LF-NX: Lexus toont LeF maar het is NiX

Auteur: , 16 Reacties

Damn Lexus! Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om zoiets wanstaltigs te ontwerpen, bouwen en vervolgens tentoon te stellen. Is er dan helemaal niemand geweest die durfde te zeggen: misschien moeten we dit maar niet doen.

Lexus LF-NH Concept

Misschien ligt het allemaal wel aan mij en ben ik niet ontwikkeld genoeg om deze Lexus LF-NX op waarde te kunnen schatten. Er zal ongetwijfeld heel lang over nagedacht zijn door de designer wat hier mooi aan is, maar ik zie het niet. Jij wel?

De ontwerper, Mark Templin, zegt bijvoorbeeld:

Deze conceptauto straalt jeugdigheid, zelfvertrouwen en innovatie uit. Zijn gedurfde looks bieden een blik op de toekomstige evolutie van Lexus’ designtaal L-finesse.

Deze auto is een voorbode voor een kleinere SUV die onder de RX gepositioneerd moet worden. Op die manier hoopt Lexus de strijd aan te kunnen gaan met auto’s als de BMW X3, Mercedes GLK en Audi Q5. Als Lexus blijft vasthouden aan dit ontwerp kan dat nog wel eens lastig worden. Of hij moet leverbaar worden met 0% bijtelling, dan zie je plotseling half Nederland in deze auto rijden.
16 reacties

Ik zie mezelf al op zondag middag het rooster/de vliegenvanger/de vuilvanger schoonmaken… Gaatje voor gaatje! Gelukkig zal ik deze auto niet aanschaffen als hij in productie zal gaan, ooh wacht, ik heb het geld er ook niet voor.
Achter en zijkant gaan nog wel, maar van de voorkant klopt gewoon niks..
Die “ontwerper” zat in een wel heeeel slechte trip….
Hoi, ik ga je aanrijden.
Wanstaltig dat ding, bah! Weg ermee! In de zelfde container als de Bentley 9XF-P of hoe die lelijke draak ook mocht heten.
Toen ik de achterkant zag, dacht ik dat de voorkant niet lelijker kon, maar ja, hoe afschuwelijk kan een auto maken
Kan wel een topper worden in markten zoals Rusland, midden Oosten enz waar ze zo een “terminator” design wel weten smaken. Het is wel polariserend geef ik toe maar zoals gewoonlijk zullen ze het design voor productie wel wat afzwakken en dan zit er misschien nog wel iets in.
Hij is apart en uniek. Deze lexus is niet zo saai.
O man ik vond dat uitgerekte achterlicht van de IS al te ver gaan, dit daarentegen slaat alles.

Zo jammer, ik vind japanse autos normaliter altijd wel cool.
Het designidee was ontwerp het meest lelijke auto dat je kan ofzo?
Best gewaagd! Over smaak valt niet te twisten. Als er ivm al die hoekige lijnen Lamborghini op had gestaan waren de reacties een stuk positiever geweest denk ik.
Oei… misschien een beetje teveel van het goede. Hopelijk zal een productieversie er iets beter uitzien. Maar ik juich een model onder de RX zeker wel toe, meer Lexi(?) op de weg: Ik zeg zeker ja!
Een warboel van lijnen en hoeken.. Veelstedruk ontwerp een nog een crossover ook. De fik erin.
Hehehe, NIXMISSMEE
Ben nooit echt fan geweest van de styling van lexus, maar nou zijn ze wel heel ver gegaan !!!!!
Zwaar op de maag. Gooi maar in de shredder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).