Autojunk Foto Van De Maand – Februari 2018

Auteur: , 26 Reacties

De beste platen van vorige maand, we brengen ze. Op je beeldscherm.

AJFVDM Februari 2018

Een weekje later dan normaal, vanwege alle drukte rondom de autoshow van Genève, maar we gaan weer naar de lekkerste plaatjes van afgelopen maand kijken. En er was vreselijk veel om uit te kiezen, dus het kan maar zo zijn dat we een absolute parel niet eens noemen deze maand, dat is het jammere als jullie allemaal steeds beter worden: we kunnen jullie niet elke maand in de spotlight zetten. Gastjurylid is wederom @larsyboy1997 (wij mogen Lars zeggen) die vorige maand met de winst aan de haal ging. En een paar maanden geleden ook al trouwens, de man is on fire. Maar laten we niet teveel praten, tijd om plaatjes te kijken, beginnende met een onderwerp dat mij aanstaat: knutselen aan oude Porsches.

Plaats 3: Porsche Collectie
Porsche werkplaats
Dit is ongeveer mijn droom: een schuur met oud spul uit Stuttgart. Een laagstaand zonnetje dat door de ramen naar binnen valt en over de fraaie (en minder fraaie) koetsen valt. Ook @autoblogger werd er helemaal blij van, en dat zegt wat. Lars had ‘m net niet in z’n Top 3, maar was ook onder de indruk: “Een hele gave sfeerplaat van de klassieke Porsches, maar helaas deze maand niet in mijn top 3. Misschien niet als banner op Autojunk deze maand, maar zeker wel een plekje waard in de Porsche Kalender 2019.” Mooie woorden, of niet @basteeld.

Plaats 2: Seat Ateca FR
Seat Ateca FR
“Niet iedereen hoeft in het vliegtuig te stappen om mooie foto’s te maken en dat laat @CarsOfNL zien met deze Ateca. Mooi gebruik gemaakt van die ene dag sneeuw in Nederland om foto’s te maken in het bos. Vaak heb je in het bos last van schaduwen op de auto, maar dat is hier slim aangepakt door een foto te maken tegen de zon in (mijn favoriet) en een laag standpunt te nemen. Een hele sterke contender voor de FVDM, maar jammer dat wij ene Mick Kock hebben in Nederland.” Persoonlijk had ik deze op drie, maar goed. Democratie enzo. Nooit gedacht dat Autoblogger zo fan was van crossovers.

Plaats 1: AC Schnitzer ASL25
M240i by AC Schnitzer
En dan is het één van de ongekroonde koningen van de AJFVDM die toeslaat. Mister @mickkok strikes again. En hoe. Een flink gepimpte M240i van AC Schnitzer die sneeuw hapt op majestueuze wijze. Lars: “Mick. Ik kreeg de onbewerkte foto al doorgestuurd toen hij in Finland zat en was op slag verliefd. De snelheid in de foto gecombineerd met de warme laaghangende zon laat je bijna vergeten dat het daar -30 is. Toen ik de bewerkte versie zag, wilde ik hem het liefst boven m’n bed hangen. Zeer geslaagde foto en daarom ook mijn oprechte winnaar. Mick, ga alsjeblieft vaker naar Finland!”

Wederom een verdiende winst voor Mick dus, deze foto siert komende tijd de header van Autojunk en volgende maand zal Mick zich weer buigen over de winnaars. Tot dan!26 reacties

Gefeliciteerd Mick! Welverdiend. Plaats drie en twee mogen overigens van mij wel verwisseld worden.
@zweed: rijdende carspot als winnaar, mooi man 👍🏼
@hhitalia: Bedoel je dat de foto van Mick een spot is? Laat me niet lachen, is een hele strakke rollingshot op een bewuste locatie.
@zweed: excusez le mot, je hebt gelijk, spot en foto is hier inderdaad niet hetzelfde
@hhitalia: Waarom zien we jouw foto’s nooit in de FVDM dan?
@larsyboy1997: weet ik niet, maar ik haal dat niveau niet hoor 😉
Verdiende winnaar. Prachtige plaat
Wat een compliment! Dank heren, voor een kroon op m’n werk!
@mickkok: is die foto ook ergens in het groot te krijgen om als achtergrond op pc te gebruiken? Super gaaf!!!
@niggelll: Dan zou je moeten aankloppen bij Continental Tires, heb de rechten aan hun verkocht..
@mickkok: Hoeveel pixels heeft deze foto?
@shadowbroker: origineel rond 6000×4000
Technisch ook de moeilijkste foto en dan toch heel mooi uitgevoerd. Dik verdiend! Ikzelf had de Porsche-foto op 2 gezet, mooiere compositie en sfeer…
@skinnybmw: Thanks!
Gefeliciteerd @mickkok verdiend man !
Jep, het is inderdaad een foto voor boven je bed! Prachtige plaat
Ben ik de enige die foto 3 het mooiste vind van deze 3 ?
@itiswhatitis: Tof om te horen!
Ik vind vooral nummer 2 erg geslaagd omdat het bewijst dat het niet perse een dikke auto hoeft te zijn in een aparte/unieke/exotische locatie om toch tot een mooie compositie te komen.
@ikleesookoverautos: dat wordt ook nergens gezegd, hoewel het wel helpt om je beeld te onderscheiden.
Het lijkt me wel eens leuk om van de ongekroonde koningen foto’s vóór en na bewerking te zien. Kijken wat ze ermee uithalen om de puntjes op de i te zetten. Je zou er heel dapper een automotive fotografie-artikel van kunnen maken… ;)
@davelepeef: heb ik eens gedaan na veel ophef bij een FVDM. Kijk maar op Mn autojunk profiel
@davelepeef: wat is je mail/fb? Laat ik je het origineel even zien!
@mickkok: mijn mail is [email protected], ik zou hem ook graag willen zien als je dat goed vind :)
Lekka Mick

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).