Lezersvraag: is jouw auto ooit vernield door vandalen?

Auteur: , 161 Reacties

Iedere gradatie telt, van een kras met een sleutel over de deur, tot een volledig uitgebrand wrak.

kapot

Oud en Nieuw komt er weer aan, dé perfecte gelegenheid voor ’s lands schorriemorrie om eens flink aan het slopen te slaan. Of dat nou met vuurwerk, stenen, hamers, of lege flessen gebeurt boeit meestal niet, tijdens de oudejaarsnacht draaide gemiddelde Tokkie nog harder door dan Matthijs van Nieuwkerk iedere avond op tv. “We staan met een pilsje op straat, dus mogen we ook best alles slopen wat we tegenkomen.”

Straatmeubilair is een geliefd slachtoffer voor de kleine Roderickjes en Dirk-Jannetjes die ’s nachts de straten onveilig maken, maar helaas gaat er ook veel te vaak auto’s in vlammen op.
Ik persoonlijk ben de dans redelijk goed ontsprongen in mij leven. Ooit 1 keer een schroeiplekje op het dak gehad van een rotje dat daar ontplofte, maar dat was dan ook alles. Maar dat het ook anders kan, zien we helaas veel te vaak. Zelfs van heel dichtbij.

Met dit in het achterhoofd mijn vraag aan jullie; is er ooit weleens iets moedwillig vernield aan jouw auto? Dat hoeft natuurlijk niet perse gebeurd te zijn met Oud en Nieuw, maar het mag het hele jaar door. Doen we niet moeilijk over.

De reacties kun je zoals altijd hieronder weer kwijt.161 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Verder dan een voetbal deuk door beschermde Nederlanders is het gelukkig nog niet gekomen.
@ponnie: het gaat hier om vandalisme, niet om ongelukjes
@appelvis: Baldadige jongen die met opzet de bal zo hard mogelijk over het parkeerterrein stampen is geen ongelukje.
@ponnie: wel als het een anders cultureel ingestelde minderheid betreft
@peter_bezemer: Dan noemen ze het een “incident”
@peter_bezemer: Om de gedachtenpolitie buiten de deur te houden doe ik daar liever geen uitspraak over, ik houd het bij beschermde Nederlanders.
Gelukkig niet (Even hard hout zoeken om af te kloppen) Knijp hem wel elk jaar met het stoffen Cabrio dakje op mijn Saab.
@mrdj: Is er geen hardtop voor te krijgen? Zonder hardtop zet ik ook geen cabrio buiten als ik ze niet binnen kan zetten :P
@mrdj: ik legde er altijd een groot deken overheen. Klemmen tussen de ramen en door vochtig klimaat buiten ook niet brandbaar.
Bij mij gelukkig niet, maar gisteren de auto van mijn schoonvader wel: http://waldnet.nl/wn/nieuws/54116/Dertien_autos_bekrast_in_Drachten.html
Yup, mijn toenmalige Saab is een keer ge-keyd in een achterbuurt van Utrecht… Elk deel overnieuw moeten laten spuiten :(
Nooit, maar ik rij dan ook geen vag, dus is niemand erin geïnteresseerd.
Afgelopen donderdag spiegel eraf getrapt. Achterlijk volk.
Nee. Tenzij ik mezelf als vandaal beschouw: een keer het ijs van de kofferklep van mijn Kever afgeschraapt. Vond ie niet zo leuk…
@joostie: dat is toch zo warm met die motor achterin?
@draadloos: Als de motor eronder zit, spreek je toch over een motorkap? Kofferklep van een auto met de motor achterin zit dus aan de voorkant… Waar de kofferbak onder zit
Spiegeltjes in de hele straat er afgetrapt. Die van mij verwarmd en automatisch draaiend. Kostte me rond de 500 Euro geloof ik…
Als je een dochter van 3 meetelt die je raam/portier ijsvrij krabt met een baksteen (nieuwbouwwijk jeweetwel) heb ik weleens last gehad van vandalisme. Verder niet, gelukkig.
@stationcar: appel valt niet ver van de boom zeggen ze he? Ze moest wel op jou lijken denk..
Mijn auto niet maar wel van mijn vriendin. Midden in de nacht heeft een tweetal dronken gasten (eigenlijk wil ik hier wat anders invullen maar dat zal vast niet mogen) bij mij in de buurt een spoor van vernielingen achtergelaten (tuinen vernield, raam van een huis ingegooid, spiegels van auto’s afgetrapt) en boven op het dak van de auto van mijn vriendin staan dansen. Spiegels eraf getrapt, achterruitenwisser eraf gebroken, motorkap en dak ingedeukt. Auto total loss. Stond gewoon op mijn oprit net achter mijn auto die ze (gelukkig) met rust hebben gelaten. Daders opgepakt maar niet veroordeeld ondanks 12 aangiftes van vernielingen.
@sportevo: waarom hebben jullie ze zelf niet aansprakelijk gesteld?
@wildewesten: dat wilden we ook doen (via de verzekering, gelukkig was ze all risk verzekerd) maar de zaak lag bij het OM maar uiteindelijk was er onvoldoende bewijs dat zij het gedaan hadden om ze te veroordelen dus werden ze vrijgesproken. Ivm de privacy van de daders mochten wij hun gegevens niet hebben om ze zelf aansprakelijk te stellen.
Autoven eventueel caravan gaan achter een poort in de oprit#geenprobleem
@spidermann: #geennederlands
@humpyourdog: want?
@roppp: Snap jij wat er staat dan?
De spiegel werd ooit van mijn auto getrapt na een avondje stappen. En dan wordt je best wel even boos ja.
Nooit schade gehad door vandalisme, wel ooit een puber (die overigens erg veel geluk had dat hij de stad beter kende dan ik) betrapt terwijl hij tegen mijn auto stond te plassen. Toch heb ik een donkerbruin vermoede dat hij na de achtervolging nog een paar kleuren in zijn broek heeft gescheten.
Af fabriek al, BMW compact. De tranen schieten me elke ochtend in de ogen :(
@2wheeler: Niks tegen de E46 Compact! Zijn voorganger daarin tegen…
@raoulkroes: haha weet ik hoor, ben er ook stiekem gewoon erg blij mee! Ook een e36 compact kan ik wel waarderen in de juiste kleur met de juiste velgjes. Er moet alleen wel wat pit in zitten, de 316 is imo onder bemeten.
Nog nooit! Ook een voordeel dat ik in een klein dorpje in Friesland woon. Alle auto’s staan ook op de oprit. Maar als iemand het ooit probeert dan hoop ik voor hem dat ik hem niet tegenkom.
@deora: ik ben een keer mijn antenne verloren door een stel kroeggangers. De auto moest één keer aan de straat slapen…

Ook in een klein dorpje in Friesland.
@deora: Precies. Hier staan ze ’s nachts gewoon met de sleutel in het contact.
@piebepost: Mijn vorige auto heeft ook 10 jaar lang op de oprit gestaan met sleutel in contact (had nog geen cv) , ook klein dorpje in Friesland. Niks gebeurd.
Mijn fiets wel…
Iemand heeft mijnn fiets is een keer op de grond gegooid….
@zondacinque: pff aso’s
@zondacinque: Mijn gedachtes gaan uit naar je.
je suis @zondacinque
Helaas wel…en of andere 50+ er op een racefiets heeft een paar dagen huisgehouden bij mij in de buurt. Alleen Duitse auto’s moesten het ontgelden, want deze idioot bekraste alleen BMW’s, Audi’s en Mercedessen. Daarnaast vond hij het ook nodig straatstenen tegen de auto’s te gooien en de ramen in te tikken. Aangifte gedaan bij de politie, maar die heeft (verrassend) er niets mee gedaan…
Spiegel gejat van Citroën C3, je gelooft het niet
Voorruit ingeslagen van m’n Citroën bx. Wijkagent stond ernaast toen ik het ontdekte en vind dat ik maar een afspraak moest maken op het bureau voor aangifte. En fietste gewoon weg..
@mobieler: was dat een rode bx sport? dan weet ik wat ermee gebeurt is denk ik..
@koeckenbacker:
LOL. Nee
Jazeker, mijn cabriodak is kapot gestoken in een parkeergarage.
Helaas wel. We zetten meestal 1 auto op de oprit en de andere voor het huis aan straat. Helaas de straat auto onder de krassen. Schandalig gewoon. Woon in normale buurr
2 jaar geleden heeft een complete idioot bij één van onze auto’s beide zijkanten te grazen genomen met een schroevendraaier, beide zijkanten moeten laten spuiten, onvoorstelbaar….
Ik had vroeger een bestuurbare auto die uiteindelijk door mijn broertje gesloopt is :(
@banaan7: bij mij ook ?
Mijn auto is een keer bekrast.
En in 2 andere hebben ze ingbroken dus ruit eruit
Pas geleden tot twee keer toe, eerst linkerkant daarna rechterkant! Woest word je ervan!
Al behoorlijk lang geleden, maar kan er nog boos om worden : kras met een scherp voorwerp over de gehele zijkant van m’n lakzwarte auto, zo diep, dat de lichte grondlaag zichtbaar was. Wel netjes hersteld, maar zonde van het geld. Was overigens niet de enige, een half dozijn andere auto’s was op dezelfde manier toegetakeld.
Net voor de verhuizing naar een huis met eigen parkeerplek ontdekte ik een tweetal flinke krassen op mijn Honda. Erg zuur want het was mij al 2,5 jaar geluk om mijn wagen (parkeer)schadevrij te houden op een openbare parkeerplek.
Mijn auto’s niet (even afkloppen) maar die van mijn vriendin wel. Achterlichten door het stuur van een fiets, mistlichten kapotgetrapt tijdens O/N, opengebroken en leeg gehaald (zat niet zo veel in, dus voornamelijk documentatie van de auto en een goedkope zonnebril), vuurwerkschade aan de lak, eenmaal hele auto gestolen. Al met al best veel dus… tegenwoordig gaat de leasert in een parkeergarage tijdens O/N.
Mijn beide auto’s gelukkig niet. Maar van mijn vrachtwagens al meerdere keren het V8 embleem gejat, spiegels kapot geslagen, bekrast, verlichting vernield etc. 2 trailers zijn in 2007 in de hens gegaan met oud en nieuw, terwijl deze op een afgesloten terrein staan. Gelukkig was ik daarvoor verzekerd. Kosten die mijn bedrijf ongeveer heeft opgelopen in de afgelopen tien jaar: 15 a 20.000 euro. Meeste geld zit in de spuitkosten. Fijne maatschappij tegenwoordig…
@maxidyne: Jeuzus… In welke regio is dat?
@piebepost: de vernielingen gebeuren vooral op onbewaakte parkeerterreinen. Hier op de zaak staan ze altijd binnen. Elk jaar gebeurt er wel iets aan een van de trucks.
Bij mijn eerste lease-auto zijn keer of zes beide spiegels eraf getrapt. Ik woonde in het centrum van Leiden en het gebeurde altijd in het weekend. Ik kreeg op een gegeven moment het gevoel dat het steeds dezelfde daders waren. Iets van een ritueel na het uitgaan of zo. Uiteindelijk ben ik mijn auto in het weekend ergens anders gaan parkeren.
@bushdoctor: ik denk nou komt het.. ben in het weekend met een honkbalknuppel in m’n auto gaan zitten snachts maar nee je verplaatste hem haha jammer.. gemiste kans!
Meerdere keren helaas.
Mijn huidige 2CV is ooit in de brand gestoken. Dankzij oplettende onderbuurman was de brandweer er op tijd bij om volledig uitbranden te voorkomen. Desondanks volgde een volledige restauratie

Een andere 2CV van mij is ook eens slachtoffer geworden, in dit geval door vuurwerk. Zeer zwaar knalvuurwerk werd afgestoken in de straat, en uiteraard werd er ook goed gemikt op de auto’s, wat resulteerde in een akelige deuk in het plaatwerk

Toppunt was twee jaar geleden. Alle auto’s veilig opgeborgen in garageboxen, zodat er niets kon gebeuren, tot ze besluiten het asbestdak van de garage te laten ontploffen. Resultaat 3 grote gaten in het dak, overal asbest en nu nog steeds een lekkend dak dankzij onwillende verhuurder :-(
Dus dat was leuk om op je eigen verjaardag asbest te moeten ruimen en gaten te dichten, fijn begin van het nieuwe jaar….
Vouw in de deur doordat een onverlaat z’n deur in de mijne had gegooid. En ooit ingebroken in mijn golf 2. Deze kon zonder schade opengebroken worden. Pioneer radio was weg. Had de sukkel de kabels doorgeknipt aan de kant van de radio :D
4 auto’s (bestel bus van vaders en 3 auto’s)
Rondom bekrast door debiele, labiele, jaloerse enz. Buurman
Meneer was het er niet mee eens dat wij 4 auto’s hadden(waarvan altijd 2 op eigen terrein),
De des betreffende meneer was ook de lokale postbode dus kwam ook nog vrolijk tot aan de brievenbus… meerdere keren geëscaleerd en aangiftes leveren niets op
@truckertje: een paar waakhonden op je terrein laten lopen die werken altijd
@dieselkameel: Haha, die tamme labrador had inderdaad weinig zin;)
Van mijzelf ja; golf g60 alle ramen en m’n toentertijd gave Benetton lederen interieur verscheurd :( weet nog hoe ziek ik daarvan was.

Mijn pa daarentegen een ’83 911 sc ondersteboven gevonden…..bastards
Ja, mijn auto was pas 10 dagen oud en iemand was waarschijnlijk jaloers. Resultaat: rondom 14 krassen waardoor de auto volledig gespoten moest worden.
Ben ooit wel eens op zaterdagavond rond middernacht bekogeld met een bierflesje door een groepje tuig wat op de stoep stond toen ik langs reed. Gelijk doorgereden naar het politiebureau, die me vervolgens doodleuk meedeelden dat ik de volgende ochtend maar langs moest komen, voor mijn problemen hadden ze echt geen tijd >:(
@toempf: ohja vergeten, paar weken geleden is m’n achterruitwisser afgebroken door iemand die zich er klaarblijkelijk aan stoorde. Op zich niet eens zo erg, ik was toch al van plan zo’n rear wiper delete kit te kopen voor een cleanere look. Dat proces werd dus iets versneld uiteindelijk.
@toempf: Bizar. Je zou toch verwachten dat ze gelijk even langs zouden gaan om de groep te arresteren. Een vriend van mij kreeg ook een keer een bierflesje richting zijn hoofd gegooid vanuit een appartement. Toen kwam de politie wel. We wisten alleen niet precies waar het stuk uitschot woonde, dus ze konden/wilden verder geen actie ondernemen.
Mijn eerste auto, een Volvo 340 GL, is ooit door een ettertje op brute wijze ontdaan van zijn linker zijspiegel (15 hele euro’s schade!)
De auto, Citroën DS, van mijn huisgenoot is uitgebrand nadat een paar onverlaten de auto een vuurtje hadden gegeven.
En verder is er ooit een antenne gesneuveld. Triest, maar ach…
Onopzettelijke lompigheid buiten beschouwing gelaten (maar ze lopen dan wel altijd weg met hun winkelkarretje) nog niet nee.
Ik heb wel zelf ooit eens een lauwe hondendrol met 2 stokjes onderin de klink geduwd van een onvriendelijke buurman zijn Peugeot 406.
Meerdere spiegels eraf getrapt, meerdere krassen waarvan eentje van voor tot achter, ruitje ingetikt omdat er een gulden op het dashboard lag (schade: 180 gulden… tja, het is even geleden… :)
Helaas wel. Een zomer of twee terug werd ik op een dag wakker, en was mijn auto twee racestrepen rijker. En niet alleen die van mij, maar de 8 andere auto’s hier op de parkeerplaats ook. Niet mijn eerste keuze, maar an sich kon het nog wel, gele racestrepen op een zwarte Ford Ka. Als het spuitwerk netjes was geweest had het me zomaar 20pk extra kunnen opleveren. Dat was het niet, dus ik heb toen de verzekering maar even gebeld en het laten weghalen. De overbuurvrouw had minder geluk. De gele strepen zagen er niet alleen enorm lullig uit op dat blokkendoosje dat zich Suzuki Wagon R+ noemt, maar haar auto was ook nog eens niet verzekerd tegen vandalisme waardoor ze zelf voor de kosten mocht opdraaien. Ouch.
@Edge: Tinner werkt, met mijn eigen ogen gezien op een veel te dure auto met lelijk aangebrachte oranje racestrepen.
Niet mijn eigen auto, maar wel die van mijn broer een aantal maanden geleden. Hij moest een paar dagen naar het buitenland voor zijn werk en had zijn Audi A5 daarom op de P+R geparkeerd bij Station Weesp. Niet wetende dat de gemeente van plan was om daar precies in dat weekend de parkeerplaats te gaan onderhouden (de borden waren pas nadat hij geparkeerd had geplaatst). Bij terugkomst vond mijn broer zijn Audi terug in de berm, weggesleept door de gemeente, met een dikke vette kras over de hele bijrijderskant. Onder de ruitenwisser zat een briefje: “Dit noemen we dus asociaal parkeren!”

Hij zelf kon hier dus niets aan doen, de gemeente had zelf te laat de borden geplaatst. Helaas gaven zij niet thuis toen mijn broer verhaal ging halen en heeft hij zijn eigen verzekering moeten gebruiken om de schade te repareren. Ik weet niet wat ik had gedaan als het mijn auto was geweest, maar hij bleef er vrij laconiek onder.
Koplamp is één keertje van mijn fiets afgetrapt, telt dat ook mee?
Iemand heeft verf over mijn auto gegooid toen ik tezamen met mijn vriendin naar de plaatselijke kroeg ging om wat te drinken. We zijn nog geen half uur weg geweest en de verf was nog nat toen ik terug kwam. Natuurlijk heeft niemand iets gezien. https://imgur.com/a/1yXvf
@ra1kkonen: Pijnlijke foto… triest dat het gebeurd is.
Helaas wel. Na nog geen week, 2 krassen van een sleutel op mijn GT86. Stelletje klootzakken.
Bij mij een keer spiegel er af en fikse kras in zijkant
Bij het parkeren je auto aantreffen met een flinke vouw in de zijkant van de auto naast je. ?
Paar maanden geleden was mijn auto de enige in de straat waar geen krassen op gemaakt waren door huiskerend uitgaanspubliek, blijkbaar ziet mijn brakke break er al te shabby uit om daar als vandaal nog eer aan te behalen…
Niet van mij maar van mijn moeder, elise s1 tot op de gelcoat bekrast van voor tot achter…
Vader die z’n wagen achteruit in de mijne parkeert en vervolgens een lakstift koopt om het te fixen. Wel een aantal jaren geleden
Oh ja zeker. Twee keer navigatie uit mijn golf 6 gti gejat. Een deuk met voetafdruk in mm bumper en een sleutelkras van voor naar achter, leve de randstad. Nadat mijn premie met 100% omhoog ging en alle eigen risico bedragen afgetikt te hebben, toch maar de gti de deur uit gedaan en een e36 gekocht. Besteed liever het geld aan benzine dan aan de verzekering en stiekem nog leuker ook.
Een keer spiegel er af. Ooit mn benzinedop opengebroken. En laatst…mn auto net overgespoten, een of andere doos met zo’n bakfiets rijdt langs mn auto…sierstrip en lak beschadigd. En dan vooral lekker doorrijden!
En dan vergeet ik nog dat knulletje dat snel langs mn vorige auto wilde fietsen. Kras over de halve lengte. Ook doorfietsen natuurlijk. Ik ben er achteraan gegaan. Heb het jochie aangehouden. Maar vader is uiteindelijk nooit over de brug gekomen. Bedankt!
Ik vergeet nog de bewust aangebrachte kras op mn kofferbak. De camera registreerde bijna alles. De camera Zwenkte alleen weg op het moment van krassen dus de politie wilde er niks mee doen. De daad zelf was niet gefilmd.
Ja helaas wel. Toen had ik mijn auto net. Een kras over voorkap van de auto op een manier die opzettelijk moet zijn gemaakt.

Ik heb een vermoeden wie het geweest is want ik had een paar dagen ervoor woorden gehad met iemand die verderop woonde. (Hij vond de auto te veel geluid maken)
Bij mij zijn ze over m’n auto’s heen gelopen. Heb de daders gelukkig wel te pakken gekregen. Ze waren in een dronken toestand en dachten dat dat wel leuk was. Heb er een financiële vergoeding voor gekregen. Als ik nu weer dronken jongeren over straat hoor zwalken, ben ik weer als de dood dat er weer iets met m’n auto’s gebeurt. Als autoliefhebber doet het ongelooflijk veel pijn als andere mensen je auto slopen..
Weet je wat ook vandalisme is?

Wanneer je een krasje op je auto ziet (dat er nog niet eerder zat) en je vriendin vervolgens zegt: “Ach, maak je niet zo druk. Het is maar een krasje”.

Grrrrr…..
@BmwMPower: Ik weet wat je voelt…
Over dit onderwerp heb ik helaas wel iets te vertellen.. Afgelopen augustus is de loods, waarin ik mijn 1983 Volkswagen Jetta en mijn 1969 Mercedes-Benz 280SEL USA (8250 stuks van gemaakt in totaal) had staan samen met mijn 2.0gti-blok op dubbele carbs die ik aan het bouwen was en álle onderdelen die ik de afgelopen 6 jaar heb opgespaard, door iemand in de fik gestoken. In de loods stonden naast mijn ‘pride and joy’s’ ook nog 13 andere auto’s van liefhebbers en talloze onderdelen, gereedschappen en ander spul (zoals de complete onboedel van het restaurant van mijn vader en een collectie kunst van de echtgenote van een mede-sleutelaar). Alles was total loss. Ik heb alleen de wieldoppen van de Mercedes kunnen redden, de rest was naast verbrand ook nog eens geplet doordat het gebouw is ongestort. De Jetta was niet meer terug te vinden door al het puin, het karkas van de Mercedes stond nog trots overeind. Het is verschrikkelijk om zo in één klap je hele hobby te verliezen. Al die tijd, moeite en geld dat je er in hebt gestopt (Jetta had ik bijna 5 jaar, Mercedes net een week..), allemaal voor niks. Het was de ergste dag van mijn leven, zonder overdrijven.

We zijn hiervoor een crowdfunding aan het opzetten en een filmpje van aan het maken. Ik wilde hier nog een berichtje over sturen naar de Autoblog crew als het af zou zijn. Als je zoekt op mijn naam kun je nog trotse foto’s vinden van mijn Mercedes).
@julez: ik heb net maar eens foto’s van de ravage geplaatst op autojunk.
Aan maat van me wel. Een smart for two in delft. Scheen een grap te zijn. Terwijl hij aan het werk was
Van de week nog 2 deuren van mijn Golf gejat…
Op vakantie is mijn auto van koplamp tot achterlicht aan beide kanten bekrast met een sleutel…heel triest..
Een keer een flink gedeukte motorkap en krassen op m’n voorbumper door een stelletje dat zo ontzettend hitsig was geworden op weg naar huis dat ze besloten het op m’n auto te doen. Op heterdaad betrapt.. met de broek op de enkels haha!! Heeft die jongen wel allemaal netjes betaald, was toch circa 1500 euro schade toen.
2 hamburgers op mijn 911, die ik net een paar uur geleden had gekocht. 2 sjonnies met Burberry petje in een blauwe Golf 5, bij de Mac in Heteren. Rende nog snel naar buiten maar de helden reden snel weg. Zelden zo gekookt van woede. Gelukkig kwam een medewerkster met een sopje dus het was zo opgelost (en zonder schade), maar zuur is zulke afgunst wel..
@madvillain: haha het geld was op dus maar uit eten bij de mac
@cthijs: neuh, zo erg was het niet. Onderweg naar een afspraak en geen tijd voor fatsoenlijk vreten.
Ja helaas, het was in de zomer van 2000 en wij waren laat terug uit Assen. Waren naar de TT geweest. Rond middernacht gingen we naar bed en rond 02:00 uur werden we wakker van vuurwerk (tenminste dat dachten wij) en niet veel later werd en meerdere keren op deurbel gedrukt. Ik toch eens kijken wat er aan de hand was… Het vuurwerk waren de banden van de auto die waren geknald, onze auto stond in lichterlaaie. Aangestoken bleek later. Onze 4 jaar oude Peugeot 106 was total-loss.
Ze hebben een keer op station Nijkerk m’n kever open gebroken. Radio gejat. Oud lor, hadden ze niks an. Wel m’n portier naar de gallemiezen. Ik vind het vooral heel smerig dat ze aan alles in m’n auto gezeten hadden. Jaren later een keer m’n gewone auto opengebroken gehad op vakantie in Frankrijk. Alles weg, paspoorten, rijbewijzen, telefoon, tas van m’n vrouw. Aangifte moeten doen op m’n manier die veel weg had van een scène van Louis de Funet. De vakantie was meteen aardig over. Weer schade aan de deur.
Helaas een paar keer prijs gehad. Sigaret op mijn Elise gegooid. Aangezien het polyester is leverde dat een fijne brandplek op. Achterclam demonteren en spuiten kun je een paar jaar van kettingroken volgens mij.

Bij een Volvo die ik had is een kras van de linkervoorlamp tot aan het linkerachterlicht gezet.
Mijn eerste autootje, Twingo, werd over de gehele rechterflank gekeyed. Gebeurde in die straat schijnbaar vaker, dader echter nooit gepakt.
Nieuwe Audi cabrio van mijn vader vloog het interieur op miraculeuze in de brand, was ook vroeg in de ochtend dus vrij duidelijk.
Goed verzekerd dus 2de Audi cabrio vervolgens zelfde jaar nog in de parkeergarage in Rotterdam het dak opengesneden voor het infotainment.
Volgende zomer de Audi weer naar buiten 1x boodschappen doen en een megapit in de deur en ik had nog helemaal aan het einde van parkeerplaats alleen neergezet pure frustratie.
Een of ander asociaal stuk tuig heeft haar (…) deur in die van mij gegooid. En dat is me toch hard gegaan. Er zit een hele diepe put in de deur precies in een vouw in het plaatwerk. Daar waar de deur sterk is dus. Vreselijk volk…
De Volvo 144 van mijn vader (vette bak was dat) moest één nachtje doorbrengen naast de weg ivm een plots lekkende radiateur. Bij het ophalen de volgende ochtend helaas een vette streep graffiti op de flank..
Nee, want ik heb nog geen auto?
Ik ben geen agressief type. Maar als ik het zie gebeuren weet ik niet wat ik zou doen.m
M’n eerste auto (Leon I) was donker blauw, dus als je een kras erop maakte kleurde het mooi wit op. Van deze eigenschap werd meerdere malen benut op de deuren en achterklep. Daarna een Leoon II FR waar men via de motorkap over het dak was gelopen. Bijna 4000 euro schade.
Nee
Ooit een auto inbraak gehad. De buit een radiofrontje, waardoor ik op zoek moest naar een nieuwe radio. Boef vond 1 ruit niet genoeg, een tweede zijruit moest er ook aan geloven. En hij/zij had zijn schoenen niet geveegd voor hij/zij op de leren bekleding ging staan.
Met oud en nieuw zet ik de auto altijd buiten de stad of binnen ivm vallende stokken van pijlen en kinderen die grondbloemen op autodaken gooien.
Ik heb nog geen auto. Maar bij mijn vader hebben ze een keer de remkabels doorgeknipt en meerdere malen de auto gekrast. Dat krijg je als je als buitenlander een dikke bak vers van de dealer rijdt. Het aparte was wel dat het in een behoorlijk blanke wijk gebeurde steeds
Telt andersom ook? Een van mijn buurtgenoten rijdt rond in een Audi Q7, nou is zo’n mastodont al niet heel makkelijk over het hoofd te zien maar de beste man heeft ooit het onzalige idee opgevat om het ding in glimmend goud te wrappen. Elke keer als ik langsloop krijg ik bijna onbedwingbare neigingen om ergens een los hoekje te zoeken en te gaan peuteren. Heel lang peuteren.

Maar ik doe het niet.
Ben ooit aangevallen met een honkbalknuppel al rijdende op de provinciale weg. Ik voegde de weg op met 85 en zag ver achter me een auto rijden. Die moet erg hard gereden hebben, want binnen enkele seconden zat hij 2 meter achter me, terwijl we 100 reden. Toen stak ik mijn middelvinger op…..dat leidde tot een totaal idiote reactie van deze persoon.
Hij kwam naast me rijden, deed zijn raam open, er kwam een knuppel tevoorschijn. Met een woeste kop begon hij op mijn auto te rammen… Ik trapte het gas in. Een Astra TDS tegen een Peugeot 205. Ik was net iets sneller, maar hij bleef volgen. Ben de weg afgegaan en richting het politiebureau van Noordwijk gereden. Hij haakte af.

Ben maar doorgereden naar het politiebureau en heb aangifte gedaan. Ik had een deel van zijn kenteken in mijn spiegel gezien (was lastig met die stress) en het was een goudkleurige 205. Dus er was een kans om de auto te vinden zou je zeggen. Maar helaas na een half uur zoeken met de politie in het systeem hadden we geen resultaat.
In de afgelopen 8 jaar:
Bij m’n vw polo vond iemand het nodig om een dansje te doen op de auto (nota bene voor de deur van het hoofd bureau van de politie) . Motorkap, vooruit, dak en wat klein grut rondom.
Vervolgens poging tot diefstal (ruit, boordcomputer en stuurkolom) en 3 maand later werkelijk diefstal.
De Ford fiesta een keer gekeyed en band lek gestoken.
De 960 de achterruit ingeslagen.
De nieuwe fiesta inbraak door schroevendraaier in slot te rammen.
Al met al genoeg schade waar we gelukkig toch goed voor verzekerd waren. Nu al weer een paar maanden niets.
Ik werd ooit in de nacht wakker van een striker. Ik dacht nog, het zal toch niet?
Het was.
Striker op de voorruit van mijn 1978 Volvo 66 1300GL combi. Ze hadden ook geprobeerd de auto open te maken. Gelukkig aan het verkeerde portier, het linker kon je openen met elke willekeurige auto- of fietssleutel. Als het gelukt was waren alle ruiten eruit geblazen.
Delta Integrale: na 1 week deuk in deur getrapt;
Granada Station: achterruit ingeslagen, was net op tijd beneden anders was de auto meegenomen.
307: deur opengebroken tijdens borrel op vrijdag, deur sloot niet meer moest met de gordel om de deurlijst naar de schade boer rijden. Dacht op een dag dat mijn auto was gestolen omdat die niet voor de deur stond, tot dat ik erachter kwam dat ik de vorige nacht naar huis was gelopen en mijn auto nog in Centrum stond inmiddels met wielklem.
Niet echt vandalisme ( of toch wel…) maar toch.

Mijn huidige A6 toen net thuis gebracht en netjes voor de deur geparkeerd voor haar eerste nacht bij haar nieuwe eigenaar.

Helaas dacht iemand “de carrosserie van die A6 verdient een deuk, laat ik er tegen rijden endan wegvluchten.”

De herstellingen uit eigen zak mogen betalen, deed wel pijn..
Verder al twee keer een nagenoeg deukloze vierdehands auto gekocht, die binnen drie maanden na aankoop van voor tot achter vol supermarktdeuken zat van miepen en jopen die waarschijnlijk denken dat toch niemand een fuck om het eervorige model van 10 of 15 jaar oud geeft en hun portieren gewoon in mijn auto parkeren. Dat vind ik ook vandalisme.
De M5 2x. 1x inbraak/poging tot stelen van de auto. Niet gelukt dankzij de startonderbreker. Dus toen hebben ze even een kras over de hele zijkant getrokken. Daarna een maffe ex van m’n broertje de achterklep bekrast.
En m’n Fiesta. Na de Palladium reunie (Danspaleis Haaksbergen) stond er een kale mafkees op m’n motorkap te hakken. Niet iets waar je echt zin in hebt om 5:00. De Airmax afdrukken stonden voor eeuwig in de lak geperst. Arme Fiesta.
Eens even kijken: linker achterlicht kapot, rechter richtingaanwijzer voor kapot, de vooruit zo’n beetje door midden, de motorkap onder de deuken, deuk in de deur links, deuk in de achterdeur, de voorbumper scheef, de rechter spiegel scheef, lak beschadiging op de deur rechts, krassen op bijna ieder paneel, deuk in het spatbord links voor, antenne verbogen, ruitenwisser krom.

Ik weet niet of iemand mijn auto al eens beschadigd heeft, maar ze zullen goed hun best moeten doen wil ik het opmerken.
Een streep met een sleutel over de deuren aan de bestuurderskant… Je ziet ze dus altijd… Kan er weer kwaad om worden, als ik zoiets zie trek ik diegene zijn kop van zijn romp. Je hebt van elkaars spullen af te blijven.
En thuis hadden we een zogenoemde pc hoofttractor. In het groene Nijmegen is deze op ieder plaatdeel volgekrast met asobak en dergelijke teksten…. Het was in de tijd dat die discussie nogal hoog op was gelopen, de spuiter keek er niet eens van op.
Het dak van mijn 205 CTI is ooit kapot gesneden met een mes. Daarna is hij flink volgesneeuwd.

Toen maar verkocht. Jammer, want ik was er nog lang niet op uitgekeken.
Een aantal jaar geleden de spiegels van toentertijd mijn audi s3 weggehaald. Ging altijd met het ov maar ben toen eenmalig met de auto gegaan ivm met tentamens. Dacht 1 nachtje moet toch wel kunnen.. Niet dus. Snapte er helemaal niets van in zo’n nette buurt als kanaleneiland…
Ik heb zelf een keer aan vandalisme gedaan. Een speelgoedauto met een hamer bewerkt. Goeie ouwe tijd..
Helaas twee keer vooruit ingeslagen, waarbij 1 keer ook de linker buiten spiegel eraf geramd -.-
Nou vandalen weet ik niet! Maar wel schade zonder briefje! Een keer zijkant krassen en deuk. En een keer gehele voorkant in elkaar! Allebei de keren zonder briefje en camera’s! Wat een rot ervaring zeg.
@amgloverr: Echt, snap het niet. Het fatsoen van de mensen is ver te zoeken tegenwoordig!
@amgloverr: niet te geloven! Sommige mensen geen respect voor andermans spullen!
Pfff deze lezersvraag roept bij mij wel de nodige emotie op. In de 3 jaar dat ik een auto bezit heb ik diverse deuken van een infantiele buurman mogen ontvangen die steeds vergeet dat hij een trekhaak heeft. Het knipperlicht van mijn buitenspiegel gesloopt, 2 diepe krassen van voor naar achter over mijn auto heen met een sleutel of iets dergelijks, mijn achterruitenwisser compleet naar beneden gebogen en tot slot is mijn ruitensproeier gesloopt. En dan heb ik het nog niet eens over die ene keer op vakantie dat ik mijn vriendin vertrouwde met mijn auto…dat kwam ook redelijk in de buurt van vandalisme.
@ekidey: hoe hoog zit die trekhaak??
Onlangs een marginale Hollander die toen we in Maastricht waren gewoon at random iets naar onze Espace gooide toen we passeerden. Dank u om een putje met bijhorende kras in onze gloednieuwe wagen te maken jij kutvent!
Een pot verf over de auto (afgunst, milieuhippies?) verder de logo’s meegenomen, krasje hier en daar, inbraak 3x en benzine gestolen, hele klep stuk. Niet bij mij trouwens, bij de ouwe.
Ik heb pas 3 jaar een auto.
Maar wat een rampverhalen lees ik hier.
Hier zelf nog niets overkomen.
Bij mij is ooit een bij een ruzie tussen twee omstanders (op een centrale parkeerplaats) een skeeler(!) door de achterruit van m’n auto gegooid. Bleek dus een kwestie van slecht mikken, dus. Het leverde mij een hoop kosten en ellende op: voor de ruit in kwestie (Honda Accord) stond een week levertijd, na montage nog wekenlang voortgemodderd met lekkage in de kofferbak en lakschade als gevolg van het dichttapen van de achterruit met ducttape (!!! – die prutsers bij de Carglass zien mij dus nooit meer terug) en omdat er aangifte van was gedaan wilde de autoverzekering de kosten ook niet meer vergoeden onder de glasverzekering. Dit geintje kostte me destijds een dikke 1100 ouderwetse guldens (was in 2001, omgerekend naar nu ruim 500 euro).

Omdat ik op diezelfde parkeerplaats (achter het appartementencomplex waar ik woonde) daarnaast nog meerdere kleine, niet gemelde parkeerschades heb opgelopen, was de keuze voor mij vrij simpel: een nieuwe woning moest tenminste een volwaardige parkeerplaats op eigen terrein hebben. Ik heb nooit spijt gehad van de koop van m’n huidige woning met carport.
Rechterspiegel hing op ’n zondagochtend enkel nog aan de bedrading, juist die ene keer dat ik m’n auto daar parkeerde waar ik dat eigenlijk nooit wilde.
Later is ook nog ‘ns, met ’n scherp voorwerp, het embleem van de kofferklep gepikt.
Gelukkig heeft men, tot nu toe, de linnen kap met rust gelaten….
Als vandaal heb ik met mijn eerste auto een verkeersbord midden op een rotonde geraakt. (Auto totalos) geld dat ook?
Alles gelezen, triest. Je zou voor minder een discrete dashcam met bewaking in de auto willen.
Mijn motorkap en zijpanelen met een schroevendraaier een paar keer bewerkt. Later zelfs een keer met permanente marker.
Ik heb het herstellen opgegeven, lak stift erover en rij gewoon zo rond.

Wat mij wel opvalt in de posts hier is dat oom agent het helemaal niets interesseert, terwijl vrijwel iedereen er wel eens mee te maken heeft.
@faalhaas: verzekeringen houden hun zaakjes draaiend, evenals de herstelbedrijven… Enkel op heter dade is er een kans, liefst met videobewijs… Vermoed ik zo.
Er is een keer mijn radio gestolen incl. een dikke cd collectie. En 1 of andere debiel die dacht dat hij zelf niet parkeren bordjes mocht ophangen twee deuken in mijk deur geschopt. Die heb ik terug gepakt want ik wist waar zijn huis woonde..
In mijn vorige Mercedes S204 automaat zat de luxe Comand navigatie.
Met nadruk op zat. Zonder braakschade, en met chirurgische preciesie is het complete dashboard ontmanteld om de hele navigatie unit en de beide Airbags te scoren. € 4.700 schade.
Bij de auto’s van m’n vriendin :
– deuk in zijdeur en doorgereden
– kras door supermarktkarretje en ook niets achtergelaten
– kras van 1 meter op de zijdeur en idem als hierboven
– nogmaals kras van supermarktkarretje en weggegaan zonder iets te zeggen
– nogmaals kras van 1 meter op zijdeuren op haar huidige wagen
(dit alles op verschillende tijdstippen en verschillende wagens)
Mijn wagens:
– spiegel eraf geschopt
– mistlamt uit gestampt
– passagiersdeur geramt maar wel briefje achtergelaten met telefoonnummer en afgehandeld via verzekering
– een zuur op mijn motorkap waardoor de kap na enige tijd begon te roesten
2x, allebei een paar jaar terug bij mijn toenmalige E60 5-serie

1) Auto in het centrum (uitgaansgebied) geparkeerd, grote deuk in de dakstijl boven de achterdeur gemept, gevalletje waarborgfonds
2) Puber die het leuk vond om in plaats van tegen een voetbal, tegen auto’s aan te schoppen… Ouders wilden niets doen, toen na een heterdaadje zelf maar ingegrepen. (Hetzelfde terug gedaan als wat hij tegen auto’s deed) Nooit meer last van gehad.
Aantal jaren geleden zat ik snachts na een avondje weg thuis in het donker toen er opeens een stuk of 5 mannetjes over mijn 5 maanden oude opel liepen waardoor het hele dak plat was ,dus ik met mijn schoonzoon er achteraan en hebben er toen twee aangehouden en eentje was nog zo netjes om bij de auto te wachten .de politie gebelt en wat denk je ! Ze konden er niks aan doen want de jongens die we aangehouden hadden zeiden dat ze het niet gedaan hadden ,en dit terwijl ik het zelf gezien heb. Nou was ik gelukkig alrisk verzekerd maar de politie krijgt van mij hiervoor zeker de koude douche.6300 euro schade
Het was niet in Nederland, dus ik weet niet of het telt. Twee jaar geleden ben ik naar Mongolie gereden met 5 vrienden in twee auto’s. De auto’s hebben we terug laten schepen. Onze auto (zie mijn avatar) miste de trekhaak, achteruitrijcamera en nog wat andere losse zooi maar had opeens wel twee goud gespoten velgen. Die zitten er nog op :). De andere andere auto had het een stuk slechter, daar was echt alles afgeschroefd. Zelfs de wielen waren gejat en kwam dus terug op de remschijven.
Mijn zus is toch wel de grootste vandalist. Iedere keer weer met de wielen tegen de stoeprand parkeren en met de voorbumper over de grond….
YUP, en hoe ook.

Een paar jaar terug met mijn 100NX lek gereden langs de A4 bij Rijswijk Delft. Op de carpoolplaats gezet, dag erna teruggekomen met reservewiel maar er was intussen meer aan de hand.
Naast wat deuken en alle ingeslagen ruiten hadden de huftertjes op ongeveer elk paneel wel wat achter gelaten.
Als kers op de taart hebben ze ook nog even de remvloeistof uit mijn achterbak over de vers gespoten auto gegooid.

http://i63.tinypic.com/sm6dl0.jpg

ECHTER was de 100NX club waar ik veel voor deed een goeie groep met liefhebbers en had ik binnen twee dagen nieuwe ruiten voor nop, en een nieuwe achterklep met ruit voor een 6packje.

http://i67.tinypic.com/xlw9ok.jpg

Met wat hulp van een paar vrienden vond in een week tijd een ware metamorfose plaats en zag het trouwe beest er 1 dag voor de 100NX jaarmeeting ineens zo uit:

http://i65.tinypic.com/okc584.jpg

Lastig te zien omdat de foto met een aardappel gemaakt is, maar hij is mat-grijs met een carbon folie rewrapt dak.

Autovolk jongens, wat een stelletje heerlijke helden kunnen het toch zijn.
Ik ben bijna blij dat mn slee vernield is en ik dit heb mogen meemaken.
Kansrijke nieuwmenschen met een migratieachtergrond hebben een keer geprobeerd in te breken in mijn voertuig…
Mn buurman een keer die zijn dochters fiets opzettelijk in mn auto zag gooien, helaas kon ik het niet hardmaken naar de politie, de resterende 3 jaar dat ik er woonde heb ik zijn leven een hell gemaakt (zo dicht op hem parkeren met autos dat hij niet kan uitparkeren etc).
3 jaar geleden, feesten dat we met zn allen ons diploma gehaald hebben. Wilde avond in Utrecht.

Uiteraard ga je naar de diploma uitreiking niet met je daily driver, maar met je fun auto. In mijn geval een gele 406 Coupé. Had ik dat nou maar niet gedaan….

Het feestje was leuk en wel, alleen bij terugkomst bij de auto zat er een deuk in het achterscherm van hier tot tokio. Deze zat op het verstevigde deel, en bleek er loeihard ingetrapt te zijn. Een openslaande deur of voetbal maakt niet deze deuken (zelf getest op een donor 406….je moet flink trappen!!)

1100 euro schade. Uitdeuken en spuiten, want de lak was bij het uitdeuken gekraakt.

Dank u Utrecht, met je mooie grachten en mooie milieuregelingen. Volgende keer gewoon weer de daily driver als ik naar je kom….
Moederlief had vroeger een VW Golf GTI MK1. Op een dag stond er een onbekend figuur aan de deur die aangaf haar GTI te willen kopen. Echter wilde ma dat niet en het bod was ook niet bepaald goed. Week erna waren de ruitenwissers krom gedraaid en alle badges eraf gesloopt met de nodige krassen in het lakwerk. Nooit iets kunnen bewijzen maar vermoeden was er zeker wel dat het uit afgunst of niet gunnen was gedaan.
Op m’n MX-5 gelukkig nog nooit wat gehad, op m’n CX-3 wel… Stond geparkeerd bij de supermarkt, kwam ik later terug was de lak van m’n buitenspiegel ernstig beschadigd en het glas van het knipperlicht lag eruit…. Natuurlijk niks achtergelaten (wat steeds vaker gebeurt, asociaal vind ik dat) en moest dus zelf de volle mep betalen voor een nieuwe kap + glas. Balen natuurlijk, maar ziet er nu weer op en top uit!
Ik heb mijn auto ooit een ratlook proberen te geven… resultaat was een auto met gesmolten banden en wat roet.

Elke verjaardag was het ook raak, als ik mijn auto’s onder ogen kwam waren er altijd wel een paar zonder wielen… van je familie moet je het hebben.

Daarnaast altijd krasjes e.d. maar dat waren omgelukjes.

De hierboven besproken auto’s waren gelukkig allemaal speelgoedautootjes
Je ziet het: Wie niet?
Jaar of 12 terug: Ik heb een stoeptegel door de klep van mijn XM gekregen, recht voor de deur van mijn huis. Oudjaar, moskee ging uit, paar foute gastjes, riepen nog ‘allah akbar’ bovendien.
Vorig jaar: kras over volle lengte van mijn auto – en die meet 5,43.
Valt het ontvreemden van de dop over de trekhaak ook onder vandalisme? Gelukkig waren ze daarna wel zo lief om deze te vervangen door een los’lopend’ karretje van de buren. Raar gezicht ‘s-morgensvroeg. En een week later was het helaas weer raak. Toen de kar maar zelf met een ketting vastgelegd.
Vorig jaar is er een idioot over m’n auto heen gelopen. Naja meer lopen stampen denk ik..
Een aantal jaar geleden hebben ze een stuk vuurwerk op de voorruit van de auto van mijn ouders gelegd. Schade: gat van 10 centimeter doorsnede in de voorruit. Natuurlijk veel te groot voor hun zielige lulletjes.

Ze hebben hier ook eens de auto van mijn buurmeisje helemaal total-loss geslagen. Alle ramen eruit geklopt en wat blikschade. En dat was niet eens rond oud en nieuw.
Ooit op zondagochtend de auto van m’n (inmiddels ex-) vriendin onder het bluspoeder gevonden. Onmiddellijk naar de wasstraat gereden want het spul is ongelooflijk corrosief.

Ook wel eens een oud collegaatje (nog geen 18) die een filmpje op zijn mobiel liet zien waarin hij en zijn maten hetzelfde deden met een paar uit een ziekenhuis gestolen brandblussers. Ik heb hem voor alles wat kleinerend en vernederend is uitgemaakt. Hij snapte niet dat ik het niet ‘cool’ vond.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).