Lezersvraag: waarvoor ben jij allemaal aan de kant gezet?

Auteur: , 265 Reacties

Dat wil ik nou echt weten. Want volgens mij zitten daar heel mooie verhalen bij!

Ho ho, doe da is eve nie

Ik ben vrij braaf, vind ik zelf. Ik rij nooit te hard, parkeer altijd netjes waar het mag en hou me keurig aan de regels… Want als we allemaal maar onze eigen gang zou gaan, zou het een mooie boel worden, niet?

Maar dat is niet altijd zo geweest. Ik heb vroeger ook weleens dingen gedaan die niet door de beugel konden. Drankrijden, dat heb ik nooit gedaan. En als dat wel zo was, zou ik het nooit hier zeggen, uit angst voor de digitale schandpaal. Maar ik ben wel ooit een keer aan de kant gezet door oom agent terwijl ik in een ongekeurde auto, met een kapotte koplamp, gescheurde uitlaat, zonder verzekering met 80 over de trambaan tegen het verkeer in reed op een weg waar je 50 mocht. Natuurlijk stond er toen een agent te posten die me staande hield. Hij wilde een quizje met me spelen. “Waarvoor denk je dat ik je aan de kant zet”, vroeg hij. “Is het mijn koplamp”, vroeg ik. Bleek niet zo te zijn. Ook op alle andere bovengenoemde zaken antwoordde hij ontkennend en aangezien het een vrij rare situatie werd dat ik alles opnoemde wat ik fout had gedaan, vroeg ik hem wat nou uiteindelijk de reden was. Ik droeg geen gordel, zei hij. Die was ik ook vergeten. Maar omdat ik zo eerlijk was met al mijn andere fouten, mocht ik gewoon doorrijden. Mits ik het nooit meer zou doen en alle andere gebreken in orde zou maken.

Ik ben vast niet de enige die zoiets heeft meegemaakt. Daarom wil ik heel graag weten; wat is het raarste/ergste/slechtste waar jij voor aan de kant bent gezet en ben je er onderuit gekomen? En zo nee, wat was de schade?265 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ben wel eens benieuwd wie de hoogste snelheidsboete heeft gehad hier hahah, qua kilometers dan 😉
@wimbraber: Vast en zeker een taxichauffeur of andere bestuurder die ’s nachts op een leeg recht stuk snelweg de pech had dat men stond te flitsen.
@phaeton: daarvoor is flitsmeister uitgevonden, als de melders het busje kunnen zien
@phaeton: helaas met 184km/h aan de kant gezet door meneer volvo om 2 uur in de nacht. boete van 1000 en 19 dagen rijontzegging
@mazot: @lennartvdk Daar ga je al
@mazot: en hoe hard mocht je ?
@hummer95: 100 km/h
@mazot: Dat is uw gecorrigeerde snelheid, dus op de teller ong 200km/h!
@sulobb: snelheid op de teller is zo’n onzin gelul. Je wordt bekeurd op je ware snelheid. Al geeft de teller 300 aan, dan nog boeit dat geen flikker!
@lekbak: in België houden rechters met die correctie vaak al geen rekening meer.
@davidw: een rechter weet niet hoeveel mijn teller afwijkt. Daarbij is het slechts ter indicatie, de handhavende instantie heeft geijkte apparatuur en dat is wat er toe doet. Als de rechter in België uitgaat van wat de overtreder op zijn teller ziet is deze echt verkeerd bezig. Immers is dat voor iedereen anders, en daardoor onrechtmatig. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat zoiets stand houdt bij hogere rechters.
@lekbak: De Belgische wet is wat dat betreft heel formeel, een rechter mag rekening houden met de gecorrigeerde snelheid.

Ieder najaar hebben wij een programma op TV “De Rechtbank” en daarin zei een poltierechter ooit letterlijk ‘u bent geflitst met 152 waar u 90 mag, dat betekent dat u op uw teller al bijna 160 moet gereden hebben’. Er is sowieso een heel groot verschil in Rechtspraak hier, de ene rechter is de andere niet en de verschillen kunnen gigantisch zijn.
@sulobb: ik had een snelheid van 210 ongeveer op de teller staan totdat ik in mijn spiegel keek en de volvo zag aankomen. ik begon toen al met afremmen. uiteindelijk geklokt met 184 km/h na correctie :)
@mazot: 174 waar je 80 mocht in 2006
@wimbraber: 211 na correctie!
@wimbraber: gepakt met 280 op een 80 weg (toen ik 18 was)…
@spykerboy: daar hebben we meneer de praatjesmaker ook weer.
@spykerboy: met je driewieler , respect !
@spykerboy: heel misschien beter als je gaat opscheppen dat je het geloofwaardig houdt.. Is maar een tip.
@w0o0dy: eens, maar ik ken 80wegen waar 280 ook wel mogelijk zal zijn…

Ik vond 150 op zo’n race 80 weg genoeg. Vond tante agent ook… Oom kon er nog om lachen. Resultaat was een waarschuwing, want ze konden geen geldige meting maken
@crosscabouter: ik ook, wel 275 op een 80 km/h weg, maar niet staande gehouden dus niet ot.
@w0o0dy: tja iedereen mag bepalen of ie het gelooft, had op mn 18e een E46M3 als auto daar ging dat makkelijk mee…
@spykerboy: proficiat? Wil je een lolly, of is het bijna bedtijd?
@spykerboy: Hahahah, politie sjeeste je voorbij met 300 en gaf je een stopteken hoorde ik?
@spykerboy: 280 meter per uur?
via Android app
@spykerboy: ja.. En ik ben met 250 gepakt, was mn rijbewijs en mn scooter kwijt..
@spykerboy: Meestal is een weg 80 omdat de omstandigheden harder niet toestaan. Dus als je 280 rijdt is je auto een moordwapen. Wees maar trots.
@wimbraber: ik met 170km/u waar ik 70 mocht. Het was met een Audi RS4 van een kennis. Ik stond bij een stoplicht en dacht: nu trap ik hem goed op zijn staart. Stoplicht op groen, plankgas en na niet al te lange tijd zag ik een oranje hesje achter een boom tevoorschijn komen. Gelaserd op 170 km/u. 850,- euro boete gehad en was 2 dgn mijn rijbewijs kwijt.
Het mooiste komt nog: achter mij, bij de stoplicht, stond een VW Transporter, de snelste diesel uitvoering. Die kon mij nooit bij houden, maar goed ook hij gepakt, met 135 km/ u of zo. Ook rijbewijs kwijt, de bestuurder begon te grijnzen, loopt naar de achterkant, pakt een biertje uit de koelbox en zegt: de bouwvak begint vroeg dit jaar! Bood mij ook een biertje aan voor de schrik.
@wimbraber: geflitst met 190kmh op stuk van 100, voordeeltje dat je je rijbewijs niet kwijt ben, 700 euriess😱
@wimbraber: Op weg in Duitsland om motor op te halen, dus 5000cash bij ons.
Mn broertje was mee, was rustig we reden220-250 al . Een 530d ging gelijk op, zo een 20minuten.
Toen helaas wegwerkzaamheden…. beetje laten uitlopen wat remmen en in de wegwerkzaamheden de bmw ernaast. Bleek politie ik denk *** het was toch wel onbeperkt he? Gelukkig wel, maar ze vonden dat ik harder had moeten remmen voor de werkzaamheden.
90 euro voor gemiddeld 30te hard over 300 meter. pfff ik dacht dat valt mee, ondanks dat ik het er helemaal niet mee eens was!
Maar ik moest betalen en papieren laten zien, oja shit, rijbewijs zit in portomonnee en daarin zit ook 5000 aan opgevouwen 50tigjes….
Dat zag mevrouw “was ist das denn??”…..uuuuhm geld!
Toen werder de collega’s opgeroepen, wij met de armen over de bmw. 2 uur later was de herdershond klaar met onze auto en sloten ze de NL infolijn over drugscriminelen, want er was niks te vinden op onze namen.
@dutchneon: hahah das toch aardig spannend inderdaad, zeker als je je niet zo verstaanbaar kan maken in het duits. Volgens mij is de duitse politie ook niet echt in voor een lolletje haha..
ik ben op heterdaad betrapt terwijl ik een burnout stond te maken met mn E30 -,-
370 euri’s voor onnodig geluid maken
@ruben911: Same here! +1
@ruben911: Weet ik ook weer wat dat kost, da’s ni mals!
met 90km/h rechts in halen over de busbaan bij een kruispunt. De oorzaak van dit verhaal kreeg uiteraard geen boete voor irritant langzaam rijden binnen de bebouwde kom….. De agent was welwillend en gaf alleen een boete voor de busbaan. Aardige vent.
@dutchdriftking: Binnen de bebouwde kom mag je 50. Wat is dan langzaam: 35, 40? Rechts er voor bij, soit. Maar dan met 90, echt?
@dutchdriftking: erg stoer verhaal. Vind de agent in deze een lul eerste klas, die had je gewoon 6 maanden op een correcte manier de busbaan moeten laten gebruiken.

Maar goed, ik betwijfel sws al aan de echtheid van dit verhaal…
@87sandyd: tja, rij een week lang dagelijks over de Heemstededreef en je begrijpt me volledig.
@dutchdriftking: Dat is ook een kut weg. Door die belachelijke busbaan overal maar 1 baan per rijrichting. Altijd druk. Ik heb daar aan het begin van die weg gewoont toen ik nog bij de oudelui thuis woonde. Als je naar Haarlem wilde was je letterlijk sneller met de fiets over die weg dan met de auto.
@dutchdriftking: Ach, daar… Ja dat is een vreselijke weg, kom er gelukkig hooguit 4x per jaar maar tijdens de spits heb ik heel vaak met dat busbaan idee’tje van je in mijn achterhoofd gespeeld.
@dutchdriftking: tussen mij en de oma zaten een stuk of 6 auto`s En als je er dan voorbij wilt moet je even gas geven zeg maar…
@dutchdriftking: Dat klinkt al logischer inderdaad. Hoewel in één ruk zes auto’s rechts inhalen wel spreekt van een erg hoog frustratie niveau :-)
@dutchdriftking: geinig, ik had een soortgelijke. Inderdaad rechts inhalen over de busbaan, veel te hard (onmeetbaar uiteraard). Ik schoot het kruispunt over rechts langs de ‘aanstichter’ en zag toen vanuit mijn ooghoek dat er van rechts een motorsnor aankwam. Zo’n typisch kutmomentje.
Fietsverlichting.
@max038: Ik voor EN achter, things are getting serious.
@zweed: en geen reflectoren in de pedalen ! :(
Ik ben nog nooit aan de kant gezet :)
@sbelali: je hebt zeker geen auto
@grandmasterb: opzich moet je best gek doen om er tussenuit gepikt te worden hoor. Ik rij 50.000 per jaar en wordt nooit aangehouden. Ik vind het dan ook typisch als ik hoor dat er soms mensen al 40x zijn aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Dan valt de rijstijl blijkbaar erggg op!
@dnadave: dit dus haha
@dnadave: psst… Staande gehouden is “stop politie”. Aangehouden is in de boeien mee naar het bureau. Maar als je nooit staande gehouden wordt (ik in de laatste 20 jaar ook maar 4x, alhocol en controle van papieren) hoef je dat verschil natuurlijk ook niet te weten.
@dnadave: idem, hier ook 50.000 p/j. In de 11jaar dat ik rijbewijs heb nog nooit aangehouden. Denk idd dat als er eruit gepakt word er wat met de rijstijl goed mis is. Heb genoeg foute autos gehad maar nooit aangehouden. (foute golfjes gehad, subaru met heerlijke turbo, paar smartjes enz enz.)
@grandmasterb: Vage logica. Ik heb nu 7 jaar m’n rijbewijs en ben nog nooit aangehouden… En ik heb best een opvallende auto gehad.
Mijn verdachte kop
@hollandsemarokkaan: Haha, dit is toch goud!
@autogijs: helemaal knettâh
Iets te vlot over een rotonde gereden (rond natuurlijk voor de grapjassen en lolbroeken) en de popo had mij blijkbaar in het vizier. Even achter mij gereden en dan op kant gezet.
Wel wel! Mijnheer heeft wel een vlotte rijstijl!
Papieren aub.
Ik deed alsof ik er mij niet van bewust was. Maar geloofden ze natuurlijk niet aangezien de coyote radarverklikker trots op mijn dashboard stond te pronken. Ik kwam er vanaf met een waarschuwing 😆
Artikel 160 wegenverkeerswet, de agent had zin in een routinecontrol dus zonder reden 15 min van mijn kostbare tijd verkwist.
Voor een paard…
@flippiez06: Aan de kant gezet voor een paard…

Tja, dat heb je nou eenmaal met paardenmeisjes. Die stomme knol gaat voor alles…

En zo’n viervoeter kost ook nog eens kapitalen, wees blij dat je van die griet af bent.
Na correctie 49 te hard. Was op een 60 weg. Koste mij toen nog 400,-.
Mooie aan dit verhaal is, dat ik mijn knalrode Ford Sierra GT twee weken daarvoor ook voor 400,- had gekocht. Soort van total loss door een bekeuring.
@kennone: 49, you lucky basterd
@kennone: wanneer was dat? Ben vorige maand geflitst in Soest terwijl ik 31 te hard reed binnen de bebouwde kom. Bij dat smerige stukje waarbij 90% denkt dat het nog steeds een 80-weg is.. Kreeg een boete van 369 euro!
@duitseautos: 7jaar terug ongeveer
Heb genoeg uitgevreten op de wegen, ben alleen nog nooit aan de kant gezet.
Er reed vorig jaar wel een busje achter me nadat ik toch nog ff het rode licht had gepasseerd, ze schreven wel, maar blijkbaar was een gesprek niet nodig.
Ben een keer in mijn vader’s auto langs de weg gezet omdat hij niet verzekerd was, dat was de auto wel maar er was iets mis gegaan in het systeem. Ik heb echter nooit een boete ontvangen
Aan de kant gezet worden omdat de agent me niet bij kon houden en blijkbaar 10 min achter me aan zat, zonder extra lampen etc. Wel midden in de nacht en zonder asociaal rijgedrag te vertonen vond oom agent het genoeg om mij te vertellen het wat rustiger aan te doen en het daarbij te laten
45 te hard en net geen €500 boete.
Patserbakken controle en een keer voor het raar nemen van de rotonde
@martijn1994: rechtdoor gegaan?
@pilz: haha dwars door het plantenperkje
@pilz: nee buiten binnen buiten maar konden ze niet waarderen moest gelijk blazen
@martijn1994: en welke patserbak was dat dan? 😉
@scottishcarspotter2000: S klasse van een klant
Ik ben ooit aan de kant gezet met mijn eigen aanhangwagen. Volgens de agent was deze gestolen. Hij stond toch raar te kijken toen de centrale hem vertelde dat de aanhanger op mijn naam stond. Bleek een foutje in het systeem te zijn.

Hier heb ik echter nooit baat bij gehad als ik langs de kant werd gezet voor te hard rijden.
Door op alleen het achterwiel van mijn opgevoerde fiets langs een groepje agenten te rijden die duidelijk waren ingehuurd om de nsb’er uit te hangen. Hele preek over asociaal rijgedrag en gevaarlijk enzo maar ik mocht doorrijden omdat mijn licht werkte :)
@schlumpie:

Ook toen je op één wiel reed :P
Fietsen op de stoep
@jongenmetblokjes: belachelijk.
Ooit aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. Was zelf niet de bestuurder maar was passagier in een oude rechtsgestuurde mini cooper. Was zo zat als een aap en er werd door de agente gevraagd of ik gedronken had ( in de veronderstelling dat ik de bestuurder was, schijnbaar niet goed zichtbaar doordat de mini zo laag was ). Ze zag aan me dat amper in staat was om überhaupt in een auto te stappen en blies toen ook een f. Pas nadat ik uitgestapt was zag ze dat ik de bestuurder helemaal niet was en liep ze rood aan van schaamte, de doos.
@Marijn90: misschien was ze zelf wel dronken dan. 😆
@marijn90: heeeeeerlijk verhaal
@Marijn90: Lol.
De vraag is natuurlijk: Hoe dronken was de bestuurder – al zat ie dan ook rechts?
@mout: de bestuurder had netjes geen druppel op maar piste wel bijna in zn broek van het lachen op dat moment haha. Wel gelachen toen ja.
@Marijn90: Oké, deze moet er zeker in als @nicolasr over een paar dagen met een recap komt.
@Marijn90: Is nog al eens gebeurd hoor. Sterker nog, ik las exact hetzelfde 2 jaar geleden als eens in een krant: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1777303/2014/01/20/Politie-laat-passagier-blazen-in-plaats-van-bestuurder.dhtml
04:15 aan de kant gezegd omdat ze me zagen langsrijden . Was een routinecontrole en zei expres dat ik net van de kroeg kwam . Moest gelijk ook blazen😭
Door rood fietsen, geen boete.
Ik ben wel eens aan de kant gezet omdat ik een affaire had met een andere vrouw..
Heb daar overigens geen prent voor gehad, had ook helemaal niets met de politie te maken
@giulio: Dat had ik met 2 vrouwen. Dubbel genaait houd beter dacht ik…
Vlakbij de TF ingang op de Nordschleife. Auto controle. Ik heb in mijn E30 een 6 punts gordel met draaiknop. In Duitsland moet het een drukknop zijn. 110€….
@schnor: Goeie genade… Zulk soort dingen zouden ze dus in Brussel gelijk moeten trekken. Wat een geouwehoer.
@phaeton: hij had ook commentaar op mijn omp stuur en sparco kuipstoel. Ik had er geen toelating voor in Duitsland. Duitsers moeten zoiets eerst goed laten keuren. Ik ben een Nederlander geen Duitser….. Apk is apk ook in het buitenland lijkt mij.
Zegt hij: nurburgring gmbh mag jou eigenlijk ook niet toelaten op de ring maar dan moeten ze bijna alle auto’s wegsturen. Daarna zegt hij ik heb ooit meegemaakt dat een auto in brand vloog op de ring en de rijder kan niet optijd uitstappen omdat hij de draaiknop niet op tijd los kreeg. Yeah right….
Koop een Elise en je hebt regelmatig prijs:
– Niet eens te hard rijden door Sijtwende tunnel bij Den Haag. Aan de kant gezet voor geluid en opmerkingen over kentekenplaatsticker. Agent kende iemand die ook Time Attack reed dus goed er vanaf gekomen.
– Bezemwagen inhalen in Rotterdam op de Oudedijk. Doorgetrokken streep dus dat mag niet. Ook staande gehouden zonder bekeuring.
– Bij pinautomaat terwijl ik parkeerde. Ik deed niets bijzonders. Twee vrouwelijke agenten wilden papieren ineens zien. Geen bekeuring.
– bocht naar Beneluxtunnel zou ik hebben gebumperkleefd. Ongeveer 1,5 wagenafstand in werkelijkheid. Die was zuur want voorwaardelijke rij-ontzegging tot gevolg. Gelukkig nooit echt geëffectueerd.
– Motoragent hield me staande vanwege kentekenplaatsticker. Ook geen bekeuring.
– in een andere auto, Mégane Coupé, met 149 opgeschreven en staande gehouden waar je 100 mocht met 2 andere auto’s. Mocht mijn rijbewijs houden.

Kortom: koop een Elise en je krijgt aandacht :P
@stephane8200: Of hou je aan de regels?
@autogijs: ja, mama. Met een normale kentekenplaat op een Elise die ook nog eens wat lager stond kun je iedere week een nieuwe halen omdat hij overal de grond raakt. Verder kun je lezen dat in een meeste van de bovenstaande gevallen er verder niets aan de hand was.

Beetje gaaf doen met ‘hou je aan de regels’. Zoals jij bent is precies hoe kneuterig dit land is. Als je opvalt halen ze je er tussenuit. Jij kijkt zeker ook naar poppenkast programma’s op SBS6?
@stephane8200: Gozer, van de 6 gegeven voorbeelden zijn er zeker 4 waarbij jij gewoon de fout was.
En ik kijk geen poppenkast op SBS6, hooguit voetbal, maar dat is ook om te huilen op dat kl*te kanaal!
Tip: je klinkt behoorlijk gefrustreerd, geniet eens van het leven!
@autogijs: je zegt tegen iemand die een Elise rijdt en zich niet al te druk maakt over een illegale kentekenplaat “geniet van het leven”. Noem mij calvinistisch maar dat vind ik nogal raar.
@mashell: ik zie het zelf meer als neerbuigend in plaats van gefrustreerd, zo was het namelijk ook bedoeld. En met dat genieten zit het wel goed.
Artikeltje 5, helaasch. Per ongeluk rechts ingehaald uber de vluchtstrook. Schandalig natuurlijk, zal het niet in perspectief plaatsen
@beemerc: Als je zoiets per ongeluk doet, ben ik blij dat jij artikel 5 hebt gekregen.
@beemerc: Hahahaha, heerlijk gebrek aan uitleg of enige vorm van excuus. Heerlijk!
Ik werd in Duitsland met een auto vol skigear van de snelweg geplukt wegens ‘risicogroep voor drugs’. Midden op een tankstation vol truckers moest ik in een potje pissen. Helaas hadden we 5 minuten hiervoor gestopt om te plassen, dus het lukte voor geen meter. Ik heb echt 10 minuten met m’n lul in een potje gestaan voordat ik ’t binnen mocht proberen. Wel met oom agent naast me. Na heeeel lang 3 druppels geproduceerd, agent over de zeik. Pis in de test: niets! De agent was niet blij toen ie m’n rijbewijs moest teruggeven… Wel een mooi verhaal! :D
@Praeses: kijk daar hebben we de eerste mooie verhaal al!
Driften in mijn eerste auto, een Ford Escort uit 1975. Op nat wegdek en met behoorlijk kale bandjes kon je er prima mee driften. Met droog weer zat het er niet in, daar kwam hij de nodige pk’s te kort voor.
Ik kwam dus met een stel maten van school de bocht om gedrift en bij het uitkomen van de bocht stonden daar opeens een 20 tal agenten die een met een inval in een woning bezig waren. Ik daar aan de kant gezet, kon ik gaan uitleggen waar ik mee bezig was. Heb ik toen gezegd dat het glad was en mijn banden niet meer zo goed waren en dat daardoor de achterkant uitbrak, begon die agent vervolgens te dreigen mijn auto voor een technisch onderzoek mee te nemen. Toen heb ik maar toegegeven dat ik gewoon veel te hard door die bocht reed en beloofd dat ik het nooit meer zou doen. Ben toen met een waarschuwing er vanaf gekomen.
2 keer voor driften op de openbare weg. De 2e keer werd ik klemgereden door een politiebus. Beide keren kwam ik er met een waarschuwing vanaf. Een onschuldig gezicht trekken, en ‘het ging echt per ongeluk hoor!’, dat hielp. Ze moesten eens weten…..Ik zou het nu niet meer doen trouwens.
Ze wilden met mij op de foto + handtekening ..

Fags ..
Ik ben in totaal 2 keer aan de kant gezet. 1x in Nederland waarbij ik 4 headbangende kinderen op de achterbank had zitten (Muziek: Babymetal). De agent wilde toch even checken of ze allemaal in de gordel zaten. Over het feit dat ik 4 kinderen achterin had zitten viel hij niet.

En 1x in Belgie. Dat is al een wat lastiger verhaal. Afgelopen zomer, terug van vakantie uit frankrijk met 5 man in de auto (4 volwassen + tienerdochter). Even ter info: De dochter zat op de achterbank tussen twee volwassen. Bij het inpakken van de auto zat een rugzak in de vorm van een schaap achter het achterste zijruitje gepropt. 1 van ons leek het grappig om daar een briefje bij te plakken: ‘Help, ik word ontvoerd’. Puur voor de foto. Echter waren we daarna vergeten het briefje weg te halen…. Ja, je voelt hem al aankomen. In franstalig belgie aan de kant gezet. Op dat moment had ik oprecht geen idee waarom. Ik moest uitstappen, en meneer de agent wees mij op het briefje. Wij konden geen frans, en zij totaal geen engels, en aangezien ik de bestuurder was, mocht ik het uit gaan leggen. Dat lukte niet helemaal, waarna mijn ‘it was a joke’ ook niet helemaal goed viel. Nadat ze ons voor gek hadden verklaard, mochten we weer gaan….
@EFB: je had het briefje voor de grap in het Frans geschreven?
Werd meegenomen door motoragent, terwijl ik achterover stuur van mn alfa gtv zat. Uitlaatgeluid werd gemeten paar straten verderop… die was te hard (ragazzon straight pipes), dus kon mn kenteken inleveren, kreeg boete, auto moest opnieuw gekeurd worden met originele uitlaat. Me not happy..maar paar dagen na de keuring weer de ragazzon eronder.
@sanderm3: achter het stuur*
Reed keer met mijn vaders auto ( E 300 td) op de Friesland route richting Emmen. ( De goede kant op ) reed daar op een N weg. Had beetje haast. 19 jaar toen. Het was donker. Reed 150. Ver voor mij reed ook een auto. Die ging ook steeds sneller rijden. 170 even later deed ik wat gas erbij 190. Toen ik zag wat voor auto het was kon ik zijn stop bordje ook lezen. Stop politie. Geen bekeuring geen kregen. Ze zagen wel dat ik het goed benauwd had en banger was voor mijn pa als voor hun :)

Keertje staande gehouden met laser controle. Reed 90 volgens hun in bebouwde kom. 2 dagen later bellen ze op. Ze hadden verkeerd gemeten. Mocht de bekeuring verscheuren.

Te zware aanhanger maar ze konden hem ter plekke niet wegen. Geen bedrijf in de buurt met weegbrug. Ook waarschuwing.

Agenten hier in Drenthe doen niet zo moeilijk.
Ooit tegengehouden door een bestuurder in een rode BMW. Ik was met vrienden aan cruisen op de motor toen de bestuurder van de dikke BMW het nodig vond om ons aan te spreken op ons rijgedrag en de weg te versperren. Waren wij natuurlijk niet van gediend en er ontstond een handgemeen. Stapt dat wijf van hem uit de auto met een pistool! Een pistool! Begint ook nog hysterisch te schreeuwen en zo. Niet normaal.

Verhaal zullen jullie natuurlijk niet geloven, maar het is op camera vastgelegd ben het filmpje alleen kwijt. Als ik ‘m ooit nog eens vind zal ik ’t uploaden op Autojunk….
@Rick-dos: lelijke e28 was dat he! Zo typisch Amerikaans met fout getinte ramen enzo..
@giulio: en foute USA-bumpers.
70 km te hard op waar ik 100 mocht..
Nadat ik 13 kilometer gevolgd ben aan de kant gezet in hoop dat ik nog een paar keer het gas open trok.
Werd eerst op 180 geklokt maar op dat deel van de snelweg mocht ik nog 130 en aangezien ze me roze pasje heel graag wilde hebben vonden ze het nodig om exact bij de overgang van 130-100 nog een meting te starten waar ze me uit eindelijk wel konden pakken.
De ochtend voor kerst om half 8 s’ochtends dus alleen ik en die agenten in een grijze Astra op de weg.. En ben geen enkel moment een gevaar geweest voor iemand. Voelde me zo genaaid dat ik niet gewoon boete kreeg voor die eerste meeting.
Uiteindelijk 22 dagen zonder rijbewijs moeten doen om ze hem ‘kwijt geraakt’ waren.
En na een gesprekje met de officier van justitie (lekker wijf trouwens!) ervan afgekomen met 750.- euro boete en een punt kwijt..

En dit alles is een saaie 206 uit 2003
Verkeerd voorsorteren voor een rotonde. Ik pakte de binnenbocht, daarna de buitenbocht. Dus ging rechtdoor. 230 + 9 euros :(
Te langzaam rijden in duitsland. Had net een week mn rijbewijs. Dachten dat ik drugs ophad en moest allemaal testen afleggen. Haha
Ik ben zelf nog niet aangehouden, maar mijn vader had wel een leuke ervaring.
Een jonge agent hield hem staande omdat hij een aanhanger achter de Opel Commodore had.
Volgens de wijsneus mocht dat helemaal niet, want de RDW gaf geen trekgewicht aan.
De auto heeft een 2.8L zes in lijn met bergen koppel, maar dat was de agent niet aan zn verstand te brengen. Uiteindelijk mocht ie dan toch maar doorrijden.
@carmasterr: Geen trekgewicht op kenteken is niets trekken, dus de agent had wel gelijk. Dat het puur een formaliteit is en een kwestie van je kentekenbewijs opsturen naar de RDW, doet daar niets aan af.
Een kennis van ons heeft een Impala uit ’63 volledig van start from scratch gerestaureerd en leek het leuk om er hydraulics onder te zetten. Die gozer is een figuur die zichzelf en jou altijd in de nesten werkt, maar er altijd goed van af komt. Hij zou me nog eens meenemen als de Impala af was. Op een mooie zomerse dag in juli kwam ‘ie me ophalen. Ik mocht rijden, tof vond ik dat! Hij voorin en ik rijden, dak eraf en old school hiphop aangezet. We leken wel een stel gangsters uit Compton, maar eigenlijk zag het er belachelijk uit. Twee bleekscheten in een Impala… We reden maar wat rondjes en toen bedacht meneer zich om rijdend even te jumpen met zijn hydraulics. Per toeval deed ie dat bij verkeersdrempels. Op dat moment werden we staande gehouden omdat je dat rijdend niet mag doen natuurlijk. We wisten de agenten wijs te maken dat de auto net gerestaureerd was en dat het door de drempels kwam dat de auto zo ‘wobbelde’. Agent geloofde het ook nog, kregen een waarschuwing en mochten doorrijden. Man wat heb ik gelachen!
Niet direct staande gehouden, maar onderweg naar Duisburg met 2 vrienden geflitst worden. Hadden nog 10 minuten te gaan, met 116 geflitst waar je 80 mocht (wegwerkzaamheden). Mooi met het koppie op de foto😂 M’n vader vroeg zich alleen wel af wat ik om half 3 ’s nachts in de buurt van Duisburg deed met 2 vrienden…
2jaar geleden reed ik in mn b manta van een parkeerplaats af. Moest ik wachten op langskomend verkeer…. een polizeiwaggel komt langs hengst op zn rem zwiept hm in zn achteruit. En zet hm recht voor mn manta stappen ze met 2man uit. Ik mn raampje omlaag gezwengeld… is er iets meneer agent? Hun kijken en kijken…. nou is dit nou zon euhmmmm manta…? Euh ja dit is een manta uit 78…. nou gaaf hoor rij voorzichtig en de mazzel. Ik ben er nu nog verbaast over hahaha
@mrmiyagi1982: zo ben ik ooit is aangehouden met mn Zundapp. Dat ding reed 110 en was wat opgeboord… Ik poepte in mn broek dat ik mee moest voor een rollerbank.

Maar die agent was helemaal enthousiast over mijn Zundapp, vertelde dat hij exact dezelfde had gehad toen hij jong was. En vond het tof dat ik als jonge knul op zo’n ding reed.

Toen begon hij opvoeren en kreeg ik het weer warm… Hij allemaal opscheppen dat die vroeger allemaal te hard reden. En ja hoor, toen vroeg hij; hoe hard loopt die van jou? Ik natuurlijk beschaafd zeggen dat hij 60 liep (leek me geloofwaardiger dan 45), maar hij geloofde me niet.
Toen bleef hij erop aandringen dat hij het wilde weten, omdat hij het tof vond.
Nadat ik hem uiteindelijk wel geloofde in z’n enthousiasme vertelde ik dat hij 110 liep en wat er allemaal aan was gedaan. Man, man, man, die agent ging helemaal door het lint, zo tof vond hij het :-)

Mocht toen uiteraard gewoon doorrijden en hij knipoogde nog met een opmerking; wel rustig rijden he!
Later nog eens een duimpje van hem gehad onderweg.
@reactief: Dit vind ik nu godverdomme mooi man. Ik heb respect voor mensen, ongeacht het uniform dat ze dragen. Dit was een mens.
Zelf ook wel voor agent gespeeld. Dat was nog veel mooier. Kameraad had een blauwe gold type 4. Hadden we blauwe lampen in de gril blauwe zwaailamp op het dak en we hadden zo’n tekst bordje op de hoede plank. Heel wat mensen aan de kant gezet. Mooie tijd was dat.
@gerjan: dit is gewoon pure criminaliteit, niet eens een grapje meer.
@gerjan: dat heb ik gehad met mijn A3 sportback s-line. Ik had er dan geen lampjes in verstopt ofzo, maar de 5-0 gebruikte die auto’s ook regelmatig.

Vaak zat zagen ze mij aan voor de politie als ik netjes op afstand achter ze aan reed met 170 km/h. Een motorrijder zelfs zover gekregen dat hij al afsloeg, want hij zag de bui al hangen. Hij keek al een paar keer achterom en maakte al armgebaren, hij dacht echt: nu ben ik de sjaak. Ik de afslag af om vervolgens weer de snelweg op te gaan, hij reedt de carpoolplek al op :’)
@gerjan: én, veel verdient?
En 6jaar geleden 88km/h te hard in mn cabrio.
Koste 720 ekkermannen..
@mrmiyagi1982: Tandjes, 88 is vrij veel! Ik zou het niet durven in Nederland om verschillende redenen.
Dat zijn er wel een paar, een aantal keer voor te hard rijden variërend van 30km/h tot 70km/h te hard. Die laatste gelukkig tijdens de politiestakingen een aantal jaar geleden waardoor ik er met een stevige waarschuwing van af kwam (mede om het feit dat het midden in de nacht op een verlaten A9 was) . Verder 3x vanwege de neonverlichting onder mijn toenmalige Peugeot 106. 1x vanwege te harde muziek in de auto. 1x omdat de agenten vonden dat ze mijn kenteken aan de voorzijde niet konden lezen (boete geseponeerd i.v.m. vormfouten in het procesverbaal). En de meest bizarre was zonder reden, eerst vertelden ze dat ik te hard reed wat ik kon weerleggen omdat ik de hele tijd achter een openbaarvervoer bus aan reed, vervolgens gooiden ze het maar op mijn achterlichten die niet goedgekeurd zouden zijn omdat de knipperlichten rood i.p.v oranje waren. De agent zou het verder uitzoeken en als het echt niet mocht zou ik 2 weken krijgen om het in orde te maken. Vervolgens werd ik anderhalve maand later verrast met een paarse envelop, een boete van 75 euro omdat ik verkeerde kleur achterknipperlichten zou hebben (overigens was het niet gebruiken van je knipperlicht toen der tijd maar 57 euro) Ook deze boete is na bezwaar gemaakt te hebben geseponeerd, mede omdat ik het wetsartikel m.b.t. de kleur van de knipperlichten had opgevraagd bij de RDW
@dinobreezy: neon onder je 106 en te harde muziek……ik snap die agenten wel
@87sandyd: ach was 15 jaar terug. Ik was nog jong en onwetend + het fast and the furious tijdperk :D al staat mijn muziek nog steeds altijd hard aan.
@dinobreezy: blijven doen !
@dsdh: zeker weten!
Erg dure auto privé voor een getinte jongen, hard rijden, salto met 3 donuts en een backflip, ik ben ook een keer gepakt door het feit dat ik in de berijders-stoel ging zitten zonder dat iemand de auto bestuurde (dit was op de A2)
Nog nooit, want ik rijd altijd voorbeeldig en nooit te hard

(Het feit dat de mede-eigenaar van de auto meeleest heeft hier niks mee te maken)
Achteruit rijden op de vluchtstrook van de A2. Allerlei snelheden. Rechts inhalen. Bumperkleven. En zo kan ik nog wel ff doorgaan… Als ik de staatskas niet met loonbelasting heb gesponsord dan ik het wel tijdens de eerste jaren van m’n rijbewijs geweest. Heb hem ook mogen inleveren voor bizarre snelheden en andere reden… Tsja ook ik ben jong en wild geweest. Nu ben ik het alleen nog van geest!
Met de motor:
– even stukje (leeg) fietspad omdat dat een shortcut was.
– Op de A2 aan de kant gezet vanwege open uitlaat. Agenten konden elkaar in de auto niet verstaan door de herrie ;)

Met auto:
– kentekenplaat zogenaamd niet goed leesbaar (Nissan Pick-up, USA uitvoering met dikke bumper met kenteken erin)
– snelheidsovertredingen: niet bijgehouden, teveel in ieder geval…
Zestig kilometer te hard, gestopt door een politie Porsche..
@norge: nice, echt old school
Aan de kant gezet op de A7, de tentstokken staken te veel boven de auto uit.
5 personen en bagage in een mk2 GTI. Dan doe je de tentstokken door het open dak.

Kwamen er vanaf met een waarschuwing.
1: s’nachts een stukje gereden met enkel mijn dagrijverlichting aan, simpel waarschuwing volstond. En het zag er terwijl best cool uit met enkel de ledjes die branden.

2: Slapende agent in een flitswagen wakker gemaakt met de claxon van mijn brommer toen. Helaas voor mij zagen zijn collega’s dat, aan het volgend kruispunt mocht ik eens aan de kant gaan staan. Ze konden er nog mee lachen, maar mocht in het vervolg dat niet meer doen.

3: Talloze alcoholcontroles (telt dat ook mee?). Nooit last mee, drink normaal gezien niets van alcohol als ik rij, elke week dus. 1 keer aan het begin van de avond een sterke drankje gedronken. Avond werd vroeger afgesloten dan verwacht en ja hoor een alcoholcontrole. Beetje met de bibber aan de controle begonnen. Zat er mooi onder maar scheelde niet zoveel, nog een pintje erbij en het was prijs.
Een boete van 75 gulden voor ’t gebruik van een zelfgemonteerd 3e remlicht!
Was 1988 in een Peugeot 205 😎
Ik reed naar mijn werk met mijn toenmalige 3 serie .
achter een Bordeaux rode golf .
Die ging mij niet vlot genoeg .
Dus Ik knalde er ff over de rechterbaan al gebarend en scheldend voorbij .
Vervolgens flink gas en door naar me werk .
Bij de poort aangekomen
Weer die golf achter me
Stop politie !
KuDt!
Ik heb een flinke prent van ong 750 euries gehad .
Ze kon me niet klokken maar
Je mocht er 80 .
Ik reed dik het dubbele.
De officier gaf de hoogte van het bedrag aan .
Als het aan haar lag was ik me rijbewijs kwijt .
Ik had haar stop politie bord niet gezien die kennelijk al een tijdje aan stond .
@st33fie: Die eerste 5 zinnen komen bij mij ook wekelijks voor, de rest (nog) niet gelukkig!
Parkeerboete aan Italiaans meer, want Nederlandse BMW. De hele straat stond vol met panda’s van Italianen, zonder boetes. Nooit ontvangen die boete! :)
Omdat Suzuki Swift, ja dat zei de agent tegen mij.
Weinig bijzonders, een keer, of vijf voor een alcoholcontrole (Altijd alcohol vrij gereden, gewoon omdat het niet samen kan, is mijn mening) in 21 jaar autorij plezier en altijd mazzel met parkeer en te hardrijden.
De eerst keer, was in 1994, de tweede dag, met mijn eerste eigen auto (Volvo 440 GLE uit 1989) en vijf dagen mijn rijbewijs op zak. Ik reed ’s avonds tussen Arnhem en Ede, op de oude rijksweg N224, 100km/u waar 80km/u was toegestaan en werd opgewacht bij de verkeerslichten bij Oosterbeek en moest de motoragent volgen, tot de parkeerplaats bij Wolfheze. Daar bleek het om een opleidingsproject te gaan, agenten werden opgeleid, tot het volledig uitvoeren van een alcoholcontrole, terwijk ik dacht, dat wordt de eerste bekeuring, niets aan het handje dus, zonder financiële schade en opgelucht mijn weg kunnen vervolgen.
2 dagen geleden gelaserd ’s avonds op een zo’n 80 weg die prima door kan voor landingsbaan. 42 te hard na correctie, zal wel een leuke duit gaan kosten…
Op de a50 van Eindhoven naar Apeldoorn. Had ff gestopt om wat te drinken te halen en liet de motor draaiend wat afkoelen. Kwam ik terug bij de auto, zag ik al wat rook onder de motorkap vandaan komen. Toen dacht ik, ik kan 2 dingen doen: of hier heel lang wachten tot de motor is afgekoeld of rustig aan naar huis rijden en de rijwind mijn auto een beetje laten afkoelen. Ik koos voor het laatste. Jammer genoeg zagen toevallig 2 agenten die op de parkeerplaats stonden (een donut eten ofzo) dit ook. Bij de volgende afslag mocht ik eraf, waardoor de motor volledig overkookte :’) kon ik verdomme mee met de sleepdienst naar huis, daar ging mijn eerste auto, een Golf 3 Gordijn Trekhaak Imperial die ik van mijn oom mocht hebben, in dikke edition uitvoering met 3 deurs stoelen in een 5 deurs auto en nog wat gekke dingen. Ach, een ramp was het ook niet dat ik hem kwijt was, dat was de auto wel namelijk.
O ja onlangs eens ome agent langs rechts ingehaald aan 70 door de tunnel in de buurt, waar je maar 50 mocht. Agent bleek een goeie vriend van mijn vader te zijn (zoals de helft van Oostende dat is). Heb ik eventjes geluk gehad. Wederom een tikje op de vingers, maar dat viel wel goed mee. Agenten kunnen soms echt chill zijn. Als je een beetje geluk hebt en je blijt kalm en vriendelijk, dan kan er al vlot een waarschuwing ervan af i.p.v een boete. Anders moeten die mannen nog s’nachts verslagen typen over soms banale voorvallen. Stond eens samen met mijn vrienden te kijken hoe zij met de Supra en de MX5 om te verst een burnout konden maken op een donkere parkeerplaats bij een winkelcentrum. Zag opeens een oude Opel station de parking opdraaien met daarin een man of 4. Zei nog binnen een paar minuten staat hier de politie. En inderdaad een paar minuten later 6 combi’s en de Opel stonden rond ons. Ja papieren tonen tegen de muur staan met je handen en voeten verspreid terwijl ze de wagens doorzochten en tegen ons stonden te brullen en tieren. Papieren bleken in orde en er werd niets gevonden in de auto’s. Hoopte dat ze de strepen van de burnout niet gingen zien, maar ja dan zag ik één van hun met zijn zaklamp de streepjes volgen. Nu we hadden geluk ze zeiden er niets over en verontschuldigde zich nog voor de brute aanpak. Ze legden uit dat het verdacht was dat we daar stonden te ‘hangen’. Moesten gewoon direct de parking verlaten en naar huis rijden.
In het verleden als 18-jarige meerdere malen aangehouden met mijn babyface (reed toen in een te dure auto voor mijn leeftijd). Meerdere malen stil gestaan voor controle. Een keer aangehouden voor inhalen over een uitvoegstrook in bebouwde kom (€130). Agent vond het nodig om mij toch nog 10 minuten te volgen, stel je voor dat ze nog meer kunnen schrijven. Daarnaast een keer mijn rijbewijs mogen inleveren op basis van art. 5 WVW (€180 + punt op rijbewijs). Mij nog steeds onduidelijk waarom (ze kunnen je daar op pakken als ze zin hebben). En een keer aangehouden, omdat ik midden in de nacht een rotonde driekwart nam met 70. Agent vond de piepende bandjes niet zo lekker voor de mensen in de buurt, die liet het bij een waarschuwing. Destijds was 180 rijden eerder regel dan uitzondering, wat dat betreft mag ik niet klagen.


Misschien dat het volgende topic nog leuker kan worden; waarvoor had je eigenlijk aan de kant gezet moeten worden? Dan krijg je pas verhalen.
@unknown234: Goed idee, die ga ik maken!
50 rijden in een 50 zone met glad weer de agent dacht leuk te zijn door te zeggen dat hij liever bier dronk op een feestje dan cola
– Over een brug tegen het verkeer in gereden €130-
-Popnagel door een stukje letter van de kentekenplaat €130-
-Als 14 jarig jongetje boete gehad voor op de stoep fietsen terwijl er een vrachtwagen stond te lossen op het fietspad (vanaf dit moment verdween de ambitie om bij de PO te werken.) €21.50
-Opgevoerde scooter rollenbank €65-
Een keer staande gehouden omdat ik zo hard remde voor een lasercontrole dat al mijn wielen blokkeerde en een enorme rookwolk produceerde. Het had wel effect, want ze hadden daardoor geen geldige meting. Gelukkig maar, want ik reed veel te hard….
O – deze ga ik winnen. Echt waar. Maar nu moet ik eerst maar eens naar bed.
60 te hard op de motor… €740.
1. Ooit met een vriend naar een rdw keuring gereden op een paar zundapps, waarna het langer bleek te duren en ik dreigde te laat te komen voor mijn werk toch maar besloten alvast alleen aan de terugreis te beginnen. Dat was een grote fout, want het stortte ineens met bakken uit de hemel, telefoon drijfnat, tomtom van paps drijfnat en totaal verdwaald in de omgeving. Per toeval rijd die maat mij een uur later voorbij (zo lang erg was ik verdwaald) waarna we de weg terug samen hervatten. Ineens staat er een agent op de weg die een alcoholcontrole wil uitvoeren, waarbij hij bloedserieus vraagt of mijn tas vol met drank zit… Even blazen en we mochten weer weg. Blij dat het geen rollerbank was want dan hadden we wel een probleem gehad :p
Ohja, met de vriendin van mijn broer aangehouden op de scooter in kroatie toen we pizza’s gingen halen. Zij ging het wel ff regelen. Eerst vroeg agent waarom we geen helm op hadden. Dat hoefde niet in Nederland zei ze, ondertussen haar haar losgooiend. Waar waren onze papieren vroeg de agent. Had je in Nederland ook niet nodig zei ze, terwijl ze haar zonnebril afdeed. Toen vroeg de agent wie ik was, nog stteds zittend op de scooter als 15 jarige. Dat is mijn vriend zei ze met een zwoele blik(zij was 22). Uiteindelijk kreeg de agent sympathie voor het hele gebeuren (of gewoon een boner).

Omdat je nu vast denkt: hoe lekker was ze dan? Ze werkte als zo’n pitspoets in Assen bij alle grote evenementen, ze was gewoon pure porno.
Een woonkamer bank met een spanband op het dak gezet, buurjongen als chauffeur gecharterd en met men biertje lekker in de frisse lucht door het dorp cruisen…

Tot de blauwe pet kwam. Hij vond ons creatief dus is het om die reden bij een waarschuwing gebleven.
als ik in mijn bmw e36 coupe rij wordt ik standaard eruit geplukt voor een algemene papier controle. auto is op zich redelijk opvallend, laag, mooie wielen, sportief geluidje en aparte kleur.met mijn bmw e39 touring die helemaal standaard is wordt ik nooit aan de kant gezet.

ik ben 1 keer staande gehouden voor een overtreding.
ik had net een shortshifter in de e36 geplaatst en wou even een kort testritje maken.
zag ik een stopbord over het hoofd en ging ik er doorheen zonder stil te staan. zat een zwarte audi a4 sedan achter mij maar daar ging nog geen belletje rinkelen.
ik rij redelijk sportief om de shortshifter een beetje te testen.
toen viel mij op dat dei audi mij wel heel precies volgt. als ik accelereen accelereerde de audi mee idem met langzamer rijden. toen hadden zij door dat ik hun door had en kwam het bordje stop politie tevoorschijn.
boete voor negeeren stopbord
boete voor rijbewijs niet kunnen tonen want die lag nog in mijn garage kwam ik toen achter.
waarschuwing voor verdrijvingsvlak omdat een auto heel erg zat te treuzelen bij het afslaan en ik een gaatje zag om er bij langs te gaan (heel dom natuurlijk)
en waarschuwing voor snelheid omdat ze geen goede meting konden uitvoeren.
@smartye36: met een mooi ‘sportief pookje’
Ga maar eens een Ferrari rijden in Nederland en geef een beetje gas in de bebouwde kom dan wordt je continue aangehouden door agentjes die vinden dat je “vreselijk gevaarlijk” bezig bent, maar eigenlijk gewoon je willen pesten omdat zij nooit zo’n auto kunnen rijden.
Ga dan dus gauw naar Duitsland, daar heb je veel minder van dit soort achterlijke zeurpieten, en dan kun je op de autobahn (slechter dan de nederlandse wegen) vaak ongelimiteerd snel rijden.
Lopen door de berm van een autoweg, toen ik een geniepig opgestelde flitser wilde fotograferen. De autoritaire bromsnor luisterde niet naar mijn verweer dat ik op wettelijke afstand van de weg liep, en gaf me een bon van 80 euro. Kan er nog kwaad over worden..
@silver: toen we op de heenweg opmerkte dat er een flitser (auto) stond, op de terugweg onze middelvinger opgestoken om vervolgens daardoor een boete te krijgen ( 90 gulden p.p)
Jaren terug in Japan , even boven Tokyo een keer door 2 agenten gestopt.
Was laat op de avond op de fiets en had keurig verlichting.
De dienders bleken op zoek naar een gestolen fiets ( geen geintje ) vertelde m’n huisbaas later ( fiets stond op zijn naam )

Met de auto in NL alleen een paar keer alco checks gehad.
Vorig jaar om 3u ’s nachts klemgereden door Marechaussee op Schiphol wegens ‘verdacht voertuig’. Leende de Audi S3 van m’n ouders (zij in Friesland, ik in Den Haag) omdat ik de volgende dag artiesten naar Schiphol moest brengen en ik geen idee had hoe ik moest rijden naar Sheraton Hotel. Dus het leek mij een goed idee om de route te checken om 3u nachts.. Van de snelweg af, drie rijbanen naar rechts vervolgens stapvoets zoeken naar de juiste borden. Marechaussee was dat opgevallen, en pal voor het hotel waar ik stil stond voor en achter een wagen. Uitstappen en papieren luidde het advies. Auto staat op naam van m’n moeder (andere achternaam en woonplaats), dus moest een hoop gegevens van m’n ouders opdreunen. Vervolgens moesten ze volgens t boekje een hond de auto doorzoeken op drugs, dus heb maar ja gezegd toen ze vroegen of ik bezwaar had (weet toch wel dat ze toestemming krijgen). Toen werden ze wat relaxter, helemaal nadat ik uitlegde waarom ik hier op dit tijdstip was. Half uur later mocht ik verder, nadat ze letterlijk alles hadden gecontroleerd, zowel papierwerk als auto. Beveiliging werkt prima daar haha
Paar jaar geleden aangehouden omdat ze dachten dat mijn zijruiten geblindeerd waren. Dit was alleen het geval met de achter ruiten. Nadat ik die discussie met oom agent had overleefd, vond hij het blijkbaar niet genoeg en wou hij ook nog beweren dat ik verplicht was om merk en type aanduiding om me auto moest hebben anders konden ze niet vaststellen om wat voor auto het ging en of dat dat klopte met de papieren!.Te triest!!!
$122 voor 22km/h te hard en 3 punten.
$360 voor roodlicht en 3 punten

Dit zijn bedragen in de staat van Queensland, Australia.

In Nederland volgens mij iets van 44km/h te hard op een 80 weg, €4xx. Weet het precieze bedrag niet meer
2 Maatjes zouden derde vriend ophalen op luchthaven Zestienhoven, die terugkwam van vakantie. Kwamen veel te vroeg aan in Rotterdam en bedachten zich dat ze prima konden gaan zuipen daar aan de bar want dan zou nr. 3, die net was geland, terug kunnen rijden. Zo gezegd zo gedaan. Dus stuk in de kraag gezopen en toen ie eenmaal geland was, gezegd dat hij moest rijden. Alle 3 lopen ze naar buiten, zegt de nuchtere dat ie nog even moet pissen en geeft vast de sleutel aan 1 van de 2 die flink bezopen waren. Die krijgt sleutel in zijn hand gedrukt, ziet die auto staan en een redelijk lege parkeerplaats en denkt HOPPAAAA!!! Springt in de auto en begint als een malle donuts te draaien op de parkeerplaats. Recht voor het kantoortje van de Marechaussee. Die binnen no time buiten stonden. Blazen, rijbewijs afgepakt, psychiater, zit in zo’n 9 jaar traject. Nee, ik was het niet, maar vond het wel hilarisch. Geen schade geen gewonden.
1x alcoholcontrole en 1 maal lichten vergeten op te zetten in de stad (gebruikte mijn pinkers wel netjes) dus een combi stopte eventjes naast mij om me te waarschuwen. Verder (in 2 jaar tijd) nooit aan de kant gezet of boete gekregen.
Ik ben een keer aangehouden omdat ik de nieuwe S-Klasse zelf liet sturen midden in de nacht en deze zo ontzettend liep te zwalken dat de politie dacht dat ik gedronken had. Ik zat ondertussen foto’s te maken en dus vroeg de agent of ik wist waarvoor ik was aangehouden. Dus ik zei; ik zat foto’s te maken van het interieur voor m’n vrienden. Uuuh nee dat was het niet meneer. Gelukkig nergens een bekeuring voor gehad, maar eerlijkheid was nog nooit zo dom
Ik had net 2 weken mijn rijbewijs. Superspannend natuurlijk en gelijk een aantal vrienden in de auto om een ritje te maken. De gebruikelijke stop langs de McDonalds werd niet overgeslagen. Door de McDrive was natuurlijk wel het leukste en er werd even later dan oom gestopt op een nabij gelegen parkeerplaats. Hamburgers werden opgegeten, er werden nog een paar peukjes gerookt en we zaten weer in de auto. Op weg terug naar een verderop gelegen dorp waar ik m’n vrienden zou afzetten babbelden we wat over het aangehouden worden door de politie, omdat we zojuist bij de parkeerplaats een politievoertuig voorbij hadden zien rijden. Even later zeg ik tegen mijn maten “hee, stop politie zie ik in de spiegel”. Allemaal lachen alsof ik een stomme kutgrap maak natuurlijk. Daarna direct klemgereden door 3 politiewagens. Ik wist als beginnend bestuurder bij god niet wat me overkomt natuurlijk. Bleek uiteindelijk dat de politie in de regio grootschalige drugscontroles hield en ons er verdacht uit vond zien op de parkeerplaats. Uiteraard geen spoorje xtc/ghb(daar zochten ze het meest naar) gevonden en dus konden we ‘rustig’ onze weg vervolgen. Dat was toch wel even een spannend moment voor iemand die net 2 weken zijn rijbewij heeft!
OH! Heb je even? Bij deze vraag moet ik even terug gaan naar 1971. Plaats delict: Autobahn Berlin Hauptstadt der DDR richting vliegveld Tempelhof. Ik wilde daar eens even naar de Toepolevs gaan kijken. Mocht niet en werd teruggestuurd door de Vopo’s. Maar ik had haar wel al zien staan als liftster.
Terug naar Ost-Berlin, Hauptstad der DDR, voor een verder verloop van mijn sensationeel(!) weekend in deze boeiende stad. In de prille namiddag weer vertrokken naar het vrije westen. En wat gebeurde? Zij, de liftster, stond er nog steeds. Getroffen door een vlaag van medelijden stopte ik om het vrouwelijke lijden een oplossing te bieden. Nietsvermoedend trapte ik in de verleidelijke nymfonameval.
Zij wilde naar Leipzig, ik naar Braunschweig. Ik nam haar mee, maar na minder dan 10 minuten werd dat avontuur wreed verstoord. 2 gillende Volga’s en 1 niet minder gillende Lada van de oh-zo-geliefde Vopo’s dwongen mij op niet mis-te-verstane wijze naar de vluchtstrook. Nou ben ik niet zo héél erg vlug van mijn apropo, maar toen werd ik toch wel een beetgen getroffen door de dwang van het plaatselijk geweld. Onder het genot van het lieflijke aanzicht van een zestal Kalashnikovs kon ik mijn beslissing om te stoppen en iemand een lift aan te bieden niet heel erg betwisten. Mijn toenmalig delict: Je mocht als uit iemand uit het verderfelijke Westen geen lift aanbieden!
Ik reed in Duitsland, 245, en toen bleek dat je er maar 110 mocht… Politie achter me aan
Toen bleek m’n dochter achterin zonder gordel te liggen…. Gelukkig was het een redelijke agent en kreeg ik maar €80 boete
2-3 jaar lang zaterdagnacht als BOB teruggereden met de leaseauto van m’n vader vanuit A’dam naar Nijmegen, natuurlijk behoorlijk vlot. Al die tijd geen enkele boete of schade, niets.
Jongere broertje haalt rijbewijs, wilt ook eens terugrijden. Prima.
Eerste rit meteen trajectcontrole a 300 eu, bij thuiskomst in Nijmegen even over een betonnen bolletje rijden met parkeren. Volgende ochtend bleek de intercooler gescheurd.. 1700 ekkermannen.
Directeur heeft voor alles getekend zonder van z’n werk op te kijken haha!
Spontane dragrace toen ik met een Audi R8 (V8) een GL63 AMG tegenkwam en we midden in Eindhoven voor het stoplicht stonden en de weg voor ons helemaal leeg was…
Helaas kwam er net een motoragent uit een steegje gereden, en omdat ik toen nog maar een paar jaar mijn rijbewijs had (was dus nog jong) en de man in de AMG al rond de 50-60was, moest ik stoppen en mocht de AMG door… Gelukkig alleen een waarschuwing gehad voor het feit dat we zo hard reden, aan t racen waren, en omdat hij zijn verhaal niet echt hard kon maken dat het een artikel 5 was etc… Tot op de dag van vandaag ben ik daar nog steeds ontzettend dankbaar voor…
Bijna 4 jaar geleden staande gehouden toen ik gelaserd werd met 206 waar 80 was toegestaan. 8 maanden rijontzegging geeist. Met behulp van een advocaat terug kunnen brengen naar 3 maanden. Boete kwam 3 jaar!!! later met de hoogte van €2000,-. + €1800,- aan advocaat kosten. Had even de gang erin na een middagdienst werken. Dit was met mijn oude Vento Vr6.
@gloudertje: in België betaalt de rechtbijstandsverzekering die verplicht bij een autoverzekering zit de advocaatkosten, das bij jullie toch anders zo te zien,
Een paar jaar geleden reed ik weg bij een vriend van mij. Reed de straat uit en van links kwam een politieauto. Ik had voorrang maar zij stonden zo rot dat ik ze voor wilde laten gaan. Deden ze ook en ze keerden meteen om. Poos achter mij aangereden voordat ik op de rondweg werd staande gehouden (lekker punt ook). Agent vroeg mij waar ik vandaan kwam, waar ik naar toe ging, of het mijn auto was, waar ik woonde. Dus toen vroeg ik hem wat er aan de hand was. Ik kwam uit die en die straat, was zijn antwoord. Dus ik zei dat dat natuurlijk vreselijk verdacht was. Maar er bleek daar een dierenarts te zitten en daar werd vaak ingebroken in het medicijnenkastje. Maar goed, ik kon doorrijden (ze hadden mij allang gescreend natuurlijk).

En ik reed ooit op een zondagnacht om 12 uur bij ons bedrijf weg en op het industrieterrein reed ik en te hard en zat te bellen. Politie kwam me tegemoet, keerde om (dat zag ik en dacht al dat het voor mij zou zijn) en kwamen achter mij aan. Reed inmiddels keurig de maximum snelheid. Bordje ging branden en ik rij een landweggetje in en stop meteen half in de berm (wilde niet op de provinciale weg stoppen). Had die agent niet door dus die botste zowat achterop mij. Kreeg alleen een alcoholcontrole. Denk dat ze hoopten dat ik nog zou bellen en/of te hard zou rijden.
Met mijn eerste auto, net 18 jaar oud ben ik in de eerste week dat ik hem had wel 6 keer aangehouden.
Nergens voor bekeurd want er was niks mis!
Iedere agent gooide het op een verdachte situatie.
En dan was het geen patserbak die ik had als eerste auto maar een originele polo coupe van 15 jaar oud die niet al te mooi was.
Beginnend bestuurder met een eigen auto was blijkbaar verdacht!
Revven in de A2 tunnel… €370,- goed besteed. Klinkt gewoon goed in zo’n tunnel
Week na het halen van mn rijbewijs; Heen en terug door de zelfde mobiele controle geflitst. Binnen 20 min… Totaal ong. 480 euro. Sindsdien nooit meer een boete gehad.
181 kmh in belgie 2002, boete van hfl 2200, maar nooit betaald 😎
@carwax: En nu durf je nooit meer België in?
@carwax: dus 1000€ boete omwille van 181/u op de snelweg? En dat 14jaar geleden? Das wel extreem veel. Ben je moeten voorkomen in Dendermonde ofzo?
Toen ik ’s nachts rond 4 uur door München reed met ski’s op het dak omdat ik een vriendin zou ophalen van het station maar een uur te vroeg was (prettige bijkomstigheid van de Autobahn) aangehouden voor drugs en alcohol. Agent durfde alleen niet direct naar beide items te vragen en hield het op “heb je gerookt of gedronken” waarop ik naar mijn ski’s en blikje cola wees en aangaf dat ik van de natuur ging genieten en enkel cola op had. Na 3 keer de vraag te herhalen en hetzelfde, voor hem onbevredigende, antwoord te geven mocht ik doorrijden. Nog geen 5 minuten later de volgende politiewagen achter me dus toen maar snel een parkeergarage in gereden en daar op die vriendin gewacht.

In Oostenrijk 5 minuten nadat ik een pleziertje had gehad met een andere vrouw aangehouden bij een routine controle. Blazen en de vraag waar we vandaan kwamen met een kut smoes kunnen pareren.

Met mijn vorige auto (Opel Speedster) terwijl ik op weg was naar de RDW voor een kenteken, de tijdelijke platen die ik zelf had getekend trokken de aandacht. Gelukkig konden zij niet vinden wat de vereisten waren dus mocht ik doorrijden.

In Engeland met dezelfde Opel Speedster en mijn vriendin op de bijrijdersstoel de vraag of we nog huisdieren bij ons hadden, mijn commentaar dat dit vrijwel onmogelijk is in een dergelijke auto zorgde voor een frons op het voorhoofd. Toen zag hij in hoe klein de auto was en mocht ik doorrijden.
Ik ben pas één keer staande gehouden. Toen reed ik met 2 vrienden om ongeveer vier uur s’nachts langs het politiebureau bij de Goffert in Nijmegen en daar stond toevallig een politieauto te wachten. Verderop vlakbij de Sint Annastraat moest ik aan de kant, ze wilde even weten wat drie jonge gasten om vier uur s’nachts in zo’n grote auto deden. De gele koplampen zullen ook niet meegeholpen hebben denk ik. Na een controle van mijn rijbewijs en een alcoholcontrole was er niets aan de hand, ze vonden het alleen wat vreemd dat we zo midden in de nacht naar Eindhoven moesten.
Ik zelf een keer ’s avonds laat ergens in de achterhoek bij een alcoholcontrole. Niks aan de hand, niks bijzonders.

Maar heb wel een andere leuke,

Een vroegere collega van mij was meer het praktische type, hij reed rond in een witte Ford Transit. Op een moment ging hij z’n huis verbouwen, zodoende reed hij dagen achtereen permanent met z’n tandemasser aangekoppeld rond. Na het werk hier en daar even een paar tegeltjes ophalen, dat soort dingen. Ook nam hij z’n combinatie mee naar een verjaardag in het weekend. Agenten hadden hem om 0200u in de Twentse middle of nowhere toch maar even aan de kant gezet om te kijken of hij geen boerenschuur leeggeroofd had!

Desalniettemin goede actie.
Nog nooit.
Stond eens op de A8 voor de geopende brug over de Zaan te wachten met de motor. Hartje zomer. Motorpak aan. Best warm.
Na het dichtgaan van de brug dacht ik na achterom gekeken te hebben even wat verfrissing te zoeken in de rijwind op de lege snelweg. Ter hoogte van de het viaduct over de A7 mijn gas weer losgelaten vanwege het verkeer wat erbij ging komen.
Zie ik in mijn spiegel een politiemotor aankomen. Ik dacht dat was ‘m dan.
Aan de kant gezet, een relaxed gesprek gehad. Of ik wist hoe hard het ging en dat hij mij niet bij had kunnen houden. Hij stelde voor om het af te maken op 130. Ik vond het best, want ik had meer dan het dubbele gereden.
Het gekke is dat ik de bekeuring nooit thuis gekregen heb.
Het moet voor de mensen die aan de andere kant van de brug in de file van de warmte buiten hun auto stonden toch erg vermakelijk zijn geweest om mij veel te hard voorbij te zien komen en een paar tellen later die agent.
pff al meer dan 16 jaar mijn rijbewijs, nog nooit staande gehouden, zelfs niet om te blazen.
Op Texel, als je 4km lang achter een Duitse bejaarde rijdt die niet harder gaat dan 35 op een 50km/u weg dan ben je blij als ze eindelijk een andere afslag op de rotonde nemen (waar ze ook nog eens met 14km/u overheen reden). Vervolgens geef je in zijn 1 een keer goed gas om je af te reageren en dan staat daar aan de overkant van de weg Christ… Politie te paard. Die wilden wel eens een hartig woordje met mij spreken (zonder af te dalen van de hoge troon) waarom zo’n lefgozertje uit de randstad het nodig vond om het lieflijke eiland onveilig te maken.

Verder niets ernstigs aan de hand geweest, ten eerste reed ik niet te hard, alleen wat veel toeren dus het klonk waarschijnlijk als heel wat. Ten tweede, tenzij het paard was uitgerust met een geeikte teller had hij nooit kunnen weten hoe hard ik echt reed dus bleef het bij een strenge preek,
Leuk om al deze verhalen te lezen! Ben zelf ook eens midden in de nacht aangehouden. Was net terug van wintersport en wou me golfje (IV) bij me ouders ophalen. Want ja een leasbakje knalt net wat lekkerdere de bergen in. Toen kreeg ik (door omstandigheden) ruzie met me ouders en besloot om naar Delft te gaan (rond 2:00) hele golf overhoop met skispullen, beslagen ramen, regenachtig weer, vertrek ik. Na ongeveer de eerst bocht zie ik de politie al voorbijrijden. Gelukkig gingen ze de andere kant op. Ik keurig afslaan en jahor zie ze in me spiegel een U-turn maken. Uiteindelijk werd ik staande gehouden voor een (groot) kruispunt, zaklamp in me gezicht “zo meneer wat zijn we aan het doen”. Ik me verhaal vertellen en mocht vertrekken! Rare ervaring om zo staande gehouden te worden. Uiteindelijk niet eens geblazen voor alcohol (lol). Eenmaal in Delft aangekomen (3:00) helemaal niemand op de weg, werd ik ingehaald door een grijze Opel. Ik was toen een belletje aan het plegen met een vriendin en jahor. “STOP POLOTIE” dammn speaking of bad luck…
@allroundnoise: neem aan dat ze abuis waren? Een Golf mag toch niet aan de kant gezet worden de Polotie?
Nog nooit, rij meestal beschaafd maar wel op mn fiets. Beter gezegd VAN mn fiets omdat ik met mn dronken kop in de brandnetels was gedonderd. Kwamen ze toch maar even vragen of het wel ging…ik weet t het is niet spannend :)
Waren een keer onderweg naar schiphol om 4u snachts met de Audi A6 van vaders. Uiteraard reden we iets te hard want de A1 is snachts mooi leeg. Komt er opeens een politie met zwaailampen en een stopbord achter ons. Stoppen we netjes op de vluchtstrook, pliesie stopt achter ons. Vervolgens besluipen de 2 agenten met getrokken wapen(!) via de zijkant onze auto. Ik doe ’t raampje open en steek m’n koppie naar buiten, agent kijkt ff naar binnen: Oh ik weet genoeg, rijd maar door.. Ze waren natuurlijk op zoek naar een gejat RS-moddelletje met criminelen erin.
Toen ik 18 was had ik mijn Starlet. Geen snelle duivel natuurlijk maar mijn kameraad had een Swift gti. Na een dag werken zat ik achter hem op de A7 en hield hem prima bij met 140, tot er twee vrachtwagens naast elkaar zaten. Hij rechts er omheen en ik dus ook zonder al te veel na te denken. Staan we later voor het verkeerslicht zie ik in de spiegel een kerel uitstappen en een politiejas aan doen. Uiteindelijk dus nee naar bureau want we hadden hem tegelijkertijd met die vrachtwagen ingehaald. Kostte toen nog 360 euro geloof ik. Naderhand nooit weer gedaan. We hebben achteraf wel getwijfeld of die man ons wel mocht meenemen want hij was nog niet eens aan het werk. Hij was slechts onderweg er naar toe.
@dwersbongel: een politieagent heeft ook buiten werktijden bepaalde bevoegdheden. Voor jullie overtredingen had hij ook alleen maar een stel ogen nodig om het te constateren. Hij mocht je dus gewoon meenemen…
Met 80km/h een wheelie trekken op mijn Honda MT5 op de Leusderweg in Amersfoort.
Waar je 50 mocht. Op vrijdagmiddag. Zonder helm.

Achteraf gezien was dat ook gewoon dom van me.
@awesome: heel dom met een school en enorm veel fietsers
@wildewesten: wilde net zeggen dan wel vragen
@awesome: Iedereen is jong (geweest)
Na een lange avond stappen en goed bezopen te zijn geraakt ben ik met twee vrienden in een ford transit naar huis gereden. De Bob zat achter het stuur en ik zat in het midden. Na 5 minuten ben ik in slaap gedommeld en werd vervolgens wakker gemaakt door de politie. Die vroeg zich af waarom ik midden op straat geparkeerd stond en lag te slapen…ik werd verdoezeld wakker en wist me niets te herinneren. Na een korte discussie kwamen mijn vrienden te voorschijn. Ze hadden me in slaap zien vallen en vervolgens achter het stuur getild, auto midden op de weg geparkeerd en noodlichten aan. Vervolgens een bevriende agent gebeld om mij in de zeik te nemen….
in duitsland onderweg naar gerlos. ik passeerde met 200 een e60 5serie. gewoon, op de normale manier op een stuk waar ik op dat moment dacht dat het gewoon mocht.
de e60 haalt me in, bordje omhoog, en mijn hartslag ook.

ik achter de e60 aan, en parkeer de auto waar de heren dat aangeven. jongens komen met handen op het pistool naar mijn auto, en roepen van een afstandje dat ik uit moet stappen.
de agent fouilleerd me en toen vraagt om m’n papieren, ik loop naar de auto en op dat moment gaat de een voor me staan en gaan weer beide handen naar t pistool. ik m’n handen omhoog, m’n vriendin lachen.. gelukkig, want dat brak t ijs. daarna alsnog de hele auto overhoop en alle tassen geopend, maar ze konden tussen het wintersport materiaal niks vinden.
bij het vinden van zoon z’n PSP en kinderzitje begon te dagen dat t gewoon een gezinsauto was van een stelletje dat op vakantie was.

handen geschud en weer verder, ik mocht daar gelukkig gewoon 200.
@shogun: Alleen het feit dat je een onderweg was naar Gerlos is voldoende reden om een boete uit te delen.
@davidw: hahaha, daar kan ik je na de vakantie te hebben overleeft geen ongelijk in geven. al kan je er prima wintersporten.
– Dronken fietsen, was gepakt met 2 promille. Ben veroordeeld voor intoxicatie, niet voor dronkenschap, die rechter noemde het een fout van justitie dat ik daar stond (in België moet je voor zouets naar de rechter)
-170 waar je 120 mag, waarschuwing gehad.
-130 waar je 70 mag, waarschuwing gehad.
-in mijn studententijd zeker 5x aan de kant gezet omdat ik geen licht had en op 1x na telkens waarschuwing gehad.
-routinecontrole meermaals aan de kant gezet
-1x aan de kant gezet door de Franse douane, waren opzoek naar alcohol en tabak.
’s Nachts op een quasi lege snelweg tegen 225 km/h een bordeaux S40 voorbij gereden. Hier bleken later 4 agenten in te zitten. Ze zetten de achtervolging in maar konden me niet bijhouden en ik had het helemaal niet door. Kilometers verder staat er een vaste flitspaal waarvoor ik tijdig snelheid begin te minderen en die S40 nadert met blauwe ledjes aan. Ik mocht ze volgen tot het volgende benzine station en daar kreeg in een ferme preek. Tot hun groot ongenoegen zeiden ze dan dat ze geen geijkte apparatuur bij hebben en me dus enkel een boete voor onaangepast rijgedrag kunnen schrijven. Deze heb ik nooit ontvangen.
Er is eigenlijk tegenwoordig geen lol meer aan als je wordt gepakt.

Ze geven je het gevoel dat, als jouw verhaal goed is, ze clementie hebben en genereus zijn, om vervolgens de “maar ik zal u toch helaas een bekering moeten geven ” woorden uit te spreken

Mijn laatste bekeuring voor bellen zonder handsfree ging ook zo, al is het al jaren terug.

De opsporingsambtenaar probeerde me keer op keer in een discussie cq gesprek te lokken, tot ik hem gewoon vroeg het proces verbaal uit te schrijven.

Waarom was u aan het bellen ?

Omdat de telefoon rinkelde

Wat voor telefoon is het ?

Deze mijnheer ( de telefoon tonend)

Ja, maar wat voor merk en type is het?

Zo eentje die rinkelt als je wordt gebeld.

U weet het merk en type dus niet?

NEEN

Waarom reed u zo hard het trottoir op?

U gaf mij het stopteken en dat heb ik opgevolgd en ik heb geleerd dat ik het overig verkeer niet mag hinderen. Maar ik wil de auto (was een Range Rover Classic) wel weer midden op straat zetten, want ik ben verplicht om uw aanwijzingen op te volgen.

Nee, dat euuuh hoeft niet.

Wat is uw postcode ?

Die weet ik niet.

U weet uw eigen postcode niet mijnheer ?

Ik stuur mezelf nooit post, ik woon daar !

Einde discussie.
@desjonnies: Da typische leraren vingertje.. Ik heb helemaal niets tegen agenten, als ze je maar als mens behandelen. Niet als leerling
Mooi deze verhalen.

Als 17 jarige jongen met een opgevoerde scooter en dikke uitlaat staande gehouden door een motorwout. Mocht mee naar de rollenbank op het bureau.
Daar aangekomen, zondagmiddag, zaten ze niet dik in de collega’s. Motorwout mocht dus zelf mijn scootertje op de rollenbank zetten en vast zetten. Scooter aan, vol gas, ver over de limiet… schiet die scooter los. Tranen stonden bijna in mijn ogen. Zijkant bekrast, maar alles recht.
Wout wist niet wat te doen; dus kwam met de woorden: “Mats ik jou, mats jij mij. Rustig wegrijden astublieft!”
Aangezien het mijn tweede uitlaat was (de eerste had zijn collega er al een keer vanaf gehaald + boete), was ik al lang blij.

Na 13 jaar auto & motor rijbewijs nog nooit staande gehouden echter.
Verwacht echter dat het deze zomer er wel van gaat komen met de rode M3 cabrio…
Ben ooit een keer met mijn ’87 Polo (Zie: In welke auto leerde jij autorijden?) langs de kant gezet omdat de politie dacht dat ik er mee ging crossen op het maisland…

Moest bij kennissen zijn die aan een klein landweggetje wonen. Toen ik afsloeg op de provinciale weg dacht de politie achter me “dit kan nooit kloppen” en werd ik meteen stil gezet voor een controle van de autopapieren. Achja, de Achterhoek he…
In mijn Golf 4 boete van 90 gulden omdat mijn koplamp kapot was. Die waren niet zelf te vervangen en de afspraak met de garage stond al, mocht niet baten. Stoom kwam uit mijn oren…
Mijn top 3:

1). Zundapp opgeknapt, blokje gereviseerd. Moest week later op keuring dus wilde weten of alles nu lekker liep. Eerst op eigen terrein een paar kleine stukjes gereden waarbij ik versnelling 1 en 2 prima getest konden worden, versnelling 3 niet. Achja, t is zondagochtend, aan de overkant van de weg lag een lang recht fietspad door het veld. Even oversteken en testen. Heej dit gaat goed, niet meer dan 50 op de teller, dus prima voor de keuring. Ik steek terug de weg over en kijk naar links en zie een witte motor. Draai weer het eigen terrein op en hoor een alarm achter me. Meneer agent dus.

Opsomming: geen geldig kenteken, kenteken niet zichtbaar, geen verzekering, niet gekeurd, geen helm op en geen rijbewijs bij (gelukkig wel identiteitskaart). Resultaat was dat ik me mocht melden bij de officier van justitie. Advies gevraagd bij een bevriende agent en die zei dat ik echt een klootzak getroffen had. Dus foto’s uitgeprint van voor restauratie en erna, ook met kenteken. Met dit alles en keuringspapieren naar de rechtbank. Als zwaar cimineel behandeld worden (toendertijd 17 jaar oud), stond ik met knikkende knieën bij de rechter te laten zien dat ik het ding opgeknapt had, en ja hij was er gevoelig voor. De officier van justitie wou geld zien en de totale boete was 890 euro dacht ik. Gelukkig met een waarschuwing en een notitie van 5 jaar voorwaardelijk eraf gekomen. Betekende dat wanneer ik weer met een verkeersboete die ik bij de officier van justitie moest komen, deze erbij geteld werd. Gelukkig nooit gehad.

2). Parkeren op een invalideparkeerplaats op aanraden van mijn zusje, neee dat is er geen, dat bord staat verkeerd. Was 23:30 op donderdagavond, kom om 02:00 terug bij de auto: 360 euro boete.

3). In gedachte een busbaan gepakt, en daar stond oom agent: 160 euro. De eerste boete was wel de mooiste dacht ik.
@joey1990:

Edit: 4). Met 3 biertjes op bij het eten naar de bioscoop in België. In de verte een politiecontrole zien staan en toen snel met mijn maat die naast me zat en maar 1 biertje op had gewisseld van plek… Opeens staat er een motoragent naast ons. Niet leuk, gelukkig een Safe geblazen.
Pfoe, ik heb VEEL boetes gekregen in de loop der jaren en ben ook vaak aan de kant gezet! Een paar “hoogtepunten”, voor zover je van hoogtepunten kan spreken natuurlijk! op willekeurige volgorde.

– Ergens 2004, ik rij met mijn 1992 Ford Escort RS2000i (mk5a, cosworthspoiler en alles jonguh!) over de A9 langs Amstelveen. Ik kwam uit mn werk en was er wel klaar mee, dus reed flink door. 190/200+ ik weet het niet zeker meer, maar erg hard. Met het passeren van andere auto’s zie ik in mijn ooghoeken dat 1 van die auto’s, een op dat moment nieuwe, Seat Leon. Een R ofzo, antraciet, dik ding, wel erg opvallende inzittende heeft en wat is dat ding bij de binnenspiegel? Voet van het gas en opgepast, zij direct naar links maar worden gehinderd door ander verkeer. Inderdaad, KLPD/Vros, Politie volgen aan en langs de kant. Hadden ze me uiteindelijk met traject o 129km/h @ 100. Viel mee!

– Ergens in 2014, zelfde A9 maar de andere kant op. Ik rij met m’n BMW E30 325i touring (<3) rustig langs een politiebusje, zij doen 98 en ik 102 ofzo. stelde echt niets voor. Ik ga voor ze rijden, maar net ff te dichtbij voor m'n smaak. Dus ik versnel iets tot rond de 110. Waarop ze aanhaken en het "stop politie" bordje omhoog gaat. Bij Amstelveen eraf en ik krijg toch een preek over hoe idioot ik reed en wat ik in mn hoofd haalde.Thank god voor m'n dashcam (+gps), waar ik de agenten op wees + het feit dat ik toch niet zo gestoord was om bij een 5x2m busje met strepen raar te gaan doen, daarna nooit meer iets van ze gehoord.

– 2013, kerstavond, onderweg naar huis richting de A9 Gaasperdammerweg, ik scheur met mn lage Golf mk2 over knooppunt Holendrecht, langs Porsche richting de ikea. Daar in die bocht haal ik een Donkerblauwe Opel Astra station in. Een hele dichte. Ik reed flink te snel, 120/130 ofzo waar je 100 mocht. De Opel haakt aan, maar goed, niets bijzonders. Tot hij me inhaalt en vlak voor me, nee serieus, echt snijden zelfs, gaat rijden en het bordje opklapt "Politie volgen". Fak! Langs de kant gezet, net gesprek met de man gehad. Over kerst en dat ik naar huis wilde (Ja ik ook, was z'n antwoord, wat ik aanvulde me "wisseldiensten zijn kut he, ik draai ze ook, daarom rij ik hier nu). Aardige vent. Handjes geschud en klaar.

– 2007, een zomeravond. Ik rij met m'n verlaagde, dikke velgen en brulpijp Peugeot 206 GT (nee geen GTi) weg bij de MacDonalds in A,dam zuid-oost richting het AMC. Het is daar 50, maar nodigt zo uit voor mee. Dus dat doe ik ook. 80 als ik het goed herinner. Maar shit, een politiemotor achter me :( Hij passeert me, waarop ik een stopteken krijg. We stoppen bij de foodstrip waar een groep hangjeugd dat vol plezier zit te bekijken. Ik krijg op mn flikker maar daarna draait het gesprek om over mn 206. Dat hij het wel tof vind en dat ie goed klonk. Hoe mooi de velgen zijn en dat ik voorzichtig moet zijn met mn auto. Ik krijg een hand en that's it. Ik bleef verbijsterd achter.

– 2015, een andere verlaagde Golf mk2, in Weesp, 72 @ 50, staan ze daar met een lasergun. K*t! Die boete kreeg ik wel en die zijn hoog Bibeko!

Verder eigenlijk alleen maar geflitst eigenlijk, in het begin (zeg maar 2002 – 2006 wel maandelijks) sindsdien steeds minder gelukkig. Rij ook wel een stuk rustiger tegenwoordig. Nu misschien 1 a 2 boetes/jaar. Verbazingwekkend, want dat ik me aan de snelheid hou wil niet zeggen dat ik niet meer rechts inhaal (op de A2 b.v, of via de spitsstrook van de A9 of A10), want daar erger ik me ZO ENORM aan…

Over het algemeen heb ik wel geleerd dat je, bij een staandehouding, gewoon eerlijk en beleeft moet blijven. Dan pakt het 9/10x beter uit als wanneer je je als een aso gaat gedragen. Kweek begrip en fatsoen, dan krijg je dat ook terug!
Nog nooit aangehouden met een auto. Wel geflitst met 3km/h te hard na correctie in de stad. De brommer was een ander verhaal. Die heeft meer dan €1500 aan boetes en herkeuringen gekost in 2 jaar tijd.

Ik rijd nu 20.000km per jaar en altijd goed hard, nu 2 maanden in Polen rond gereden waar de cruisecontrol op 180-200km/h staat en ook geen problemen. Ik denk dat de combinatie van zilvere lak, diesel en Flitsmeister goed werkt.

@Crosscabouter Er zijn in Polen genoeg plekken waar je op 80 wegen met 160 wordt ingehaald door een Skoda Octavia of BMW 3 serie.
Reed tussen kerst en oud en nieuw met mijn (M3) iets te hard. 128 (volgens de gps) waar je 120 mocht. Vervolgens haal ik een middelste strook rijder in en ga expres met knipperlicht geheel links rijden (2 auto’s verde niemand). Gelijk wordt ik weer ingehaald en volgt er en bordje stop Politie. Ik heb hem gelijk in z’n ABS geramd en stond binnen 40m stil op de vluchtstrook. De heren waren te verbouwereerd en stonden 500 m verderop. Ze durfden niet achteruit en ik bleef stil staan. Uiteindelijk zijn ze weggereden en ik nog later ook. Hebben ze mij opgewacht bij een volgende afslag (toen wel met bordje volgen) Hele preek gekregen geen boete. Met STOp bedoelden zij rij iets rustiger. (overigens heb ik eenzelfde preek afgestoken over het bordje STOP dat betekend stoppen)
@aikon1694: Geniaal! Jammer dat je er niet mee weg kwam Maar ik vind het idee heel slim. Ze gaan echt niet tegen het verkeer in achteruit terug rijden.
Een keer met m’n oude polo bleu motion aan de kant gezet op een zondag middag. Zat er in met 3 vrienden en we kwamen net terug van een heftig dance feest. Na ff de roes uitgeslapen te hebben bij vrienden in de buurt gingen we niet al te fris op huis aan. Petjes op, joggingbroekjes, capuchon. Je kent het vast wel. (die goeie ouwe stoere tijd ;P ) Opeens werd ik aangehouden, moest de kofferbak open doen en verklaren waarom ik hier reed en van wie deze auto was. Geen idee waarom al die vreemde vragen ineens, alles maar gedaan. Niets verdachts gevonden… toen ik vroeg waarom dit allemaal nodig was kwam er een verhaal over de vele woning inbraken in de regio. Wij zagen er verdacht uit… en de auto was ook zeer verdacht. Wat bleek achteraf, oom Agent had een typ fout gemaakt en het verkeerde kenteken gecontroleerd. Niet heel gek dat je dan verdachte situaties krijgt. We konden dus rustig onze reis vervolgen met wat excuses op zak. :)
zaterdagmorgen 8uur in de ochtend, verhuizen, rijdend met een Starlet Si, staande gehouden nabij schiphol door een broeder toyota Corolla, recherche.
weet u hoe hard u reed? ik zeg, wel ik volgde lekker de bmw op een lege weg dus ongeveer 150 ja,
U reed 198 geijkte kilometers mijnheer, weet u dat dit dat roze papiertje kan kosten.
Ja… echt?? 198?? (teller tikte 200 aan) ……
Agent was beduidend onder de indruk dat zo`n kleine starlet 1.3 Si met zo`n snelheid kan rijden, gaf me nog een fijne handdruk en voorzichtig en rustig aan verder.

Aan de andere kant op de route du soleil met een E320 (w211) heerlijk cruisen, bij de peage komen om vervolgens vol gas weg te rijden, 3 peage`s verder, zelfde laken en pak…….. tot ik als een stilstaande voetganger tijdens het optrekken door een Evo IV werd ingehaald…..
damn……….. da`s snel!
Toen ik net mijn Impreza had een testritje met wat vrienden. Dus ik flink gassen op een lege donkere weg zonder lantaarns. Er reed een busje, ik nog netjes flitsen dat ik hem ging inhalen met mach1 zie ik de laatste seconden dat het een politie busje is.

Maar goed het was zo donker en de strepen op het busje reflecteerde niet dat ik hem toen al voorbij vloog. Ik moest vrijwel direct remmen omdat er wat rotondes waren. Direct zwaailichten aan achter mij en ik besloot maar om te stoppen omdat ik aangeschoten vrienden in mijn auto had en het toch onmogelijk was dat ze iets gemeten hadden.

Daar stonden we dan. De agent was meteen erg kwaad en schreeuwde “VIND JE DAT NORMAAL?!” “HOE HARD REED JE?” “JOU PAKKEN WE WEL”. Ik was zoals altijd vrij rustig en nuchter maar dat maakte de agent alleen maar kwader. Natuurlijk ging ik niet zeggen hoe hard ik reed. Uiteindelijk duurde de preek bijna een half uur en werd iedereen in mijn auto nagetrokken. Zodra hij zei dat ik werd aangemeld voor bij het CBR was ik ook niet zo meewerkend meer.

Uiteindelijk heb ik er nooit wat van gehoord. Geen idee of de beste agent mij nooit heeft aangemeld of dat het komt omdat er geen bewijs was. Ik had hem immers alleen met een onbekende snelheid ingehaald. Ik moet zeggen dat ik er spijt van heb dat ik geen klacht tegen de beste agent heb ingediend, de manier waarop hij tegen mij tekeer ging kon echt niet. Het was erg onprofessioneel.
Aan de kant gezet vanwege het in kaart brengen van Drugsroutes in Zuid-Nederland. Ik reed in een ruime, onopvallende auto – donkerblauwe Mondeo MK3 – en blijkbaar was dat het soort auto waarmee dit wel eens gebeurt. Kwartiertje samen met die mannen mijn auto leeggehaald en ze hun onderzoek laten doen en ze hebben me achteraf netjes geholpen alles op te ruimen.
Prima actie hoor :)
Was dan wel op de motor. Tunnels bij Leidschendam. Politie kwam uit de tunnel en stond tegenover ons bij de stoplichten te wachten.
Rustig optrekken bij groen en eenmaal in de tunnel los.
Bij het volgende stoplicht stonden wij rustig te wachten en werden met loeiende sirene klemgereden door auto en politiemotor. (Bureau zit daar op de hoek dus die was ook motor was ook in de buurt) Hele preek van jullie reden denk wel 300 bla bla bla. Maar dat reden we natuurlijk niet. Top van de motor lag op 275. Dus dat kon niet. Na beetje praten en hij had ons nooit kunnen meten met een waarschuwing verder. De beste mannen een hand gegeven en excuses aangeboden voor iets wat we natuurlijk niet gedaan hadden.
Te snel rijden op een lege weg ( niet kunnen meten zag ze meteen achter me aan komen waarschuwing gebleveb )
Te snel rijden met een vriend (ook niet kunne meten zelfde verhaal)
Te snel rijden met 2 vrienden (niet kunnen meten dus geprobeerd via art5 en emi cursus maar dan geven ze de foute toegestaande snelheid door mazzel dus)
Gordel niet om zou hebben jawel 4 punts gordels

Ik ben nogal vaak aan de kant gezet. Maar nog nooit voor iets strafbaars. Hieronder een par voorbeelden heel staccato:
– Stilstaand met fiets voor stoplicht: Aangehouden op de verdenking aan de overkant op de stoep te willen fietsen.
– Driemaal ‘algehele voertuigcontrole’ in een jaar: Van profiel op de banden via autopapieren tot een check van de brandstof en werking parkeerlichtjes. Halfuur per keer. (woonde dicht bij politie-opleiding…)
– Weer stilstaand met fiets voor stoplicht: Aangehouden voor stoppen voor rood omdat dat het verkeer hindert (echt waar!). OK – er was een brug open, en er kon dus geen kruisend verkeer zijn.
– Grens Denemarken (terugweg): Aan de kant gezet omdat ik een fietsendrager type wasknijper gebruikte. Die vond de agent niet stevig genoeg voor de openbare weg. Bovendien werden er teveel fietsen mee gestolen in Denemarken.
– Alcoholcontrole: Ik zeg tegen de agent dat het een scherpe timing is. Ik kom recht van een bruiloft! Hij vraagt of ik wat gedronken heb, en ik zeg van ja. Blazen – niets mis. Wat heb je dan gedronken? Twee Bitter Lemon.
– Misschien de leukste werd nou net geen aanhouding: Bij vergeefse pogingen een straat te bereiken liep ik met de XM steeds vast op een bussluis. Bij de derde keer toch maar de auto in de hoogste stand gezet en eroverheen gereden. Zie ik in de binnenspiegel een politie-Volvo vlák achter me. Maanden bang geweest voor dure post, maar is nooit gekomen.
Heb er wel een paar meegemaakt ja. Uit de periode dat de radardetector net verboden was. Onopvallende auto achter me. Reed 150 waar je 120 mocht. Aangehouden en ze hadden een detector-detector, dus ontkennen was zinloos. Mocht m direct inleveren en kreeg 250 boete. Boete voor 30 te hard heeft ie maar laten zitten.

KLPD heeft ook wat Leon’s 2.8 V6 gehad. Reed zelf in de 150 PK TDI versie. Haalden me in en begonnen beetje uit te dagen, steeds wat harder rijden, maar liet me niet opklooien. Uiteindelijk hebben ze me na 22 kilometer! aan de kant gezet. Goed gesprek gehad en zonder bon weggekomen omdat ik wel netjes afstand hield, richting aangaf en zo.

Aan de kant gezet door een Touran in zuurstokkleuren. Meneer: Uw mistlampen gaan steeds aan en uit als u afslaat. Kostte wat moeite om het begrip bochtenverlichting uit te leggen. Er werd wel gelijk gekeken of het glas in de lampen aan de wetgeving voldeed.

Aan de kant gezet wegens te hard rijden. Agent was net bezig om bon uit te schrijven (ja dat ging toen nog met de hand). Komt er een Impreza 555 loeihard voorbij. Ik schat 180+. Ik zeg: zag je dat? Ja uhm,… hou je de volgende keer beetje in! Hij sprint weg en een kilometer of 15 verder stond de Impreza in de berm met de Mercedes Vros ervoor :-)
Ik moest de hele dag auto’s verplaatsen en was al vanaf 9 uur ’s ochtends bijna non-stop aan het rijden. Eind van de dag rond 4 uur wordt ik door een politiewagen ingehaald, en dacht ik: ‘eens even kijken of die zich een beetje aan de snelheid houdt’. Ik nam weer wat gas terug en zonder er teveel bij na te denken hield ik het zelfde tempo aan als dat van de agent. 10km later rijdt hij ineens een stuk zachter, komt voor me te rijden en ja hoor: ‘Politie….volgen’. Godver….

Hij vroeg zich af waarom ik in hemelsnaam al zo lang hem aan het achtervolgen was met zo’n hoge snelheid (130-145km/h 120 toegestaan) en ik zei, ik ben al de hele dag aan het rijden en ik reed een beetje mee op het tempo van mijn voorgangers. Hij zei lachend dat het niet zo slim is om een agent te volgen en liet me gaan zonder waarschuwing of boete. Aardige vent!
Rij eigenlijk nooit veel te hard, meestal 20 boven de limiet op te teller buiten de spits. Daar haal je in principe iedereen met een makkelijke vaart in (voelt voor mij het veiligst qua rijden, zelf de controle hebben en niet afhankelijk zijn van massaal op 1,5 afstand rijden). Daarnaast zetten ze je daarvoor niet aan de kant, omdat er maar iets van 12 echte overschrijding over blijft.

Op de A4 richting Leiden vanaf afslag Oude Wetering zie ik een Polo’tje uit de langzame rechter baan schieten als ik langsrij, dus voor een vrachtwagen tot 120 afgeremd. Vervolgens volgen ze me de afslag op en helemaal tot aan huis. “Ja, u reed veel te hard.” “Hoe hard dan?” (Ik was oprecht verbaasd; het kon niet heel bijzonder zijn.) “Ruim over de 160, dat is fors in 100.”

Je mocht daar gewoon 130, en ik heb heel eerlijk tegen die agent gezegd dat ik het nogal bad faith vond dat ze me tot aan huis hebben gevolgd, niet weten hoe hard ik reed (150 op cruise, je ziet gelijk weer dat mensen dat gewoon echt niet kunnen inschatten) en ook niet hoe hard je mocht. Toen dropen ze jammerlijk af.
Heb meerdere gesprekken mogen voeren met wetsdienaren in het verleden.
De meest memorabele;
1) Had ooit, ver voordat de term Ratlook was bedacht, een BMW E3 2800. Heerlijke wagen, vooral qua techniek op en top, maar qua uiterlijk ver heen. Verweerde (bordeaux rode) lak met grote roestplek op motorkap. Foute kruisspaak wielen erop, voorbumper eraf en kentekenplaat met ijzerdraad bungeld enzo. Superwagen was dat. Meerdere malen gecontroleerd op geldigheid APK. Overigens gezien de optische staat van de auto niet gek. Wel was de teleurstelling van de betreffende agent(en) als ze zagen dat de papieren etc in orde waren grappig.
2) Ruim 20 jaar geleden in de Flevopolder staande gehouden. Kwam de Vogelweg af richting Dronten en ben blijkbaar een motoragent voorbij gejakkerd die bij een bosinrit stond te wachten. Ik weet niet hoe hard ik reedt, we hadden immers de tellerkabel losgehaald om de commerciële verkoopkansen van de auto (Laguna 2.0) te vergroten. Weet wel dat ik plankgas ging, dus zeker rond de 190. Op een 80 weg. Uiteindelijk (ik zag wel een motorlamp in de binnenspiegel) maar vond het wat lafjes om in een keer te remmen, op de Rietweg (dat is 7km) aan de kant gezet door een nogal verhitte agent… Ter plekke OvJ gebeld, mee naar bureau, auto (tijdelijk) weg, voorkomen. In jeugdige onbezonnenheid nog ruzie met rechter gemaakt. Uiteindelijk 2000 ouderwetse guldens boete en 3 maanden voorwaardelijke rijontzegging met 2 jaar proeftijd. Mijn maandsalaris was toen iets van 1300 gulden. Mocht in termijnen betalen gelukkig. Heb de krantenknipsels bewaard overigens, stond in de plaatselijke sufferd…
3) Een keer ’s nachts om een uur of 3 op weg terug naar huis van vriendin in het dorp kwam me een politieauto tegemoet. Ik zag m kijken en in de binnenspiegel draaien. Yep, aan de kant. Waar ik vandaan kwam en waar ik naartoe ging. Heb m gezegd dat ik dat een beetje directe vraag vindt en dat dat een privé zaak is. Als jij me zou vertellen, heb ik erbij gezegd, wat de reden is mij aan te houden, zou ik netjes meewerken en antwoorden. Uiteindelijk leuk gesprekje geweest. Er bleken nogal wat inbraken gepleegd te zijn in die periode, dus in een klein dorp opdat tijdstip een wat oudere Renault 5 (eerste type TS) viel wel op. Ze wilden een kijkje in de kofferbak nemen enzo.
Uiteindelijk zijn alle staande houdingen een gevolg van mijn eigen handelen of vanuit een veiligheidspunt geweest. Op een enkeling waren de agenten netjes. Kan die mannen niet kwalijk nemen dat ze hun werk doen.
You roll the dice enz.
Eerste keer dat ik met mijn Mini ging rijden in Hilversum aan de kant gezet door een motoragent omdat de Mini nog in de schorsing zou staan en de APK was verlopen. De dag ervoor heb ik de Mini uit de schorsing gehaald en was hij gekeurd. Nadat de agent meerdere telefoontjes had gepleegd bleek het toch allemaal te kloppen behalve in het systeem van de politie. +1 voor de jonge agent die veel aandacht had voor de Mini en de aanpassingen die ik er aan heb gedaan. Was toch even schikken voor een 18 jarige die voor het eerst met zijn auto ging rijden op de openbare weg.
Ah. Schiet me nog een te binnen. Na afloop van een feestje zouden met een groepje naar de lokale dancing gaan. Allemaal te lui om te lopen, en op een enkeling na te lam om te rijden. Dus bedachten we met z’n 8 in een Kadett City te kruipen. Vlakbij de disco gestopt. Agent keek vreemd, moest wel een beetje lachen. Heeft het bij een waarschuwing gehouden. We moesten wel het laatste stukje lopen.
Met 80K Km / jaar gebeurt het wel eens dat je aan de kant moet, maar meestal kun je na een vriendelijk gesprek weer verder. Er zijn 3 staande houdingen die mij zijn bijgebleven:
1e Met 3 vrienden in mijn BMW 5 serie langs de alcoholcontrole, ik had niets gedronken en we werden niet gestopt. Balen natuurlijk, dus wij omgedraaid en opnieuw langs de controle, weer niet eruit gepikt! De derde keer was het wél raak en werden er 3 bekeuringen uitgedeeld aan de passagiers. Ik hoefde niet te blazen, het commentaar van de agent ”Als je 3x langs rijdt heb je vast niets gedronken, maar je passagiers zitten geen van allen in de gordels dus dat is per persoon een bekeuring!”

2e keer in 1990 met de Maserati Biturbo van een vriend op weg naar een wedstrijd, achter ons reed een Opel (Senator?). Ik reed en kreeg te horen van de eigenaar dat hij niet wilde verliezen van een Opel. Dus iets harder gaan rijden, Opel bleef volgen, opnieuw iets meer gas, de Opel volgde nog steeds. Uiteindelijk serieus het gas erop en de Opel haakte af. 2 afritten verder op de snelweg stonden er al 2 motoragenten op ons te wachten en toen de Opel er weer bij was kregen wij een preek en een boete voor 180 ‘met uitloop’. Gelukkig mocht ik het rijbewijs houden!

3e Ik werd een keer aangehouden op een zondag met groene kentekenplaten, hele discussie gehad met de agent in kwestie en ik dacht dat het gelukt was, maar de agent bleef mij volgen en haalde opeens in om mij opnieuw aan de kant te zetten. Bleek dat ik aan de voorkant een ander groene plaat had gedaan dan achterop. Dát kon ik niet meer rechtpraten!
@roesplace: Wat is die eerste een eikelige aktie! Te grappig
@rrvliet: Ja,we hebben er ook ontzettend om gelachen en nu – als mannen van een zekere leeftijd – hebben we het er nog steeds over!
Januari 1990 reed ik vanuit Roemenië met een zwarte Dacia 1310 naar Nederland. Sowieso uniek direct na de revolutie. De gehele reis zwaaiden mensen naar mij. Eenmaal in Nederland ging ik met de Dacia een rondreis door Nederland maken. Mijn Nederlandse familie in hun Volvo, en ik in de Dacia daarachter. Op de afsluitdijk de Volvo ingehaald met 160 km/u (zo’n beetje de topsnelheid van de Dacia 1310). Op een gegeven moment (nabij het monument) werd ik ingehaald door de politie. Stopsein. Ik in angst vanwege het te hard rijden en het rijden met een buitenlandse auto. Op de parkeerplaats bleken ze eerder interesse te hebben in de auto dan in mijn rijgedrag. Na een kwartiertje te hebben gebabbeld mocht ik doorrijden. Kreeg alleen een waarschuwing: banden waren bijna op, die moest ik vervangen. Banden waren alleen wat schaars in Roemenië toen. Enfin. Het was een bizarre gewaarwording, ze hebben alles bekeken van de auto. “Wat mooi, mijn vader had zo’n Renault vroeger!”
Een 18-tal jaar geleden, 3u ’s nachts afkomende van Gent richting Aalst via de oude steenweg.
We zouden naar een kotfeestje gaan en hadden nog snel 2 sixpacks bier gekocht, maar om de één of andere reden vonden we dat adres niet. Dus wat rondgereden/gehangen en de sixpacks uitgedronken.
Op de terugweg (met lege bierblikjes in de auto op de vloer^^) wordt onze AX aan de kant gezet door een controlepost. We beseften direct dat dit niet goed kon aflopen.
Politie opent deuren, vraagt ons om uit te stappen en ik vraag wat de bedoeling is. Met typische half militaire politiestem krijg ik enkel te horen: “routinecontrole meneer”.
Mja, bon, goed. Flik kijkt met zaklamp in auto, kijkt achteraan in auto, vraagt mij om automatjes op te heffen^^, vraagt wat er in plastic zak zit (t-shirt die mijne maat mij wou terug geven omdat ik die op een feestje bij hem eens vergeten was).
Gaat uit auto en loopt naar koffer (dit alles terwijl elke politieagent die stond te kijken een uzi vast had, vonden wij al een beetje overdreven) en vraagt “wat ligt dit gerief hier te doen?”
Ik sloeg al groen uit en dacht, shit heeft die ‘gerief’ mee (lees: wiet).
Bleek een karton doos te zijn met wat pakken koffie in en de handtas van zijn ma, dus mijne maat dat uitgelegd.
Bon, uiteindelijk stonden wij daar toch enigszins tipsy met het bewijs rondslingerend op de vloer van de auto en ze lieten ons gewoon gaan!
Bleek inbrekerscontrole te zijn en blijkbaar was het hun taak niet om 2 zatte gasten van de baan te houden :p
Kwestie van prioriteiten zeker…
Misschien wel de lulligste van allemaal. Was niet eens met de auto. Ik werd aangehouden op de fiets. Ik had verlichting allemaal in orde. Geen probleem. Maar ik reed met mijn fiets in een Alcohol fuik. Jazeker ik moest blazen op de fiets. Kwam net uit de stad. Niet dronken, fietste niet slingerend en had verlichting. Maar 3 biertjes op. Ik mocht verder lopen, geen boete, maar wel een aantekening op mijn strafblad.
Toen ik mijn 850 T5 sedan nog in mijn bezit had, met een kleine 300pk, had ik na 2 boetes al meer geld naar de vrienden van het CJIB over moeten maken dan waar ik de auto voor had aangeschaft , heb ik er van geleerd? Ja, voortaan de topsnelheid van 269 km/u over de grens uitproberen
1x staande gehouden voor een alcohol controle. Die was ik voorbij gereden. Maar de motoragent kwam me achter na en moest dus via “politie volgen” naar de controle. Natuurlijk geen alcohol gedronken dus geen probleem.
En nog steeds dankbaar dat ik geen vragen kreeg over waarom ik als Nederlander in een gecamoufleerde Touareg op een Duitse WOB plaat in Nederland reed.
Een flinke neger van 2 bij 2 en een slurf van 1 meter. Doet me best pijn, ik hield namelijk echt van haar. Later zijn we gewoon vrienden gebleven.
Meest bizarre:

Toen ik in Zweden strondbezopen terugfietste na het stappen, met m’n vangst van die avond achterop, terug naar de internationale studentenflat (Bijnaam: The Grand Fuck Hotel). Mevrouw agent (in mijn herrinnering was ook zij ontzettend knap), vertelde me vriendelijk maar toch zeer dwingend dat je in Zweden niet met iemand achterop de bagagedrager mag fietsen. De discussie met hoe het in Nederland zit maar niet aangegaan. Ik had geen zin om weer voor openbare dronkenschap in de cel te ontnuchteren, en ik had immers nog genoeg werk te doen die nacht.
Mijn Spaanse aanwinst kon gelukkig ook prima lopen, net zoals ze nog andere vormen van lichaamsbeweging prima beheerste. En zo’n fiets aan de hand geeft ook wat stabiliteit voor als je wat waggelt/strompeld.
Ik werd staande gehouden op de snelweg omdat een van mijn achterlichten het niet deed. Op klaarlichte dag, hè. Kon ik op de vluchtstrook een lampje verwisselen. Autopapieren had ik niet bij me, rijbewijs ook niet. Maar dat gaf niet.
Politie houdt me tegen;

Agent: “Controle. Bent u bereid mee te werken?”

Ik zeg “bwa ja, geef me zo’n klakske en een oranje saucisse en ik doe m’n best.”
Uhm (uit vroegere tijden) ;)

1.snelheid 160 waar je 100 mocht( rijbewijs inname was toen nog niet) boete 840 guldens!

2. Verloor een koplamp op de provinciale weg ( 1 lekker band en boete 50 gulden.

3.rijden met mistlicht aan, (buiten de bebouwde kom) maar omdat het in het bos en 3:30 was en op weg naar mijn werk Hfl. 0

4. Niet dragen gordel. Boete 60 gulden.

5. Artikel 5( had net mijn corrado G60 en vond de rij voor het verkeerslicht te lang duren, dus eromheen(roodlicht) agent in burger stapte bij volgende verkeerslicht in en vertelde even de in and outs over gevaarlijk rijden. Geen boete.

Nu ben ik lief;)
@sjaterantekomen: lekker is lekke ofkors!
Afsnijden van een rotonde, linksom ipv rechtsom. Midden in de nacht, tijdens mijn werk als coureur koerier. Kostte me 60 ouderwetse guldens.

Ook nog een keer mistlampen, weer 60 piek.

Wel een mooi verhaal nog; toen ik mijn allereerste auto kocht, werd ik binnen 100 meter (!) nadat ik de overschrijving gedaan had aan de kant gezet door de Popo. Alles bleek te kloppen, toch een mooi begin. Werd meteen duidelijk dat ik een opvallende auto had..!
Blazen (negatief)

Onrechtmatig voorrang nemen aan vrij hoge snelheid (en er reed natuurlijk juist een combi op de hoofdweg)

“Scheefhangende nummerplaat”…
Met 200 km/u de grens met Duitsland overgestoken waar je destijds af moest remmen naar 30… 2000DM boete + 1 jaar rijontzegging aldaar
@suheyl: daar geloof ik geen hol van!
@sjaterantekomen: klopt, zat er een beetje naast: die 2000 was de borg. Moest een nachtje zitten in Lingen, na de borg kon ik weg. Daarna kwam de boete, 19zoveel. Kon niet verrekend worden. Dat betaald, waarna ik de borg weer terug kreeg. Dat was ergens in 1998-1999. Een jaar lang zo’n flap papier aan mijn rijbewijs gehad.
Op sijkerbanden rijden in New Jersey, mag in New York wel in NJ niet.
@sketcher: ook nog een keer in België moeten blazen. Niet spannend buiten dat de Espace achter ons een RHD was. Zagen de passagier blazen en toen mocht hij door. Die zullen wel gelachen hebben vermoed ik, ik wel in elk geval.
In Nederland nooit aan de kant gezet, zelfs niet na 3 jaar lang bijna dagelijks over de Belgisch-Nederlandse grens toeven.
’s Nachts hebben ze eens willen zien wat ik in mijn aanhanger vervoerde. That’s it.

Bij ons in het noorden hebben we niet zoveel blauw op straat.
Ben 1 keer aan aangehouden door oom agent voor het niet gebruiken van het knipperlicht en te snel rijden ben er gelukkig met 2 waarschuwing er van af gekomen
Driften op de kleine rotonde in centrum Zandvoort op zondagochtend in een s2000. 1 iemand bij de pinautomaat stond te klappen, een wachtende auto te toeteren. Toen zagen we na 3 rondjes dat de agenten al stonden te kijken vanuit de geparkeerde politieauto. Na een ‘zet m maar even aan de kant’ een verhaal aangehoord over dat het circuit nog geen kilometer verder ligt en dag dit niet de bedoeling is. Met een ‘als ik jou hier ooit nog zie driften’ gevolgd door een ‘ik beloof het hier nooit meer te doen’ mocht ik gaan…
Ik werd van de weg gehaald toen ik mobiel aan het bellen was op de eerste dag dat het verbod inging op mobiel bellen in de auto. 140 piekjes als student deed zeer. De Spiranza achtige agente zat strak in de leer en vond een overgangsregeling ‘non negotionable’ #bitchho Charme werkt niet want zij en haar eveneens vrouwelijke medeagente hadden stekels en een mat (the rage back then)
Bij een algemene verkeerscontrole had ik het geluk te worden gecontroleerd door een politieagente in opleiding.

Agente: Uw papieren graag?
Agente: En de apk papieren?
Ikke: Die heb ik niet.
Agente: Meneer, u bent verplicht deze bij u te hebben.
Ikke: Geen idee, ik laat mijn auto eigenlijk ook nooit keuren.
Agente: Dat gaat u een bekeuring opleveren meneer, ik ga even overleggen met mijn collega.
3 minuten later: alstublieft, hier zijn uw autopapieren en rijbewijs. Prettige reis.
Ikke: Krijg ik nog een bob sleutelhanger?
Agente: Uiteraard, fijne avond!

Haar collega begreep gelukkig wel dat je bij een auto van 2 dagen oud geen keuringsrapport hebt:-)
Op het einde van een weg staande gehouden met de motor. Ik zou veel te snel hebben gereden. Toen ik vroeg hoeveel konden ze niet antwoorden want hun toestel had een error gegeven. Vrouwtje die het toestel bediende beweerde 170 gezien de rijwind die ze voelde, ik verklaarde 70 te rijden aangezien dat de max snelheid was daar. Wel rijbewijs onmiddellijk ingetrokken wegens onaangepast rijgedrag, verder niks meer van gehoord.

In Duitsland aan de kant gezet omdat ik met de aanhangwagen 120 reed ipv 80. Voor de snelheid konden ze me niets maken maar wel voor het voorbijsteken van andere auto’s. €70 aan mijn been. Toen die boete eenmaal in België in m’n brievenbus viel was die al gestegen tot €97.

In Roemenië u-turn in de dorpskom. Geen witte lijnen, niets van wegmarkering. 3 seconden later aan de kant gezet, u-turn mag blijkbaar niet. Begint hij te vragen of ik gedronken heb, er is een nultolerantie op alcohol in Roemenië. We hadden net geluncht dus ik had wel een bier op. Heb mij er uitgeluld dat ik al de hele dag aan het rijden was en daarom m’n ogen wat vermoeid stonden.

Nog in Duitsland, na het tanken aan de kant gezet. Drugscontrole, de gehele inhoud van de Alfa op de weg in de gietende regen. We waren op weg naar Praag. Natuurlijk niets gevonden mr zonder excuus lopen ze dan weg terwijl je auto uit elkaar gehaald is.

3 weken geleden met de motor aan de kant gezet door een motoragent. Vroeg of ik de weg kwijt was aangezien hij me al twee keer gezien had op dezelfde weg met een mooie bochtencombinatie. Het bleef vriendelijk, kreeg de tip om beter een circuit op te zoeken, een tip die ze wel vaker geven. Ook toen ze me staande hielden bij het inrijden van de dorpskom omdat ik 60 reed. Ja mevrouw, die uitlaat maakt redelijk veel lawaai. Het lijkt dus sneller dan het werkelijk is.

En de rottigste. In Antwerpen aan de kant gezet bij grote controle. Er staan 10 of 12 agenten. Ik stop bij de eerste en die stuurt me door, volgende stuurt me ook door naar zijn collega. Gaat zo door tot ik bij de laatste aankom. Die vraagt waarom ze me gestopt hebben. Ik zeg dat ik het niet weet want ik wist het ook niet. Hij begint te beweren dat ik stiekem m’n gordel aan gedaan heb. Is niet zo want ik draag m’n gordel altijd. Dan maar de auto binnenste buiten gedraaid met drie man. Na een kwartier zeggen ze “alles in orde, je mag gaan”. Twee weken later krijg ik een boete in m’n bus van €50 voor het niet dragen van een gordel.
Als je in fout bent, ok, dan is een boete terecht. Maar als dat niet het geval is dan kan ik er echt niet tegen.
Nog nooit aan de kant gezet. Maar dat zegt meer over de hoeveelheid politie dan over mijn de staat van mijn auto of het niveau van mijn rijstijl. In mijn dorpje laatst voor het eerst in 10 jaar een politieauto gezien. In Drenthe is de pakkans (afgerond) nul en doet inmiddels iedereen wat hij/zij zelf wil.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).