ..
@cossiekiller: Anno 2018..

Theoretisch geleid..
@unknown234: hooggeleid G, altijd goed geleid en shit.
@unknown234: begeleid?
500 units op één dag, de pers was erbij (en de auto’s van een hele maand voorbereiden en uitproberen). Bij de die klusshows op TV gaat het ook altijd zo makkelijk, dat zelfgebouwde keukentje met betonnen blad.
Lekker milieuvriendelijk. Alles overlaten vliegen maar toch straks roepen dat je emissievrij rijdt.
@sollie1984: precies dat dus.
Altijd maar dat eeuwige gezeik over emissiewaarden.
Blijkbaar is het te moeilijk te begrijpen dat heel de industrie van die “milieuvriendelijke” producten alles behalve milieuvriendelijk is.
Lastige logica voor ‘hoogopgeleiden’..
@volvonerdy70: onderdelen van traditionele voertuigen worden allemaal in-house geproduceerd natuurlijk. Lastige logica.
@2wheeler: gelukkig geld mijn reactie niet alleen maar voor Tesla, maar ik geef zeikerds altijd een kans! Zo hebben die personen ook nog iets te doen..
@volvonerdy70: gekkie, het godganse artikel alsmede de reactie van @sollie1984 gingen over Tesla… dat jij het pretendeert over andere merken te hebben is meer jouw manco. Ik wacht je reactie ff af.. toch niks te doen
@2wheeler: volgens mij is Tesla niet de enige die adverteert met emissiewaarden maar dat kan aan mij liggen.. ben niet hoogopgeleid, jij miss wel..
@volvonerdy70: hij is een ondernemer. 😉
@volvonerdy70: Tesla adverteert niet
@sollie1984: Precies mijn gedachte
@sollie1984: En lekker je accu laden met stroom uit een kolencentrale! En wat gebeurt er straks met de accu? ….

Joh lekker belangrijk. Zonder Tesla duurt het nóg langer voor we van benzine/diesel af zijn.
@sollie1984: wat doe jij op Autoblog als je geen auto hebt? Raar maar waar.
@flutterby: volgens mij verwar jij mij met iemand anders…
Tesla gaat dood
@autospotterkerkrade: waarom zei je dit niet bij Opel, Mazda en alle andere grote merken die 10 dan wel langere jaren verliest draaiden?
Ik wil helemaal geen goed nieuws horen over Tesla @autoblog. Kan ik ook betalen voor nieuws zonder elektrisch nieuws dan wil ik mij nu nog aanmelden
Ik geloof er niks van. Eerst maar kijken wat Trump hierover Twittert….
@frank2b: als trompet er over toetert, dan is het zeker waar! Even afwachten dus…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).