Teambaas Renault F1 houdt het voor gezien

Auteur: , 12 Reacties

Frederic Vasseur gooit al vroeg de handdoek in de ring.

Renault

Sinds februari 2016 staat Vasseur aan de leiding van het Formule 1 team van Renault. De taak van Racing Director was hem niet op het lijf geschreven, want nog geen jaar later maakt de Fransman bekend te stoppen met zijn functie.

Het stokje wordt nu (tijdelijk) overgedragen aan Jérôme Stoll en Cyril Abiteboul. Abiteboul was eerder teambaas van de F1 tak van de Franse autofabrikant. Vasseur zou zich niet kunnen vinden in het huidige bestuur van Renault Sport Racing. Dit is de reden waarom de Fransman vertrekt.

Het afgelopen seizoen was geen topseizoen voor Renault. Slechts acht punten wisten de Fransen te verdienen met de rijders Kevin Magnussen en Joylon Palmer. Renault eindigde op de negende plek in het kampioenschap. Het aankomende seizoen vervangt Nico Hülkenberg de plek van Magnussen.

Paddy Lowe

Overigens is nu ook de overstap van technisch directeur Paddy Lowe van Mercedes naar Williams officieel. Slechts een formaliteit, want iedereen wist dat natuurlijk al lang.12 reacties

Niet echt een opsteker voor het team.
Slecht voorteken voor wat komen gaat.
Er gaan al een tijdje geruchten dat het niet echt lekker liep tussen Abiteboul en Vasseur. Abiteboul zou zich teveel bezighouden met de taken van Vasseur, waardoor laatstgenoemde zijn werk niet goed zou kunnen doen. Zo zou Vasseur Magnussen een meerjarig contract aangeboden hebben, maar blokkeerde Vasseur dat en kwam hij met een éénjarig contract op de proppen. Abiteboul zou ook ten grondslag liggen aan het feit dat Perez en Bottas allebei bedankt hebben voor Renault.

Nu naar buiten komt dat Vasseur opstapt wegens meningsverschillen met het bestuur (waar Abiteboul deel van uitmaakt), heb ik toch steeds meer het idee dat er een kern van waarheid in die geruchten zat. Jammer, want Vasseur is een zeer bekwame man die bij ART in de GP2 heeft laten zien een goede teambaas te zijn.
it is understood that Vasseur had differences of opinion with senior management figures about the direction Renault needed to take in F1 – and he decided to leave the team as a result.

Er is dus onenigheid over de te varen koers. Met zijn vertrek kan het of héél er goed gaan met Renault, maar ook héél erg slecht.
Ik hoop dat dit voor de ontwikkeling van de Renault krachtbron verder geen nadelige gevolgen heeft. De prestaties van het team Renault boeit me niet echt, maar Max en Ricciardo moeten natuurlijk wel een puik blok achterin krijgen.
Het is nog helemaal niet bevestigd dat Lowe naar Williams gaat, enkel dat hij weg gaat bij Mercedes. Logisch gevolg is natuurlijk dat hij binnenkort bevestigd wordt bij Williams, maar officieel is het nog zeker niet.
Gek genoeg staat er in d quote van Renault F1 dat de samenwerking blijft en dat er binnenkort een nieuwe aankondiging komt over de rol van Vasseur in de toekomst… Vasseur naar Toro Rosso?
Hoop niet dat dit een voorteken in voor renault
Wat zal die Hülkenberg balen. Renault zegt een grote stap te gaan maken, stapt de teambaas op. Had ie ook nog naar Mercedes kunnen gaan…
Andere F1 vraag: heeft Mercedes al iets bevestigd over 2e rijder? Dat was na 3 januari toch?
Van die nieuwe motor van Renault is het nog maar afwachten hoe goed of slecht hij zal zijn.
Er gingen al geruchten dat er in het beging geen grote wonderen van te verwachten zijn.
Ze willen eerst kijken hoe het met de betrouwbaarheid zit voor ze het vermogen gaan opschroeven.
D ie nieuwe motor zou ongeveer het zelfde vermogen hebben als de 2016 motor.
Pas in de loop van het seizoen zal het vermogen stap bij stap omhoog gaan, als hij betrouwbaar blijkt te zijn.
Hij was transitie manager, de echte teambaas komt nog, Renault is niet gek, ze hebben super veel ervaring. Het was met Alonso ook Briatore die het deed. Het wordt (uiteindelijk) geen Fransman is mijn inschatting. Hulk moet op zijn strepen gaan staan of het is over met zijn F1 WM aspiraties. Renault kan het echt wel en ik hoop het ook voor het merk, leuk voor de competitie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).