Lewis Hamilton wil NOOIT meer weg bij Mercedes-AMG

Auteur: , 55 Reacties

Met 31 jaar begint de pensioengerechtigde leeftijd dan ook steeds dichter bij te komen. Tijd om over de toekomst na te denken.

Lewis wil blijven

In 2007 maakte lil’ Lewis zijn debuut in de Formule 1 als teamgenoot van Fernando Alonso bij McLaren. Daar vertrok hij eind 2012, om in 2013 voor Mercedes te gaan rijden. Dat bracht hem in 2014 en 2015 het wereldkampioenschap, maar dit jaar is voor hem minder goed begonnen. Hij eindigde meermaals achter teamgenoot Rosberg op het podium, maar wist niet te winnen. Tijdens de laatste race elimineerde hij zelfs zichzelf én Rosberg. Niet dat we dat erg vonden overigens…

Hoewel zijn relatie met Rosberg niet altijd even goed lijkt en dit seizoen voorlopig nog geen zeges kende, heeft de losbandige Brit aan Sky Sports laten weten de rest van zijn carriere bij Mercedes-AMG te willen blijven. Dat kan twee dingen betekenen: na dit seizoen stopt Lewis of hij is van plan er nog één of meerdere jaren aan vast te plakken bij de succesvolle Duitse renstal. Met zijn 31 lentes is hij per slot van rekening nog vijf jaar jonger dan Kimi Raikkonen, de oudste F1-rijder van het moment. De oudste rijder die ooit deelnam aan een F1-race, Louis Chiron, was overigens 58. Onze Lewis kan dus nog even door.

Wel durf ik nu de vergelijking te maken tussen Hamilton en een boer. Als de toekomst verloopt volgens Lewis’ plan, dan zal hij nooit met een andere krachtbron dan een Mercedes hebben gereden. Precies een boer dus, die de ene Benz op de andere inruilt. Want wat de boer niet kent…55 reacties

Zou ik ook zeggen. Bij Mercedes heeft ie gewoon zekerheid dat zolang Mercedes Benz zijn naam verbind aan het team er word gewerkt om te winnen en dat er geld wordt geïnvesteerd
@mrrallycross: En Ferrari, Renault en Red Bull doen dat niet? Merc draait nu lekker, maar ze zijn echt niet het enige team dat grof geld in F1 pompt.
@MJB: Red Bull en Ferrari investeren zelfs meer dan Mercedes naar mijn weten.
@mrrallycross: de hegemonie van Mercedes duurt niet lang meer.
Kijk hoe Red Bull steeds dichter bij komt. Ja, ze zijn nog steeds het te kloppen team maar de marges worden steeds minder.

Wolff is niet zonder reden tegen de nieuwe regelgeving van 2017, die ziet de bui al hangen na een aantal vette jaren.
Zodra ze er niet goed bij zitten is het afgelopen met de dominantie.
@awesome: Dat hopen mensen maar al te graag, wat ik ook wel begrijp hoor. Als je op eenzame hoogte staat zijn er altijd mensen die je graag zien vallen. De crash van het weekend werd dan ook met een hoop gejuich ontvangen.

Maar ik ben bang dat het gewoon bij hopen blijft. Mercedes kan ook een stap maken nog dit seizoen. En dan rijden ze weer een seconde per ronde sneller dan de rest. Het is niet leuk misschien, maar ik geef ze de credits ervoor. Ik heb heel veel respect voor Mercedes dat ze zolang kunnen domineren
Lekker daar blijven, dan weet ik tenminste zeker dat ie niet in een Ferrari komt te zitten…
@spykerboy: Zolang Vettel er zit zal dat sowieso niet het geval zijn. Vettel is Ferrari’s nieuwe golden boy, dus de komende jaren zal alles in het teken van Vettel staan. Ook de tweede rijder. Ze gaan gewoon weer voor een coureur die snel genoeg is om veel punten voor het team te pakken, maar niet snel genoeg is om Vettel in de weg te zitten. Beetje zo’n Barrichello of Massa figuur.
@Edge: ben geen vettel fan, maar vind het al gauw beter dan hamilton, zolang ferrari maar wint uiteindelijk. Dat is voor mij het belangrijkst
Prima, blijven zitten waar je zit! Hij past goed bij het team en het merk, bling-bling en gouden kettingen.
Bij de vergelijking met de boer dacht ik meer aan grasmaaien dan motoren!
Gezien de huidige superioteit van Mercedes zou ik ook bij dat team willen blijven. Moet hij alleen wel weer zien te winnen van Rosberg.
@berlinetta: En mocht hij toch ooit besluiten niet meer bij Mercedes te blijven, dan kan hij naar Red Bull gaan als tweede rijder naast Max ;)
@dinozo: het is te merken dat jij uit de stad komt. Volkswagen is hèt boerenmerk van Nederland!
@lekbak: Volkswagen? Nee, die zijn voor petjes.
Maar wat wij hier in het oosten altijd zeggen is: Wat een mercedes is voor de hoer, is een opel voor een boer.
@sudsprint:
de keuterboertjes in het oosten ms, de herenboeren in het noorden rijden/reden vaak mercedes. (vroeger althans).
@super: Vroeger was alles beter..
@sudsprint: Wat een lúl is voor een hoer, is een Opel voor een boer.

Zou niet weten wat een Mercedes voor die beroepsgroep zou zijn.

Boeren reden in mijn dorp inderdaad veel Opel. Meestal een Record 2.3 diesel. Maar Mercedes was zeker ook populair. W123 200 D. Hoewel er ook waren die zich een 300 TD konden veroorloven.
@baardmijt: Nou ja, de doorsnee Mercedes-rijder rijdt ook als een lul, dus wat dat betreft zat hij op het juiste spoor.

Uitzonderingen daargelaten natuurlijk…
Mwah. Deze uitspraak is logisch, want ondanks zijn combinatie van slechte vorm en pech moet hij natuurlijk wel vertrouwen uiten in het team. Maar tegelijkertijd geloof ik er ook niks van. Als topsporter wil je winnen, dus als een ander team de dominantie van Mercedes structureel weet te verbreken en Lewis de kans krijgt naar dat team over te stappen, zal hij dat echt niet nalaten. Kijk naar Alonso, die jarenlang geroepen heeft dat Ferrari zijn laatste team zou worden en nu inmiddels aan zijn tweede seizoen bij McLaren bezig is… Al is Alonso ook wel het schoolvoorbeeld van een topcoureur die niet bepaald de meest gelukkige carrièrekeuzes heeft gemaakt.
Totdat in 2017 een ander team de nieuwe reglementen beter voor elkaar heeft en Mercedes niet meer wint
Boeren rijden tegenwoordig Mercedes? Of bedoel je soms paardenhandelaren (met zo’n kek hoefijzertje in de grille)? Want ALLE boeren rijden toch Opel?

(Zo. Alle vooroordelen ook weer gehad.)
@Rob: Volgens mij rijden alle boeren gewoon tractor. .
@Edge:
Een echte vent rijdt met een Fendt inderdaad. Maar ze moeten ook ieder weekend naar de Dancing. Dan is een Opel Astra of Calibra toch wel een verplichting, wil je een leuk deerntje oppikken.

(Zo. Weer wat vooroordelen eruit.)
@Rob: Dancing? Ze gaan toch gewoon naar de keet?
@Rob: drugshandelaren en mensen van het kamp rijden allemaal in een Merc😜
@pinut187: Niet allemaal hoor! Op ongeveer 10 minuten rijden van mij ligt ook zo’n kamp en als ik daar langs rijd zie ik met regelmaat toch ook wel een paar BMW’s en Audi’s staan. En dan natuurlijk niet van die afgetrapte E36’s en oude A4’s, maar gewoon nieuw en duur spul. S8, (R)S6, M4, 7-serie, i8, dat soort wagens.
@Edge: Hier zelfs Porsches (Cayenne) en Ferrari’s. Uiteraard wel op buitenlands (Duits) kenteken…
Nah boeren rijden BMW (boerenmestwagen)
@peug206: reactie op @Rob
Ik hoop dat dit zijn laatste seizoen wordt.
Is Button niet de oudste?
@ferrarif40fan: Kimi is een paar maandjes ouder en tevens de laatste F1-rijder die in de jaren ’70 geboren is.
Schumacher zei ook ooit dat hij nooit meer weg ging bij Ferrari.
Paar jaar later rijd hij Mercedes…
@awesome: Daar heeft Ferrari zelf indirect voor gezorgd. Toen Massa in 2009 geblesseerd raakte hebben ze Schumi gevraagd om terug te keren en het seizoen af te maken. Schumi heeft toen publiekelijk aangegeven dat het F1 vuurtje wel weer bij hem is aangewakkerd, maar dat hij moest weigeren omdat hij nog teveel last had van een nekblessure die hij eerder dat jaar opliep bij een motorcrash. Als Ferrari hem niet gevraagd had, was het vuurtje niet gaan branden, had hij die uitspraak nooit hoeven doen en had Mercedes waarschijnlijk niet aan hem gedacht.
@Edge: vergeet niet dat Ross Brawn bij Mercedes zat toen. Volgens mij heeft Ross er zelfs persoonlijk voor gezorgd dat Schumi weer terug in de F1 kwam.
@hallobanaan: Ja, dat is waar. Mercedes en Schumacher hebben wel wat historie samen. Hij reed voor Mercedes in de Group C en zij hebben hem ook de F1 in geholpen door het stoeltje voor zijn debuutrace bij Jordan te betalen. Als dat bedrijf dan ineens bij je aanklopt, en iemand die zo belangrijk voor je carrière is geweest als Ross Brawn aan het project verbonden is, snap ik het wel dat hij de lokroep niet kon weerstaan.
@Edge: eigenlijk wilde ik zeggen dat men niet zo veel waarde moet hechten aan dergelijke uitspraken.
Schumacher was nog Mr. Ferrari ook, Hamilton associeer ik nog steeds niet met Mercedes.
Hij rijd voor het team, maar de liefde en passie onderling mist echt wel ten opzichte Schumi-Ferrari.
In ieder geval voor de buitenwereld.
@awesome: de rekordmeister heeft eens gezegd dat hij zijn carrière bij mercedes begon, en hem ook daar af wilde sluiten. Dat was nog voor mercedes terug was in de f1.
Straks krijgen ze druk van Red Bull en dan moet ik nog eens zien hoe goed de twee kemphanen van Mercedes gaan presteren. Voor je het weet wordt er een aan de kant gezet.
@fastshifter: Dat zal dan wel Rosberg zijn. Zijn contract loopt aan het eind van dit jaar af, terwijl Hamilton nog voor twee jaar vast ligt. En hoewel Rosberg dit seizoen uitstekend presteert, is Hamilton degene die de titels voor Mercedes heeft binnengeharkt en de hogere marketingwaarde heeft.

Overigens zijn in de Italiaanse media berichten opgedoken dat Rosberg met Ferrari in gesprek is. Het is onduidelijk of hij een overstap ambieert of het enkel doet om er een beter Mercedes-contract uit te slepen, maar dat de gesprekken er zijn is vrijwel zeker. En Toto Wolff heeft dan weer gereageerd op die geruchten door te zeggen dat Fernando Alonso een optie is wanneer één van de beide coureurs zou vertrekken.
@Edge: afgelopen weekend maakte Mercedes bekend ook in 2017 met hetzelfde rijdersduo door te gaan.
Zo loyaal was Lewis anders niet naar McLaren, toch het team dat hem heeft opgeleid van kinds af aan. Dus ik neem dit met een korreltje zout.
Hier rijden de boeren Outlander PHEV😂
Ik denk ook niet dat ze bij Ferrari op deze aso zitten te wachten. Verder heeft Lewis schijt aan Mercedes maar ze bouwen al jaren de beste auto dus wil hij graag blijven. Zodra Mercedes niet meer de beste is gaat het gejank weer beginnen.
@riddertevoet: Hoezo is Lil’Lewis aso?
Tja, zonder Mercedes kan hij ook niet winnen…..
Krijg steeds meer de indruk dat hij binnenkort z’n afscheid zal aankondigen. Die jongen heeft niks meer te bewijzen met 3 wereldtitels op zak.
Ook in z’n interviews is hij veel relaxter waarbij ik denk dat de focus er niet meer is.
Volgens mij wilde hij drie titels hebben om z’n grote voorbeeld Senna te evenaren.

Misschien vindt hij het racen zelf ook niet meer interessant door de dominantie van Mercedes. Hij weet toch wel dat hij Rosberg in de pocket heeft als hij echt wil en heeft dus niet echte concurrentie meer.
@Rick-dos: Als dat het geval is, dan kan hij laten zien dat hij een echte kampioen is door over te stappen naar een minder team en daarmee kampioen te worden. Button gaat weg bij McLaren, misschien een plekje voor Hamilton? En Renault zal ook wel een kampioen in hun team willen hebben. Een overstap naar Ferrari of Red Bull zou ik ook niet uitsluiten.
@berlinetta: Dat heeft hij al gedaan toen hij overstapte naar Mercedes. Laten we niet vergeten dat toen hij overstapte naar Mercedes dat de hele wereld hem voor gek verklaarde omdat die auto op dat moment middenmoot was en McLaren kampioen materiaal had.

Je kunt je zelfs afvragen of Mercedes juíst door Hamilton zo dominant is geworden.

We kunnen hier wel makkelijk hem afkraken, omdat een gek petje opheeft of een kettinkje draagt, maar ik ben meer iemand van ere wie ere toekomt.
Sorry dat ik het zeg, maar het is net een emotioneel wijf.
Als iets in het heden van toepassing is wat hij in het verleden heeft gezegd, dan is het: Ik zei het toch?
En als ie iets anders doet dan wat ie ooit heeft gezegd, dan draait ie er gewoon omheen en vertelt ie over hoe goed en mooi en heerlijk dit nieuwe onderwerp nu weer is.
Mooi voor hem maar als Mercedes zelf zou ik daar anders over denken, man wat een clown die wannabe rapper met zijn tra lalalala gouden kermis kettingen.
@bofkont: Jaloers? Hij kan goed sturen en gedraagt zich goed (zie zijn laatste interview over Spanje), en daar gaat het om.
@gifwarrior: Op geen enkele manier, zou niet willen ruilen, doe mij Rosberg maar, stuk beschaafder.
Leuke aanvulling op dit verhaal: Het Italiaanse Corriere dello Sport meldt nu dat Mercedes de vormdip van Hamilton wijt aan zijn exorbitante levensstijl en hem in Monaco wil straffen door zijn stoeltje aan Wehrlein te geven. Of dat dan een volwaardig ontslag zou zijn of enkel een straf van één race om hem op scherp te zetten is niet duidelijk.
Amg.. Past wel goed bij dat ordinair brok goud. Nu met gratis nekhernia

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).