Dit wordt de nieuwe Mazda3

Auteur: , 41 Reacties

Nu nog in concept vorm, maar sta niet raar te kijken als het uiteindelijke productiemodel veel weg heeft van deze Kai.

Voor de verandering even géén elektronieuws. Mazda voorziet de Kai Concept namelijk van een SkyActiv X-motor, die de eigenschappen van diesel- en benzinemotoren met elkaar combineert. Zo werkt de motor met een lange slag en hoge compressie om het verbruik te temperen zonder dat dat output daaronder lijdt.

De Kai is 4,42 meter lang, 1,86 meter breed en 1,38 meter hoog. De designtaal van het merk is duidelijk herkenbaar, al gokken we dat de productieversie van de nieuwe 3 een tandje minder agressief en scherp zal ogen. Ook opvallend: de twee dakramen die in lengterichting over de auto lopen.

Het interieur is bijzonder strak vormgegeven en voor de gelegenheid uitgevoerd in zwart, met de nodige rode accenten. Hier en daar is gestrooid met chromen details. Let verder op de inklapbare deurgrepen. Zou mooi zijn als die het productiestadium halen!

De Mazda3 is vorig jaar echter nog strakgetrokken. Het kan dus nog een poosje duren voordat de opvolger zich in de showrooms meldt.41 reacties

Wat een mooie auto.
Jezus man, waar haalt Mazda het toch vandaan? Ook dit is weer een schitterend dingetje.
@viezefreddyw: als hun productie modellen is wat karakter hadden. Die concepts geloof ik wel…
@goodolddays: Eens… zucht.
@goodolddays: zeker nog nooit een huidige Mazda gezien of gehoord? Anders had je wel beter geweten.
@viezefreddyw: Mazda is het nieuwe Alfa.
@viezefreddyw: ja echt he! Zag laatste die nieuwe CX5 en dacht ook… Wat een saai ding man. Doe mij maar zon super sexy Tigoewan of een Q ‘randomnummerwantalleaudislijkenopelkaar’………

Als dit ding ook maar voor 70% erop gaat lijken is het al een epic win. Want de huidige Mazda 3 is al niet mis. Dit ding ronduit absurd!
Zowel qua interieur als exterieur een van, zoniet dé mooiste hatchback in z’n segment. Nu al, en ze zijn klaarblijkelijk niet bereid die positie op te geven.
Zulke kleine infotainmentschermen, dat kan anno 2017 natuurlijk niet meer. Ik ben hier bang voor het klassieke effect: ontzettend gave concept, mehh productiemodel.
Prachtig merk!
Ik kreeg bij de achterkant even een brera gevoel, maar verder een prachtige auto. Mazda is gelukkig weer terug na de dramatische periode begin deze eeuw
Holy shit, wat een wagen. Tot nu toe is elke Mazda 3 een bijzonder plezierig ogende auto geworden, dus dat zal met de productieversie van deze waarschijnlijk niet anders zijn!
Is er een bepaalde reden waarom er vanochtend ineens heel veel Japanse concepts voorbij komen, of is dit toeval?
@joost1990_2: Tokyo Motor Show, check
Is concept, de leuke details zullen sneuvelen (zoals glazen dak)
@amersfoorter: Inderdaad… net als die erg lage voorkant (motor moet wel passen dus zal dat in de praktijk een stukje hoger worden), de achterdeuren die nu in die wielkast over lijken te lopen (ziet er mooi uit maar niet praktisch denk ik) en de enorme wielen / wielkasten. Al met al verwacht ik dat een productiemodel gewoon weer normale proporties aanhoud en nauwelijks meer lijkt op deze prachtige concept… zoals zo vaak
@kees66: die past wel aangezien al die motoren kleiner worden. Maar de neus moet wel hoger ivm voetgangers toch?
Vergeef het me, maar op foto 6 lijkt het bijna een FF.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Heel mooi ,het deed me gelijk aan een Alfa Zagato denken.
@willemseles: bedoel zo’n jaren 70 1600Zagato , niet de SZ.
Precies een update van de Alfa Romeo Junior Zagato, prachtig!
@maxman: We dachten hetzelfde :-)
Mooi ding, maar die SkyActive-X is het echte nieuws. Is een revolutie op brandstofmotor gebied, heel veel onderzoek is al gedaan naar die manier van ontbranden. Het beste van zowel een diesel als benzinemotor combineren, zou briljant zijn als ze het perfect werkend op de markt weten te brengen. Bovendien zit er ook een conpressor op, dus de relatieve lage vermogens en koppel die ze nu nu aanbieden zullen straks waarschijnlijk een stuk competitiever zijn.
Wauw, schitterend design. Stoer front en hele dikke kont met daartussen precies genoeg lijnen zonder dat het te druk word. Jammer dat ze geen turbomotoren leveren anders had ik per direct mijn gti willen inruilen op deze. Wel erg cool dat ze het zolang doorproberen zonder turbo’s maar er valt dan te weinig vermogen uit te halen.
Ben ik nu de enige die Mazda goed bezig vind zijn de laatste tijd ??
@lincoln: Natuurlijk niet, maar dat wist jij ook al vóór dat je deze reactie plaatste ;-)
@lincoln: Hé verrek, je hebt gelijk! Het lijkt inderdaad wel alsof Mazda goed bezig is de afgelopen 10 jaar! Tof dat je dit onder de aandacht brengt.
@jochempie:

I was fan before they got mainstream ..
Wow. Deze wil ik 1 op 1 hebben!
Deze auto is mij op het lijf geschreven aangezien ik ook Kai heet. Zet maar voor de deur. Deze Mazda Zagato FF. Prachtig ding.
Ziet er goed uit. Zoals hierboven al is gezegd; Mazda is goed bezig de laatste jaren.
Als de auto zo in productie gaat dan is het over een jaar of 15 een mogelijke kanshebber als occasion.
Deze auto heeft een mega grote dode hoek achter, daardoor kan je zelfs een lantaarnpaal over het hoofd zien. LOL
@hzw: Gelukkig leven we in een tijd waarin camera’s rondom de auto en parkeerhulp steeds meer mainstream worden. Als je bang bent dat je die lantaarnpaal over het hoofd ziet kun je daar altijd nog op terugvallen
Bijzonder gaaf!
Nog even een Alfa neus erop en we hebben tenminste nog voor 2051 een nieuwe giulletta
Mazda zou er eens een super hothatch van moeten maken dus dit uiterlijk en het vermogen en prestaties van een a45 amg. Die nieuwe RX 9 of wat dan ook komt er toch niet dus dan zou dit een mooi alternatief kunnen zijn
Zeer geslaagd! Net zoals Mazda’s huidige output
Dit is de Giulietta die Alfa 4 jaar geleden al op de weg had moeten zetten maar dat waarschijnlijk niet eens hadden gedurfd. Wat een beauty!
Dit ziet er zeer gelikt uit. Bijna Italiaans design.

Ik denk dat het productie model er niet veel op zal lijken; dit als Pamela Anderson in dr Baywatch tijd; het productie model al vast meer lijken op Patricia Paaij in dr onderplas tijd.
Alles sinds redelijk! Ik hoop alleen dat ze nog wat aanpassingen aan de achterkant doen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).