Lexus LF-SA: de kleine crossover on steroids is officieel

Auteur: , 17 Reacties

Bij Lexus hadden ze nog een paar scherpe lijnen in de hoek van de designafdeling liggen, en besloten deze te combineren met een kleine crossover. Dit is het resultaat: de extreem vormgegeven LF-SA.

Het was geen verassing meer, deze conceptcar, want de eerste afbeeldingen stonden al een paar dagen op de AB-servers. Nu is ‘ie officieel, en laten we hem nog even de revue passeren. Niet omdat we hem zo mooi vinden, maar omdat Lexus hiermee een belangrijk signaal afgeeft: ze gaan zich in een kleiner segment begeven.

Dat Lexus de ambitie heeft om flink te groeien is geen geheim. En waar kun je dat beter dan in het segment der crossovers voor in de stad? Met de 3,45 meter lange, 1,70 meter brede en 1,43 meter hoge LF-SA zetten ze hun eerste stappen in dit segment. De driedeurs auto – uitgevoerd met een 2+2 stoelopstelling – is alleen nog iets te controversieel, agressief en LSD-trippend gestyled om voor een productie-auto door te gaan. Maar dat mag, want het is een concept.

Check de gallery om te kijken of je de LF-SA vanuit een hoek kunt bekijken zonder er zenuwachtig van te worden. Ons is het niet gelukt.17 reacties

Lijkt wel een maanauto.
Wat is dit… Lelijk
Die ontwerpers by lexus hebben echt een hoeken, vouwen en lijnen fetish. Bah wat een lelijk ding zeg.
Je moet ze wel mee geven dat ze weer iets bijzonders getekend hebben
Afschuwelijk
Met een iets grotere grill zou dit best een leuk ding kunnen worden.
Nissan Juke GT-R look met Lexus sausje.
Kan ook een nieuwe transformer zijn…
Zo lachen hoe snel het saaie volk zich meld om te blèren hoe lelijk dit is.
Iets is niet lelijk, iets vind je lelijk, iets subjectiefs is nooit een feit.

Nu ben ik niet bang voor een beetje vorm, dus ik vind het wel een leuk ding, ik heb wel.iets met merken die wat anders durven dan hun kopieerapparaat aanzetten….
@jrk68: ik vind m ook gaaf minus die grill… de omvang en dan het patroontje erin is ietjse too much. maar die lijnen zijn verder toch mooi?
Is wel iets voor star track
K kon gewoon alle plaatjes kijken, zonder iets negatiefs te voelen. Sterker nog: ik vind het wel wat! Tuurlijk is het extreem, t is een concept. Lelijk is het echter niet.
Vrij bijzonder en lelijk concept. Ik dacht dat Audi’s grote smoelen hadden maar dit slaat echt nergens op. Volgens mij worden de Lexus grillen met elk concept groter en groter.
ligt het aan mij, maar doet dit ding me denken aan darth vader :p
Ik heb deze heel snel bij het kopje “vergeten conceptcar” geplaatst. Damn wat een ongehoord lelijk hok!!!
Ik ben doorgaans wel van het “aparte” design maar dit vind ik toch een tikje, eh, overdreven wellicht?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).