Logica: een Tesla Model S kopen en illegaal stroom aftappen

Auteur: , 25 Reacties

Een elektrische auto kopen van een ton en vervolgens te krenterig zijn om dat ding gewoon thuis aan de lader te hangen. Dat kan alleen in Nederland. Toch?

Wrong! Dit olijke tafereeltje vond eerder deze maand plaats in het prachtige Balen, te België. De broer van een lokale garagist trof een cheapskate aan die rustig z’n Tesla aan een ‘werfkast’ stond op te laden. Het sujet werd daarop aangesproken en daarmee was de kous af. Het bleef overigens bij die ene keer.

De eigenaar van garage De Lim postte de foto’s op z’n facebookpagina voorzien van het fraaie bijschrift:

Ik koop een Tesla van meer dan 100.000 Euro maar ik ben “Slim” en laad hem op voor 0,00 Euro bij “De Lim”

Hebben we hier de nieuwe Busta Rhymes te pakken? Geen idee, maar thumbs up voor de garagehouder die er verder geen big deal van maakt en er de humor van inziet.

Dank voor alle tips!25 reacties

Nouja, als je in hoge stroomnood zit en je ziet een aansluiting…
Maargoed, bij de Tesla Superchargers kun je ook gratis tappen, als je tenminste die optie erbij neemt (je moet wel stom zijn om dat niet te doen, maarja Belg hé…).
@trustmeiamanengineer: … Dan vraag je ff of je mag aftappen en bied je geld aan wat dan waarschijnlijk geweigerd wordt.

Dit is gewoon laf.
@trustmeiamanengineer: met elke Tesla kan je tegenwoordig gratis laden bij de Superchargers…
@stfu: elke nieuwe Tesla, de 60 was dit een optie van 2000euro, niet direct een rendabele.
ach, ik kan er wel de humor van inzien. gewoon proberen toch?
Staat toch duidelijk in het koopcontract van Tesla, levenslang gratis stroom…..oh wacht bij de snelladers van Tesla😂
@kobus1967: read the fine print…
Is dat even Balen
De link met Busta Rhymes ontgaat me volledig in het verhaal, maar dat zal vast aan mij liggen.

OT: Als de nood hoog is, prima toch? Misschien had de man hem gewoon aangekoppeld met de bedoeling nog wat geld langs te brengen als de garage weer open was?
@awesome: De garagist Buste ook even een Rhyme op z’n FB page….
@awesome:

Dat is de Amerikaanse copy van Def Rhymes ..
Maar dan minder professioneel ..
@lincoln: en minder doekoe?
Als dit in Saudi Arabië of Monaco gebeurt ben ik verbaast. Na 5 jaar in België gewoond te hebben verwacht ik niet anders.
@sketcher: En de Belgen maar lachen met de gierige O’llanders maar ondertussen. Nog nooit een volk gezien die meer obsessief met couponen bezig was dan dat volkje.

Dure auto’s kopen ze wel maar enkel om de buren jaloers te maken.
Valt me mee dat het geen Hollander was die in België goedkoop ging tanken ..
Ja je moet toch wat als je accu leeg is.
@raym: nou, als je het voor elkaar krijgt een Model S leeg te rijden, ben je echt een ongelofelijke flapdrol. Dan heb je écht zitten slapen als je zo lang de indicator in je dash negeert hebt.
Ik zeg maar zo: je hebt mensen en je hebt fietsbellen…

Mijn “Bauchgefühl” zegt: Dit is gewoon een gier eerste klas. And proud of it too…
Nou nou zo aso vind ik het ook weer niet. Ik zou me er niet boos om kunnen maken als iemand zijn tesla even aansluit bij mijn huis.
Hee @asociaal, moet je hier ook niet even ingrijpen? Er worden hier zo maar Belgen beledigt in de reacties! Dat moet toch niet zomaar kunnen??!! Belgen zijn soms ook heel tof hoor….
@Rob: Jij bent zeker… NIET de slimste thuis, dit artikel is nog gewoon goed leesbaar en het gaat zelfs over een criminele actie. Dus jah, dan mag je ook wel iets grappigs schrijven. Maar die artikel over de mocros ging niet over iets crimineels en toch werd dat er constant bijgehaald, en mijn hoofdpunt slimmerd/genie is dat het gewoonweg niet leesbaar was(misschien voor jou wel omdat je zo hoogbegaafd bent).
@asociaal:
Hihihihi, ik vind je wel grappig.
Ga zo door!
Zondermeer niet charmant van de Tesla rijder. Het “verlies” voor het garagebedrijf zal overigens niet meer dan een euro of 6 bedragen. Tegen zakelijke tarieven heb je voor 8 euro de batterij al weer vol.
Pure lefgozer die Tesla rijder. Niet alleen stroom stelen maar zijn dure Tesla ook nog gevaarlijk dicht bij een bouwval parkeren.
Zuid Nederland by the looks of it. Dat deel waar onze meest onkreukbare politici vandaan komen. Waar criminaliteit op zondag wordt weggebiecht. Daar?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).