Live: de Seat Leon Cupra R

Auteur: , 12 Reacties

Hij is zo heet dat de lens van onze fotograaf bijkans smolt.

Muy Caliente! Seat blies hoog van de toren over hun nieuwe Leon Cupra R. Deze limited edition wordt in een oplage van 799 stuks gebouwd. Onder de kap ligt een geblazen 2.0 met 310 pk, waarmee het volgens de Spaanse VAG-dochter het krachtigste productiemodel uit eigen huis ooit is.

Uiteraard worden de voorwielen aangedreven en schakelen kan met een zestraps DSG. 0-100 km/u duurt 5,7 seconden en de top bedraagt 250 km/u. Verder is de bodykit wat agressiever, is de Cupra R aangekleed met carbon her en der en zorgt de diffuser ervoor dat degene die vlak achter je rijdt nauwelijks downforce heeft door alle dirty air. Grapje.

Hoe de koperkleurige details in het echt ogen check je in de gallery!12 reacties

Die roestige accenten mogen ze weglaten.
Daar waar Renault ervoor kiest om voor de R.S. unieke dedicated productiemallen en tooling te maken, kiest VAG ervoor om de Alltrack tupperware binnen het concern te vinden en deze te voorzien van een corresponderende lakkleur. Als je dan toch opplak tupperware gebruikt maak dan een boxstyle widebody van. Nu kom je niet verder dan een ABT/MTM-esque creatie…
@AutomotiveDesigner: hoe kom je hier bij? De alltrack die hier bij de buren staat heeft toch echt hele andere plastic opsmuk, nog los van het feit dat de hb volgens mij helemaal niet als alltrack leverbaar is?
Vind de bodykit wel echt dik ogen, waar een standaard Cupra best wel anoniem is zie je dit wel aankomen. Die 20 pk erbij is dan wel weer meer een marketingstunt.
@yoorr: precies. Die bodykit was voldoende geweest. Niemand zit op die gekleurde details te wachten.
@yoorr: meer pk’s een marketingstunt? Je bedoelt dat het niets uitmaakt. Het is trouwens maar 10 pk, de standaard Cupra heeft 300 pk these days. Tja, met het uiterlijk proberen ze wellicht potentiĆ«le kopers van de Civic R te lokken.
De Leon van deze generatie is toch wel het knappere broertje van de Volkswagen Golf VII. Dat geldt in mijn ogen voor de gewone, maar ook voor de Cupra en GTI. Bij de R is het dan weer compleet omgedraaid. Een “bodykit” die er gewoon op geplakt lijkt en dan ook nog die enorm kitscherige koperkleurige details… Nee, dan zou ik toch liever voor de Golf R gaan als we tussen de zustermodellen moeten kiezen.
@edge: ik zou een normale Cupra kiezen en langs de tuningsboer gaan.
Grappig dat Pon met de vorige generatie al een speciaaltje had een Cupra 310. De fabriek heeft blijkbaar ergens inspiratie vandaan gehaald.
@smoked: al zal deze de 310pk waarschijnlijk ook echt halen. Dat PON-geval haalde alleen de 310 op de sleutelhanger. Die waren echt slecht gechipt.
Leuke kleuren maar het bodykitje lijkt er wel erg opgeplakt
DSG = 300pk.
Handbak = 310pk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).