Mafkees zet Porsche 911R voor BIZAR bedrag op eBay

Auteur: , 56 Reacties

Maar verder is het absoluut de ultieme rijdersauto bladiebla.

Mafkees zet Porsche 911R voor BIZAR bedrag op eBay

We hadden bij de introductie van de 911R, feitelijk een in gelimiteerde oplage gebouwde en spoilerloze GT3 RS met handbak, al vermoedens dat deze uitzwaai-991 vooral interessant zou worden voor hen die niet zozeer geïnteresseerd zijn in rijeigenschappen en ‘Ringtijden. Het ding heeft immers alles in zich om binnen afzienbare tijd in waarde te stijgen.

Je kunt je afvragen of deze eBay-advertentie for real is of dat iemand een puike grap heeft uitgehaald, maar feit blijft dat user buy-it-now-2016 een 911R voor minimaal 950.000 euro te koop heeft staan. Hij denkt er kennelijk hetzelfde over als wij. U is geïnteresseerd? Doe een aanbetaling van 200.000 euro en wie weet mag je binnenkort de overige 7,5 ton overmaken.

Wie voor de koop de auto wil zien, heeft pech. Het ding wordt pas geleverd in de maand juli, dus voorlopig zul je op basis van persplaatjes en droge specsheets moeten beslissen of je ongeveer een miljoentje over hebt voor deze über-991.

Als je dan toch een miljoen aan speelgeld hebt rondslingeren, adviseren wij om die lekker ergens anders aan te besteden. Een huis ofzo. En tien vakanties. Hou je alsnog genoeg over voor een fijne auto, desnoods een Porsche. Of een Nissan GT-R.
56 reacties

Luxe vakanties dan …
@rauto: maak ze, er is niks leuker dan dat
@dutchcorvette: backpacken, kamperen, roadtrip… Allen niet luxe, maar wel leuke vakanties!

Er staat trouwens; een leuk huis EN tien vakanties.

Ontopic: Mafkees! Maar slim! Nu alvast de markt gek maken met een bizarre vraagprijs. Dan lijkt die alsnog dikke meerprijs t.o.v. nieuw zometeen een mooie deal, ondanks dat je nog afgezet wordt.
Van dat geld kun je een veel betere auto kopen
@martijn11: vraag het me af. Waarschijnlijk wel een paar die 80% zo goed zijn als dit apparaat.
Dat is wel heel veel geld voor een 911. Toch denk ik dat je dit er ook wel weer uit haalt als je hem een jaartje in je schuur laat staan
@mrrallycross: Jaartje is wat vlug sowieso.
@mrrallycross: ik hoop van niet. Dit is toch niet speciaal genoeg om zo’n prijs te rechtvaardigen? Op basis van “your average” Porsche 911 en natuurlijk een goede zak centen bouw je het zelf… Het is toch eigenlijk niet meer dan een leuk bij elkaar gegraaide stapel goodies uit het Porsche assortiment?
@davelepeef: juist. Voor een auto met race historie kun je er nog iets bij voorstellen. Deze auto gaat nooit de 250 km/h aantikken. Dan keldert de waarde. Dit is geen kunst. Het bestaat niet om zichzelf, een auto moet rijden. Als die dat niet kan omdat dan de waarde verminderd voldoet het niet aan wat een auto is. Dit is gebakken lucht.
Voor dat geld (950 000 euro) koop ik een hangar vol met leuke auto’s. Nog even en de zeepbel springt.
@ericc: dat wordt al zo lang geroepen, dat de zeepbel snel zal springen…
Ik denk het eigenlijk niet, er komen steeds meer superrijken, en als het al instort, dan gaan ze toch niet opeens alles te koop zetten, waardoor de daling wel zal meevallen…

Helaas!
@reactief:
Toch zijn de eerste tekenen al daar. RSjes staan vandaag de dag vaak maanden te koop en lichte prijsaanpassingen zijn reeds merkbaar. Ook op Techno Classica raken wagens minder snel verkocht dan andere jaren.
@StijnB: een RSje was na de nieuwkoop nooit in waarde gestegen..
@dampu020: @StijnB wacht, je bedoelt de porsche? Goeiemorgen
@StijnB: doordat de prijzen opgestuwd zijn er minder kandidaat kopers en dus trage verkoop. Dat is dus gewoon een teken dat de bubble er nog steeds is. Die bubbel loopt pas weer leeg als de rente boven de 4% is.
@reactief: ik denk dat je gelijk hebt, daarnaast verandert de aandrijving van auto’s steeds meer naar een elektrische. De ‘ouderwets’ aangedreven auto’s met atmosferische motoren en alles zullen zeker voor de petrolheads alleen maar meer waard worden
@reactief: dit zijn bellegingen dus wanneer de rente weer omhoog gaat en obligaties weer interessant worden zal de boel klappen. Op de aandelenmarkt ook natuurlijk.
We zijn met z’n allen gek geworden.
Het probleem is dat een sjeik het er misschien ook nog wel voor gaat betalen. Dit houd niet op, niet vanzelf…
Vraag en aanbod
@aadzor: precies, zelfde met voetbal. Veel vraag naar, weinig topspelers. Hoge prijzen.
voor € 690.000 heb je er ook al ene…
http://nl.ww3.autoscout24.be/classified/285896113?asrc=st|as
In USA is het vrij gebruikelijk dat er meer betaald wordt of supercars voor meer aangeboden worden. Afkoop van het wachten op levering als er zelf besteld wordt. Deze kan je dan NU kopen i.p.v. zelf een jaar of meer wachten. Dit is natuurlijk wat veel..
of je koopt voor een ton of 4 een geniale Singer…..
@dutchdriftking: dat een Singer ooit nog eens de ‘sensible option’ is.
@mrB: Tja, dat had ik ook niet kunnen denken…
Vroeg of laat ze de bubbel barsten. Deze prijzen zijn bizar
Tsja, het was te verwachten natuurlijk dat er een of andere gek dit zou doen. Voor je het weet is er een of andere gek die dat ding gaat kopen ook. En zo gaat het maar door en door.
@viezefreddyw: yep, en jij bent niet gek door niks te doen..
@viezefreddyw:
Ja, en? Is dat erg dan?

Het doet mij eigenlijk aan die ene schilder (misschien dat @lincoln mij kan helpen). Ooit een keer op televisie een soort mini-docu over gezien. Die kladderde in twee minuten wat op een doek, zette zijn handtekening eronder en de mensen stonden in de rij voor zijn werk. Betaalde grof, maar dan ook echt grof geld voor!

En de schilder? Die snapte het zelf ook niet en lachte zijn ballen uit de broek.
“Mensen vinden dit mooi.” zei hij met een tinkelende ogen en een subtiel glimlachje, terwijl hij zijn zakken vulde. Heerlijk, ik hou wel van dat soort absurde handel, als toeschouwer zijnde ;-)
@Rob: Nee het is per definitie niet perse erg. Auto’s als deze zijn voor mij toch onhaalbaar. Maar het gaat om het idee. Zo’n 911R lijkt mij een pure rijdersauto. Misschien wel de perfecte 911. Nog voordat meneer er een meter in gereden heeft zet ‘ie ‘m voor een miljoen te koop. Daarvoor is zo’n 911R niet bedoelt lijkt mij… Dan kan ik het alleen maar eens zijn met @mauritsh. Een mafkees..

En wat betreft zo’n schilder die je benoemt. Een prachtig schilderij in elkaar flansen in 2 minuten is natuurlijk gewoon puur kunde. Zo’n exemplaar maak je maar 1 keer, daarna lukt het je niet om dezelfde exact nog een keer na te doen.
@viezefreddyw: Klopt voor mij staat de 991R als een auto die bedoeld is om echt te rijden. Niet om in je salon te zetten, maar gewoon al slippend door boerenwegen te jagen compleet met modderplassen en de nodige regen. Of om op elk circuit in Europa te racen met dat ding. Gewoon mee rijden en om de paar duizend km verse bandjes leggen, dan doe je het goed. :)
Veel geld voor een gepimpte beetle
En weet je wat, er is vast een dommerik die het nog doet ook.
Koopje, doe mij er maar 2. Auto’s als investerings objecten… Een trieste zaak als je het mij vraagt.
Belachelijk. Dat die Porsche-bubbel maar snel springt.
Ik geef de verkoper groot gelijk dat ie het probeert.

Veel makkelijker kan je niet op een eerlijke manier zo snel zo veel geld verdienen.
@escort77: Inderdaad, en dan adverteren allerlei blogjes ook nog voor je haha
Leuke auto, zeker. Maar een miljoen?? Nee!
En gewoon al gereserveerd…bizar
200K aanbetalen? Wat is dat voor onzin? Je vraagt je af of het dan niet een scam is voor 200K euro’s. Overigens bekeek in de advertentie en stond er bij dat hij inmiddels gereserveerd is. Hij heeft dus een koper. Alleen moet de auto nog verkocht worden. Bizar.
@mauritsh: hoe oud ben jij eigenlijk..
scheld je altijd mensen uit die anders denken dan jij?
@lekkaah: Wat mijn leeftijd ermee te maken heeft weet ik niet, maar ik scheld sowieso de hele dag.
@MauritsH: dingen werden toch besteld zonder alle exacte gegevens/specs te weten?
misschien vond ‘ie het eindresultaat wel niks..
en als je ziet hoe snel die dingen gekocht worden geef ik hem groot gelijk, slimme vent.
Hoho, de verkoop(poging) snap ik absoluut. Dat de 911R een investeringsobject zou worden was bij voorbaat al duidelijk.
Ik vind de prijs alleen wel érg hoog en ik vraag me af of je ooit rendement pakt als je er nu een kleine miljoen euro voor neer zou tellen.
Vandaar “mafkees” in de titel, mijn oprechte excuses als dat als aanstootgevend wordt ervaren.
@MauritsH: misschien een idee om te solliciteren als weerman bij BNN??

http://youtu.be/DS7OwN4NxdE
@willeme: hahaha deze was ik helemaal vergeten! Geniale tv!
@lekkaah: erger je niet. Heeft geen zin. Dit is nu eenmaal (sinds een tijdje) het niveau van autoblog. (Of van sommige schrijvers van autoblog)
Aangezien deze auto al was uitverkocht voordat deze aan het grote publiek werd voorgesteld, kan je wel stellen dat Porsche deze auto niet aan jan en alleman wilde verkopen. Daarbij komt dat je aan allerlei eisen moest voldoen om er überhaupt voor in aanmerking te komen. Het zou mij dus ook verbazen als er in de voorwaarden (kleine lettertjes) niet een clausule is opgenomen die doorverkoop voor een bepaalde periode verbied. Iets wat wel vaker voor komt bij exclusieve hebbedingetjes…
Zo ken ik er nog eentje. Zoek maar eens op mobile.de de Mclaren 675LT Spider op, de duurste staat ook al op 1,4 miljoen…
Al zet iemand die auto te koop voor € 5.000.000,00 wil dat nog niet zeggen dat hij dat er ook voor gaat krijgen. Oftewel, het kan prima zijn dat deze auto voor een stuk minder verkocht wordt. Of dat hij helemaal niet verkocht word. Als ik mijn huis voor € 3.000.000,00 te koop zet verkoop ik het ook nooit. Simpel zat.
Is niks zeepbel aan, is gewoon een beetje teveel vragen. € 900.000,00 voor een Porsche is sowieso ook veel teveel vragen. Uiteraard is dit een zeldzame uitvoering, maar het model is helemaal niks zeldzaams aan, als ik hier een rondje in het dorp rijd zie ik er zonder moeite te doen al een stuk of 3. De vraag is dus hoe snugger het is om een auto als deze te kopen als investering.
Persoonlijk vind ik de 991R één van de mooiste 911 ooit gemaakt. Past perfect in het rijtje van de 2,7 RS, 993 Turbo S, 997 Sport Classic, 997 Speedster, 997 GT2 RS, etc… Jammer dat dit soort wagens altijd in handen vallen van investeerders i.p.v de echte liefhebber.

Maar er is nog hoop. Moest ik het geld hebben dan kocht ik een zilveren 991 Carrera S, met zwarte velgen. Steek er GT3 bumpers eronder, GT3 uitlaat en breng de wagen binnen bij een wrapboer voor die mooie groene R-strepen. En zo zou ik dan een met een leuke Carrera S rijden die de looks heeft van een 991 R. En dat zonder dat het een rib uit mijn lijf kost en moet zorgen maken om zijn waarde.
Niet zo jaloers allemaal, jongens. Hij past gewoon niet meer in m’n garage. Het was deze of de Bugatti!
ik ga hem kopen en zet hem daarna op marktplaats voor het dubbele.
Dat er een bubbel echt gaat barsten, daar geloof ik niet in. Wel de fase van steeds meer vragen voor quasi alle auto s. Bepaalde modellen v bepaalde fabrikanten zullen steeds een zekere – hoge – waarde behouden. Dit is er zo een, maar niet @ 1 mio volgens mij. Laten we eens over de helft spreken. Das ook al ern pak geld.
Hebben ze die rode strepen van Magnus Walker zijn creaties gejat of is dit historisch verantwoord?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).