Man die tankstation ramde draait de bak in

Auteur: , 19 Reacties

Moedwillig een tankstation enteren waardoor de boel volledig affikt: daar weet de rechter wel raad mee.

Man die tankstation ramde draait de bak in

Vorig jaar werd tankstation De Andel in Gouda geramd door een persoon die naar verluidt een einde aan z’n leven wilde maken. Niet iets om mee te spotten. Door de daad vloog de pomp echter in de fik en brandde volledig af. Alleen de dader raakte gewond, wat gezien de ravage gerust een klein wonder mag heten.

De dader krijgt nu een flinke poos de tijd om z’n zonden te overdenken. De rechter besloot dat verdachte Daniël C. zes jaar onvoorwaardelijk de cel in moet. Hij werd schuldig bevonden aan poging tot doodslag, brandstichting, vernieling en rijden onder invloed.

Hoewel het misschien voor de hand ligt in zaken als deze, besloot de rechter geen tbs op te leggen. Dat kan immers alleen als verdachte bereid is om mee te werken aan onderzoeken. De schade aan het tankstation zelf bedroeg rond de drie miljoen euro.

Foto via Louis van Wijk19 reacties

He Shell not do that again
@viertakt: now he can Tinq about what he did
@awesome: His car probably is Total loss
Geen tbs. Niks geleerd dus. Overigens is voor deze man 6 jaar in leven moeten blijven in een cel wel echt een nachtmerrie. Als je dood wilt, dan is blijven leven de grootste straf die er is. Daar zit dan ergens wel weer poëzie in.
@stefje: Er valt denk ik sowieso weinig te halen in dit soort gevallen. Wat gaat hij er nog van maken?
@fanboy: Naja, misschien kan hij in de gevangenis aan zijn depressie werken. Daar zal hij wel toegang krijgen tot psychiaters en andere hulpverleners. Dus wie weet komt het nog goed met deze man.
Ben toch zeer benieuwd hoe dit verzekeringstechnisch werkt. Die drie miljoen is volgens mij het vastgoed wat verloren gegaan is. Maar het tankstation is maanden dicht geweest. Hoeveel inkomsten zijn ze mis gelopen? Lijkt me niet dat de WA verzekering hierin voldoende is.
@mikeyman: Het vastgoed zal wel meevallen, het overgrote deel van die drie miljoen zit volgens mij eerder in de brandstofaccijnzen van de verloren brandstofvoorraad (’t blijft tenslotte Nederland). ;-)
“Bent u bereid om mee te werken aan onderzoeken?”
“Nee.”
“Gefeliciteerd, u krijgt geen TBS opgelegd!”
@viezefreddyw: Die stelling klopt overigens niet helemaal, want het is wel mogelijk om bij iemand die niet meewerkt tbs op te leggen. Als de rechter op een andere manier kan vaststellen dat er sprake is van een gedragsstoornis of geestesziekte, dan is die medewerking niet meer nodig.
@berlinetta: Blijft toch een gek land.
In een hoop landen komt je sneller vrij als je je gek weet te verklaren (ok, kort door de bocht, maar gaat om het voorbeeld). In Nederland echter is de gevangenis niet zo heel erg en kom je lekker snel vrij, maar bij behandeling heb je geen zekerheid voor wanneer je vrij komt, OF je ooit vrij komt en heb je kans dat je vol gespoten om je rustig te houden.
Als er vermoeden is dat je gestoord bent en er is een soort van behandeling, dan zou de situatie zo moeten zijn dat de behandeling een beter alternatief is dan geen behandeling en dat je advocaat je dit ook aanraadt. Nu is het blijkbaar toch vaak omgekeerd.

Weten we eigenlijk of deze man nou een echte gek was, of een depressieve gozer met nare omstandigheden die te veel GTA heeft gespeeld.
@viezefreddyw: tbs met dwangverpleging is er ook nog.
@marc94: je hebt in Nederland 2 sporten tbs.
TBS waarbij je dag behandeling hebt, je gaat dan zelf naar de behandelplek en een uur later of be de je klaar of je bent er de hele dag.

En zoals jij noemt met dwangverpleging, dan ben je opgenomen in een inrichting
Ze moeten die gast dat pand laten herbouwen de kosten zal hij toch niet op kunnen brengen dan maar fysieke arbeid
Als hij nou dood wil…

En een zwaar misdrijf heeft gepleegd…

1 1= “We leven niet meer in de middeleeuwen!!1!1!!”

@2wheeler:
We leven inderdaad niet meer in de Middeleeuwen. Vandaar dat we door voortgaande beschaving middeleeuwse zaken als de doodstraf hebben afgeschaft.
@koen23: bedankt dat je hem even uitlegt.
Bijzondere straf, de man die vorig jaar op de A2 met 237 op een auto inrijd zonder af te remmen waarbij 1 dode valt en twee kinderen voor de rest van hun leven gehandicapt hoeft minder te brommen…
@werf76: Die kreeg toch 8 jaar?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).