Man achtervolgt inbrekers van zijn Mercedes C-Klasse

Auteur: , 59 Reacties

Den Haag, weer eens de stad van een brutale auto-inbraak.

Er gaat geen dag voorbij zonder auto-inbraak. Maar de ene inbraak is de andere niet, zo blijkt vannacht maar weer in Den Haag. Ga er maar eens goed voor zitten, want dit verhaal bewijst dat er wel degelijk Nederlanders waken over hun auto.

Drie gasten probeerden aan de Loevesteinlaan (op onofficiële wijze) eigenaar te worden van een witte Mercedes-Benz C-Klasse. Helaas voor de inbrekers hoorde de échte eigenaar glasscherven vallen. Elke autobezitter zou net als deze dappere man het volgende moeten doen: naar buiten gaan!

Wanneer de daders doorkregen dat ze betrapt waren, haastten ze zich met z’n drieën in hun Peugeot Partner. De Mercedes-eigenaar volgt ze en rijdt ze van voren klem op de Erasmusweg. Iets wat de diefjes niet wisten, is dat een andere Mercedes inmiddels deelnam aan de spannende achtervolging. Hierdoor kon de Partner ook niet achteruitrijden, met dank aan de saaigrijze CLA waarvan dezelfde inbrekers eerder al het navigatiesysteem hadden gejat. Voor de CLA-eigenaar reden genoeg om zijn kennis (eigenaar van de andere MB) te helpen.

Het verhaal is nog niet klaar… Eén van de drie mannen is opgepakt, terwijl de andere twee nog door de Haagse wijken rondzwerven. Wie wil weten hoe het met de auto’s is gesteld: de Peugeot wordt door de politie tegen het licht gehouden. De twee Mercedessen zijn terug bij hun baasje. Schade hebben ze wel, maar dat wordt snel gefixed met wat verzekeringswerk.

Image credit: Jordy de Groot & Mike van Doorn59 reacties

”Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger in Moerwijk willen wonen
Na het eten een partijtje voetbal in de tuin, de ouders langs de lijn
In December met de hele buurt op jacht om kerstbomen te rausen
Op oudjaarsavond fikkie stoken, vooral die autobanden rookten fijn”

Nou Harry Jekkers, Moerwijk is niet meer wat het is geweest.
@kimhung: dat is het al een jaar of 30 niet meer. In 70 procent van den haag wil je nog niet dood gevonden worden. (Wil ik nergens btw)
@dsdh: in die 70% van Den Haag is het risico daar op wel aanzienlijk groter
Zo hoort het! Respect voor de eigenaar.

Wat ik mij dan wel weer afvraag is hoe het nou precies verzekering technisch afloopt aangezien de eigenaar de auto expres klem rijdt(lees dus de auto dwingt af te remmen en de auto achterop rijdt).
@zakar36: Dat vraag ik me inderdaad ook al. Ik betwijfel namelijk om het wel vergoed wordt.
@berlinetta: reken er maar op dat de verzekeraar liever een bumpertje betaald dan de bumper met de rest van de auto eraan vast.
@ettie: misschien was voor de verzekeringsmaatschappij het voldoende dat de diefstal mislukt was en dat de “verdachten” gevlucht zijn.

De (poging to) aanhouding van een boefje is vooral iets voor politie en justitie, de verzekeraar heeft daar alleen indirect een belang bij. Of ze moeten de braakschade kunnen verhalen op de boefjes, maar dat zal wel een lastig verhaal worden.
@escort77: daar heb je gelijk in, ik heb er geen rekening mee gehouden dat de auto inderdaad niet daadwerkelijk ontvreemd is.
@zakar36: All risk verzekerd lijkt me. Wordt ook vergoed als het jou schuld is. Schade aan beide Merc’s lijk ook mee te vallen.
@kilum: nou, maar niet als je die schade opzettelijk veroorzaakt
@kilum: bij mij in de kleine lettertjes staat toch echt dat ik moet kunnen aantonen dat ik de schade niet wilde. En dat kan ik niet meer zodra ik om wat voor reden dan ook een dikke remtest doe voor een andere auto.
Dus verzekering betaalt wel? Ik weet het nog net zo niet.
@335istage1: of een nieuwe auto ophoesten als verzekeraar of een nieuwe bumper… Je hebt wel gelijk over de kleine lettertjes maar ik denk dat ze hier enige coulance zullen toepassen?
@zakar36: Ik denk dat het heel erg afhangt van de verzekeringsmaatschappij. Die heeft hier ook enig voordeel bij.
Helden, vechten voor je bezit! En die daders mogen tienduizend kaakslagen ontvangen.
Hoedje af voor de eigenaren! Ik hoop dat ze de ene boef die ze te pakken hebben gekregen nog even goed ondervraagd hebben voordat de politie ter plekken was.
De Peugeot Partner (in crime), geweldige vluchtauto ook….
@e34m5touring: marketing werkt.. er staat toch echt partner (in crime)
loll je eigen leven op het spel zetten voor iets materieels… niet helemaal 100
@esprit84: Nee opkomen voor jezelf is inderdaad heel slecht. Ik loop liever risico, dan achteraf denken, wat als ik erachteraan was gegaan. Heb zelf ook wel eens een junk van mijn eigen fiets af gemept. Geloof me dat voelde beter dan aangifte doen van diefstal.
@fmgarcia: Nee, dat is opkomen voor je spullen. #kansloos
@esprit84: Ja dieven gokken het er ook op dat iedereen een watje is zoals jij.
Als iedereen nou een keer opkomt voor zichzelf (en zijn zuurverdiende geld en spullen) dan zouden dieven wel 2x nadenken.
@ben_winter: het zijn maar spullen, laat je niet zo gek maken man. Je bent toch geen kind van 8? Of neem jij die spullen mee naar een volgend leven ofzo?
@esprit84: Zeg waar woon jij? Heb wel zin in een TV eigenlijk. Je gaat me toch niet tegenhouden zo te horen…
@ben_winter: Dan zouden ze idd wel beter nadenken en meer spullen mee nemen om mensen van zich af te slaan/schieten.
Dus het is niet altijd verstandig. De zou niet de eerste zijn die het niet overleefde om op te komen voor je spullen…
@ben_winter: En als iedereen ook een ander helpt bij het opkomen voor zich zelf, wordt het echt een betere wereld.
@esprit84: Mee eens dat spullen te vervangen zijn. Ik ben ook wel eens bestolen en dat heeft me toen ontzettend boos en verdrietig gemaakt. Dus ik heb besloten niet over me heen te laten lopen door een paar boefjes. Ik lijk nu wel een held in jouw ogen, maar het gevoel dat je niks hebt gedaan terwijl het kon is erger dan een paar klappen op je kop hoor! Kortom respect voor deze twee Harry’s! Want als er 17miljoen esprits zouden zijn kunnen alle autospotters over 5 jaar een andere hobby gaan zoeken.
@fmgarcia: je familie en vrienden zul;len blij zijn met je materialistische instelling wanneer je achter je auto aan bent gegaan en door zo’n ontoerekeningsvatbare-niets-te-verliezen-eikel aan wordt gepakt.

maar goed, in jouw geval: materiaal > rest
@esprit84: niet iedereen die achter zijn spullen aangaat is materialistisch ingesteld. Kun je dit artikel mooi als voorbeeld nemen. Meneer was zijn auto niet kwijt, maar toch er achter aan en zelf materialistische schade oplopen.

Er bestaat ook zoiets als normen en waarden. Dat triggert bij mensen toch iets op het moment dat ze zien dat hun spullen ontnomen worden. Noem het eigenrichting, noem het beschermen van je eigen goed.

Mensen maken eenmaal verschillende keuzes.

@esprit84: jij werkt zeker niet voor je bezittingen? Als iemand van mij wat jat waar ik hard voor heb moeten werken, dan sloop ik diegene
@sanderm3: dat is jouw zwakte dat je emotioneel gehecht bent aan je materiële bezit.
@esprit84: dit gaat niet om de spullen, maar om gerechtigheid. Petje af voor die lui.
@esprit84: Jij bent zeker zo iemand die geen slot op de voordeur heeft? Zeg maar waar dan kom ik wel wat materiaal van je overnemen…gratis en voor niks ;)
Even een kopje thee drinken met z’n allen, en klaar
Goed verhaal. Of het slim is valt te betwisten. Dit had ook zomaar een andere kop kunnen hebben: auto inbreker rijdt eigenaar dood of dodelijk ongeval na wilde achtervolging. Wn hoe zit het met schade aan het voertuig? Kan me voorstellen dat de verzekering dat niet gaat betalen?
@jaso013: Kan me voorstellen dat de verzekering liever een achterbumper + wat spuitwerk aftikt dan een vervangende C Klasse.
@E34M5Touring: kan me ook voorstellen dat de verzekeraar liever helemaal niets betaalt en zegt dat de eigenaar onnodige risico’s heeft genomen met schade tot gevolg. Leer mij die %^**€&-ers kennen.
@gulli: Ja dat zou ik dan voor laten komen. Kan me niet voorstellen dat je dat verliest. Vooral omdat je die eikelbijters flink geld hebt bespaard.
@E34M5Touring: maar de daders sloegen al op de vlucht toen de eigenaar naar buiten kwam. Daarna heeft hij ze nog eens onzacht tot stoppen gemaand. Als hij dat niet had gedaan was het bij ruitschade gebleven, geen diefstal. Nu is het ruit- en blikschade.

Ik ben het met je eens hoor, ik sta aan de kant van de eigenaar, maar ik ben bang dat hij naar zijn centen kan fluiten
@gulli: Als ie niks had gedaan was de auto weggeweest en hadden ze die uit moeten keren. Een veel grotere kosten post dan een achterbumper en een litertje basis wit. Daarom zeg ik, dan had ik het voor laten komen. Wil de rest van je verhaal niet onderuit halen. Ik weet helaas dondersgoed hoe verzekeringen werken (mijn broertje wordt bijna doodgereden door een vrachtwagen en wij mogen 8j procederen om ons geld te krijgen, ondanks getuigen etc etc.) maar in dit geval heb je wel een sterke zaak denk ik.
@gulli: All risk verzekering dekt ook de schade die je zelf veroorzaakt. En verzekeraars werken 2 kanten op. Je dacht toch niet dat de verzekering alleen maar uitkeert? Natuurlijk niet, die gaan de gemaakte kosten verhalen op die 3 autodieven verhalen. En dat had niet gekund als die gasten ontsnapt waren.
@gulli: Hievoor is crowdfunding bedacht :-) En ik zou hier graag aan bijdragen !
@E34M5Touring: helemaal
Eens! Toch ben ik bang dat het niet zo werkt. Roekeloos rijden, onnodig risico nemen. Er zullen vast kleine letteertjes voor zijn. Hopelijk kunnen ze ook uitzonderingen per geval bekijken!
Kijk. Zo doen wij dat. Niet fucken met ons Hagenezen.

Den Haag über alles! …..wacht….
@ autoblog, goed advies: ”Elke autobezitter zou net als deze dappere man het volgende moeten doen: naar buiten gaan”….neergestoken worden omdat je auto word gerold, dat ding is wel verzekerd laat ze lekker hun gang gaan.
@gove: Als je bang leeft, zul je bang sterven.
Hoe dit verzekeringstechnisch werkt, lekker interessant.. Als iedereen denkt: het is verzekerd, waarom zou je je leven wagen? Dan maak je het ze wel heel erg makkelijk. Misschien er een bouwlamp op zetten en de sleutels alvast in het contact doen. Dan word je s’nachts ook niet wakker door de glasscherven. En dan kun je smorgens lekker fris en uitgeslapen en zonder ruggengraat je verzekering bellen.
2 eigen wagens stuk, en een (waarschijnlijk gestolen) wagen van het gespuis aan puin en maar 1 van de 3 daders te pakken… niet echt een ideale uitkomst als je het mij vraagt. Maargoed alles beter dan als ze er helemaal ongestraft vandoor waren gegaan.
Met een witte blijf je dus blijkbaar niét zitten.
@SimonMc: nee, met een witte moet je zitte
Hulde voor de politie!

Dacht eerst durven ze wel tegen die dwerg:

https://www.autoblog.nl/gallery/0_Crashes/Mercedes_diefstal_Den_Haag/mercedes-diefstal-den-haag-06.jpg

Maar dit is gewoon goed aangepakt, gewoon op de knieën naar het bureau laten lopen en die gast vol in beeld op het net.
Tsja, als de politie het zelf niet doet… Ze stonden erbij en keken ernaar.
Goh een (poging tot) autodiefstal in Den Haag, je verwacht het niet. Ik zeg straffen naar het land van herkomst. In een aantal landen betekent stelen toch handjes er af?
@rike: in t Oostblok hanteren ze niet de sharia
Zelf ben ik eens ter vergeefs achter dieven aangereden. Ik kon ze met mijn vader niet meer traceren. Achteraf te horen gekregen dat het mensen waren van het type schorum. Je mag dan van geluk spreken dat ze vluchten en niet naast je wonen.
Daarna uiteraard de verzekeringsmaatschappij ingelicht, en de schade laten vergoeden.

De schade was een kapot achterraam en breekschade aan de B-stijl.
De eigenaar van de witte Mercedes heeft niet eens een prent gekregen voor het belemmeren van de doorstroming? Het gaat vooruit met de maatschappij.
En nog.paar trappen op haagse manier
Altijd weer die zwartn
@california: Zeg pleur jij eff een eind op zeg met je debiele commentaar. @fastfreek: dit soort comments lijken me niet helemaal de bedoeling…
Gave actie! En “het is maar materieel” doet net zo zeer als “een auto is alleen om je van A naar B te brengen”. Nee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).