Lezersvraag: wat is volgens jou de beste racegame ooit?

Auteur: , 328 Reacties

Zijn dat de nieuwe, hyperrealischtische sims, of toch een goede old scool arcaderacer?

Need for Speed Porsche 2000

De eerste keer dat ik een auto bestuurde was begin jaren ’90. Stunts paste precies op een floppy en je kon rijden in elf verschillende auto’s. Van een Lancia Delta Integrale of een Lamborghini LM004 tot aan een Jaguar XJR-9 en een Ferrari 288 GTO. Het waren niet alleen de uitdagende banen die het spel zo verslavend maakte, maar vooral het feit dat je die banen ook zelf kon ontwerpen. Niet te veel overigens, anders paste het spel niet meer op de floppy natuurlijk.

Laatst speelde ik het spel weer eens, gewoon via de browser, en toen viel me pas op hoe gedateerd het écht was. Je weet dat je teleurgesteld gaat worden, maar waren de graphics vroeger echt zó slecht? En toch ging ik direct weer aan de slag met de editor, bouwde een kombaan, gevolgd door een aantal loopings en tunnels met muurtjes erin. Het herinnerde me er aan hoeveel lol (en frustratie als je weer eens uit een looping vloog) ik destijds met dit spel gehad heb.

Stunts

Later kwamen vrijwel alle edities van Colin McRae en Need for Speed voorbij, net als Grand Prix 2, A2 Racer II, Test Drive en Midtown Madness, al ben ik zelf de laatste jaren behoorlijk achter geraakt. Op het bureau alleen een Mac en naar een Xbox of Playstation zoek je bij mij thuis tevergeefs. Als er geracet wordt, dan is dat Real Racing 3 op de iPad. Leuk hoor, daar niet van, maar zeker niet de beste game die ik ooit gespeeld heb.

En juist daarom ben ik nu juist zo benieuwd naar wat volgens jullie de leukste racegame ooit is en vooral waarom. Zijn dat de huidige toppers als Forza en Gran Turismo of toch een oudere aracederacer waar je als kind niet achter weg te slaan was? Kijk ik naar mijzelf, dan heb ik vermoedelijk de meeste uren verspeeld aan Need For Speed Porsche 2000 en nog altijd hoop ik dat ze daar ooit een vervolg op gaan maken. Dan komt die Xbox of Playstation er wellicht nog eens…328 reacties

Gran turismo 5
@autofreaker: Granturismo 2!
@autofreaker: death rally +1000
-edit: alles goed?-
Gran Turismo 6
@jandespotter: als je van stofzuigers houd wel ja
@jurdespotter: vaak game ik met her geluid uit en de radio aan, dus weinig last van gehad.
@jurdespotter: nou inderdaad! Hier wordt gevraagd de beste race game! Dit is zonder twijffel Project cars op de PS4! Zeer realistisch en puur racen. Onze Max oefent overigens ook met dit spel!
Ook in de regen rijden is net echt!
@jandespotter: dat is echt de meest ruk racegame die ik ooit heb gespeeld, als ik er zo is op terug kijk. 2 frames per hour, 12p, onrealistisch, weining tot geen tuning, een rare online modus, waarin ik vaker dan eens de lobby baas was en de enigste was die niemand kon kicken, enz. geef mij maar forza…
@jandespotter: Project Gotham Racing.
@jandespotter: Alleen GT4 gespeeld, maar dan maakte het niet uit als moeke ging stofzuigen, had je realistischer geluid voor je Nissan 92 CP.
@mercedesclk350:

Die R92CP klonk altijd zo gorgelend.
Net als de andere Le Mans prototypes eigenlijk.
Alsof ze onder water stonden.
@jandespotter: juist! De physics zijn geweldig en de community is veel beter als in Forza. Ook zien de ‘premium’ autos er heel mooi uit en klinken veel auto’s met standaard uitlaat gewoon goed hoor!
De liefde is begonnen bij de beginnende NFS games op de pc. Maar waar ik echt blij van werd was toch de Gran Turismo racing games.
@pagani86: precies dat
@pagani86: Herkenbaar! Bij mij begonnen met NFS II SE.
Favoriete race game blijft toch Gran Turismo 2.
@danone: Oops, door mijn enthousiasme druk ik gewoon op ‘reply’ bij de verkeerde persoon…
@pagani86: Jaaaa :D De 1e TDU was geweldig. Heb ik vroeger zoveel gespeeld. Ging zelfs custom auto’s er in zetten en de eigenschappen aanpassen, als hoogte van de auto’s en kon zelfs de velgen omwisselen. Lang geleden heb ik nog een filmpje op autojunk gezet, mijn auto’s in het spel: http://www.autojunk.nl/2010/02/test-drive-unlimited-mijn-autos

Good times.
@pagani86: en dan de Porsche Unlimited, by far de beste nfs! Wat heb ik dat veel gespeeld!
@pagani86: exact hetzelfde hier!
Test Drive Unlimited, meer dan racen, ook een lifestyle opbouwen
@mercedesclk350: eens! Heb ik de leukste tijd mee gehad als je kijkt naar het sociale aspect en het delen van de autopassie met anderen!
@mercedesclk350: Same here. Erg leuk spel om bv op een regenachtige avond lekker te cruisen met je droomwagen op een tropische eiland. Heb verdraaid spijt dat ik de TDU1 heb verkocht, maar gelukkig nog TDU2 in mijn bezit.
@scaglietti612:

De geluiden zijn wel verschrikkelijk slecht in TDU2.
Ik kreeg er een beetje het Gran Turismo gevoel van.
@carmasterr: De 8C klonk best goed.
@phaeton:

Het verschilt per auto.
De AMG modellen klonken als viercilindertjes.
In het bijzonder de SLR en CLK DTM AMG.
Die SLR klopte qua rendering ook niet helemaal van voren.
@carmasterr: TDU2 was eigenlijk best schijt als de community niet zo geweldig was. Ik speel het nog wel eens maar dan compleet met mods. Best gaaf als je alles kunt veranderen.
@carmasterr: Absoluut waar, het was ook erg slecht qua geluid. Bij het opschakelen geen natuurlijke terugval in toeren, maar gewoon alsof een casettebandje van de versnelling weer opnieuw werd afgespeeld. Een paar auto’s klonken goed. Maar het kon stukken beter, dat ben ik met je eens.
@carmasterr: De geluiden waren een ramp in de TDU games net zoals de besturing van de wagens ook niet top was. Maar al bij al de beleving was en is nog steeds gewoon erg goed. Het spel hoort je het gevoel te geven dat je zoals in je dromen met een exoot langs een tropisch strand rijdt. Daarom dat ik dat spel echt leuk vind. Gewoon lekker cruisen met je droomwagen op een plaats waar je veel liever wilt zijn dan hier in het grijze Europa. Missie geslaagd zou ik zeggen. Alleen jammer van de vele foutjes die in het spel zitten, maar ja blijft gewoon leuk.
@scaglietti612: ik heb TDU2 een (lange) tijd gespeeld. Om te cruisen was het een fantastische spel en best realistisch, maar echt een racegame was het niet. Enkel om te cruisen dus…(voor mij)
@mercedesclk350: als ze dat nou op de Xbox One uitbrengen koop ik het morgen.
@r32turbo: waarom niet vandaag?
@mercedesclk350: Heb het ook gespeeld (TDU 2), De pluspunten zijn de mooie en gedetailleerde auto’s (voor die tijd dan) en het lifestyle gebeuren, maar als race game was het ruk! De races waren niets bijzonders, de verhaallijn erbij was ruk, je kreeg echt het idee dat ze bij het ontwikkelen van TDU 2 75 procent van de moeite in de auto’s hebben gestoken, 20 procent in de huizen en omgeving en 5% in de racegame zelf.

Ze hadden er beter een soort lifestyle sim van kunnen maken.
@stephano: TDU2 is een rukracegame.

En toch als je me vraagt wat het beste spel is met als thema auto’s en racen, TDU2, gewoon voor de mogelijkheden. En geef toe, online racen was wel echt leuk.
@stephano: Vooral de lifestyle gebeuren vind ik echt een pluspunt bij het spel. Forza Horizon heeft niets van lifestyle, jammer. Had zo echt het gevoel van een leven op te bouwen in het spel, en niet zomaar auto’s verzamelen en racen. Ik weet nog dat ik zo’n huis kocht waarvan de woonkamer een volledige raam had die uitkeek op de zee. Vond dat zo leuk dat ik soms gewoon zat te staren naar het uitzicht vanuit mijn virtuele :) woonkamer zeg maar, en toen dacht ik: dit is hetgeen dat ik echt wil bereiken. Met nog een garage vol met exoten natuurlijk. :) Het spel doet dromen vind ik.
@mercedesclk350: Jaaaa :D De 1e TDU was geweldig. Heb ik vroeger zoveel gespeeld. Ging zelfs custom auto’s er in zetten en de eigenschappen aanpassen, als hoogte van de auto’s en kon zelfs de velgen omwisselen. Lang geleden heb ik nog een filmpje op autojunk gezet, mijn auto’s in het spel: http://www.autojunk.nl/2010/02/test-drive-unlimited-mijn-autos

Good times.
@NiNja: ah, in TDU2 heb ik volgens mij nu 255 auto’s, waaronder heel veel custom. Nog steeds heb ik een RS6 die 420+ km/h kan. Lachen om daarmee speedraces te doen online.
@mercedesclk350: @tdu2zonda Time to shine!!
GRID was toch wel erg goed.
Perfecte balans tussen sim en arcade.
En je eigen team opbouwen was ook een leuke feature.
@carmasterr: grid was inderdaad fijn. Vooral online de touring cars. Met de BMW en de fijne chevrolet nubira.
@nederland1994:

Het mindere was de Le Mans 24 minuten race.
Je kon alleen winnen in LMP1 met de R10 TDI.
Al het andere was veeel te langzaam.

Maar met een snelle LMP2 tussen de LMP1’s proberen te blijven was wel erg leuk en spannend. Zelfde geldt voor de GT2 Panoz tussen de GT1’s.
@nederland1994: was een lacetti trouwens. Wat was dat ding fijn in online modus, dat spel heeft me toe overgehaalt om een playseat en stuur aan te schaffen via marktplaats koste maar €70 en mijn hemel wat was dat leuk👍

En met de eerste forza horizon was dat super lekker straatraces houden online, in de suto’s waar je van droomt geweldig.
@nederland1994: O ja, dat was heerlijk. Het spel waar ik de meeste online uurtje in heb gestoken. Eigenlijk het enige spel waar je online een echt race gevoel kreeg: klein beetje beuken kan, maar zonder beuken kom je verder.
Gran Turismo 4.
Assetto Corsa
@axel968: het probleem van AC is het beperkt instellen van de wagens imo.
ook zit je er veel te hoog in de wagens.
De interface is traag en lelijk.

De online trackdays op de Nurburgring zijn brilliant!! echt lachen!!
@Alexke: De zit positie kan je per wagen naar persoonlijke voorkeur aanpassen hoor, gewoon tijdens het rijden.
@Alexke: Gelukkig is daar de modding community voor. Ik vind Assetto Corsa ronduit briljant. 👌 Forza Motorsport 6 vermakelijk met de Thrustmaster TX stuurwiel. Project CARS geslaagd. 👍 En Gran Turismo 6 overcompleet qua hoeveelheid auto’s. Ik heb een favoriet in elke categorie. Maar niet een absolute favoriet overall. 😅
@AutomotiveDesigner: project cars ooit al eens in offline mode gespeeld? de AI is de slechte die je gaat vinden, formula 1 2009 is nog beter…
@gwnbmw: ik speel altijd al op de console via een playseat en thrustmaster wieltje. Wat het nadeel aan project cars is, het gevoel die je krijgt is op het niveau Forza. En vanwege het feit dat forza online gewoon veel soepeler is werkt het gewoon veel beter. Project cars had ik me zo op verheugd maar was gewoon niet leuk on pte spelen.
@dirkiii: dat snap ik niet, ik game met de zelfde configuratie maar de handeling physics van Pcars is zoveel beter in de vorm van realistischer dan forza wat echt arcade is. Zijn 2 verschillende games, pcars is sim en forza arcade. In forza word ik ingehaald in mijn gt3 door herbie of in een f1 en er komt een mini met een wheelie voorbijj
@thierryvth: forza is meer voor mensen als mij, in offline waar ik enorm veel op speel heb je een hele goede AI en een zeer uitgebreide career mode van heel lang. online kan je gewoon lekker klooien met je vrienden door, inderdaad, in een abarth 595 in een wheelie een f1 wagen in te halen op het rechte stuk. om vervolgens op ze kop in de grindbak te liggen… enigste wat ik niet leuk vind zijn de tokkies op online. bij de start het standaard duw en trekwerk, je laat degene die je per ongeluk de muur inperst voorbij, jij bent sneller dus je haalt em weer in, en hij komt met 200 op je af stormen in bocht.
@axel968: Helaas zijn ze toen ze naar de consoles gegaan zijn meer de arcade weg in geslagen. Voor mij een wereld van verschil van voor en na die tijd
Niet de beste maar wel de bakermat voor alle rally games: Sega Rally
@wheelerdealer: Ja! Er staat ergens in Rotterdam vast nog wel een record van mij in zo’n apparaat… Alhoewel, na bijna 20 jaar…
Grand Prix 4
@hoonigan247: en dan in paint zelf een nieuwe cockpit tekenen. Jeugdsentiment.
NFS Most Wanted! Laatst weer eens gedownload, blijft leuk..
@heiligehandgranaat: die blijft geniaal!
@heiligehandgranaat: kwam gisteren de cd weer tegen. Geniale NFS
@heiligehandgranaat:

Wel de 2005 versie.
De remake deed me niks.
@carmasterr: Precies dat. Verder was NFS Underground 2 ook heel gaaf. Daar kon je als ik me niet vergis voor ’t eerst in een open wereld rondrijden.
Project cars : realistisch en prachtig + Oculus support.
dan GTR2 (oud)
en dan NFSU 1 en 2 arcade racers

en jeugd sentiment: need for speed most wanted : met de M5 politie spelen :D!
Forza horizon of Forza 5/6
@ronaldddvos: forza horizon 1 inderdaad!

Geen enkele game had (in mijn oren) een beter geluid van auto’s dan Horizon 1, zalige open wereld, goede en logische besturing, simpele spelstructuur, online dikke fun en een leuke co-op!

Ik en mijn kameraad spelen er af en toe nog eens op om Red Rock op en af te driften met een LFA en/of C63 blackseries :D!
Om te beginnen met A2 racer 2. Toen doe niet meer bestonden ging ik over op Forza.
Test Drive Unlimited heb ik wel de leukste herinneringen aan. Voor die tijd echt geweldig, je kon eindelijk cruisen, je eigen auto samenstellen van buiten én binnen! Raampjes open doen, proefritjes maken. Precies wat je als autoliefhebber wilt in een spel. Geweldig.

Verder Assetto Corsa op de PC als pure racegame, met stuurtje natuurlijk!
@JamesBond007: Alleen jammer dat het spel stopte na de 2de. Sindsdien kwam er nooit meer een spel uit die me echt zo kon bekoren als de TDU games. Forza Horizon komt in de buurt, maar de maps zelf in de 2de vind ik gewoon te klein. Liefst zo’n grote map weer zoals Oahu, waar je meer dan een uur over deed om de ronde van het eiland af te leggen.
@scaglietti612: Tussen deel 1 en 2 zat een behoorlijke periode, maar ik vrees dat deel 3 er nooit zal komen nee. Daarbij game ik liever op de pc game en Forza was/is daardoor geen optie.
@phaeton: Men ziet “The Crew” als spirituele opvolger. Heb het gespeeld maar ben er geen giga fan van.
@mercedesclk350: Gatver, zien ze dat als opvolger? Ik vind het bij lange na niet hetzelfde spel. De fun zat hem in de multiplayer, het cruisen zonder opdrachten of wat dan ook.
@phaeton: eehm… The Crew is multiplayer en je kunt vrij “cruisen”. De map is echt giga. Grotot nadeel vond ik dat de autoselectie echt slecht was en elke auto die een beetje gaaf was koste echt geld.
@mercedesclk350: Grotot = groot. Ducking autocorrect.
@mercedesclk350: crew wild run is geniaal vind ik… fiat 500 monstertruck!!!
@phaeton: the crew is als de
Burnout serie “leuk om even te spelen” thats it.
@phaeton: Na de TDU2 hadden de ontwikkelaars hun faillissement aangevraagd. Dus een 3de zal er nooit meer komen. Echt jammer, het concept was echt top alleen de besturing, geluiden en verhaallijn waren minder. Maar de fans blijven hopen op een herstart en opvolger voor de tdu-games.
@scaglietti612: Dat wist ik niet eens. Jammer hoor. Als iemand ooit de Test Drive franchise koopt betwijfel ik of er gelijk een Unlimited komt. Dat Crew lijkt erg op Fast & Furious met domweg door tuinen knallen en nitro vlammen uit de uitlaten. Niks voor mij, die gameplay.
@JamesBond007: Jij zat toch ook op het (screenshot) forum bij de buren, of niet?
@phaeton:
Geen idee waar je het over hebt hahaha
@JamesBond007: Lol, dat meen je niet. Dan heb ik het mis ;)
@phaeton:
Ja dat is het nadeel als je zo’n “bekende” nickname gaat gebruiken op het internet.. Super chill. Maar goed.. Haha
NFS most wanted, underground 2 en Porsche zijn echte klassiekers voor mij. Maar Forza 6 vind ik net zo leuk
Forza mag er niet in staan tenzij het Forza 1 betreft. Wat een bizar goed spel zeg, jammer dat alle andere delen echt tegenvielen..
@jamesbond007: ik vind Forza steeds beter worden. Hangt wat van je settings af misschien maar toch. F5 had overigens wel beter gekund ja, maar dat maakt 6 wel goed.
@dwersbongel: ben vroeger een Forza fan geweest , maar het is zeker geen SIM.
Audio visueel was het wel altijd erg goed.
@JamesBond007: Horizon 2 is toch echt wel gaaf hoor.
Uren/dagen lang GP2 & 3 met 2 maten achter het stuurtje bij een van hen. Mooie tijd man!
Ja Stunts was geweldig. Een kombaan rond het hele veld met in het begin een open brug zodat je direct topsnelheid had. Geweldig was dat en je kon je tijd steeds scherper neerzetten. Als je het nu speelt valt het tegen helaas.. Voor mij is Forza nu de beste want heb alleen een Xbox. Op de pc denk ik dat je meer keuze hebt zoals bv Project Cars. Die is er voor de xbox, maar met de controller geen aanrader.
+1 voor OP, ik heb bijna alle spellen ook hoog op het lijstje staan en gedaan! Toevallig (heel vroeger) ook Street Rod gedaan?
@TheMaster: Ja Street Rod! Veel gespeeld, eerst in zwart wit en later in kleur. Dat was toen helemaal wat, want toen was het tunen en spuiten van je auto ook visueel zichtbaar.
@TheMaster: wat vond ik dat een vet spel, racen om Pink slips. Ik realiseer me zojuist dat het leeuwendeel van de bloggers hier geen idee zal hebben.
@papa: street rod yehhh t aller begin
Carmageddon was ook een topper destijds.
@tievdz: wat heb ik dat veel gespeeld, zowel 1 en 2.

Verder Driver niet te vergeten. Lekker burnouts maken in de 70′ in Miami, heerlijk.

Midtown madness was ook geweldig. Lekker cruiser in de Cadillac. Volgens mij deden de knipperlichten het ook daar op.

Mijn favoriet blijft Mafia, maar dat is niet echt een racegame. Wel mega vet, heerlijke graphics, verhaallijn en sfeer. Je kon er ook tanken, hoe vet is dat?!
@e550: +1 voor driver, ik heb het ook grijs gespeeld op playstation
A2 racer was genieten, maar de verslaving sloeg toe bij NFS Most wanted. De remake was overigens een behoorlijke tegenvaller.
@dutchdriftking: ben het helemaal met je eens!
De Forza’s, voornamelijk 2 en NFS 2
NFS2 / F1 racing (’99) / NFS Underground 1 & 2 / Forza
Midtown madness
@mrrallycross: dit was inderdaad ook een zeer leuke game met mod mogelijkheden (mm2)
Online racen met paar vrienden door Londen of San Francisco was erg leuk!
RIP MSN gaming zone…
@mrrallycross: JAAAAA!!!!! En dan die andere auto’s downloaden van een of andere vage website en die uploaden in het spel. Ik kan me nog herinneren een zilvergrijze BMW E36 M3 met een Kenwood sticker op de achterruit. Wat een bak!!
@str8six: en alle FnF auto’s waren erg populair :D
@mrrallycross: Yes, MM2 en dan vooral vanwege de open wereld; urenlang rondjes rijden. GTA San Andreas die ik later had bracht dat op een hoger niveau.
@mrrallycross:
HOE kan ik die vergeten!! Dat is waar het bij mij allemaal begon op de Xbox. Ik weet nog dat ik vanwege dat spel alleen, genoeg geld bij elkaar verzamelde om een Xbox te kunnen kopen. Ik was toen een jaar of 11. Wat een fantastisch mooi en fijn spel was dat zeg!
Forza Horizon 2 is toch wel mijn favoriet
Ben momenteel erg fan van Raceroom met o.a. DTM Experience. Heel goed spel en erg realistisch!

Maar Richard Burns Rally blijft ook een gouden ouwe, want daar komt na 12 jaar nog steeds jaarlijks een update van uit met de nieuwste auto’s en klassementsproeven via Rallyesim
A2 races was wel redelijk geniaal. Nu speel ik eigenlijk alleen nog Assetto Corsa.
Mario kart?
De 2 Test drive unlimited. Groote maps waar je uren aan een stuk kunt rondrijden zonder dat je om de 10min. dezelfde weg moet inslaan. Ook ruime keuze aan auto’s en wat motoren, alle soorten voertuigen van hot hatches, sport, exotic, coupe, cabrio, classic, suv, import, muscle noem maar op, zowel op het asfalt als off road rijden. Je kunt je wagen zelf samenstellen zoals velgen, kleur en vooral interieur. Maar wat erg leuk is dat je een eigen lifestyle kunt bouwen zoals een huizen kopen, die inrichten, je personage aankleden naar jouw stijl.

Het beste van de games is nog altijd het uitzicht. Met je Ferrari California cruisen door een historisch stadje in Ibiza om dan op het einde van de weg een uitzicht op de zee en de ondergaande zon. Met je California ervoor zorgt de game ervoor dat je echt je droom virtueel kan beleven.
@scaglietti612: jammer dat mn ps3 controller het niet meer doet anders zou ik m nog elke dag spelen. Of ze maken hem backward compatible met xbox one
@daffaa: de mijne pas ook, er zit een reset knopje op de achterkant. Even indrukken met pennetje? Of is dat al geprobeerd?
@koeckenbacker: zal het morgen wel ff doen
Need For Speed Underground 2
@nameless: wij waren allemaal ricers in nfs u2 ;)
@theyoungsaablover: Inderdaad. Met mijn oranje met limoen-groene velgen en stickers Hyundai coupe met carbon bumpers en flikkerende groene neonlichten. Was in de tijd gewoon top in de tuning-wereld. Nu lachen ze je ermee uit :)
@scaglietti612: ik had een nissan 240sx groen met oranje flammen en oranje neon hele foute zwarte velgen en een carbon motorkap
Gran turismo 2, 3, 4 en 5
@maurits123: denk dat ik deel 3 het beste vond, iig de eerste versie op de PS2.
Ik heb thuis de gehele NFS reeks, blijft leuk. Vooral de nieuwe ook, ziet er superrealistisch uit! Verder heb ik ook de gehele Gran Turismo reeks wat ook een erg gave game is, alleen een beetje beperkt qua mogelijkheden als ik eerlijk ben. En Test Drive Unlimited is ook nog wel grappig, maar erg snel uitgespeeld. Een van de vetste vind ik The Crew. Ontzettend grote map, veel mogelijkheden zowel qua missies als qua uiterlijk van de auto’s, en in tegenstelling tot NFS wel met cockpit view, wat ik gaaf vind. Dus mijn nummer 1 is The Crew.
@hight96: nfs 2015 is door vele mensen uitgeroepen tot slechte racegame uit zowel de nfs reeks als het jaar 2015. inclusief mijzelf. jij wil 6 auto’s in de garage? jammur joh! schakelen? voor de update van een paar weken kon dat niet. first person? zonder een glitch waarmee je wss gebant wordt, jammurrr!! is een keertje offline? jammur! de cutscenes zijn gewoon ruk, puur voor het geld. mij zal je nooit meer dat spel zien spelen.
Midtown madness natuurlijk, zullen velen van ons goede herinneringen aan hebben.
@Foramen: het begon als herinneringen, maar gelukkig is er internet en kon ik het downloaden. Nu speel ik het geregeld!
GrandPrix Circuit (1988) urennnnnnnnn gespeeld.
Waarom ben ik nog geen grand Turismo 3 tegengekomen in de comments?
@lagrand: Die heb ik ook nog! Super spel!
Stunts was trouwens ook geweldig.
Vroegah was Need For Speed II toch echt de game die ik veel speelde.

Gevolgd door Underground 2 & Most Wanted.

Maar nu het liefst toch de Forza serie. 4 is de laatste die ik heb want ik heb nog geen Xbox One

Elk tijdperk heeft mijn favoriete game in mijn ogen
A2 racer, Need for Speed Most Wanted (de originele) en Gran Turismo.
NFS Porsche, kon ik hele dagen mee bezig zijn. Fantastisch spel was dat.
Test Drive op de pc uit 1987 en later Toca 2 (’98) http://youtu.be/lFawNQyakkk
iRacing
TDu2!! Echt een geweldige game
O ja; in 2016 Real Racing 3 op de iPhone.
Gran turismo 3 helemaal stuk gespeeld! Ook gt1 erg veel gespeeld. Maar f1 97 is echt beyond grijs gespeeld, is niks meer van over. Was er echt supergoed mee. Tegenwoordig nog gt5 op de ps3. (Ik weet, oud maar ik wil er niet meer in investeren) en f1 2011 als ik ff wil racen.
De beste heb ik zelf / samen gemaakt: Gtracer.net! Inmiddels ben ik er uitgestapt maar het draait nog steeds.
Test Drive Unlimited 2, forza 4/5/6 + horizon 2, assetto corza, project cars, en als echte feeling rFactor
Test Drive, de eerste editie. Zal wel iets met leeftijd zijn. Helemaal stuk gespeeld op de 286.

Kleine lans voor Gran Turismo 4: dat spel was werkelijk briljant. Daarna kwamen de makers van games erachter hoe veel je met DLC kon verdienen. In GT4 zat het allemaal.
@willeme:

Ja… sluit me bij je aan, alleen al om het jeugdsentiment. Porsche 911, Lotus Espirit, Testarossa en Countach als ik mij niet vergis… ik nog in monochrome beeld op de Unisys AT van m’n pa… dat was toen de deluxe editie met een WHOPPING 20MB HDD ipv een 10MB HDD haha… time flies…
Forza horizon 2
NFS Porsche 2000 en A2 Racer, comoleet kapot gespeeld. Prachtig!!
Mario kart…
@norge: maar dan wel op de snes
A2 racer FTW
@robbertz: extra geld….extra benzine….extra tijd 😂
Need for speed II heb ik de beste herinneringen aan, eindeloos gespeeld op split screen met vriendjes en m’n zus destijds. Zaten ook vrijwel alleen zeldzame auto’s in. Beste spel van ‘de laatste tijd’ vind ik Test Drive Unlimited. Niet zozeer een racespel, maar wel volledig focus op lekker cruisen met auto’s en de lifestyle er om heen. Laatst Project Cars gekocht voor de PS4 en dat was me echt een teleurstelling zeg
V-rally 2 championship edition. Die kon je vroeger al met z’n 4’en split screen spelen, fantastisch. Zelfs multiplayer complete kampioenschappen, heerlijk! Verder toca 2 en toca world touring car waren echte toppers voor mij op de ps1. Later ook nog need for speed most wanted op de gamecube en nog later wel forza 3 op x360. Toch altijd een consolegamer geweest.
Stunts was echt geweldig! Je kon zelf je parcours bouwen met enorme jumps en verschillende loops na elkaar. De wagens waren zo goed als oncontroleerbaar want de achtergronden kwamen veel te snel op je af, of de beelden werden veel te traag vernieuwd. En toch zo veel uren plezier aan beleefd!
@leaper035t: later trouwens GT4 helemaal voltooid (100%). Ook al de secret black cars weten te bemachtigen. Sindsdien nooit meer zoveel plezier uit een race game gehaald.
In mijn leven al veel racegames versleten, ooit begonnen met stunts en vervolgens (in willekeurige volgorde) blijven de volgende toppers mij bij: Gran Turismo (alle delen, al blijft deel 1 en 3 meesterlijk), Toca, F1 2000, NFS 2 en dan mis ik vast nog een aantal toppers.
Need for speed 4, test drive unlimited 2, gran turismo 2.
Test drive unlimited 2 en Forza Horizon 1
Snake…. Tetris op de Nokia, daar hield het dan ook echt mee opm
GTA 5
De CLK GTR in NFS2, heerlijke auto.
Jeugdsentiment: NFS3 Hot pursuit
Beste game so far: Assetto Corsa
Grand Prix 2. Duizenden ronden op Monza gereden. Snelste rondes uitwisselen op diskette onder vrienden. Gouden tijden!
Gran Turismo 5. Vanwege de plotselinge enorme sloot auto’s en de fictieve maar heel leuk uitgevoerde occasionmarkt in de game
PGR2. Met m’n broer op het midden van de Nurburgring een botsing veroorzaken met een HELE snelle auto zoals een Enzo en een lichte maar snelle auto zoals een 250 gto. en dan vloog die lichte auto twintig keer over de kop. Of met een Porsche Cayenne of X5 tegen een Ferrari Modena, en dan proberen die Modena constant te blokkeren.
Mijn aller eerste race game was AutoRun op de commondor 64. Wat heb ik een hoop lol daaraan beleeft. De moderne race games komt Grand Turismo bovenaan.
MicroProse Formule 1 op de 486, dat was in 1992. Op de ps1 absoluut GranTurismo. Op de XBOX (first gen) helemaal fan van Forza. En nu gt6 op de ps3. Als ik een nieuwe xbox had gehad had ik waarschijnlijk Forza gezegd 😉
Ik heb vroeger veel plezier beleeft aan Colin Mcrae 2005.
Tegenwoordig haal ik mijn raceplezier uit Asetto Corsa en uit Dirt Rally (vooral de rally cross is lachen).
Maar af en toe start ik Colin Mcrae 2005 nog wel eens op voor één a twee stages, want het blijf een leuk spel.
Ha, sluit net GT legends af voor ik dit bericht las. Heerlijk gooien en smijten met oude toerwagens.

Ik denk dat ik zo ongeveer 90% van de hierboven genoemde games heb gespeeld, maar voor mij staan GT Legends en GTR2 boven aan, ook al zijn ze al 10 jaar oud. Realistisch weggedrag en veel setup mogelijkheden, waarvan je het verschil ook in rijgedrag merkt. Ook zijn ze makkelijk uit te breiden met andere circuits (Nordschleife 4 life ;)) en andere auto’s. Enige minpunt aan deze games is dat de concurrentie in de kwalificaties snel is, maar in de race een stuk langzamer.
@pilz: o ja, vroeger ook nog heel veel plezier beleeft aan Indycar I en II en een later Indycar spel. Beetje over amerikaanse vliegvelden en stratencircuits scheuren.
Outrun coast 2 coast was ook heel erg leuk. Begon ermee in de arcade, eindigde ermee op de ps2.
In random volgorde en ik vergeet vast een paar jeugdgames.

F-Zero (of hoe die racegame met jet-achtige wagens voor de SNES heet)
Mario Kart 64
Midtown Madness (de originele)
Alle A2-racers.
Toca met name 2.
Wacky Races
Looney Tunes Karting (vast niet de echte naam)

Al die nieuwe racegames kunnen me niet bekoren. De focus imo alleen maar op het zo realistisch mogelijk. Alles moet (zo) echt (mogelijk), anders zuigt het enorm! TV-series, films, games Bah. Waar was de tijd dat we en masse vonden dat iets als Mario Kart 64 zulke faking goeie graphics hadden.

Nee, deze 23-jarige blijft alleen maar games spelen uit zijn jeugd/jongere jaren.
@toyotafortuner: F-zero op de N64. Nog steeds een bruut spel, speel ‘m nog altijd met m’n huisgenoten! Vooral extra intens als je gezopen enzo hebt!
En natuurlijk de A2 racers… Van de allereerste over de A2, door DE en VK in deel 3 en versus commissaris DT Harry in deel 4… Memories!!
Ook Stunts heb ik goede herinneringen aan, net als Mario kart op de SNES. Die staat nog steeds thuis.
@toyotafortuner: microprose grandprix serie niet ? Daar begon het simmen. Ze hadden hier ook onderscheid moeten maken tussen sim en arcade, 2 heel verschillende dingen
@thierryvth: nee dat ken ik helaas niet. Ik ben dan wel een 90s kind, kan me niet alles herinneren.
Vakantieracer van Davilex!
Driveclub, zonde dat Sony de stekker uit Evolution Studios heeft getrokken. Geweldige game.
Test Drive van 87 en de latere versie, Sports Car GT, GTR/2, TOCA, Forza 4, en Assetto Corsa. Laatste ben ik zelf ook bij betrokken geweest.
Project Cars is visueel niet zo sterk als Forza maar daar gaat het voor mij dan ook niet zo om. Het is echt een super spel als je het speelt met gewoon een redelijke setup, forcefeedback stuur etc. heb beide gespeeld meg stuur maar vind Project Cars er toch boven uit steken hoor!
@skylinefan: visueeel niet zo sterk? Heb 5 en 6 niet gespeeld, maar qua ervaring kom je met Forza toch niet in de buurt als je met 30+ gt’s over de tracks knalt! Zelf heb ik een mega zwak voor tdu2 en op mijn manier ook voor the crew op zn tijd. 1:Forza 4 2: project cars 3: project cotham 4. Laten wij als autpbloggers hopen op een tdu3 ooit in 4k met dezelfde potentie als nr2 dat had!
Need For Speed Hot Persuit. De online battle tussen politie en racer vond ik echt geweldig.
Nfs porsche 2000. Wat een uren heb ik daar mee geraced zeg. Stuurtje en pedalen erbij
Toca 2
En er waren nog zeker wat andere nfs spellen waar ik veel mee heb geraced maar nfs porsche 2000 blijft toch echt een klassieker
Ik zou niet meer weten welke racegame ik vroeger gespeeld heb… Sterker nog, de computer die we toen hadden had zo weinig pixels dat je ’t verschil tussen Pacman en een racegame amper kon zien…

En terwijl jullie allemaal zo te lezen de meest geweldige computerspelletjes speelden moesten mijn broer en ik ons maar zien te vermaken met een oude afgedankte Ford Custom vrachtwagen waar we mee in het weiland mochten crossen. Helaas liep dat ding niet harder dan tachtig.
Demolition Racer. Ook zo’n pareltje van vroegah! Iedereen kapot maken, racen en overleven!
Uiteraard Stunts! Briljant! Maar vooral ook NFS II SE, diverse andere NFS spellen en later Forza..
GT5 heel veel gespeeld, maar op dit moment GRID Autosport op de pc, wat met een stuurtje fantastisch speelt! Misschien nog wel fijner dan project CARS :)
Richard burns rally
NFS Underground 2 en NFS MW (good old one)
Arcade: TDU en NFS Underground 2
Rally: Dirt Rally
Sim: Rfactor 2
Er is geen racegame die ik meer heb gespeeld dan Gran Turismo 2, hoewel Gran Turismo 3 en 4 door de meeste mensen niet als beste worden gezien hebben ook die een speciaal plekje in mijn hart. Daar na is het grandioos hard bergafwaards gegaan met de GT games. Ik hoop heel erg dat ze van GT7 iets moois weten te maken want 5 en 6 zijn de naam niet waard.
Hot Wheels: Stunt Track Driver!

Uit de tijd van de GameBoy Pocket/Color!
Best veel, als je de reacties leest en denkt: o ja! En daarna alles op gaat sommen… In chronologische volgorde:

Begin jaren ’90: een spelletje met volgens mij Lotus Elise. Op een zwarte baan in uitzonderlijk lage resolutie en hakerige besturing. In DOS geloof ik, op de werklaptop van m’n pa, voor het slapen gaan als hij thuis kwam uit z’n werk.

Ook voegah, was er een spelletje waarmee je je eigen baan kon ontwerpen. Helemaal te gek uiteraard. Ging wel met cross-motoren en race-motoren, maar dat maakte niet uit. Met vier handen op één toetsenbord.

Verder: Midtown Madness, NFS III, (Toca?) DTM Race Driver 3, Gran Turismo 4, Colin McRae Rally 1 en 2, Race 07.

Maar spellen die ik echt grijs heb gespeeld zijn A2 Racer II, NFS 4 (High Stakes), F1 2000, Grand Prix 3, NFS Underground 1, Test Drive Unlimited 2.

Misschien vergeet ik nog spellen, de laatste was European Truck Simulator 2. Toen ging voor de tweede keer m’n stuur stuk en vond ik het wel goed. Na m’n 25e was ik er sowieso wat te oud voor geworden.
@phaeton: Geen Elise uiteraard, hoor mij nou. Het was Lotus Turbo Challenge 2. Release in 1991, dus dat klopt aardig :-)
– Grand Prix Legends
– Grand Prix 2
– Dirt Rally
– rFactor
– Assetto Corsa
– Richard Burns Rally
– GTR 2
@skinnybmw: RBR en GTR2 zijn mijn favorieten en speel ik nog steeds op mijn gedateerde pc. Colin McRae 2.0 was trouwens ook geweldig.
Driver! In een vierkante doos door Miami of San Francisco crossen. Eindeloos plezier aan gehad
@turbotanja: Een edit knop is echt nodig. Driver! Deel 2 meer dan eens gespeeld bij een vriend met een Playstation.
Als PC speler:

– GRID
– DiRT
– Assetto Corsa
– Project Cars
– ToCA
– Grand Prix 4
Assetto Corsa voor physics, nu op Minorating servers is het intertioneel crashen door 12 jarige een stuk minder geworden en het racen een stuk beter daardoor.

Offline heb ik me jaren met Rfactor vermaakt, vooral de CTDP F1 mods en de MMG 2007 mod.

Project Cars zeer tegenvallig. Ben er mee gestopt na patch 6, Ai (zowel online and offline) was nog steeds idioot. Had gigantische beloftes, helaas kut. Vooral de ”realistische” AI om het veld groter te maken in een online race vondt ik een gaaf idee. Een veld van 3 autos is geen hol aan. Zwaar arrogante developers die niet tegen kritiek kunnen en maar iedereen van de forums bannen. Heb het met patch 8 nog is aangeraakt en toen werkte helemaal niks meer, inclusief stuur (geen probleem met AC bijvoorbeeld), na 45 min kutten lukte het me eindelijk en spel was nog steeds bagger. Lol.

Live For Speed heb ik me eindeloos op vermaakt ook, vooral de Formula BMW waren geweldig en zo veel races gereden met respectvol racen, echt gaaf. Denk alleen dat het spel dood is helaas, kunnen niet tippen aan Assetto Corsa etc.

GP3 en GP4 ook veel gespeeld maar werd toch echt moeilijk werkend te krijgen na XP (1 van de redenen waarom ik naar Rfactor ging).
Revs + van Geoff Crammond op de C 64 was epic!
Favorieten zijn: Forza 4, Sega gt 2002, Testdrive(de allereerste, want mijn eerste spel ooit op een 286), Need for speed 3/4, Colin Mcrae rally 2, Stunts, Midtown madness 2
Vroeger speelde ik veel V-Rally 2 (denk ik). Weet niet of het nog bestaat maar dat vond ik toen een erg tof spel. En A2 racer natuurlijk😁.
Pffff waar zal ik beginnen. Het begon bij mij met Gran Turismo (1!), die ik, net als alle Need For Speeds en andere race games (Grid, Shift, Colin McRae) heb gespeeld tot en met GT5. Toen begon het te jeuken om iets te spelen dat realistischer was. Ik ben beginnen racen in een simrace league in Vlaanderen met een paar leuke jongens (toffe vriendschappen uit voortgekomen, samen karten, samen naar de Nordschleife, nu nog steeds), dat alles met rFactor. Maar wegens gebrek aan tijd was dat geen mogelijkheid meer. Gevolg: geen racegames meer, want ik vond racen met een controller niet meer leuk (als je ooit een deftig stuur zoals ik nu heb (Fanatec GT3RS, en da’s nog ni eens high end) in je handen hebt gehad weet je waarom), en racen met rFactor kostte teveel tijd, omdat je altijd eerst een half uur moest setuppen en doen om iets of wat deftig te rijden.

En toen kwam Assetto Corsa, voor mij de ideale middenweg. Je kan instappen en meteen hard rijden, en je kan een setup doen, dan instappen, en nog harder rijden. Er is genoeg variatie aan mods, circuits, ook Kunos zelf doet een mooie duit in het zakje met al hun lasergescande tracks en fantastische auto’s… zelfs mijn oudere vriend van 52 vindt het fantastisch om in de Alfa GTA te stappen en rondjes Zandvoort te rijden. Voor mij is dit (op dit moment) perfect, dus voor mij is Assetto Corsa de eindwinnaar.
Nfs underground, stipt op 1. De nieuwe nfs kan niet zo lang boeien als de oude maar is wel vermakelijk.
Aan de onderkant van de lijst; Toen project cars uitkwam had ik heel hoge verwachtingen, maar ging na 2 uur weer terug. Grootste miskoop ooit.
Gran Turismo 2
Formule 1 ’97
Need for Speed 3: Hot Pursuit
Grid
Toca Touring Cars 1 & 2
Nfs Hot Pursuit 2, for ol’ times sake!
Driver
Need for speed underground, beste tracks ook nog van de hele reeks
A2 racer natuurlijk😜
NFS most wanted👌
A2 Racer II. Geweldig!
@m550d: jij snapt t 😉
Driver 2, God I love San Fran
Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen NFS Porsche 2000 en Live For Speed. Allebei geweldige spellen!
Forza 4 was na het oude nfs serie op de ps2 de ultieme game
GT racing, alle instellingen op de gt3 gt2 en gt1 clk gtr
A2 racer 2, gouwe ouwe.
Race Game Nr. 1 van de Philips Video Pac. Geweldige graphics waren dat in 1980.
Need for speed underground 2 <3
Colin mcrea had ook briljante games, zeer uitdagend en rallyrijden is eigenlijk mijn favoriete race genre!
Gran Turismo 4 was mijn eerste serieuze racer. Daar heb ik veel van geleerd. Test Drive Unlimited was echt gewoon top! Jammer dat dit er niet meer is..

Nu heb ik Project Cars, maar die vind ik te erg. Die game is niet te doen met een normale controller (stuurtje geen optie) en als autofanaat, maar geen op en top technische kennis gaat die game te ver qua afstellen van een auto.. Vind ik
A2 racer 2 en driver waren echt vroeger wel echt top, daarna nfs underground 1 en 2. Zeker toen je bij 2 vrij rond mocht rijden. Daarna m’n rijbewijs gehaald en nooit meer een racegame gespeeld
GTR, GTR2, Race 07, rFactor, rFactor2, Assetto Corsa en nog een aantal
WipeOut Fusion!!
Rfactor met mods, puur als sim. Heerlijk racen in een Alfa 155 DTM uit 1995. Meer als arcade vind ik Forza 6, maar ook Live for Speed en NFS Underground 2 hele leuke spellen.
En als bonus, geen racegame maar wel mijn meest gespeelde game; Euro Truck Simulator 2. Wat een prachtgame is dat.
Ik vond toch de launch trailer/reclame van NFS 2015 en NFS MW (2012) goed. Maar beter dan Gran Turismo 4 wordt het niet
TDU, NFSU 2 en Midtown Madness
Zeker weten de gehele Forza communitie! Van Horizon tot Motorsport. Ik speel het al vanaf Forza1 en heb nu Forza6 en ben er nog lang niet op uit gekeken :)
SCREAMER 2

(als iemand hem nog heeft, ik heb intresse)
The great race op de commodore 64 en chase headquarters (Porsche 928) in de plaatselijke arcadehal. Ik had het record en ging bijna dagelijks kijken of iemand dat verbroken had.
Als klassieker altijd Midtown Madness 2 gespeeld. En dan extra auto’s downloaden. En dan met mijn vader of met vriendjes multiplayer. Momenteel vind ik Driveclub heel erg goed. Zeker met stuur is dat Tof. Voor de PC is The Crew wel Oké voor een open wereld racegame
Gt2, forza 3 en 6, horizon 2, colin mcrae 2, f1 world grand prix 2, nfs underground 2, nfs most wanted, pgr 4,
Begonnen met testdrive van accolade met lekker scheuren met de F40. Maar na NFS, FM, GT, PC, DC en PGR gespeeld te hebben moet ik herkennen dat PC (project cars) de beste van allemaal is. GT4 is toch mijn topper geweest in begin van dit millennium en is lang ongeëvenaard gebleven maar PC is realistisch, uniek goede physics voor console en toch een lekkere gameplay. GT5 is de meest realistische van de GT reeks (snap niet dat er mensen zijn dien GT6 beter vinden) maar voelde te clean en online racen duurde een eeuwigheid. GT6 maakte veel goed maar is veel minder realistisch. PGR en FM hebben beide superieure multiplayer game maar net als DC en NFS voelen ze te arcade met FM redelijk sim. Als online racen het belangrijkste zou zijn stonden de arcade racers aan kop maar omdat sim ook belangrijk is het project cars dat wint van alle racers. En nu we het er toch over hebben, ik doe nog een race online
Vakantie racer… Het was eigenlijk niet veel soeps maar wat heb ik me daar vroeger uren mee bezig gehouden.
Asseto corsa
Driver
NFS underground 2
NFS 2 en 3
Forza
Twisted metal
Er is niks beter dan BURNOUT PARADISE
Pfff het maakt in elk geval tongen los, zelden zoveel reacties gezien! Feit dat ik zowel m’n PS2 als 3 heb gekocht alleen voor Gran Turismo geeft mijn favoriet wel aan :) Op pc was het overigens één of andere Colin McRae…
@davelepeef: ah, en als t op níet rijden in een racegame gaat wint NFS Underground 2!! 1 notabene in Italiaans gespeeld op pc…
Assetto Corsa!
NFS5 was echt erg goed, evenals Gran Turismo 4, en 6. Maar nu helemaal hooked aan Project C.A.R.S. Erg goede game, ook al zeurt iedereen over de AI! Het gaat om rondetijden toch..?
Lego Racers (de echte kindershit), PGR2, GTA V en de midnight club games
Met Crash Team Racing heb ik heel veel plezier beleefd. Met Midtown Madness 1 en 2 best ook wel.

Stunts 4D, moet ook zowat mijn eerste geweest zijn, tesamen met Street Rod 1 en 2.
Ik ben begonnen met Stunt en Test Drive. Test Drive kan ik me nog herrinneren zonder kleur, dat groene beeld. Later ben ik natuurlijk veel NFS gaan spelen, kan me nog de Ford GT90 en de Italdesign herrinneren. Underground 2 heb ik ook maximaal gespeelt, toen kwam echt de tuning scene opgang. Midtown Madness was ook top en Driver op de PS. Later eigenlijk alle GranTurismo games gespeelt en af en toe Colin Mcrae gedaan voor de afwisseling. Ook andere NFS’s gespeelt maar hou het niet meer bij. Wat ik zo snel zag: heeft niemand DTM racing driver gespeelt? Vond vooral deel 2 geniaal. Ook TOCA vond ik tof. Welke ik ook nog niet heb gezien is TrackMania, geniale game! Grid ook wat af gespeelt op de PS, al was het uitspelen niet wcht heel moeilijk. Nu Cruise ik af en toe nog wat rond met GTA :’)
@87sandyd: ohja en Demolition Derby en Carmageddon natuurlijk. Ik vergeet er vast nog veel meer
Grand prix 1/2 met stuur en pedalen van Trust. Daarna ben ik afgehaakt…
Het begon met Need for Speed Underground 2 op de computer, nu GranTurismo 6 op de PlayStation 3. Zijn allebij topgames!
Sega Rally 2 op de arcade. Erg veel plezier van gehad.
Need for speed most wanted
What about Rollcage. Soort van hyper mariokart met 400km/h. Dat ging zo snel allemaal. Je kon met zn 4en op een computer spelen. 2 keyboards aansluiten, ff keymappen en hoppa. 4 player split screen. Verder natuurlijk de need for speed high stakes of road challenge. Stage 3 tuning was de shit, later natuurlijk nfs U1/2 en most wanted. De latere waren allemaal teleurstellend. Ik hoopte altijd dat er een shift 3 zou komen maar dat mocht niet baten. Nu speel ik voornamelijk forza 4, nogsteeds redelijk veel online players en voor mij dus geen reden om de xdoos 1 met forza 6 te halen.
@b00m3rang: rollcage was supervet ja!
Eigenlijk is alles al genoemd, maar Burnout blijft Achterwege. Op zich wel logisch maar er zaten toch een paar leuke tussen, zoals deel 2.

Bij mij begon het met Test Drive 1 (met de Pininfarina Mythos) en Lotus. Toen kwam 4D Drive/Stunts, Indy of Indy 500, Grand Prix en GP2, NFS eigenlijk allemaal wel zo’n beetje, F1 97, Formula 1 (“oh my God, it’s Schumacher”-commentaar) en GP4 enz.

Natuurlijk ook Destruction Derby, Toca, DTM Racedriver gespeeld. Colin McRae, WRC, Dirt. Interstate ’76, Vigilante 8.
POD boeide me niet zo, en alles van Micromachines enzo ook niet.

Het meeste heb ik Gran Turismo 1 (2 t/m 4 ook maar die boeiden me dan niet meer zo na deel 1) gespeeld en Forza 1 (2 was ook goed, vanaf 3 niet meer zo en daarna ermee gestopt). Met GT3 nog 2e geworden op het AutoRAI toernooi.

Damn, ben best een Gamer eigenlijk.. In een goed jaar geboren, laten we het daar maar op houden.

GTR2 vond ik ook altijd wel aardig, en Project Gotham Racing omdat die redelijk afwisselend was en leuke Graphics had.

De meeste fun heb ik gehad met Mashed, met z’n 4en tegelijk is dat nog steeds een topgame. Ik speel nu geen racegames meer, net opgehouden met Real Racing 3. Mocht ik weer eens willen spelen dan zou het Mashed worden met een paar vrienden en een paar middelen :)
@fapfap: TDU vond ik niet zo boeiend, dan vond ik bijvoorbeeld Stuntman leuker waar je wordt ingehuurd voor films.

Er was nog een oude racegame die stiekem toch wel erg leuk was, rond het Screamer tijdperk, ook met veel jumps en schroeven/loopings en splitscreen enzo maar daarvan ben ik de naam kwijt.
@fapfap: en TrackMania was alleen goed om de tijd op school te doden, over het netwerk met klasgenootjes. Daarvoor leende zich MotoGP ook uitstekend en Unreal Tournament en Battlefield.
Gran Turismo 4 tot vervelens toe gespeeld op de PS2, toen kwam er een Xbox 360 en is Forza 4 het lijdend voorwerp geworden. Nu een Xbox One met Forza 6 er bij: ge-wel-dig!!
Ik sluit me aan bij de Toca 2 fans.
-ridge racer 1 & revolution (PSX)
-streetracer (SNES)
-waverace 64 (N64)
-MarIo kart (SNES/N64)
-Motorstorm (ps3)
-grid (ps3)
-carmageddon 2 (pc)

Gran Turismo 4 bijna antraciet gebrand. Kreeg hem op m’n 12e jaar, in een wit hoesje jawel! Na 12 uur spelen had ik genoeg credits om een BMW M5 E60 te kunnen kopen en dat was en is, nog steeds een droomauto voor mij.
Heb uiteindelijk de auto aangepast tot aan de tandwielverhoudingen van de transmissie, de camber, rijhoogte en aërodynamica. Hij had uiteindelijk 732pk met standaard uitlaat, klonk enigzins beter. Dat fine-tunen had veel tijd nodig.
Heb 90% van het spel alleen met die auto gereden. Om de 7500 km een nieuwe peut olie erin, want ja mensen, het spel was zo goed nagedacht dat de auto vermogensverlies onderging als je hem als ‘daily’ gebruikte, vooral als de Nordschleife je favoriete circuit is.
Was uiteindelijk zo erg gewend aan de auto en de Nordschleife dat ik handgeschakeld met de controller reed, makkelijker voor driften. Waar op m’n memory-card een recordtijd van 06:53,89 stond, na 2 ronden inrijden. Toen ik ermee gekapt was stond de teller op 129 duizend en een beetje. Het vermogen was gezakt na 650 pk, na elke keer olie verversen. Wat een geweldig spel.
Need for Speed Shift op de PC met een Ferrari Modena stuurtje van Thrustmaster.
GT classics is ook een hele goeie. Een game met alleen klassieke GT´s waaraan je enorm veel technische aanpassingen kon uitvoeren zoals vering-demping, versnellingsbak, besturing etc..
San fransisco Rush!
Bij mij is het begonnen met NFS U 2/MW/Carbon, Racedriver Grid en Gran Turismo 3 en 4.
Gran Turismo’s 5 en 6 ook belachelijk veel gespeeld, maar tegenwoordig is vrijwel alleen maar Driveclub. Binnenkort AC aanschaffen en evt de nieuwe Gran Turismo
Test Drive Unlimited en Blur
@spotcrewda: juist. dank je. Blur.
Goed woord. Zo jammer dat het niet succesvol genoeg was.
Ik ga voor Project Cars.
Mijn eerste spel in die ik speelde was Outrun, grafisch nu gezien helemaal bagger. Maar als jongetje van ongeveer 8 was het fantastisch.
Vroeger op de ps1 nfs3 hp grijs gespeeld, daarna Underground 1, 2.
En nu af en toe Forza 6.
Wacky Wheels.
Vroeger de a2 racers op de computer en need for speed most wanted en carbon waren echt geweldig. Op de ps3 vond ik test drive unlimited 2 echt heel er goed en van de laatste generatie games the crew echt een top game
Sega Rally Arcade! En Gran Turismo 2 en 3
Track mania!!
NFS:U1 en NFS HP2. In Hot Pursuit co-op cop vs racer
Vroeger veel Burnout 3 Takedown gespeeld, wat een verslavend spel en voor mij een echte klassieker. Tegenwoordig speel vooral Forza en Rocket League.
Indien iemand wil mijn gamertag is hetzelfde als mijn account naam
Forza 6, driveclub
The Crew wild run!
TestDrive 1 op monochroom groen scherm.
Het obscure Speedhaste in mijn studententijd op een 486, kon je tegen elkaar spelen op het netwerk.
rFactor op de PC om te oefenen voor een dag vrij rijden op Zandvoort.
Richard Burns Rally op de PC
En in Gran Turismo, 3. 4, 5 en 6 heb ik de meeste uren zitten. 3, 5 en 6 speelde (en speel) ik met met mijn rode Momo Force PC stuurtje uit 2004. Op 1 van die titels, ik geloof 5 heb ik gewacht. Onbegrijpelijk dat er nog geen Gran Turismo is voor de PS4. En onvergeeflijk dat Sony een licentie vereist voor PS4 stuurtjes waardoor oude stuurtjes niet meer werken (is overigens een oplossing voor, zie GIMX project).
*jaren gewacht*
PS; Rally 2000 was ook een vet spel. Met hele lange stages! Heerlijk als je een stage kon winnen na zo lang racen!
Teveel om te lezen dus misschien al gezegd
Maar was beter geweest om onderscheid te maken tussen sim en arcade
Sim hebben we er 3 die er bovenuit steken en arcade is een kwestie van smaak
Alles is toch een kwestie van smaak? :)
Daarbij: sommigen vinden GT4/5/6 met een controller ontzettend realistisch, dus dan maakt het onderscheid al helemaal niks meer uit.
Stunts zeker, TestDrive 1 en 3 (mét ruitenwissers!), maar zeker ook SCGT of Sportscar GT. K ben verbaasd dat ik deze nog niet tegengekome ben. Met de eerste downloads van nieuwe wagens, fantastisch. Verder ook de eerste (voor mij toch) Grand Prix, rond 1992 denk ik… Later GTR en GTR2 (en in mindere mate andere SimBin titels als Race07), en nu Assetto Corsa, pCars en RaceRoom vooral :-)

K heb precies al een aantal uren verloren aan racegames…
Wipeout 2097
Project Cars, alles is daar perfect behalve die kut DLC’s
Duidelijk Forza! (M.u.v. Horizon(2))

Forza FTW!
GTR2
Er staan er een hoop tussen die ik al vergeten was
Driver
Need for speed underground 1 en 2
Nfs carbon
Dat zijn wel de race games waar ik de meeste uren op stuk geslagen heb
Zonder twijfel Formula One Grand Prix van MicroProse op de Commodore Amiga. Wat ben ik daar een tijd in kwijt geraakt (en een jaar studie vertraging mee opgelopen). Om de rondetijden te verbeteren zelfs in BASIC een heel programma geschreven (met grafische interface vergelijkbaar met de interface in het spel wat toen nog moest met het in programmeren van lijntje, dus niks geen voor gedefinieerde objecten zoals in VisualStudio) om de ideale versnellingsbak-verhoudingen te berekenen. Zelfs met de trage AGS kon ik zo met gemak winnen.

Hoewel grafisch GP2 en de latere versies beter waren kon niks op tegen GP 1, lekker met de Arcade Suzo joystick een full-distance race doen.

Goede tweede: Need for Speed: Porsche Unleashed, en dat is opmerkelijk want ik heb helemaal niks met Porsche.
Eerste street rod op 286
Stunts grijs gespeeld
Hele f1 reeks 97 tot 02 ea sports
Beste tot nu asseto corsa is De beste sim so far
Eigelijk alle race games wel gespeeld
En nu nog steeds met logitech racing wheel ik mis wel street legal in de lijst iemand wel eens gespeelt?
(Bijna) alle games van Simon maar het allerbeste is toch Assetto Corsa. Heb denk ik al 250 keer de Ring gereden, geweldig leuk.
Jeetje wát een reacties. Korte opsomming van mijn kant dan. Het begon bij Outrun op mijn zus haar computer. Mijn eerste game was Redcat Superkarts gevolgd door Lego Racers en vele A2 Racers. Vervolgens ontdekte ik de wat realistischere spellen. GrandPrix3, en héél veel uren in de 18 Wheels of Steel serie gestopt. Vervolgens de meer standaard games, beginnende bij NFS Hot Pursuit 2.
Maar mijn all time favourite is met afstand TDU1. Wát een spel. Die auto’s, het eiland, de mensen. Ge-wel-dig. En toen, na een aantal jaar gespeeld te hebben was de lol er een beetje vanaf. Kwamen ze met een DLC met 50 nieuwe auto’s! En begon het weer opnieuw. En toen dat weer begon te wennen kwam de modding community op gang en begon het voor de laatste keer.
Sindsdien speel ik vooral nog wat Project CARS en laatste tijd alleen nog Assetto Corsa. Maar TDU vond ik het beste spel ooit. Ondanks alle bugs, connectieproblemen e.d. Echt met afstand het leukste ooit. Ook veel uren op het AutoWeek forum gespendeerd, waarvan ik met sommigen nog wel eens contact heb. Erg leuk allemaal.
Deel 2 was ronduit om te janken, besturing was ruk, geluiden bagger. Eilanden waren oke, maar deel 1 had voor mij al zoiets briljants neergezet dat het eigenlijk nooit overtroffen kon worden. En juist omdat ik er zoveel leuke herinneringen aan heb, als ik er aan terugdenk wordt het alleen maar beter. 😊
Forza Motorsport 4!
Need for speed underground 2, heerlijke free roam map en oude classics van de 106 tot de skyline!
Need for speed rivals!
Leuk allemaal. Maar wie iets anders dan Outrun heeft geantwoord heeft er geen verstand van!
Tdu2 en track mania United forever
Veel reacties!
Ik herken me helemaal in het Stunts verhaal van Dizono.
En Need for Speed. Uren achter de 486 doorgebracht.
Need for speed 2015
Consoles heb ik nooit willen hebben, mijn hart lag bij PC games wat resulteert in volgende lijst.

1.
Ik weet nog goed dat ik Neef For Speed Hot Pursuit 2 voor het eerst zag liggen in de Fnac in het Wijnegem Shopping Center… Achteraan links in de winkel… Plots zag ik een spel met een gele Lambo Murcielago en politiewagens op de achtergrond… die moest mee naar huis en zo geschiedde… Tjonge, wat word ik oud…

2.
Verder heb ik GTA2 grijsgespeeld… geen zuiver racegame uiteraard, maar toch verdient het hier wat mij betreft wel een plaats.

3. Trackmania Nations Forever: vreemd genoeg heb ik dit online racegame nog niet in de reacties vermeld gezien. Of ik moet de enige zijn die het echt goed vond… In ieder geval heb ik er mij toch een tweetal jaar kostelijk mee geamuseerd.

Overige eervolle vermeldingen in willekeurige volgorde:
– A2 Racer goes USA (ik koos steeds voor de gele taxi)
– Need For Speed Porsche 2000
– Need For Speed Most Wanted
Mario Kart snes. Logisch, komop man.

Oke en GT waarschijnlijk ondanks dat ik het niet veel heb gespeeld, maar kwalitatief de top.

Al die NFS’s wtf? Ooit de benchmark voor grafische racing games met exotische auto’s, maar na high stakes gewoon.. Prut.
De intro van NFS2 blijft wel baas. 220 en italdesign ofzo?
Gran Turismo 4, Project Gotham Racing 2, DTM Race Driver 2 en Colin McRae Rally 2005. Ik zou er nog veel meer kunnen opnoemen maar dan wordt de lijst te lang
Je zult maar in staat zijn om zoiets zelf te maken :

http://ac2car.org/blog/wp-content/uploads/2009/04/heading-to-down-small.jpg
Vakantie Racer natuurlijk, want daar kon je met een 2CV met caravan racen.
Volgorde: NFS underground 2, Colin Mcrae rally, NFS Most Wanted, Poject Cars
Verschil per periode
Lijstje

Stunts
Nfs road challenge
Colin mcrae 2
Nfs underground 1,2
Project gotham racing 4
Grid
Forza

Enz..
Real Racing 3 voor de iPhone/iPad. Briljante game met mooie updates.
Heb de laatste jaren ook weinig race games gespeeld, vroeger was ik helemaal weg van NFS Hot Pursuit 2 op de PS2. Toen die NFS Underground bende kwam haakte ik af.
Test drive unlimited. Helemaal grijs gespeeld!
dirt rally
assetto corsa
Project gotham
Forza
@Dizono (auteur); Geen idee wat je leeftijd is.. maar ik heb echt EXACT dezelfde geschiedenis qua auto games. Heb mij vroeger ook uren vermaakt met Stunts. Nu speel ik met grote regelmaat Assetto Corsa en Project Cars op de PC (met stuur en heel de rambam)
De eerste ben ik meer fan van omdat deze de Nurburgring beter in detail heeft (hobbels, hoogte verschil etc) .. Project Cars is mooier en vind ik soms ook erg fijn om te doen.
@ardonjr: 28, jij?
Gran Turismo 2. Ik weet nog dat ik em heel de nacht aan heb laten staan om in de morgen een extra memory card te gaan kopen want ik had meer “blokjes” nodig.
Need for speed porsche?

DTM race driver 3 was anders ook plezant.
Modern spul zoals iRacer of project cars, waar je een hele halve cockpit voor nodig hebt zijn wel lollig maar niet aan mij besteed, heb wel iets anders te doen.
Project cars als beste simracer nu. Erg realistisch en uitge reid. En the Crew the wild run door kaart van V.S. waar je door heen rijd op zoek naar vette races en tunes van je autos en motoren
@hypercarfan: De 2 slechtste games van dit moment… geen van beide zijn realistisch, maar meer arcade.
Ik zag hem er al een paar keer bij staan en ik sluit mij aan: Gran Turismo 2. Nog steeds heel goed speelbaar, geweldige auto’s, mooie banen en precies de goede mix tussen perfectie en imperfectie als het gaat om graphics. Nieuwere spellen zoals DriveClub zijn prachtig, maar door hun perfecte uiterlijk ook anoniem en niet speciaal genoeg meer.

Zucht…..die goede oude tijd
Voor mij is er maar een echt goede Sim; Geoff Cramonds Grands Prix-series. Heb GP2 en 3, plus een editor, nu nog en die zal ik nooit verkopen.

Een crash-model wat je tegenwoordig niet meer ziet, hoewel de computers van nu zeker 4 of 5 keer krachtiger zijn dan in 1992!

Te triest voor woorden eigenlijk.
Naast de verschillende goede soms zoals hierboven, was er nog de racegame Re-Volt. Met afstandbestuurbare wagentjes door een kamer/buurt crossen. Echt helemaal te gek. Stoepranden waren soms klote opstakels, en soms juist geniale jumps.
Project cars
Ik zie hier allemaal console-boys/girls… waarschijnlijk allemaal spelende met een controller.

Nou… Assetto Corsa is tot nu toe het meest realistische, en ja, dat is op PC (nog). Liefst met G25 of G27 of andere controller spelen!

Super veel mod-communities, dus dat is ook een heel positief iets!
Forza 3 heel simpel maar huidige is Project Cars
NFS 1,2,3 op de computer met (alle) extra patches
Carmegedon 1 met patches :p
Stunts was geweldig toen. Heb het toen een hele kerstvakantie met mijn broer gespeeld. Banen maken en dan strijden om de snelste tijd. Altijd van die lullige dingen inbouwen als betonblokken vlak na jumps etc.

Toen werd het NFS 1 SE. (die autofilmpjes waren geweldig destijds) NFS 2, NFS 3 Hot Pursuit, NFS High Stakes, NFS Porsche.
NFS Most Wanted (2005) helemaal stuk gespeeld in split screen. Daarna is het eigenlijk bergafwaarts gegaan met de serie. NFS hot pursuit vond ik nog wel zeer de moeite waard (2010)

GP2, 3 en 4.

Forza games ook allemaal gespeeld op de X360. goede games met goed rijgedrag alleen langdradig en boring…..

Verder PGR4 veel gedaan. Was ook leuk.

TDU 1 op de xbox360 was ook zijn tijd voorruit. erg goede game.

Als ik het voor een beste game puur op speelplezier moet beoordelen kom ik toch op de NFSserie.
Game die nu nog het meest in de buurt komt bij het oude NFS gevoel is Driveclub op de PS4. rijden met exotics door mooie landschappen.
Stunts, Destruction Derby, GTA, Carmageddon, Flatout en uiteraard NFS PU. Dat is wat mij bijgebleven is.
Tegenwoordig kan het mij moeilijk nog bekoren. Niks boven echt rondtoeren. ;)
Is er nog een goeie opvolger van stunts? Beetje zelf rare tracks bouwen Enzo?
@alstmaarrolt: Jep, Trackmania is erg verslavend! Er komt een nieuwe aan trouwens
Verbijsterend om te zien dat Grand Prix Legends in alle bovenstaande reacties slechts 1 keer genoemd wordt. Het eerste ooit met realistische physics (in 1998!) en bijna 20 jaar later nog steeds beschikkend over een grote modding-community en een fanatiek on-line racende aanhang.
Verbijsterend om te zien dat Grand Prix Legends in alle bovenstaande reacties slechts 1 keer genoemd wordt. Het eerste ooit met realistische physics (in 1998!) en bijna 20 jaar later nog steeds beschikkend over een grote modding-community en een fanatiek on-line racende aanhang. Zelfs Jackie Stewart himself heeft met GPL geraced en was zwaar onder de indruk.
Het valt me tegen dat Burnout Paradise welgeteld maar één keer genoemd wordt. Op de PS3 heb ik deze game grijs gespeeld…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).