LOL! Sergio Perez dumpt sponsor na Trump-opmerking

Auteur: , 41 Reacties

De F1-coureur kon niet lachen om een actie van zijn inmiddels ex-sponsor.

Perez

De Mexicanen hebben het niet zo met president Trump door de harde woorden van de miljardair in het verleden. Perez blijkt een behoorlijk gevoelige jongen, want hij geeft zijn sponsor de vinger nadat deze een luchtige opmerking maakte met betrekking tot Trump en het Mexicaanse volk.

Hawkers is een merk dat zonnebrillen verkoopt en het bedrijf sponsorde Sergio Perez in de F1. De Mexicaanse tak van de fabrikant stuurde op de dag dat het Amerikaanse volk mocht stemmen een onschuldige tweet de wereld in. Hawkers stelde dat de Mexicanen maar een zonnebril moesten opzetten om hun tranen te verbergen mocht Donald Trump de veelbesproken muur gaan bouwen.

Sergio Perez deed meteen een huilie huilie naar aanleiding van deze tweet. De F1-coureur vindt dat niemand zijn Mexico belachelijk mag maken. In een tweet laat Perez weten zijn sponsor te dumpen. Het bewuste berichtje is door Hawkers inmiddels verwijderd. Het merk heeft tevens excuses aangeboden.41 reacties

Vind het wel een goede actie van hem eerlijk gezegd, toont hiermee behoorlijke lef. Je kunt ook alles maar slikken omwille van het geld.
@jack_abarth: * cynische modus aan* kennelijk was het niet zo’n grote sponsor…
@hilpp: dan is het alsnog lef. Je geeft wel aan standpunten te hebben….
@jack_abarth: zielepietje als je niks kunt hebben, of begint hij aan het vettelsyndroom te lijden…
@jack_abarth: Ja of het gewoon niet zo serieus nemen. Zeker als het een grap is.
@jack_abarth: Ja, snap die rare opmerkingen van AB (weer) niet. Ik geef ‘m helemaal gelijk.
@jack_abarth: Nou en of! Dat is nog eens ballen tonen. Iemand belachelijk maken omdat hij wèl principes heeft vind ik triest. Niet iemand die even een flink laat zien waar hij voor staat.
Okee! en dit is relevant autonieuws omdat…? Dat scrollen doet stilaan pijn aan de vingers
@lowlow: waar klik je op het artikel dan?
Heerser! “Ik moet je centjes niet.” Is tijdloos. Geld weigeren van slechte partijen, zelfs in geldnood, maakt je echt rijk.
Held! Hoe mooi zou het zijn als hij zn poot stijf houd en hun excuses accepteerd maar geen sponsoring meer ?
De jongens in de F1 zijn de laatste tijd sneller op hun teentjes getrapt dan mijn vriendin in haar rode week
Ik snap dat wel. Hij heeft als rijke Mexicaan keuzes dus hoeft niet alles te pikken.
Respect gaat dieper dan een grap. Dit is geen huilie huilie.
Verder ben ik een enorme fan van AB met zijn zeer interessante bijdrages maar vind wel dat het topic auto moet zijn en geen politiek of andere boulevard achtige topics. Laten we zorgen als bloggers en AB zelf dat we dame en heer in het ( communicatie ) verkeer blijven hier op AB en het niet afglijdt richting rioolpers.
Elkaar een beetje plagen en humor is zeker ok maar zo af en toe vind ik de reacties verre van ok
@gokartmozart: Autoblog moet ook een wat breder publiek aanspreken en als ze meer mensen kunnen bereiken met zaken die aan het nieuws van nu gebonden zijn (en natuurlijk autogerelateerd zijn), betekent dat simpelweg meer inkomsten.
Bovendien vind ik het persoonlijk wel leuk dat er wat meer afwisseling in de artikelen is.
@gokartmozart: Ik vind het vrij onnozel, de grap is nota bene gemaakt door Mexicanen. Beetje zelfspot is al teveel?
Een coureur naar mijn hart. Zowel op de baan, als naast de baan een fijne vent.
@fiestacruizer: ken je hem dan ?
Vind het wel een grappige tweet van Hawkers, aan de andere kant ook sterk punt van Perez. Schijnbaar heeft hij die centen dus niet nodig..
Vond t best een grappige tweet
Dat er mensen zijn die vinden dat hij te snel op z’n teentjes is getrapt… Principes hebben heet zoiets, iets wat het grootste deel van het Nederlandse volk niet kent
@ziekegeest: principes hebben is goed. Maar dat staat helemaal los van overgevoeligheid.

Dit was gewoon een onschuldig grapje. Immers is het gewoon waar dat de Mexicanen niet blij met Trump zijn.
@ziekegeest: tag me voortaan gewoon als je zo obvious gaat reageren. Het was een tweet om hun product te promoten met een verwijzing naar de actualiteit. Als je daar als bekend persoon niet boven kan staan is mij de mening toebedeeld dat je geen zelfspot hebt en inderdaad snel op je teentjes bent getrapt.

Fijne dag!
@ziekegeest: principes, de social media lopen ervan over, hou toch op man !
Die Mexicanen zijn wel snel op hun teentjes getrapt he? Bij Top Gear konden ze ook al niet tegen een grapje.
Gave brillen heeft Hawkers. Heb er ook een paar van.
OT: goede actie!
Deed meteen een huilie huilie… gewoon een goede actie imo. En Trump is geen miljardair dacht ik…
@maartent: zijn net worth is in ieder geval 3,7 miljard, hij is wat dat betreft dus multimiljonair. Hoe veel hij op zijn rekeningen heeft staan weten alleen hij en zijn accountant.
Een van de minste artikelen van Autoblog ooit ever. Die man heeft alle redenen om daar een opmerking over te maken en een standpunt in te nemen. Dat is echt geen huilie huilie reactie, zo zou iedereen reageren en het verdient respect dat hij zijn mening laat gelden tegenover z’n sponsor.
Sowieso niet slim als bedrijf om een potentiële afzetmarkt in een hoekje te zetten.
@den: rubenpriest zet wel vaker dit soort artikelen neer. De meeste topics over discriminatie/profilering etc. komen van hem.
Dit heeft niets met huilen te maken. Niet alle landen kunnen zelfspot verdragen, sommige bevolkingen hechten nog waarde aan respect, iets wat in Nederland al lange tijd ver te zoeken is. Dat Rubenpriest dit niet ziet zegt wellicht meer over hemzelf dan de F1 coureur in dit geval.

Als de sponsor van Hamilton morgen een negatieve opmerking over zwarte mensen maakt en die publiekelijk de wereld in stuurt dan is dat gewoon dom, zeker als je als bedrijf je naam aan zo’n persoon hangt.

Om die reden kan ik een reactie als deze wel begrijpen, wellicht is meteen kappen met een sponsor iets te ver, maar het zet in ieder geval wel een statement neer.
Maar gaan ze die muur nu zelf betalen of niet, dat is de vraag ;)
Eén woord, respect!
Ik kan beide kanten van het verhaal wel waarderen. De tweet van Hawkers ligt gevoelig, maar ik vind niet dat ze te ver zijn gegaan.
Aan de andere kant snap ik de handelswijze van Perez ook heel goed. Hij heeft een soort voorbeeldfunctie als bekendheid en neemt een duidelijk standpunt in, waarvoor hulde.
“Huilie huilie” Net zoals Nederland doet als je het hebt over het afschaffen van Zwarte Piet?

Het is altijd “grappig” zolang het je maar niet raakt en moet de andere partij niet zo gauw “op hun tenen laten trappen”.
Fuck the system denkt perez. Ik doe wat ik wil.
In navolging van Perez heeft ook een Mexicaans honkbalteam (Diablos Rojos) laten weten dat ze per direct breken met Hawkers en alle Hawkers-producten uit hun fanshops halen.

Overigens wel een slimme move van Perez. Los van of hij het grapje kan waarderen of niet is zijn grootste sponsor natuurlijk óók een Mexicaan. Die zal het ongetwijfeld kunnen waarderen dat Perez het opneemt voor het land en Hawkers zonder blikken of blozen aan de kant zet.
Flauwe reactie van AB. Hebben jullie de presidentsverkiezingen een klein beetje gevolgd. Trump was nu niet bepaald vriendelijk over Mexico. Allemaal vekrachters en drugsdealers. Muur om USA om het land te beschermen, fabrieken in Amerika (Ford!) en niet in Mexico. Naast alle beledigende opmerkingen ten aanzien van zwarten, vrouwen (“grab ‘m by the pussy!”), autisten en alle andere wat niet Blank en Blond was/is, waren de Mexicanen vaak de Sjaak. En dan snap ik de reactie van Perez naar zo’n tweet van een zonnebrillenboer maar al te goed.
Ging het over een andere coureur was het een geniale actie geweest. Ik vind het een sterke actie van hem.
Wat een vreselijke jankerd deze Mexicaan.
Trump heeft gewoon een sterk punt aangaande de massa immigratie uit Mexico. Er moet orde zijn.
@kempenaer: Zonder de Mexicanen en Latino’s ligt de (verwende) Amerikaanse industrie op zijn gat en Trump weet dat als geen ander, in zijn eigen bedrijven. En waarom roept hij het dan? Heel simpel … populistische geroep op onderbuikgevoelens, voed de leeghoofd types als de bij op de honing. Hier in Nederland hebben we er ook ééntje, maar loopt weg voor regeringsverantwoordelijkheid, omdat hij wel eens ongeloofwaardig zou kunnen worden.
Niks huilie huilie, ik vind het juist sterk karakter tonen van Perez! De journalist van het artikel heeft blijkbaar zijn eigen (beperkte) mate van inleving vermogen niet in de gaten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).