Lewis Hamilton krijgt wind van voren van Max Verstappen

Auteur: , 49 Reacties

Hij moet niet zo stoer doen.

Lewis krijgt de wind van voren

De Formule 1 is een mannenwereldje en ik denk dat een ieder onder ons -de vrouwen incluis- weten hoe het er aan toe gaat als je een avondje op stap gaat met enkel mannen. Tegelijkertijd moeten de heren coureurs ook uiterst serieus met hun werk omgaan. Niet alleen omdat het datgene is waarvoor ze worden betaald, maar ook omdat het op de limiet rijden met dergelijke snelheden een riskante business is. Lang dachten we dat de Formule 1 sinds de dood van Senna en Ratzenberger veilig was, maar de dood van Bianchi toonde anders. De hernieuwde aandacht voor de veiligheid van coureurs leidt onder andere tot invoering van zogenaamde Halo’s, die het hoofd van coureurs moeten beschermen tegen impact.

Het heeft er ook voor gezorgd dat coureurs zelf bewuster bezig zijn met hun veiligheid. Zo werd er in Bakoe onder andere geklaagd over de ingang van de pitstraat -welke daarop werd aangepast- en liet Verstappen al zijn ongenoegen blijken over de nieuwe kerbs van de Red Bull Ring. Zeurkousen, aldus Lewis Hamilton na de race in Azerbeidzjan:

These guys want it to be smoother than ever with no vibrations and no bumps and take all the character out of these tracks. They moan so much about so many things.

Een reactie die prima past bij het ‘kijk mij eens een stoere boy zijn’-karakter van Hamilton, maar die irritaties oproept bij zijn concullega’s. En het is nota bene de dertien jaar jongere Max Verstappen die daarover zijn ongenoegen uit in de media. Tegenover de Daily Mail verklaart hij hoe hij zelf tijdens de rijdersbriefing in Bakoe had geklaagd over de ingang van de pitstraat, waarop Lewis Hamilton schamper reageerde met ‘maak je niet druk’. Op dat moment greep Rosberg in, die ten overstaan van alle andere coureurs even fijntjes uitlegde hoe Hamilton tegenover zijn team had verklaard ‘een turtle head’ te krijgen van die pitingang. Voor een ieder die niet zo thuis is in Engelse uitdrukkingen, da’s een stukkie poep dat alvast naar buiten komt kieken. De Britse variant van zeven kleuren schijten zeg maar…

Volgens Verstappen wil Hamilton zijn ‘coole imago’ niet verliezen en laat hij zich daarom anders uit tegen de media en andere coureurs dan tegen zijn eigen team. Verstappen prikt daar echter feilloos doorheen en laat weten niet bang te zijn voor de confrontatie met Hamilton. ‘Ja, hij is een meervoudig wereldkampioen, maar ik kan hem hebben.’

Met dank aan @uncivilsum voor de tip!49 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Maxxie moet uitkijken dat die niet de zelfde kant op gaat als kwal hamilton.. meer met racen bezig zijn minder met media en al die onzin. Maar max is 18 en de vrouwtjes komen om de hoek nu dus ben benieuwd hoe dat gaat in de toekomst
@joshua85:
Max heeft gewoon gelijk, als het op veiligheid aankomt moet je niet tegen de ene partij linksom lullen en tegen de andere partij rechtsom.
Max heeft ook gelijk als het om die gele broodjes gaat, die horen de veiligheid te dienen, niet de auto te slopen of, zoals met een F3 gebeurde, hem te lanceren.

Maar ik snap je reactie wel hoor, Max bashen levert nu eenmaal meer likes op.
@alibombali: hoe bashen? Likes intreseren me geen reet. Ik zeg wat ik denk. Volg al 20 jaar f1 wordt schijtziek van die maxfanboys die hem de hemel inprijzen of die god him self is. Ik zeg gewoon max moet zich meer met racen bezig houden ipv op anderen Letten. sinds hij bij redbull is zie ik een andere max dan bij torro rosso. Hij moet er voor waken niet het zelfde te worden als justin hamilton.
@joshua85:
Ik zie ook een andere Max.
Eentje met een GP overwinning (hoeveel heb jij er?)
Een Max die tot het gaatje gaat en daarbij ook wel eens in de fout gaat, hoort bij het groeiproces.
Ik zie een 18 jarige die prima presteert in de koningsklasse van de autosport.

Maar bij mij is het glas altijd halfvol, het is maar net wat je wilt zien.
@alibombali: hoeveel gp overwinning ik heb? 137 iracing online al assist off en jij? Maar dat was niet aan de orde of wel? Jij noemt in een andere post dat je t niet op de man af moet en wat doe je zelf? Ik had het niet over de prestaties op de baan want die zijn gewoon goed. Maar over ze gedrag naast de baan. Sinds zijn overwinning. Met een beetje geluk of mag ik dat niet zeggen hier?
@joshua85: Nice, ik heb onlangs twee kampioenschappen binnen gehaald met Assetto corsa te weten in de Abarth 500 Assetto Corse’s en de GT3’s. Keep up the good work. Simracer for life, HELL YEAH ;)
@baap: yes yes asseto corsa zeer goeie sim respect
@joshua85: 137 iracing gp overwinning. Iets met geen leven…
@480turbo: geen leven? Ken jij mij? Heb jij geen hobby’s naast je dagelijks werk en gezinsleven? Ik wel en ik vind dat helemaal mooi… prima toch?
@joshua85: please…
@joshua85: Man man man, je denkt toch niet dat een score in een computerspelletje meetelt ? WTF man … 5G en fysiek met 300km op 30cm langs de vangrail is echt een totaal andere beleving dat wat pixels op de PC. Ook als je cybersex gehad ben, ben je in de echte wereld nog gewoon maagd hoor …
Nee dat telt zeker niet mee wie beweert dat. Ik niet dus beter lezen kerel. Maar computer spelletje is wel een breed woord verdiep je eerst in je stof voor dat je wat uitkraamt. Google ff op iracing online of asseto corsa. Maar die discussie ga ik hier niet voeren het ging over max verstappen en nu
@alibombali: Kinderachtig zeg, vragen hoeveel GP overwinningen Joshua heeft. Hij heeft een punt, met dat hij met dat soort uitspraken moet oppassen. En ook over de fanboys.

Ja, hij presteert prima. Maar als hij bijvoorbeeld de rest van het jaar achteraan rijdt, is Nederland hem vergeten.
@joshua85: wie is Justin Hamilton? ?
@joshua85: persoonlijk denk ik dat oordelen over deze kwestie geen zin heeft, wij zijn er overigens niet bij geweest. Ik oordeel alleen over van wat ik heb gezien op tv. Hoe hij heeft gereden of over wat hij zegt in interviews waarbij ik zeker weet dat het uit zijn mond komt en niet uitvergroot wordt x1000.

Veel kijk plezier dit weekend en MAX zet hem op!
Joh .. Je hebt helemaal gelijk ..
En jij ook ..
Don’t fuck with Lil’Lewis.

Dat ‘whinen’ past Max verstappen niet. Enige wat de opmerkingen van Max nu aantonen, is dat hij bijzonder weinig incassatie vermogen heeft.
Man, man, man!
Ik weet dat alles breed word uitgemeten danwel word opgeblazen door de media, maar hou je toch eens bezig met racen Max.
Je bent zelf geen haar beter met je gehuil over kerbstones…

-edit: het met elkaar oneens zijn mag, op de man spelen doe je maar ergens anders-
-edit: hardleers?-
@alibombali: bedankt voor je PB, ik had het nog niet gelezen…
@awesome: prcies!!!
Is Max al gespot met Justin Bieber?
Bluffer met z’n diamantjes in z’n oorlelletjes.
@aadnus:

Hij had ook eens een keertje schoenen aan die totaal niet bij zijn broek pasten ..
Zag er niet uit ..
@aadnus: Tja, de Ronaldo van de F1 die Lil’Lewis
@venividivici: en die zogenaamde ronaldo van de f1, is een van de weinige coureurs die ervoor zorgt dat de f1 in de publiciteit blijft. Het is een lopende marketing-machine. Brave jochies zoals max verstappen zijn wel leuk om naar te kijken (afgezien van zijn leeftijd), maar voor de f1 als een business niet interessant. Je hebt de hamiltons, de ronaldo’s en de tyson’s nodig om een sport in de media heet te houden. En zo je inkomsten en fans te vergroten.
In principe moet Max zich helemaal niet bezighouden met dit soort dingen en zich lekker met het racen bezighouden, maar ik snap zijn reactie wel. Zoals in het artikel al gezegd wordt, roept Hamilton intern A en publiekelijk B, puur en alleen om niet bang en stoer te lijken. Leuk, maar zeg gewoon dat je het gevaarlijk vind als dat je mening is.

Sowieso vind ik dat Hamilton een naar mannetje aan het worden is. Na zijn slechte GP in Bakoe heeft hij niet één keer gezegd dat hij die functie op het stuur wel wat sneller had kunnen/moeten vinden. Enkel geklaag over dat het team de auto in de verkeerde stand had gezet, dat het een fout van het team was, dat hij hoopt dat het team niet nog eens zo’n fout maakt, oh, en had ik al gezegd dat hij zei dat het de fout van het team was?
Ja, maar ff niet naar de persoon kijkend, want blijkbaar werkt dat als een rode lap op een stier, wat Hamilton stelt klopt toch ook gewoon?

Tegenwoordig alles wat maar een beetje gevaarlijk kan zijn moet over gezeurd worden en moet aangepast worden. Het haalt de scherpe kantjes die juist voor spektakel kunnen zorgen uit de F1. Volgend jaar rijden ze zelfs rond met een string boven hoofd omdat er een freak accident is gebeurd. Straks moet de hele cockpit nog met donzen veren gevuld worden want iemand heeft een blauwe plek op z’n grote teen gekregen omdat ie tegen de binnenkant van z’n cockpit aankwam.

Trouwens ook een moffenstreek van Rosberg om je teamgenoot zo te verraden.
@Rick-dos: moffenstreek? Gelijk had ie. Zou iedereen toch doen als z’n teammaat glashard liep te liegen.
@Forza: Tja, ik zou als teamgenoot hem er onder vier ogen op aanspreken. Om het zo en public te doen is niet mijn stijl.

Maar boven dit alles dreigt het punt wat Hamilton te berde heeft gebracht onder te sneeuwen omdat Hamilton het heeft gezegd.
@Rick-dos: Het is ook een mof, dus hij staat in z’n recht. En Hamilton gedraagt zich als een taaiaap.
@jaccovdzaag: Thanks voor je constructieve bijdrage.
@Rick-dos: Alsjeblieft. Past een beetje bij het niveau van dit topic ;)
Erg vermakelijk al dat theater om de F1 heen…

Net zo vermakelijk als tijdens de Drie Doldwaze Dagen bij de Bijenkorf binnenstappen om te zien hoe een stel zwaar opgedirkte mutsen die het te hoog in de bol hebben elkaar nog net niet de ogen uitsteken bij de koopjesbak met hun scherpe klauwen die voorzien zijn van de nieuwste en allerduurstenagellak van één of andere nichterige bejaarde Franse modekoning.

En buiten de muren van het ooit zo gerenommeerde warenhuis lopen de kakmadamen net iets te opzichtig rond te paraderen in de winkelstraat. En zijn ze druk bezig zichzelf, en de twintig Bijenkorf tassen die ze met zich dragen goed in beeld te krijgen,
zodat het plebs kan zien dat ze het gemaakt hebben.
Max, minder kletsen en meer rijden. Meer heb ik er niet over te zeggen.
Ik zie ook een andere Max, ééntje die in een veel competitieve auto zit en iets meer foutjes maakt en vooral nog steeds onder doet voor Ricciardo.
Dat het een onderdeel is van zijn leerproces is één, maar dat hij die foutjes snel achterwegen moet laten is een tweede.
Een op éénstapeling van kleine foutjes, kan op termijn ook tegen je gaan werken.

Tijdens de eerste 2 vrije trainingen was “Carlos Sainz” in zijn Torro Rosso gewoon sneller dan Max.
@HZW:
In FP3 was Sainz 1,3 seconden langzamer en was Max 5de, wel op een tiende van Ricciardo.
Er is flink kans op regen tijdens de qualificatie, kan nog leuk worden.

Rosberg was nu waarschijnlijk het slachtoffer van de gele broodjes, later in bocht 2 brak zijn ophanging spontaan af.
Ericsson koos bijna het luchtruim op diezelfde krengen en dan was er nog een Williams die rond ging in een poging om de broodjes in bocht 8 te ontwijken.

Er is dus genoeg te doen om die krengen.
@HZW: natuurlijk was Sainz sneller op ultrasoft dan Max op supersoft.
Max was de enige die liepen te zeiken dit weekend met zijn kritiek over de curbs, alle andere coureurs vonden dat Max niet zo moest zeuren en er gewoon niet overheen moest rijden.

Voor de rest gaat het sowieso nog niet zo geweldig met Max na z’n overwinning in Barcelona. Maakt te veel fouten en is constant langzamer dan Ricciardo, op Barcelona na doet hij het nog niet veel beter dan Kvyat het deed.

Concentreer je eerst maar op jezelf en op het rijden Max voordat je kritiek gaat hebben op een 3-voudig wereldkampioen.
@theracingelf: Sorry hoor maar volgens mij is Max in iedere race incl Barcelona (behalve in Monaco) sneller geweest dan Ricciardo.. je kijkt teveel naar de kwalificatie. Ja daar is Daniel beteraar in de races rijdt Max over de hele afstand sneller.. en dat is wat telt.
Ach, laat Max eerst gewoon even lekker racen.
Grappig: iedereen een mening, laat Max lekker rijden en een praatje houden. Wij hebben geen id hoe het eraan toegaat in de F1: we weten wel dat het allemaal haantjes zijn. Niet bashing maar resultaten boeken telt.
De Kwalificatie was weer niet om over naar huis te schrijven, weer niet top op moment supreme.
@HZW: nog steeds wat te zeiken , punten worden op zondag verdeelt
Mijn hemel ego balletjes inclusief maxi cosi , niet praten , rijden !!
Mond/Bek dicht en rijden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).