Lezersvraag: hoeveel schadevrije jaren heb jij?

Branded content, 121 Reacties

De vraag die de mannen (M/V) van de knulletjes scheidt.

Testarossa met een beetje schade

Eigenlijk zijn autoverzekeringen veel eerlijker dan zorgverzekeringen. Ik ben al heel wat jaartjes niet ziek geweest, maar korting krijgen, ho maar. Op een klein parkeerknuffeltje met mijn trekhaak na heb ik nog geen schade aan andermans auto’s veroorzaakt en dat ene akkefietje heb ik onderhands met de eigenaar van de betrokken Peugeot afgehandeld. Dat deed even pijn, maar onder de streep was het goedkoper om zo’n kleine schade niet via de verzekering te regelen en daardoor ook niet terug te vallen in schadevrije jaren.

Hoe werken schadevrije jaren?
Want hoe zit het ook al weer? Per jaar dat je geen schade veroorzaakt aan je eigen of andermans auto’s, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt. Dit zal bekend zijn. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat je een negatief aantal schadevrije jaren kunt hebben? Als beginnend automobilist start je op nul, maar krijg je schade, dan kun je dus terugvallen in de min, wat gevolgen heeft voor je premie. Maximaal vijf jaar kun je in de min staan tegen bijvoorbeeld 26 in de plus (zoals bij Ditzo). Beetje opletten in het verkeer dus en sparen die jaren.

Jaren meenemen
Wissel je van auto, dan kun je de schadevrije jaren uiteraard meenemen. Verkoop je je auto, maar koop je geen nieuwe, dan vervallen al die zorgvuldig opgebouwde jaren dikwijls al na één jaar. Niet bij alle verzekeringen trouwens, bij bijvoorbeeld Ditzo (drie keer op rij de meest klantgerichte verzekeraar van Nederland) is die termijn DRIE JAAR. Meer dan een jaar zonder auto zitten is immers al vervelend genoeg. Wat zeg ik, dat zou vreselijk zijn! Maar goed, wij vragen ons af hoeveel schadevrije jaren jij hebt. Je kunt ze vinden op het polisblad van je huidige verzekeraar. Geef je antwoord plus toelichting hieronder.

Foto: Carlo op Autojunk.nl

121 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ja, dat vraag ik me ook af, altijd geleased. Hoe kom je daar achter?
@lucas23: je kan een verklaring bij je lease maatschappij vragen voor je schade vrije jaren. Daar gaan verzekeraars ook mee akkoord.
O, Ditiszo een sluik advertorial?
@mannetje: Geschreven door Ditzono
@C6_R: niet door de heren coronel?
@mannetje: nee geen sluik, de tag advertorial staat er gewoon bij.
@autoblogger: O, is Ditzo?
@autoblogger: Even een beetje semi-offtopic. Persoonlijk vind ik dit wel de leukste vorm van advertorials. Banners en takeovers zijn vaak ronduit irritant en nodigen uit tot het installeren van Adblock (of het nemen van Premium, wat ik zojuist gedaan heb). Deze vorm van adverteren is niet alleen informatief, maar nodigt ook nog eens uit tot discussie en interactie met de mede reaguurders. Leuk!
@Edge: thanks!!
@Edge: Ik vind reaguurders zo’n kut woord. Zullen we die bekrompen uitdrukking beperken tot Dumpert.

Verder helemaal eens met je stelling.
@mannetje: check ook f de tag op de topic foto…
@mannetje:

De kop ‘lezersvraag’ als lokkertje en dan gewoon schaamteloos een verzekeringsmaatschappij gaan zitten promoten. Net als dat speelzitjes artikel onlangs…

Ik hoop dat AB een beetje integer probeert te blijven op dit vlak, want als ik dit soort ‘journalistieke manipulaties’ wil ervaren, dan ga ik wel Telegraaf lezen.

AB heeft zat advertentie mogelijkheden op de website, probeer de artikelen dan in vredesnaam een beetje zuiver te houden.
@bietje:

PS mijn kritiek is uiteraard gericht op AB en niet op mannetje
5 volgens mij, al hebben de verzekeringen het niet netjes bijgehouden..
Behalve wat krassen op en een barsten in bumpers door vermoeidheid bij het parkeren/driften, verstrooide taxichauffeurs en oude vrouwtjes die niet achteruit kunnen rijden, alle jaren met rijbewijs – 19 ondertussen, schadevrij.
Ben nu 32, heb mn rijbewijs vanaf 18 en dus 14j schadevrij.
@E34M5Touring: Ja maar het geldt vanaf wanneer je een auto op je naam hebt staan.
@Jochempie: Ik heb al mijn auto’s op eigen naam gehad. Nooit op pa verzekerd. Eerste jaren betaal je iets meer maar ik betaal inmiddels zo weinig premie dat zelfs die telefonische verkopers toegeven daar niet onder te kunnen, ondanks de uitspraak: U verzekering kan tot 50,- goedkoper per maand!!!!!!
@E34M5Touring: Ik bedoel, je vermeldt niet of dat ook vanaf je 18e was.
@Jochempie: Ik had de auto al voor het rijbewijs en dus meteen op naam toen ik m’n rijbewijs had.
@E34M5Touring: dan reageer ik altijd dat ik dan geld toe moet krijgen elke maand, en waar ik die verzekering kan afsluiten 😉
@E34M5Touring: We kunnen elkaar de hand schudden… 32 en 14 schadevrije jaren.
Ik had het zelfs nog iets anders gedaan, eerste 3 jaar een seicento in de WA op mijn naam voor minder als 15euro en mijn echte auto in de verzekering van ma :D
@dutchneon: man wat een prijs is dat, ik betaal €68 voor een 205 (uiteraard per maand en auto staat op eigen naam).
Ot
Ik ben 18, rij al langer dan een jaar auto en nog niet eens een krasje. Afkloppen die handel.
@carman6: natuurlijk pas schadevrije jaren opgebouwd sinds ik mijn auto heb gekocht, 2 dagen nadat ik 18 werd, 4 maanden geleden :)
@E34M5Touring: bijna hetzelfde ook 32 maar 15 schadevrije jaren kon ze van mijn scooter destijds meenemen :)
@jpoers: Nooit bij stilgestaan dat dat kon, jammer. Ach heb nu max korting dus inmiddels maakt het ook niet meer uit. Wel slim inderdaad.
Ik zit op 8 maanden, precies het aantal maanden dat ik mijn eerste auto in bezit heb. Dus ja, ik betaal de hoofdprijs..
@cliosport2000: schadevrije jaren gaan per 1-januari, dus je hebt er 1!!
@rw1994: niet waar. Dat gaat per ingang van de polis.
Niet per 1 Jan.
Ah kijk, een advertorial. Op deze manier brengen jullie ze erg leuk door de lezer er daadwerkelijk bij te betrekken! Top!

Ik heb momenteel 5 schadevrije jaren, loopt lekker op zo! *afkloppen doet*
31
Een half jaar een eigen auto, of inmiddels tweede. Nadat mn eerst auto door iemand anders fout total loss is verklaard kreeg ik een Schade vrij jaar van ZLM. Meer info over ZLM verzekeringen, surf dan naar https://www.zlm.nl/. Niet alleen super service, maar ook goedkoper dan Ditzo en Datzo.
@boenderaar: Reclame in een reclame. Very Inception like.
@boenderaar: ZLM is top maar alleen voor zeeland en Brabant.
@boenderaar: Niet altijd ideaal die ZLM, ze kennen geen WA+, mn vrouw dr eerste autootje, een fordK was uitgebrand door vanadalisme. En jahoor niet gedekt, sloper boodt er nog 600 euro voor de andere 3500 euro was weg…..
@dutchneon: niet weg maar in rook opgegaan bedoel je 😁😳
@dutchneon: inmiddels wel ;)
ik had al 10 schade vrije jaren toen ik 20 was……

rara hoe kan dat ?

Als je maar een goede connectie hebt bij een verzekeraar dan is er opeens van alles mogelijk. Zit nu ergens aan de 18 schade vrij jaren.

Nu nog een goede connectie bij de Bank en de Overheid, iemand op autoblog ?
@slickrick: Nou knap hoor. Nooit een botsing gehad met je skelter?
Geen idee, iets van 17 jaar of zo. Ik heb jaren terug al de max. no-claim status al bereikt.

De enige auto die bij mij ooit TL is gereden kwam op conto van een vrachtauto die de rij voor het stoplicht ‘per ongeluk’ opduwde.
6 jaar m`n rijbewijs, 6 schadevrije jaren. Prima score toch? M`n eerste auto overigens wel binnen 6 dagen op de rotonde geparkeerd, kleinigheidje hou je toch……
9. Ik mag iedereen aanraden om tijdens het rijden met je poten van je telefoon af te blijven. Zelfs op lage snelheid. Anders waren het er 27 geweest.
Nu zo lang als ik rij 4 dus
Ben 38, vanaf 18 rijbewijs, maar pas vanaf 2002 auto’s op naam gehad. Geen schade, dus 14 jaar.
Ik heb er op het moment tien denk ik. Net zolang als ik m’n rijbewijs heb. Met zowel de auto als motor geen schade gemaakt. Enkel een keertje van de motor afgereden door iemand anders, maar dat was niet mijn fout.
Ik had er 6, maar omdat ik 6 maanden met een auto reed die niet op mijn naam stond zijn die allemaal vervallen.. Thank you for that verzekeringsmaatschappijen
@sneakerfreak: die jaren staan dan gewoon genoteerd in roydata en blijven geldig. Maakt niet uit of je een tijd geen auto op je naam gehad hebt ja of nee.
0 want ben net 16
7 jaar, nooit brokken gemaakt (auto/motor)
inmiddels 11 jaar mn rijbewijs….en 12 schadevrije jaren met dank aan de verzekering van mn 2e auto die de collectiviteitskorting van de vorige verzekering zag als een extra schadevrije jaar :)
inmiddels 7 maanden. vanaf het begin dat ik mijn eigen auto heb. Sinds maart een andere (ook een Astra) maar gelijk al premiekorting gekregen bij dezelfde verzekeraar.
-5, voorwaarden bonusbeschermer niet goed gelezen en gewoon genaaid door de verzekering (Unive). Auto staat nu op naam van mijn vrouw (en ja die rijdt er meer in dan ik). Het is voor mij inmiddels onmogelijk om mijn auto te verzekeren, zelfs als 2e bestuurder accepteren er een hoop niet. Even apeldoorn gebeld en die vonden het prima en daar is hij nu goed verzekerd.
Ik rij zelf al 15 jaar schadevrij, maar mijn vriendin die ook met mijn auto rijdt helaas niet…
0, ik heb minder dan een jaar een auto.
Daarnaast ben ik vorige week, met mijn renault clio op 17 inch uit de bocht gegleden, uitgedroogde achterbanden en weke schokdempers… Slechte combi.

Het technische gedeelte is ondertussen geregeld. Heeft iemand een tip om blikschade, zonder lakschade, weer uit te deuken? Zonder al teveel kosten. Als ik het laat repareren is het total loss.
@rutger97: opwarmen met kokend water (overheen gieten) en vervolgens van de andere kant de deuk/schade terugdrukken, of eventueel met een sterke zuignap er uit trekken
Weet iemand het volgende? Ik heb net weer een auto gekocht en mijn verzekeringsagent heeft geregeld dat ik mijn 6 schadevrije jaren mag meenemen na iets meeer dan 3 jaar geen auto gehad te hebben.

Nu is de verzekering via hem niet goedkoop. Als ik nu de verzekering wel bij hem afsluit en na 3 maanden overstap naar een goedkopere, neem ik dan mijn 6 schadevrije jaren mee?
@basbasbas: reken op een persoonlijke korting die gelijk staat aan 8 schade vrije jaren, dan kun je deze niet meenemen. Krijg je daadwerkelijk de jaren, dan kan dat.
In België werkt het anders: je start op een bepaalde bonus-malus (meestal 13) en na een schadevrij jaar gaat er 1 vanaf. Als je echter wél een ongeval veroorzaakt komt er 3 bij (en dat jaar dus geen -1= balans 4). Eens je 18 hebt, kan je vergeten dat je nog een verzekering krijgt…
Schadevrije jaren van de motor en auto wisselen ook uit. Misschien is het soms voordeliger een goedkope tweedehands motor in een schuur te zetten op een WA verzekering als je een paar jaar geen eigen auto hebt om zo je schade vrije jaren op te blijven bouwen.
officieel 8 jaar maar de verzekering rekent met 13.
Jammer dat het niet per auto gerekend wordt want met 3 auto’s op mijn naam gaat dat wel hard.
Sinds mn eerste brommer op 16 jarige leeftijd schadevrij, nu 6 jaar is dat. En ik kan deze meenemen naar mijn autoverzekering! Als ik nu bv een aygo zou kopem betaal ik maar 23 euro ipv 48 zonder schadevrije jaren! En daarvoor hoef je alleen maar een verzekerd brommerframe in de kelder te zetten voor een paar euro p maand. Die heb ik er zo uit!
16 jaar (prive en zakelijk) en meer dan 2 miljoen kilometer gereden. Maar de laatste jaren aanzienlijk minder gaan rijden sinds ik een aantal chauffeurs heb aangenomen.
Jaartje of 7 nu inmiddels. Begonnen met een motor, lekker goedkoop. En de jaren mooi overgenomen toen ik een aantal jaar geleden ook een auto kocht. Nu zo’n 70% korting op premie volgens mij.
17 jaar
Ik ben 22 en heb mijn rijbewijs sinds mijn 18e. Tot nu toe nog geen schade gemaakt, dus ik zal nu bijna op 4 jaar zitten.
Beslist ’n heleboel; ik let daar niet zo op.
Over de 30 jaar rijbewijs heel lang geleden keer ongelukje gehad.Verder niks.Maximale noclaim dus.
Al heel mijn leven dus dat is nu al 15 jaar.
@pinut187: als 15 jarige heb je geen rijbewijs.
10 jaar verzekerd, 11 schadevrije jaren. Eentje cadeau gekregen bij het overstappen :)
Ikzelf? Al een jaartje of 25. En die boem van toen staat niet geregistreerd omdat die met een leaseauto gebeurde. Heb ik toen meteen ingeleverd en nooit meer een nieuwe gehad… ;)
Maar het getalletje op m’n polis is aanzienlijk lager omdat mijn vrouw nog wel eens ergens tegenaan rijdt met onze auto.
Wat ik overigens wel echt ruk vind, is dat het per auto gaat. Ik wil een tweede auto kopen naast mijn oldtimer, maar daarvoor begin je gewoon met 0 schadevrije jaren?!
@markie123: Eh, nee? Die schadevrije jaren staan gewoon op naam. Je kunt zelfs een scooter verzekeren als je een tijdje geen auto hebt, om zo toch je schadevrije jaren te behouden.
@madmarky: Dacht ik ook. Maar zowel de telefonistes van interpolis, diks en nog een of andere verzekeraar beweerden anders.
@markie123: Jij belt nog met je verzekeraar? Serieus?
Dat soort dingen kun je gewoon online doen, zie je ook meteen je maandpremie.
@madmarky: Zie ook http://weblog.independer.nl/productnieuws/alles-over-schadevrije-jaren-tweede-auto-dezelfde-no-claim-korting/. “De meeste verzekeraars kennen een zogenaamde tweede autoregeling. Dat houdt in dat als u beide auto’s bij dezelfde verzekeraar verzekert, u dan voor de tweede auto dezelfde korting krijgt als voor uw eerste auto. Het aantal schadevrije jaren kunt u alleen niet meenemen naar de tweede auto. Die gaat u voor de tweede auto apart opbouwen. U krijgt dus alleen de no-claimkorting ‘cadeau’. ”

Ik bel voor dit soort dingen omdat ik veel in de auto zit. Dan doe ik tenminste nog iets nuttigs met mn tijd.
@madmarky: klopt! Reden ook dat ik mijn motor gewoon voor 5 euro per maand in de verzekering heb. Ondanks dat het ding al jaren stilstaat.
@markie123: De meeste oldtimerverzekeringen bouwen helemaal geen schadevrije jaren op, dat kan ook verklaren dat je op 0 begint.
@Citrofiel: Toen ik de auto kocht was het nog geen oldtimer, maar als gewone auto verzekerd. Ik heb deze auto nu 9 jaar en ben 4x van verzekeraar gewisseld… Mij werd elke keer verteld dat ik voor een tweede auto gewoon opnieuw moest gaan opbouwen. Ik kan wel de schadevrije jaren wisselen naar de tweede auto, als die duurder zou zijn, en dan voor de eerste auto opnieuw gaan opbouwen…En zoiets belachelijks verzin ik helaas niet :(
@markie123: Maar je kan dus die jaren naar de tweede auto zetten (non-oldtimer neem ik aan?) en dan die oldtimer weer met 0 jaren beginnen. Lijkt me best aardig. Bij oldtimerverzekeringen heb je er toch geen fluit aan meestal, en daarnaast kosten die al geen drol.
@Citrofiel: Klopt, dat kan. Oldtimer kost nu 350 p/j obv taxatiewaarde en 5000 recreatieve kms. Hij staat altijd aan straat, da’s een duur puntje. Ik overweeg uitbetaling leasebudget om iets leuks te gaan rijden ipv dat suffe leaseblik dat ik nu heb. Voor € 6k netto per jaar kun je best wat benzine, onderhoud, MRB en verzekering betalen…
@markie123: Van leasemaatschappijen kun je vaak toch ook een papiertje krijgen waarop staat dat je schadevrij hebt gereden? Volgens mij krijg je dan slechts no-claim korting en geen geregistreerde jaren, maar het kan ook weer wat schelen.
Heb veertien jaar mijn rijbewijs maar ‘slechts’ 8 schadevrije jaren omdat het even geduurd heeft voordat ik officieel een eigen auto verzekerd had.
Mijn eerste auto was min-of-meer ook van m’n moeder en stond op haar naam. Mijn tweede auto (Chrysler GS Turbo) kreeg ik als 21-jarige helemaal niet verzekerd, of het moest tegen een huizenhoge maandpremie. Zal wel iets met de ‘Turbo’ in de naam te maken gehad hebben… Oftewel dat werd wederom een auto van mijn moeder.
Toen ik een aantal jaar later ineens uit de risicogroep was (jaja, dat gaat van de ene op de andere dag) kon ik de auto wel verzekerd krijgen en is ie alsnog op mijn naam gezet. Sindsdien nooit schade veroorzaakt.Of in ieder geval niet waar iets te claimen viel.
19
Ik zit inmiddels op 6 jaar schadevrij. Met eigen vervoer een prima score van 6/6

Als beginnend bestuurder wel mijn vader een jaar teruggezet in schadevrije jaren, sorry daarvoor nog papa!
@koen23: Een jaar is niks. Als hij er meer dan ~15 had, deed dat verder geen pijn…;) Er zijn kids die het bonter maken.
16 jaar
Ik heb er 7, maar dat hadden er meer kunnen zijn want ik heb nog nooit schade gereden. Helaas zijn er 3 jaren verdwenen door een administratieve fout, die ik te laat opmerkte.
17 hier
Welgeteld 1 week.
Negenduizendmiljoenzevenhonderontelbaar. Dat gaan wij hier krijgen.
0, rij 14 jaar auto maar nog nooit een auto zelf op naam gehad. Dan is het moeilijk te bewijzen maar ik heb nog nooit een ongeluk gehad.
Mag je dit ook in uren uitdrukken?
Ik weet in ieder geval dat ik 5 schade vrije jaren van mn vader hebt verpest
In totaal 15 jaar, maar door het in het artikel genoemde regeltje dat schade vrije jaren verdwijnen helaas nog maar 6 officiële jaren ….. Wat ben ik daar pist off over geweest…. Vier jaar geen auto en pleite zijn de jarr
@crosscabouter: en al die jaren bij dezelfde verzekeringsmaatschappij gezeten, dus ik was bekend….. Hufters. En nee, dat gaat Ditzo niet oplossen, want dit zijn de regels…
35 jaar met de auto.

Ongeveer 20 jaar met de motor (heb in de jaren 90 geen motor gereden).

En in de 26 jaar dat ik regelmatig een rode auto (groot en klein, met blauw zwaailicht etc.) bestuurd heb slechts een keer bumperschade. Maar die verzekering stond sowieso niet op mijn naam.

Je moet ook een beetje geluk hebben.
Gelden die schadevrije jaren ook als je door een ander bent aangereden ?
Want dan is het 7 jaar en 2 maanden (zolang heb ik officieel mijn rijbewijs) :)
32 en 14 schadevrije jaren. Maar mijn vriendin heeft wel eens schade gereden en die rijdt er het meeste mee… ook tijdens mijn werk als poetser ging het altijd goed. Collega’s daarin tegen maakten wel eens brokken…
Ik heb nu 27 jaar m’n rijbewijs en altijd schadevrij gereden en daarom de maximale no-claim korting.
Enige schade was gereden door iemand anders. Dat was in 2007, dus nu ongeveer 9 jaar.
Ik heb nu 14 jaar mijn rijbewijs en heb zelf 12 schadevrijejaren. (Prakte m’n 206 GTi na 1,5 jaar rijbewijs :( ) maar dankzij m’n vriendin (die een wielrenner schepte vorig jaar) zijn dat er nu feitelijk nog maar 6 of 7…….. Nog steeds wel 75% dus, maar toch!
als knulletje net 1 maand schadevrij, rijbewijs heb ik ondertussen 1,5 jaar
Heb nu 8 jaar een rijbewijs en een paar parkeerfratsen uitgehaald maar nog nooit schade gereden in de ogen van de verzekeringsmaatschappijen gezien ik altijd al lease heb gereden via het bedrijf. Als ik een eigen auto zou kopen kom ik nu zelfs in aanmerking voor korting. Ik woon in België trouwens, alvorens jullie zouden beginnen bashen dat je geen korting in een scenario zoals het mijne.
De teller staat nu na meer dan 3 miljoen kilometer op 29 jaar schadevrij. Weet eerlijk gezegd niet eens meer waardoor ze opeens opnieuw zijn gaan tellen. Heb ooit eens wat schade gereden, maar kan me er niets meer van herinneren. Toch jammer natuurlijk! Had liever al mijn hele leven schadevrij gereden, maar laten we het erop houden, dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten.
24 jaar schadevrij en inmiddels met alle auto’s dik 2,5 miljoen km weggereden. Dat heeft dus letterlijk een vermogen aan brandstof gekost in al die jaren.
Op mijn 18e gelijk mijn rijbewijs gehaald en gelijk een auto gekocht, ik ben nu 35 dus 17 schadevrije jaren. Ik heb ook altijd een auto gehad.
Alle bij de verzekering sinds ik een rijbewijs heb bij. Als ik de niet opgegeven schades er bij moet rekenen houd ik niets over haha
4 schadevrije jaren, maar al bij al ook maar 4 jaar een eigen auto gehad (5 jaar rijbewijs en 1 klein jaartje auto v/d zaak).
Maar wel al 3 keer een ongeluk gehad door andermans schuld, 1x een zgan auto total loss en 2x behoorlijk in de papieren gelopen qua schade.
Ik schijn onweerstaanbaar te zijn voor brokkenpiloten, alsof er een grote rode bullseye op mijn auto’s staat.
17 jaar
Ik ben 22 en heb 8 schadevrije jaren op me verzekering. 4 van me auto, 2 van me scooter en nog 2 er bij gekregen via een slipcursus die de verzekeraar organiseert
14 jaar en 10 schadevrije maanden
Een maat van mij heeft er momenteel -5, en hij is er de meest knullige manier mogelijk aangekomen; hij rijd al een paar jaar in de zelfde auto, welke altijd op naam van zijn ouders heeft gestaan maar die hij redelijk recent overgekocht had. Echter, na 3 weken veroorzaakte hij al een aanrijding waarbij zijn auto total loss was en de andere ook flinke schade had.

In de ogen van de verzekeraar ben je dan natuurlijk de absolute Jeff Stuntpiloot van de Nederlandse snelwegen als je (zover zij weten) nog geen maand je eerste auto hebt en dan al voor 21K aan schade veroorzaakt!
26 jaar.
14 jaar schadevrij, ik heb momenteel 2 jokers waardoor ik 2 accidenten mag hebben zonder dat mijn verzekering omhoog gaat 😄
6 jaar, want heb 6 jaar een rijbewijs
3 jaar.
24 jaar schadevrij, en heb nu 24 jaar mijn rijbewijs :) Soms wel wat geluk gehad!
18
Ik heb elk jaar wel schade maar nooit in fout. Ze snappen hier echt voorrang van rechts niet. Die hoofddoekjes.
24… Hoogste No-claim trede van m’n autoverzekering. Dus mijn recente aanwinst, bleek bijzonder voordelig in de verzekering. Al zijn bestuurders onder de 24 uitgesloten van verzekering. Sorry Max, JIJ mag niet in mijn auto rijden… ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).