Grootste Tesla-station in de VS is een grauwe boel

Auteur: , 43 Reacties

Deze dooie meuk is niet de meest inspirerende omgeving om je Model X op te laden.

Grootste Tesla-station in de VS is een grauwe boel

Na maanden van werk is het dan eindelijk zo ver: Tesla’s grootste Supercharger station is af! Maar wat blijkt nu? Net voor de opening ziet het er eigenlijk helemaal niet zo spectaculair uit als je wellicht zou verwachten. Het is, als ik Alicia Keys mag quoten, een soort ‘concrete jungle‘, maar dan waar dromen niet van zijn gemaakt.

Okay, okay, dat is misschien wat bot, maar wees eerlijk: dit kan toch spannender! Nou goed, afgezien van het uiterlijk is er een hoop aan de hand waardoor we het station niet per se hoeven te veroordelen voor het esthetisch hoogstandje dat het vooralsnog niet lijkt te zijn. Het station in kwestie vinden we in Kettleman City, wat niets anders betekent dan dat het ergens op de route tussen San Fransisco en Los Angeles ligt.

Grootste Supercharger station in de VS is een grauwe boel

Het station behoort tot een van twee nieuwe en vooral grote exemplaren waar bestuurders niet alleen hun Tesla, maar ook zichzelf op kunnen laden. Toch is het niet de bedoeling dat de bezoekers er te veel gaan relaxen. Tesla heeft namelijk een speciaal gedeelte van het gebouw ingericht waar ze hun eigen producten zullen aanbieden. Hier kunnen klanten bijvoorbeeld alvast gaan nadenken of ze een aantal zonnepanelen of zo’n fraaie Powerwall op de kop willen tikken.

Grootste Supercharger station in de VS is een grauwe boel

Hoewel de binnenkant op de foto’s nog amper te zien is, wil Tesla zich met hun Supercharger stations onderscheiden door ze te voorzien van meer dan genoeg faciliteiten die lange trips door The Land of Freedom minder vervelend moeten maken. De loungeruimtes die er komen zullen het de Tesla-rijders tijdens hun relatief korte bezoek prima naar hun zin moeten maken. Mochten ze toch van het terrein af willen, dan zijn er in de buurt genoeg fastfoodrestaurants om te bezoeken. Want #Murica.

Het Supercharger station is sinds vandaag actief.

Foto credit: twee Tesla-fans voor Electrek43 reacties

He Autoblog.nl hebben jullie aandelen in Tesla of hebben jullie een ‘Short’ op Tesla ingezet…?

https://www.businessinsider.nl/tesla-stock-price-short-seller-hedging-2q-earnings-report-2017-8/?international=true&r=US
@fjthomassen: Ssst.. dit is een blog, hier mag alles op worden geschreven (behalve in de reacties;)!
@fjthomassen: Ik voel een “Edit: nuteloze bijdrage” aankomen…
@boris9397: nou,als je iets vind van met 300km/u over een 80 weg rijden, dan verdwijnt je post gewoon helemaal in het niets..
@kareljansen: als een reactie voldoet aan het huisreglement wordt een bericht gewoon geplaatst.

Bij gebruik van spam, reclame of scheldwoorden blijft de reactie achter in het spamfilter.
@fjthomassen: Haha! Ach, het wordt (en *is*, eigenlijk) een waanzinnig succes, dus een beetje tegengas geven is ook leuk.
Ondertussen ben ik Tesla moe
En geen enkele tesla die er gebruik van maakt, ook vrij logisch dat handjevol wat wel verkocht is staat vaker in de garage met een storing dan te laden, erg matige kwaliteit.
https://www.youtube.com/watch?v=jN871YNk-k0
https://www.youtube.com/watch?v=dKQPHC4JyAU
@m54b30: ehm ik vermoed dat het nog niet open is?
@m54b30: staat duidelijk vermeld, “net voor de opening”!!
Spannend? Boeiend! Een laadpaal, een wc, een bak koffie, wifi en een stoel, meer heb je toch niet nodig voor dat half uurtje? Of gaan jullie ook altijd voor je lol het hele pompstation inclusief parkeerplaats uithebreid verkennen tijdens de tankbeurt?
@trustmeiamanengineer: wel.met kleine kindjes erbij en bij sommige lange ritten komen ze mee.
@trustmeiamanengineer: De Shell en BP en Texaco pompstations zijn stukken spannender, meer verlichting, leuke kleurtjes en lekkere broodjes. Oja, en je kunt in 3 minuten verder rijden … eat that Tesla !
@dawwg: tankstation? O ja, die smerige plek waar ik eerst 2x per week kwam. Nu kom ik thuis, steek stekker erin en klaar. Eat that brandstof.
via Android app
Ik stond vandaag bij de Shell gelukkig wel te genieten van de fraaie ambiance…..
@autodrop: benzine ruikt echter wel lekker.
via Android app
@thomasbol: geef mij maar diesel. Of een biertje.
@autodrop: Diesel kan nog wel lekker ruiken als het erin gaat, als het eruit komt stinkt het toch behoorlijk stuk meer.

Eigenlijk net als bij je m.. nee, laat maar, te laag niveau :P
@fanboy: motor is geen vies woord hoor …
Het lijkt wel een bajes…

Misschien is het dat ook wel…

Zou er in ieder geval niet op een stoel durven gaan zitten, voor je het weet is het een electrische en wordt je geëlimineerd…

Of ge-elonmineerd…
Was laatst in de States, welgeteld 1 Tesla gezien en verder heul veul veel cylinder monsters…
Net of een regulier tankstation er spannend uitziet, maar omdat het Tesla betreft is het het vermelden waard.

Doet die Elon toch goed…
@monsieurleloure: een regulier tankstation ben je 3 minuten, hier uren… Daarnaast heeft Elon dit zélf zo gehyped alsof het nieuwe mekka’s gingen worden. Maar net als met de auto’s is de hype groter dan het resultaat…
@svenska_aeroplan_ab: uren..? Ehm ja meer iets van 20 min tot een half uur als je tot 80% laadt. De laatste 20% kosten je onevenredig veel tijd.
Stelletje zeikstralen, is er echt niets anders interessants te vinden? Oeh, ik móet toch echt iets schrijven, dan Google ik wel even op Tesla en draai ik weer een negatieve drol van een tekst in elkaar. Gaap Autoblog.
@bruud: Is je batterij leeg door al die negativiteit ?
@bruud: mee eens. Het lijkt een sport geworden om Tesla af te zeiken. Wake up allemaal. Tesla baant de paden en de rest gaat volgen. Ik ben ook een petrolhead maar heb wel respect voor wat Tesla uitrolt. We rijden straks voor ons werk en de dagelijkse dingen ook electrisch of autonoom en voor de lol met brandstofmotoren op afgesloten circuits. Daar gaat het naar toe , like it or not maar dat is niet te stoppen.
@bruud: Het begint echt trieste vormen aan te nemen.. gelukkig zijn er tegenwoordig talloze gratis media met veel betere content.
Zo zeg, dat is inderdaad wel een zaaddodende bedoeling van Tesla zeg.

Gelukkig was het één en al spanning en sensatie bij de Tango vanochtend.
Hier heb ik dan wel diep respect voor. Grote autofabrikanten zijn al tientallen jaren bezig met het tonen van elektrische concept cars. Af en toe gaat er eentje in productie, maar meestal blijft het daarbij. Want: geen infrastructuur.

Naast het feit dat Tesla elektrisch rijden cool heeft gemaakt, hebben ze het ook gewoon mogelijk gemaakt. Ze hebben een compleet netwerk aangelegd van laadstations. Dat had BMW, Alfa, Cadillac, Renault of Toyota moeten doen. Maar nee, een onbekend merk met een grote mond en veel plannen doe het gewoon. Of Tesla het als automerk gaat redden, betwijfel ik. Maar man, ze hebben in 10 jaar tijd de complete autowereld in een stroomversnelling gebracht. Bijzonder knap. En schandalig dat niet één automerk ook meer iets soortgelijks geprobeerd heeft. Wat dat betreft een diepe buiging naar de mensen achter het merk Tesla.

Oh, en ik moet zeggen dat de plaatselijke FIREZONE ook niet echt een baken van gelukzaligheid is. En de kerel bij de lokale Total heeft echt een vies lelijke puist (met wat haartjes) op zijn wang. Dus ja.
@willeme: Een willekeurige FIREZONE heeft anders wel meer kleurtjes en diversiteit in vloeistoffen. En de meeste pompstations hebben trouwens zeer aangenaam ogende tieners & twintigers van het aantrekkelijke geslacht ….
Wil je spanning en sensatie? Probeer je zelf dan even in te pluggen bij de snellader :P
Wandjes ertussen en wat dames die voor alles in zijn en het is er dagelijks afgeladen om op te laden.. badabing badaboom.
Wat een negatief gezwam. De eerste reacties van tesla eigenaren die er waren was allemaal positief, en wat doet autoblog weer? Man man
Alsof het gemiddelde gebouw in de VS minder grauw is. Shopping malls, tankstations, restaurants, alles is ruim, log, oerdegelijk en saai. Dit past perfect.
Laadstations lijken mij zoals een tankstation meer een noodzakelijk kwaad dan iets anders. Wel met dat verschil dat ik niet een technieker kan laten komen om een benzine pomp bij mij thuis te installeren… Voor spannende en opwindende belevenissen heb ik liever dat er in andere zaken wordt geïnvesteerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).