Mag Utrechts GL-raadslid met vies busje op de foto?

Auteur: , 66 Reacties

Dat is de vraag waar internet zich vandaag mee bezig houdt.

Vies busje en een Utrehcts gemeenteraadslid

2016 was een jaar van grote, veelal nare gebeurtenissen, dus het is fijn te merken dat de mensheid zich dit nieuwe jaar weer met kleine onbenulligheden kan bezighouden. Neem nu het Utrechtse Groen Links-raadslid Tara Scally. Zij is lekker op winterreces naar Guatamala en plaatst daarvan, zoals een generatie Y dat hoort te doen, de nodige bewijzen op Instagram. Fijne vakantieplaatjes, gelijkend aan de exemplaren die je op elk profiel van een jonge vrouw in haar twintiger jaren tegenkomt. #beachlife #instatravel #enmeervanzuks.

Jorn Jonker, parlementair verslaggever van de krant die vluchtende medemensen vergelijkt met kakkerlakken en ander ongedierte, vindt het nodig om commentaar te hebben op een van de vakantiekiekjes van Scally. “GroenLinks-raadslid uit Utrecht vindt op vakantie ‘vieze’ busjes ineens wel leuk” aldus de verslaggever van de foutste krant van Nederland op Twitter. Daarmee wijst Jonker natuurlijk op de milieuzone in Utrecht, die dieselauto’s van voor 2001 verbiedt de binnenstad in te rijden. Op Twitter krijgt de verslaggever in ieder geval de nodige bijval.

Nou zijn we hier op Autoblog ook niet bepaald fan van die milieuzone, maar wat mij betreft loopt Jonker hier wel een partijtje te mierenneuken (om in het ongediertethema te blijven). Iets met de pot en de ketel. Daarnaast is het ook nog eens feitelijk onjuist, want mevrouw Scally poseert hier met een Volkswagen T2A en die was helemaal nooit met een dieselmotor leverbaar. Dit roestige ‘vieze busje’ mag Utrecht dus gewoon in. #factcheck #helemaalgeenviesbusje #ennukappen

Twitter66 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Van een mug een olifant maken… Lekker negeren
Wat een BS…

Poseert ze niet ook gewoon bij die bus? Ding heeft een lekke band.
Geen aandacht aan besteden allemaal.
Laat die onzin voor wat het is.
En laat dat meisje lekker met rust als ze op vakantie is.
Ik heb d’r net gegoogeld, zie geen problemen..
@mike0709: Nou, ik zie GL-raadslid wel als een probleem…
@sportstand: Volgende keer ergens anders met je rode potlood kleuren en een andere partij kiezen.
@sketcher: Geloof me, dat zal ik zeker doen. Alleen gaat mevrouw Scally waarschijnlijk niet naar een andere partij daardoor.
@sportstand: In het echt zijn zelfs PVV’ers vaak heel redelijke personen, dus een GL’er zal ook wel meevallen…
@sportstand: Ik als GL stemmer ben inderdaad ook een vreselijk persoon. Blijkbaar absolute autohater maar toch actief autoblog/autosport volger, hoe is het mogelijk.
@evian: Dat hoor je mij ook niet zeggen. Het zijn sommige opvattingen/denkbeelden waar GL voor staat/uitdraagt waarvan ik mij kan indenken dat het samenleven met iemand met die opvattingen/denkbeelden niet iets is waar ik mij op zou verheugen. Waar iemand op stemt zegt niet iets over of diegene een vreselijk persoon is.
@evian: GroenLinks is liberaler dan veel mensen denken, hebben onder andere veel pro ondernemer partijpunten, alleen het milieuaspect in combinatie met het woord ‘links’ in de naam, maakt de vooroordelen die er bestaan over deze partij.

Overigens stem ik niet op GroenLinks, dus dit is geen lofzang van een GL-stemmer.
Dit is wel een milieu vriendelijke bus.. deze rijdt zo te zien niet.
@motorrijdergsa: en als hij wel reed, dan reed hij op wietplanten
Inderdaad een beetje muggenziften, alsof Geert Wilders ook geen foto’s mag maken met moslims.
Waar we ons al niet druk over kunnen maken…
Wat is dit nou weer? Zitten er interessante keywords in dit bericht ofzo? Pff, Autoblog onwaardig bericht.
@mennok: Dit bericht gaat (indirect) over vieze diesels en Volkswagen. Dus…
Lekker negeren dat nietszeggende figuur, laten we het hebben over zaken die er toe doen.
@bofkont: Inderdaad. Die Jorn Jonker is de minst toe doende persoon in deze wereld ;)
@willeme: Hey dat is niet mijn complete reactie mijn beste ;)
Niet alleen ik en Jonker hebben een hekel aan Groenlinksers hoor
Vies?? Patina noemen we dat!! Das tegenwoordig duurder dan lak!!
Jorn Jonker zou beter een andere hobby zoeken, want van politiek heeft ie geen verstand…
Het is eigenlijk erger dat deze hipster stereotype milieuridder met het vliegtuig op vakantie gaat. En dat zal vast niet de eerste of laatste keer zijn.
@trustmeiamanengineer:
Je kunt aflaten (co2 compensatie zwendel) kopen zodat je weer in het reine komt met moeder aarde. Vreemd genoeg kun je dat kennelijk niet voor een auto.
@super: dat kan wel, bpm noemen ze dat…
@ettie:
bpm is veel meer dan een co2 aflaat.
@trustmeiamanengineer: Joh, dat is de salon socialist in optima forma. Hebben ze allemaal afgekeken bij het grote GL voorbeeld Paul Rosenmöller (Lees zijn Wikipedia trouwens eens, bijna komisch hoe hij het prototype salon socialist is. Links lullen, rechts je zakkenvullen.). Die na jaren in de kamer te hebben gepleit voor een groenere samenleving, een programma ging maken waarvoor hij de hele wereld over moest vliegen omdat dit het interview interessanter zou maken.
Dit is wel erg laag van JJ
dus als iemand aan het mierenneuken is en je dat gewoon moet negeren ga je daar wel een hele post aan wijden?
Best een leuke dame. Als er nog meer van zulke dames zich aanmelden in gemeenteraad/parlement, dan verdiep ik me meer in de politiek
@kimhung: Dit zijn geen leuke dames hoor.. Dit zijn groenlinks studentes (tevens met Gooische ‘R’ ongeacht welke grote stad zij studeren/wonen), vinden zichzelf meestal zeer intelligent en speciaal, maar voornamelijk zeer volwassen. Vaak na 25 jaar op de zak van de belastingbetaler geteerd te hebben, daarna Z.S.M. elke uithoek van de wereld bekijken (zie hierboven) omdat ze daar geen tijd voor hebben zodra zij kinderen gaan krijgen, want 30 jaar is al veel te oud daarvoor..

Enzovoorts.. :)
@lekkaah: het is ook kijken kijken maar niet luisteren :’)
@lekkaah:
blauwtje gelopen?
@super: Nee, geloof dat ie meer een Ingrid-type is.
@lekkaah:

Hulde. Exact de spijker op zn kop!

Pek en veren sowieso voor deze linkse hyprocriet.
Overtrokken. Het is niet haar bus en als je voor GL werkt, betekent toch niet dat je niks meer mooi mag vinden wat niet hyperschoon is? Het een hoeft niet gelijk het ander uit te sluiten.
Altijd makkelijk. Iemand pakken op zijn of haar persoonlijke leven. Het zal nooit goed zijn. Rij je in een Prius: Ha een hybride en dus niet groen. Rij je in een Elektrische auto: Ha je gebruikt energie dus je bent niet groen! Stap je op een fiets: Ha je gebruikt voedsel en je bent dus niet groen! Je mag dus alleen principes hebben als je al lang dood bent.
Ik zou er meer problemen mee hebben dat de dame zich zogenaamd inzet voor een beter milieu, maar wel even doodleuk naar Guatemala vliegt (ik neem aan dat ze niet de boot heeft gepakt). Als er iets slecht is wat betreft energieverbruik en uitstoot dan is het wel vliegen. Dan kunnen we net zo goed allemaal met rokende V12’s op carburateurs door Utrecht rondrijden.
@erwh: Ja en nee. Als je het vliegtuig pakt naar Zuid-Frankrijk is dat al efficienter dan iedereen met auto (+ caravan)
@fanboy:
als je een auto met 4 personen er in hebt zal het redelijk dicht in de buurt komen van een vliegtuig qua relatief energieverbruik.
@fanboy: het probleem zit hem niet in de efficiëntie, maar in de veel grotere afstand die je aflegt waardoor je alsnog voor een half jaar autorijden aan peut verstookt. Ook stoot je de CO2 daar uit waar in ieder geval geen bomen of planten zijn om het nog nuttig te gebruiken en waar het juist meer kwaad kan.
@erwh: Ja sorry maar dat bedoel ik dus. Als ze zwemmend naar Guatemala was gegaan was het waarschijnlijk nog steeds niet goed. Het gaat om de boodschap, niet om de boodschapper.
Jorn Jonker denkt helaas, net als 99% van alle Twitteraars, dat iedereen zijn mening belangrijk vindt.
Joh, dat busje is toch hartstikke millieuvriendelijk? Dat ding gaat waarschijnlijk al langer mee dan de gemiddelde personenauto of bedrijfsbus. Denk je eens in hoeveel uitstoot er bespaard is omdat er voor dat busje geen vervangende auto geproduceerd is geworden. Of meerdere zelfs.
Ach ja de krant van niet zelfstandig denkend Nederland… Exit.
Die kneus was waarschijnlijk op zoek naar foto’s om zich bij af te rukken… Jammer joh.
Waar mensen zich druk over kunnen maken. Pffff.
Lame, laat die meid van dr vakantie genieten. En laat eens wat leukere foto’s zien mevr Scally, nu zien we nog niets.
Tja als je dooiebomenblad het niet meer zo goed doet in de schappen dan ga je maar met grover geschut aan de gang. Een politicus is in z’n vrijetijd ook maar een mens…
Leuke T2. Mooie patina :)
Ik kan niks geven om de context van de foto. Dat is typisch Nederlands.
Rijden moet dat busje niet. Maar de vering zou ik toch eens willen testen…
Ja tuurlijk mag dat kind met een dikke VW T2 op de foto. Next!
Lijkt me ook wel wat, zo’n winter uitstapje.
Is er een Nederlandse medemens die mij kan uitleggen wat de regels zijn voor de milieu zones in NL? Waarom zou een T2 wel mogen? Wat zijn de tarieven voor auto’s die niet voldoen om binnen te komen? Is er korting voor oldtimers op de “tol”?
@shiva: dit model is toch alleen geleverd met benzine? En die milieuzone voor diesels?
@shiva: De regels zijn voor Rotterdam: “Vanaf 1 januari 2016 mogen de volgende auto’s de milieuzone niet in:

Vrachtauto’s op diesel in Euroklasse Euro-I, Euro-II of Euro-III.
Bestel- en personenauto’s op diesel met een Datum Eerste Toelating (DET) vóór 1 januari 2001.
Bestel- en personenauto’s op benzine/lpg met een DET vóór 1 juli 1992.
Uitzondering zijn 100% lpg-auto’s en auto’s van 40 jaar of ouder (oldtimers). Die mogen gewoon de milieuzone in en hebben geen ontheffing nodig.” (Bron: Gemeente Rotterdam)

Voor Utrecht: “Personen- en bestelauto’s die op diesel rijden en voor 1 januari 2001 voor het eerst een kenteken hebben gekregen mogen niet de milieuzone in.” (Bron: Gemeente Utrecht)

Voor Amsterdam zijn er uitgebreidere systemen bedacht, die kan je vinden op de site van de Gemeente Amsterdam.
Ik kon het niet helpen om hier aan te denken nu:

https://www.youtube.com/watch?v=nqaKRjSyTLA
Tekenend voor NL politiek. Je druk maken over niks, en dat dan lekker breed uitmeten… Terwijl de hele wereld in de fik staat, zeiken over een ouwe VW bus. Sneu, kleinzielig geneuzel in de marge.
Hulde! Mooi genuanceerd stukje. Wordt nog eens een gerespecteerd journalistiek platform dat autoblog.
Lekkere GL chicks bederven autoplezier.

Gelukkig zijn er ook dames die met hun dikke M klasse AMG door het gooi scheuren. Die had ik liever gehad in de gemeenteraad van Utrecht. Hun kerel rijd een dikke Benz Diesel uit 1968.
Het goede voorbeeld.
Sorry hoor maar als je voor GL uitkomt mag je wat mij betreft niet eens in een vliegtuig stappen en ga je maar op een in zeewier opgetrokken vlot naar guatamala op vakantie.
Die gast heeft hartstikke gelijk. Met de grond gelijk maken deze linkse hypocriete milieu hipster.

Het allerergste is nog dat wij met z’n allen haar vakantie hebben betaald. Ter compensatie ga ik zo mijn auto alvast stationair warm laten draaien en 6 weken lang geen afval scheiden
Haha beetje jammer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).