Mercedes-Benz Concept V-ision e: luxe plug-in bus

Auteur: , 8 Reacties

Combineer een Mercedes V-Klasse met de aandrijflijn van de C 350 e Plug In Hybrid en je hebt het mooiste van twee werelden.

Sinds begin dit jaar heeft de Mercedes-dealer een voor leasers bijzonder interessante aanbieding: de 279 pk-sterke C 350 met plug-in hybride aandrijflijn en maar 7 procent bijtelling. Bij Mercedes-Benz hebben ze door dat die aandrijflijn niet alleen leuk is voor in de C-Klasse, maar dat hij ook prima in andere modellen past. Nu had je wellicht een E-Klasse of cross-over verwacht, maar in Stuttgart hebben ze de plug-in techniek in een V-Klasse gelepeld, de personenversie van de Vito.

Officieel is het nog een concept, maar deze V-Klasse oogt behoorlijk productierijp. Voor de gelegenheid heeft Mercedes nog wat extra’s uit de aandrijflijn weten te persen, het gecombineerde vermogen bedraagt nu 333 pk en 600 Nm. Ondanks de grotere carrosserie, is nog altijd een verbruik van 3 liter per 100 km mogelijk. Dat komt overeen met 71 gram CO2 per kilometer, wat dit jaar nog goed zou zijn voor 14 procent bijtelling.

Mercedes hint met de Concept V-ision e niet alleen naar een nieuwe aandrijflijn voor de V-Klasse, maar ook naar nieuwe opties voor het interieur. Het ontbreekt de inzittende niet aan luxe met zogenaamde Executive Seats, waardoor je languit van het uitzicht naar boven kunt genieten. Mercedes voorziet de concept namelijk ook van een nieuw ‘Magic Sky Control’-panormadak.8 reacties

Geniaal idee!
Optimale taxi bus ?!
Ultieme Toerkeboesje!
Dat er niet eerder mensen op dit idee zijn gekomen. Een hybride heeft natuurlijk ontzettende trekkracht, ideaal voor werklui die een zware bus met zware aanhanger rijden. Knoop een diesel aan al die elektromeuk en plaats die aandrijflijn in de vito en sprinter.
@lekbak: van binnen ziet het er ook echt uit als een busje voor werklui…
Je hebt wel een goed punt, maar deze techniek komt het beste tot z’n recht in een versie met grijze bumpers en plastic stuur. Of natuurlijk in de zwart metalic ZZP versie.
@mashell: Daarom noem ik de vito ook bij de naam. Vito is een hele andere bus dan een V-klasse, ondanks dat ze technisch bijna gelijk zijn…
Lekkere ruime wagen voor de vakantie.
voor een busje ziet hij er niet gek uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).