Lezersvraag: wat is je ergste ervaring met bijrijders?

Auteur: , 126 Reacties

"ScHat! TwEe HaNdeN aAn HeT STuUr!"

Lezersvraag: wat is je ergste ervaring met bijrijders?

Ah… het zalige singleleven. Als thuiswerker en alleenstrijder heb ik er gelukkig zelden last van: irritante bijrijders. En mocht er nou eens iemand naast mij zitten, dan is het veelal een persoon die ik: A. kan verdragen, of B. niet kan horen omdat het volumeknopje op oneindig staat.

Toch hoor ik de mensen in mijn omgeving nog veel te vaak klagen over hun bijrijders. Is het niet het ongemanierde gedrag, dan is het wel de onverklaarbare drang om over de meest onzinnige onderwerpen door te blijven praten alsof het eeuwig daglicht blijft. Penetrerende stank hoor je ook vaak, en laten we over panische oude dames die denken dat je bij elke bocht een driedubbele achterwaartse koprol over de vangrail gaat doen (hoi oma!) nog maar niet beginnen.

Goed, mijn frustratie is er in ieder geval uit. Nu zijn wij wel eens benieuwd wat jullie meest traumatiserende, irritante of ronduit verschrikkelijke ervaringen zijn. Laat u horen, en houd vooral niet in!126 reacties

mijn dronken hasses niet snel genoeg naar huis rijden
Dat was aan het begin van mijn automobiele carierre. Zo’n bijrijder die denkt alles beter te weten en je continu vertelt welke kant je op moet enzo. Best wel irritant, vooral omdat hij er nog geld voor vroeg ook.
@dizono: sluit ik me bij aan. of roepen pas op terwijl je het een kilometer eerder al gezien had.
@dizono: Was je die keer wel geslaagd?
@rubens: je bent een meester :)
@dizono: je boft nog dat je kon betalen, las ff terug dat er ook hele andere manieren van betaling mogelijk waren….
@davelepeef: of hij boft dat ik het kon betalen…
@davelepeef: #metoo voor verwerking zet het op het internet
@dizono: Classic!
Mijn vrouw..
@JaxDryke: jij blij ik had Mn schoonmoeder van de week mee… dan ben je blij met je vrouw
@autofreaker: Mijn vrouw heeft ooit iets verschrikkelijks meegemaakt in de auto en daarnaast is haar vader ooit tegen een boom gereden (leeft nog hoor, geen letsel). Iedere keer als ik iets te hard op de rem druk, heb ik een stijve hark naast me zitten die van alles schrikt, ook wat er niet is.

Mijn schoonmoeder paft alleen maar en kijkt op d’r mobiel en ziet niet eens wat er buiten de auto gebeurt.

Mijn moeder is iemand die het gas ook in drukt en wel eens vloekt.
Mijn vader weet het gas ook wel te vinden en da’s vrij zeldzaam voor een 82 jarige.

Heb ooit eens bij mijn oma in de auto gezeten en had vervolgens drie nachten achter elkaar nachtmerries. Die zag ECHT niets. En maar blijven volhouden dat ze supergoed reed. Weet niet wie destijds haar rijbewijs op 85 jarige leeftijd heeft verlengd, maar die zal vast z’n werk niet goed hebben gedaan.
@JaxDryke: rijbewijs verlengen gaat te makkelijk! Mensen die dement zijn en niet meer weten wat voor of achter is, krijgen na hun staaroperatie gewoon het rijbewijs weer
@jaxdryke: Dat is standaard iedereen heeft een vrouw die alles beter weet op de bijrijdersstoel. Ze kan haarfijn vertellen dat je 53 km rijdt en niet 50. Ze weet wanneer je voorrang moet geven voor een verkeersdeelnemer een lichtjaar verwijderd zodat je een mini file veroorzaakt wanneer je vriendelijk vraagt schat wil jij liever rijden dan doet ze het niet .
@599gto: Niet mee eens, heb de mijne vanaf haar 14e al beïnvloed… ze vind doorrijden prima, tot een gangetje van 170-180 hoor ik dr niet. Als het rustig is op de autobahn seint ze ook met dr lichten, zelfs als we al 220 rijden.
Scheelt dat ik binnen de bebouwde kom een brave burger ben!
@dutchneon: Ja jij hebt geluk en haar gekneed wij (de meerderheid) hadden dat geluk niet
Het ergste zijn de guerilla tactieken die mijn broer en ik gebruiken om stiekem elkaars stoelverwarming aan te zetten in de zomer zonder dat de ander het door heeft voordat het te laat is.
@meneer: Sluit hem continu aan op de accu
@meneer: jij bent niet toevallig mijn broertje? Maar inderdaad, de stoelverwarming op standje vlammen en dan wachten tot je een tik krijgt.
@meneer: ik weet niet waar je het over hebt 😇
Bijrijders die vaak zeggen dat de radio wat zachter moet. Of praten terwijl de radio zo hard staat en wetend dat je ze toch niet verstaat.
Altijd vervelend.
@toyotavenray: Inderdaad of je vertellen wat je mag luisteren
@toyotavenray: Soms is het gewoon vervelend om naar muziek te luisteren wat je genre niet is en wat veel te hard staat
Ik had een leuk ritje door de stad, bult lol precies tussen de snelheidslimieten in, beetje fietsers ontwijken, en mijn bijrijder maar roepen dat ik rustiger moet doen, totdat hij ineens vol het stuur pakt omdat ik kennelijk “niet verantwoord bezig ben!”

En door die ingreep heb ik mijn rijexamen nog steeds niet gehaald.
@720s: hahaha ging ie ook remmen?! dat deden ze bij mij ook.
@599gto: ja hoe die dat deed weet ik ook niet. Kennelijk levert Audi een soort extra set pedalen aan de bijrijderskant. Zal ze er eens uithalen als mijn chauffeur de auto weer eens voor komt rijden.
@720s: Dat moet wel wat extra pedalen in Audi is geen luxe. Ik heb gehoord dat ze heel beroerd remmen .
Mijn moeder die over alles wat te zeggen heeft, maar zelf geen rijbewijs heeft weten te behalen!
Op nr.1: OH PAS OP, WANT..
Op nr.2: Je rijdt zo hard.
Op nr.3: Moeten we hier niet naar links/ rechts
@donovan_lang: Moeder, vrouw, vriendin, zus, zusje, alleen oma niet maar die is dement
Mijn oma. Toen opa een paar jaar geleden niet zo geschikt meer was om te autorijden reed ik vaak voor hun. Oma was ervan overtuigd dat de rechter buitenspiegel voor de bijrijder was. Heel irritant ging ze telkens die spiegel verzetten. Pas toen ik haar uit de auto heb gezet, en na 5 minuten rondje rijden haar weer oppikte bleef ze er vanaf. Ze heeft ook altijd heel erg de neiging om ‘mee te rijden’. Op een heel irritante manier want ze heeft nooit een rijbewijs gehad en ziet dus dingen die er totaal niet toe doen als zeer gevaarlijk. Ook dat was snel gebeurd toen ik dreigde haar uit de auto te zetten. Ik doe dat namelijk ook echt, is ze al eens achter gekomen.
@lekbak: brrr, de spiegel bijrijderskant voor de bijrijder. Wat een giller!
@dutchdriftking: Ze komt natuurlijk uit een tijd dat de bijrijdersspiegel een extra optie was op de auto.
@dutchdriftking: Gil maar de mijn gaat er voor de spiegel zitten door haar stoel zover naar voren te verstellen en de leuning ook :)
@lekbak: beter dat ze die spiegel gaat verstellen dan dat ze de andere wil verstellen…
@lekbak: Ik heb de winnaar gevonden, geloof ik. Daar zou ik me ook mateloos aan irriteren!
@lekbak: Hard maar noodzakelijk kwaad :)
Iedereen zegt de hele tijd bij mij in de auto dat ik niet zoveel op mn telefoon moet kijken en WhatsAppen, echt vet irritant.
@sr20det: Daar is dan ook een goede reden voor.
@sr20det: net zo irritant als lekker bumperkleven zodat ze een keer van je linkerbaan verdwijnen en dan dat commentaar over veiligheid en andere onzin.
Iedereen die van mening dat je niet rechts mag inhalen…..
@dutchdriftking: bedoel je mensen met fatsoen?
@camber24: bedoel je die mensen die niet inzien dat de linker baan de snelle baan is totdat iedereen er zit? Fatsoen kennen we in Nederland in de spits al niet meer….
@camber24: Mensen met fatsoen rijden niet onnodig links. Je moet het probleem aanpakken bij de oorzaak. Als mensen niet onnodig links rijden, is rechts inhalen niet meer nodig.
@oemplus: hij heeft het niet over onnodig links rijden. Alleen over rechts inhalen.
@camber24: Jij snapt het ;)
M’n vrouw die niet begrijpt dat sommige stukjes weg uitnodigen tot wat sportiever stuurwerk. Dan wordt ze misselijk. En dan hebben we het niet over de Nurburgring maar op z’n hoogst een paar flauwe bochten want met haar in de auto doe ik lang zo raar niet
.
@davelepeef: Ik doe het expres naar relax naar zijn 4 en dan terugschakelen naar 3 met wat gas altijd prijs het bloed trekt weg voordat ze tekeer gaat een sweet spot om haar tot inkeer te laten komen is haar binnenkant dij net boven haar knie even lief knijpen voor het schakelen en ze is rustig (man wat mis ik mijn handbak) :)
@599gto: Poh kerel. Een leesteken hier en daar kan geen kwaad…
@duckmefaddy: weet ik maar een mobiel is niet handig
Dat ze door het dak en de skikoffer heen brult dat ze toch echt moet plassen.
@rijnounsdoor: ik heb er gewoon wat lekgaatjes in geboord.
met stip op nr 1: m’n vriendin, geen rijbewijs maar wel commentaar (en nee ik rij niet als een hoonigan)

De grappigste vond ik boenderen in m’n minimarcos met een vriend op de linker bijrijderstoel, deze is rechtsgestuurd dus hij zag alles op zich afkomen…
Ten eerste; heerlijke intro van deze lezersvraag.

Ten tweede; vroeger mijn oma ook. Ik zat nog in zn eerste versnelling, nog geen 20 km/u, en ik hoorde ‘oh wat rijdt ie hard!!’

Dan; mijn vrouw, die ook nogal angstig is als bijrijder. Maar verder wel een schatje hoor.

Wat ik het meest irritante vind; van die mensen die terwijl ik rijd mijn radio/airco/whatever gaan bedienen.
@camber24: ik had net mijn rijbewijs en ik ging met mn oma een stuk rijden. Ik heel enthousiast want ik mocht nu eindelijk rijden en was ook nog best voorzichtig. Komen we aanrijden bij een rotonde waar je u tegen zegt, echt 300 kilometer in doorsnee ofso, zegt mn oma al een kilometer voordat ik moest gaan remmen terwijl we 80 reden: ,, let je wel even op, er komt daar een rotonde aan”😂😂 die hat ik gezien toen ik nog op vakantie was in frankrijk, dat vond ik echt heel irritand, of mn moeder die al 3 auto’s totalloss heeft gereden en dan toch vertellen hoe ik moet rijden. Houd als bijrijder alsjeblieft je bakkes over hoe iemand anders moet rijden
@peterpann3nkoek: Pannenkoek, dat je moeder 3 auto’s Total loss heeft gereden betekent niet dat ze geen goede kritiek levert.
@basv: das zeker waar, maar dat betekent wel dat ze niet kan rijden
@peterpann3nkoek: ervaringsdeskundige
@camber24: Dankjewel en OH MIJN GOD DIE LAATSTE!
@camber24: zoals hank moody met een tik op de hand zei: don’t fu*ck with my shit woman”. Als de radio weer ongevraagd van zender wordt veranderd in JOUW auto.
Groen roepen bij een rood stoplicht… en al helemaal leuk als er een flitspaal staat…
Toen ik zelf eens bijrijder was. Na ruim drie uur rijden naar de vakantiebestemming nam mijn vriendin (nu vrouw) het over en deed ik m’n oogjes dicht.

We reden op een driebaansgedeelte van de peage en zij reed op de middelste baan. Plots schoof er een vrachtwagen tussen. Mijn vriendin reed 130 en schrok zo dat ze verstijfde, gilde en niks deed.

Ik schrok op uit mijn dommelende toestand en zag dat we veel te hard op een vrachtwagen aan reden die rond de tachtig reed.

Ik keek achter me, zag niks op de meest linker baan, greep het stuur en ontweek net de vrachtwagen. Toen liet haar verstijving los en pakte ze zelf weer over. Ik heb haar moed ingepraat tot de volgende aire.

Daar zijn we eraf gegaan. Ze heeft tien minuten hard gehuild. Daarna nog even rustig gezeten en toen heb ik haar weer achter het stuur gezet.

Ze heeft nog een half uur gereden en toen ben ik weer gaan rijden. Achteraf zegt ze dat dat het beste was wat ik had kunnen doen want ze was bang anders rijangst te hebben gekregen.

Ik kon wel een schone onderbroek gebruiken….
@tenaci: Fucking hell! En zeer goed gehandeld overigens.
Mijn wederhelft.

Ze heeft geen rijbewijs, geeft op alles commentaar. Vooral op mijn snelheid en wanneer ik plots/onverwachts moet remmen zit zij ook met haar voeten te stampen, why??

Ook moet ze telkens als we redelijk lange roadtrips doen, bijna om de 50-100km naar toilet. Echt irritant, vooral omdat ik zelf als rijder bijna een dag zonder toilet of pauze kan blijven rijden.
@misterdrogba: Erg herkenbaar! Sterkte ;)
Persé in mijn auto willen roken, en dan de peuk die uit het raam gegooid zou worden smeulend op je achterbank terugvinden.
@j4cks0n: Nagenoeg hetzelfde meegemaakt! We (ik en 3 andere vrienden) reden op de snelweg, vriend achterin wou roken. Nou vooruit dan maar, toch een oude auto. Op een gegeven moment hoor ik gegrinnik en zie ik in m’n achteruitkijkspiegel rook. Wat blijkt nou, probeerde hij het peukje uit het raam te gooien, maar met 120 km/u vloog die peuk terug naar binnen. En laat dat peukje nou net tussen de twee delen van m’n achterbank terecht komen waar die lekker doorsmeulde… Uiteindelijk moest de hele kofferbak leeggehaald worden, en een deel van m’n achterbank eruit zodat we erbij konden.
@j4cks0n: dat is dus heel simpel niet roken. En als je dat toch doet lopen.
Oma… je rijdt te hard! Nee oma hier mag je 120… pas op voor die voetganger! Die loopt op de stoep… etc etc. Niet mijn favoriete passagier
Iedere bijrijder die denkt dat er in mijn auto dezelfde regels gelden als die van hem of haar…
@stolec: geloof me, mijn regels zijn strenger ;-)
De ergste:
1.”waar is dit hendeltje voor?” (terwijl er aan de hendel voor de tussenbak getrokken wordt)
2.-kind op de achterbank schijt in zijn broek en begint te janken-

Overig:
Over mijn auto (25 jaar oude 4×4):
“wel vervelend het geluid van de banden”
“wel veel lawaai op de snelweg”
“wat rammelt ie veel”
“het stuitert wel zeg”
“is dat geluid wel goed”
“Volgens mij ruikt de motor niet zo best meer”
“hoe kan je dagelijks in zo’n hok rijden?”
“kan die niet harder” (met 110km/h op 4000 toeren)

Over het rijden:
“zal je niet wat meer rechts rijden” (op en leeg 3,5 meter breed landweggetje)
“zal je die “grote lampen” (breedstralers, maar dat woord kende ze niet) niet uit zetten, strak verblind je nog iemand (zelfde landweggetje)
“het is groen”
(voorganger remt hard) “ahh”
“rijd eens wat rustiger, het regent”
“snurkend geluid”
“zijn we er al”
“ik mot pissen” – (ik stop langs te weg) – “ik kan toch niet hier”
“ik heb honger”
“mag er andere muziek op”
“ik moet wat uit de achterbak hebben”
“is de file nog lang”

Als tegenprestatie de leukste ook maar even noemen:
Tijdens een terrein rit. Ik rijd door een flinke modderpoel, stijl een heuvel op en schuin er weer af. Ik kijk naast me en zij zit met haar armen gestrekt, haar vuisten strak om de beugel aan het dashboard geklemd en ze kijkt met een wit gezicht en grote ogen strak voor zich uit en reageerde voor een kort moment helemaal nergens op.
@robert110: Eigenlijk gewoon iedere bijrijder die het nodig vindt om zijn of haar bakkes open te trekken met een opmerking die betrekking heeft op het rijden of de auto.
@robert110: Gooi het eruit jongen.
@robert110: Bijrijders die continue met hun klauwen aan de airco of radio zitten zijn ook irritant …
Doet me denken aan Bert Visser met zijn vrouw als navigator naast hem;
vrouw: ‘die afslag daar net, die hadden we moeten hebben’
.. Dan moet je je als man nog rustig houden.. Grrr
Man: ‘draai die kaart om man, we zitten zowat in Polen trut!’😂
Irritantste is als je iemand hebt die dan ze raam ineenkeer openzet met 130 op highway terwijl me automatische climate control aanstaat. Vraag je waarom doe je dat: jaa uughh ik heb warm blablabla. Mongool zeg dat dan voor wat is er anders die climate control dat valt te reguleren: ja maar ik krijg hoofdpijn blablabla en dan stiekem die meest rechter luchtrooster dichtmaken alsof ik niet doorhebt.

En dan nog mensen die tegen je zeggen dat je niet kan rijden en supergevaarlijk doet altijd ( pure haat) de oplossing: ik rij vanuit amsterdam richting almere dan heb je a10/a1 dat is een scherpe 3 baans bocht. (70-90 advies snelheid) Niks zeggen ineenkeer versnellen met je dikke rwd en 6cilinder en die bocht ingaan met 140 en met 170 eruit komen. Geloof me ze poepen 80 kleuren en houden hun mond voor altijd dicht.
@bmwe46m3balling: nou dan wil ik graag met je mee rijden want die bocht rijd ik bijna dagelijks en met de auto trailer erachter kom ik met moeite 90km/u erdoorheen. Die is namelijk best scherp. De eerste bocht links, die 2e naar rechts kun je idd flink op het gas
@heat59: nee dat is de heenweg die is a1/a10 richting amsterdam die heb ik max eerste bocht naar links 130-140 weet niet meer zeker dan gelijk naar rechts kom kom je met 150-160 max wat ik ooit heb gehaald, maar de terug had ik over a10/a1 richting almere dan vanaf amsterdam. Heerlijke stukjes zijn dat, Ik rijd een bmw e46 170 pk (misschien heb je me wel zien rijden) alleen ik heb er wel michilin pilot sport
4 onder geen budgetbanden over die bocht zijn er maar 2 mensen die mij ooit eruit hebben gereden (meeste mensen proberen te volgen en op de laatste moment kappen ze af) dat was een man in een nette pak en die had een e60 (wat voor weet ik niet meer) en reed harder dan die 170 en een keer de nieuwste m6 ook harder dan die 170 en dan kom weer naast elkaar groet je elkaar duimpje omhoog hahahah onzin eigenlijk maar het zo leuk. (Vooral als je dezelfde merken rijdt) Met regen is me 140 gelukt harder durf ik niet met de regen hahah
@bmwe46m3balling: Leuk verhaal, maar aub probeer wat chiquere woorden uit te kiezen…
@shadowbroker: aub niet zo mierenn**ken
Irritante bijrijders: tegenwoordig heb ik er niet veel last van. Mijn wederhelft voelt het aan wanneer ik een bocht snedig ga nemen met de 220i coupé en zet zich schrap. Mijn twee kids, die hebben daar wel leut in. Mijn ergste bijrijderservaring ooit, dat is inmiddels bijna 20 jaar geleden.
Ik en een kameraad, we gingen samen uit. Ik was die avond de chauffeur, dus ik ging niet teveel drinken. Mijn makker, die liet het echter niet aan zijn hartje komen en hees de ene pint na de andere binnen. Zoveel uren later bracht ik hem weer naar huis. Kotst-ie onderweg toch wel heel mijn auto onder zeker! Ik kokhals van de stank, maar zet mijn weg dapper verder. Eindelijk bij hem thuis aangekomen, stapt hij uit en zegt: “Nu moet ik dringend pissen!” Zonder verder nog wat te zeggen slaat-ie de deur toe, ritst zijn broek open en zet het op een zeiken. Tegen het passagiersraam.
’s Anderendaags ben ik naar hem toe geweest. Heb hem gevraagd mijn auto van binnen en van buiten weer te poetsen. Dat heeft hij uit eerlijke schaamte ook gedaan. Case closed, auto weer proper zou je denken.
Toch niet helemaal. We zijn inmiddels bijna 20 jaar verder, maar zijn garnaal – van toen-ie tegen het passagiersraam piste – staat nog steeds op mijn netvlies gebrand!
@stefan1207:
Ik snap dat nooit zo.. Stevig rijden met je kinderen in de auto. Ik doe sowieso nooit aan stevig rijden wanneer ik niet alleen in de auto zit maar wanneer er kinderen bij zijn gaat het gas er helemaal af in uitdagende bochten. Waarom zou ik me afhankelijk maken van de overige weggebruikers? Ik heb de auto wel onder controle. Maar ik heb geen invloed op onverwachte en/of gevaarlijke beslissingen van overige weggebruikers. Als ik dan al in de marge van grip en slip zit gaat het òf heel spannend worden òf gruwelijk mis.
@original_arnoud: Waar staat dat ik het tot de marge ‘grip of slip’ duw? Nergens… Ik ben geen ajuin, ik ga geen risico’s nemen met de kids in de auto. Maar een beetje sportief rijden moet af en toe wel kunnen. Zonder daarbij onnozel te doen.
De ergste ervaring heb ik zelf niet aan een bijrijder maar aan mijzelf als bijrijder. Van de week vertelde ik een reaguursel al dat mevrouw Von Klausenburg haar stuur raar vasthoudt, zelfs bij 150. Ze heeft een paar eigenaardigheden die ik graag wil delen. Één was een bijna ongeluk op de A9, mevrouw reed in haar auto (daar gaat het al), een Peugeot 108. Mevrouw was bezig met de dubbele baan afrit op te rijden. Terwijl ze de radio harder doet, de baan opschuift en ik zit te fitten op het feit dat ze de spiegels verkeerd had afgesteld en niet aan het opletten op het verkeer achter ons, rijdt ze zo een baantje te ver naar rechts. Terwijl ik harder begint te tieren begint mevrouw te snikken. Oei, dat was ook niet de bedoeling. Ik probeer haar te kalmeren, maar niets werkt. Eenmaal in Amsterdam parkeert ze en ik moet verder rijden. Voordat ik dat miniatuur blokje kon starten begon het getier op mij. Ik was een eikel, een klootzak, ik zou m’n bek moeten houden en vooral niet meer naast haar in de auto zitten op langere ritten. Ik slik en begin te rijden.
Enfin, eenmaal weer op de weg terug zit ik weer als bijrijder. Ik zeg niets, zit op m’n telefoon wat AB te lezen. En drie keer raden: afslag gemist. Even later wederom een benarde situatie: een vrachtwagen komt heel dichtbij, de vrouw stuurde te snel in. Het getier kwam mijn kant op. Ik kijk haar aan, zeg dat ze dan maar moet stoppen met rijden. Sindsdien rijdt ik alles. Mevrouw rijdt in de stad. Ons huwelijk is weer goed.
@vonklausenburg: “Ons huwelijk is weer goed.” is er in ieder geval nog een lichtpuntje in het verhaal!
@ikschrijfookoverautos: Dat is het minste. Maar de no-claim daarentegen…
mn MOEDER!
Alles buiten haar woonerf is een ramp. Mn pa verdient de Nobelprijs dat ie haar nog naast zich duldt in de auto. Inderdaad weet ze alles beter, zit met dr nagels in het dashbord en als ze zelf rijdt, gaat ze op woonerfgangetje de provinciale weg op. En maar huiveren en schrikken van die verkeershufters die haar gaan lichtseinen en tuteren.
Haar angstsysteem is net een dB meter. Naar mate het toerental van de motor stijgt en daarmee gepaard gaande geluid, gaat ze meer pruttelen. Moord en brand dus als je 6000 rpm in zn twee 80 km uur rijd, maar als je op hetzelfde plekje dat bij 1400 rpm in zn 6 doet is ze stil. Autobahn in Deutschland is al helemaal de hel vindt ze, terwijl daar echt een stuk netter gereden wordt dan in Nederland. Ooit heeft ze het lef gehad om naar mn stuur te grijpen, toen kreeg ze een flinke elleboog van me. Verder een prima mens hoor…
Op nr 1. De kotsende bijrijder (had teveel gezopen de nacht ervoor).
Op nr 2. Dames die zich gaan zitten opmaken op de achterbank, vervolgens boos worden omdat ik de bocht te scherp nam (meld het dan op zn minst even, kan ik er rekening mee houden)
Op nr 3. De welbekende betweters
Kameraad vond zichzelf ooit grappig om tijdens het rijden de sleutels uit mijn contactslot te trekken. Echt een giller, vooral als je snelheid afneemt en je stuurbekrachtiging wegvalt. Gelukkig op tijd kunnen herstarten en geen auto’s gehinderd. Beun.
@nasty:
Nog een geluk dat ie niet in het stuurslot viel!
Ze stond langs de kant van de weg te liften.
Om alle stereotypen te omzeilen ze was geil, punk, kort rokje, zwarte netkousen, zwarte lippen en ondanks haar verwoede pogingen om er verminkt punk uit te zien was ze lekker erg lekker.
Mijn oude verroeste Giulia trok naar rechts en remde uit zichzelf (doen Italiaanse wagens vaker bij het zien van lekkere wijven).
Ze stapte in, tuurlijk, het was immers rotweer, maar de conversatie wilde niet vlotten, er was geen klik. Ze droeg zo’n ondergoed corsetgeval onder haar leren jekkie, jaaaren later zou ene Madonna haar gaan imiteren, maar zij was veeeel lekkerder-der dan Madonna ooit zou worden.
De ruitenwissers krasten heen en weer, de kachelaanjager ronkte, de Alfa’s ruiten waren half beslagen, geheel in de traditie van de bijzonder brakke kwaliteit van een 8 jaar oude 75’er Supertje.
Ik deej maar wat , lulde maar wat in de ruimte, terwijl mijn zelfvertrouwen slonk gelijk het staal van een oude Alfa toen ze plots op samenzweerderige toon aan me vroeg: ” kun je ook met één hand rijden?”
“Tuurlijk” zei ik, en ik verwachtte wat, hoopte en zag een schuddende Giulia op de P staan compleet met volledig beslagen ramen.
“Mooi” zei ze, “dan kun je met je andere hand het kwijl van je bek vegen ”
Had ik al verteld dat ze punk was?
@desjonnies: Ja, dat had je al gezegd, maar je was wel vergeten te vertellen dat ze assertief was …. al moet ik wel toegeven dat het synoniem voor geil is !
Een bijrijder die over mijn autokeuze begint..
@toyotaprius: Ja maar… Prius..?
Mijn vriendin ziet de auto en wordt groen, altijd gezellig
Heb er een paar, ben er nog steeds niet uit welke met het meeste irriteerde…

1) Een bijrijder op de achterbank die net iets te veel op had en dat ‘iets te veel’ weer moest terug geven. Hij stak gelukkig net op tijd z’n hoofd buiten, maar de flank van de auto (nota bene de auto van m’n ouders toen) kreeg er van. Het was een mooi gebaar van de persoon in kwestie om eens aangekomen het te willen afkuisen, het was echter dan weer een iets minder mooi gebaar dit met een schuur spons te willen doen.

2) Een bijrijder die wederom wat terug moest geven maar deze keer er in slaagde dit stiekem te doen vanop de achterbank en er voor de rest van de rit voor zorgde dat dit goedje zeker goed in de voetmatten achteraan indrong. Omdat ik (als enige nuchtere) toch iets gewaar werd vroeg ik of er iets niet goed ging achteraan maar ze verzekerden me alle drie dat er niets gebeurd was. Bij aankomst bleek natuurlijk het tegendeel. Het betrof ook dit maal de auto van m’n ouders, na reinigen en ettelijke km’s met de ramen open rijden ben ik er toch in geslaagd dat ze het niet merkten. De dag erop was ik ondanks niets te drinken toch niets waard natuurlijk.

3) Een vakantie richting Oostenrijk. Ik was toen de enige met een auto maar vertrouwde deze niet echt voor verre ritten dus ik had een een auto gehuurd. Wanneer ik toch te moe werd om nog verder te rijden nam een kameraad het over en ging ik een dutje doen op de achterbank. Enkele uren later werd ik wakker om te merken dat we dus reeds enkele uren in de verkeerde richting aan het rijden waren. Gelukkig was ik dan weer uitgerust om weer de juiste richting op te gaan.
@tocae: een schuurspons…. 😂
Menne maat die al mijn auto’s die ik tot nu toe gehad heb 13 a 14 stuks minstens 1 keer onder gekotst heeft.
Mijn vriendin. Zit op elke auto die in de buurt rijdt te mopperen. Alle bestuurders doen in haar ogen wat fout en dat laat ze merken ook.
Hmmm. Nee, heb er eigenlijk nooit echt last van gehad. Mijn vriendin (standaard natuurlijk) zit wel eens te miepen als ik te hard rij of een bocht ‘sportief’ neem. Maar voor de rest eigenlijk niets.

Wel durf ik mezelf aan te wijzen. Ik ga mij altijd vreselijk ergeren als ik bijrijder ben. Ik ga op het verkeer letten, ik ga mij ergeren aan het rijgedrag van de bestuurder. 110 rijden waar 130 is toegestaan, dan zit ik mezelf echt op te vreten. Steevast bied ik mijzelf als bestuurder aan als er ergens heen gereden moet worden met meerdere personen die elk een auto hebben. Even met de schoonouders op pad? Ik rij, altijd. Met een paar maten een avond uit? Ik ben de Bob, altijd. Ik drink toch zelden tot nooit. Ik rij ook altijd met plezier. Telkens wanneer ik ergens naartoe moet, heb ik er zin in om er naartoe te rijden.
@viezefreddyw: Zelf rijden is inderdaad de beste oplossing. Ik doe dat ook altijd. Ik ben zo’n controlfreak wat het besturen van voertuigen betreft dat ik zelfs niet eens ontspannen in de stuurhut kan zitten als mijn collega aan het varen is. Een schipper met veel meer ervaring die het echt wel kan, maar het vaak net ff iets anders doet dan hoe ik het zou doen.

In de auto is het dus ook vreselijk voor mij. Ik kan me altijd wel beheersen dus een ander heeft er geen last van, maar laat mij maar lekker zelf sturen.
Ik iriteer me nu aan vrouwlief die zoonlief wat meer ruimte gunt zodat ze naar voren gaat en zo een groot mogelijk blinde hoek veroorzaakt die je maar kan bedenken zelfs de spiegel kan je niet gebruiken . Ik vertel haar lief dat als ik geen voorrang verleen de auto bij haar binnenkomt :)
Volgens mijn vrouw ben ik de meest irritante bijrijder zelf lol
De vriendin maakt het uit tijdens onze vakantie in Zuid-Frankrijk. We besluiten terug naar huis te gaan. Rond 16u (ik heel slecht gezind) vertrokken in Carcarsonne, FR. Thuis iets na middernacht. (>1150km.) Een gemiddelde van over de 150km/h. Haar nagel afdrukken staan nog steeds op de deurhendel. :-)
@w0ut:
Waarom heb je haar niet op de trein gezet ?
@desjonnies: ik zou ook in Fr gebleven zijn. “En nu opzouten, ik ga een lekker Frans wijf zoeken”
Dat moeten m’n broer en ik zijn geweest voor onze vader. Vroeger wanneer we onderweg naar de vakantiebestemming op de autobahn reden, scanden m’n broer en ik de hele weg. De een het tegemoetkomende verkeer en de ander zat achterstevoren de boel in de gaten te houden. Elke keer wanneer er plotseling een Ferrari of iets wat mogelijk aan onze jongensdroom kon voldoen opdook en wij het enthousiast uitschreeuwden om de ander te waarschuwen, schrok onze vader zich de pleuris. Wat een mooie tijd.
Ik heb een enorme hekel aan hysterische bijrijders. Deze mensen kunnen de chauffeur niet vertrouwen en merken continu iets op. En als je een keer wat harder moet remmen een enorme gil hoort waar je heel erg van schrikt, terwijl die gil nergens voor nodig was. Of dat ze dan bang zijn als je langs het water rijdt. Ik erger me daar groen en geel aan.
@ikschrijfookoverautos Als je eenzelfde post maakt over mensen die je in je eigen auto laat rijden, beloof ik dat ik mijn verhaal ga doen.
@vanquish: Dan zal je denk ik nog even moeten wachten, maar hij staat genoteerd ;)
Da’s een hele makkelijke..

Ooit vanuit het zuiden van Frankrijk in één dag naar huis gereden in een VW Passat TDI waarvan de dynamo de dag ervoor kapot was gegaan, met een vriendin die blaasontsteking had en elke 2 minuten moest pissen en de rest van de dag janken.
Situatieschets: het is negen uur ’s ochtends, de auto is ingepakt maar hij start niet. M’n vriendin zit huilend gehurkt in een hoekje, stijf van de pijn. Al gauw blijkt dat het probleem de dynamo is, wat betekent dat we voor het donker in NL moeten zijn, omdat de accu niet meer oplaadt.
Half elf waren we in Groningen, 1200 km verderop. Ik heb daarna drie dagen geslapen.
@peugeotgti:
Ze hebben in Frankrijk uitstekende gezondheidszorg en geloof me, de concentratie van medicijnen ligt vaak hoger.
Met een kapotte Volkswagen kun je in Frankrijk dan wel weer gauw de Pleurisse krijgen, een fameuze Franse ziekte aan de urinewegen!
Nadat ik een opmerking van een van mijn vrienden kreeg dat ik best wel hard reed, vond ik dat ik wel mocht bekendmaken dat ik best eens rallycoureur zou willen worden. Ik weet zeker dat die laatdunkende snuif van één van hen de reden is dat we 1 bocht later tegen een boom stonden! Hun schuld!
Te veel om op te noemen, dus een bloemlezing: een zonder enige waarschuwing kotsende bijrijder (tot in de kieren van het dashboardkastje), “mag de airco wat lager”, “mag de verwarming wat hoger”, “mag de muziek wat zachter”, “heb je die auto gezien”, “verderop remmen ze”, “het is rood”, “het is groen”, “pas op een voetganger”, “je mag hier maar 30/50/60/80/100/120/130″… En allemaal uit dezelfde mond, van mijn vriendin 😉
Sorry, geen bijrijders bij mij op m’n Koga Myata.
Een passagier die de complete roadtrip lag te slapen… Ik snap het wel hoor, zo’n Volvo is erg comfortabel, maar het wordt er niet gezelliger op…
Van alle mensen die ik ken, ben ik geloof ik de ergste bijrijder. Daarom rijd ik maar zelf.
Bijrijdster gooit deur open tegen een andere geparkeerde wagen.
Als kers op de taart komt de andere eigenaar er net aan.
Ik hoor graag hoe jullie zouden reageren.
Niet zoveel erge dingen, wel leuke. Op de terugreis van wintersport wordt ik ingehaald door een Mercedes, als ik daarna door nog een wordt ingehaald zegt mijn vrouw “moet jij niet wat doen?”. Dus plankgas er achteraan om ze in te halen met de 530d…

Leukste is een verhaal van Ton die er inmiddels niet meer is. Ton rijdt uit de kroeg terug met zijn maat in een lelijke eend. Het dak is open en zn maat staat op de stoel de lolbroek uit te hangen. Ton draait een sigaret achter het stuur en laat hem vallen. Op het moment dat hij hem oppakt rijdt er een politie agent tegemoet, die ziet dus niemand achter het stuur maar wel iemand uit het dak te zwaaien…
De rest mag duidelijk zijn.
@s54b32: haha, mooi verhaal van die Ton.
Ik ben ooit uitgestapt en te voet naar huis gestapt omdat ik de commentaar moe was, “rij dan zelf”.
Life is a rollercoaster, deal with it!
Ik had een maatje op het IVA met een hele snelle Impreza GT Turbo, maar echt heel snel. Ik was totaal verliefd op dat ding, op alles. Geluid, looks, dumpvalve etc etc. Hij wist dat en vond het geen probleem om hem af en toe eens mee te geven, geweldige ervaring elke keer. Ik dacht, weet je wat, een goeie vriendin van me is ook auto gek, laat ik haar eens meenemen in dat ding. Ze heeft verder niet superveel verstand van auto’s ofzo maar ze weet wat ze leuk/mooi vind en heeft ook geen hekel aan wat sportief rijgedrag. Totdat ze een rondje mee mocht in de Impreza. De eerste volgas pull, gevolgd door het knetterhard afblazen van de dumpvalve en ik had 5nagels in m’n arm, de andere 5 zaten vast in het dashboard. Week rondgelopen met haar nagelafdrukken…
@e34m5touring:
Maar je hebt wel met haar ‘bougies😁’ mogen spelen als beloning?
Ik heb een schoonzus en kameraad die niet nog eens de fout zullen maken om in een BMW te stappen met mij aan het stuur. Stil waren ze wel, maar nadien hing er een angstzweetluchtje in de auto 😊
Mijn vrouw kan gelukkig meestal wel tegen mijn sportieve stijl, alhoewel dat “sinds het kind” wel wat minder is…
Gaat meer om wat dan om wie.

Bijrijders die als ze het koud of warm hebben, gelijk het extreem opzoeken (LOW of HI) met volle blazer.
Bijrijders die rustig een half uur gaan bellen.
Bijrijders die de weg wel even wijzen en dan zeggen: ‘Oh, hier had je in gemoeten’.
Bijrijders die door de file-informatie heenpraten, terwijl ze moeten weten dat je door een file gebied komt.
Bijrijders die je wat aan proberen te geven; datgene vervolgens ergens onhandig voor je houden terwijl ze zelf hun ogen op de weg houden.
Bijrijders die rustig een flesje prik gelijk vol open proberen te maken en je vervoglens jaren later nog plakkerige knopjes in je auto hebt.
Bijrijders die gaan wijzen en rare geluiden maken alsof de wereld ten onder gaat; er is nog al een verschil tussen: ‘’Pas op flitspaal’ en “Kijk dat mooie hondje”.
Mijn moeder staat toch op nummer 1.

Als je 17 bent en niet alleen mag rijden heb je geen optie.
Elk bochtje waar ik een beetje sportief doorheen ga krijg ik al commentaar.
Kan niet wachten tot ik over een paar maanden eindelijk alleen mag rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).