Man rijdt in eigen auto naar zijn rij-examen

Auteur: , 48 Reacties

Never underestimate the power of human stupidity.

Bij gebrek aan een beter plaatje, hier een hond die een auto bestuurt

Er is niets op tegen om alvast een auto te hebben voordat je je roze pasje hebt, zolang je hem maar netjes op de oprit laat staan. Die redenering lijkt ons niet zo moeilijk, maar een kandidaat die in Amsterdam (een moeilijke gemeente om te slagen) voor zijn praktijkexamen op moest dacht hier anders over. Hij reed doodgemoedereerd in zijn auto naar het CBR.

Zelfvertrouwen kan de man niet ontzegd worden, maar we kunnen wel stellen dat zijn zelfvertrouwen werd overschaduwd door zijn gebrek aan snuggerheid.

Werknemers van het CBR haalden de politie er bij, en vanzelfsprekend ging zijn examen niet door. Het doet me denken aan de Hagenaar die met 1,5 promille in zijn bloed naar de politie reed. Op die manier wordt ‘boeven vangen’ wel heel makkelijk. (via RTV N-H)48 reacties

Geen geslaagde actie van deze jongeman
@cocksdriveaudi: Waar zie jij jongeman staan? Net het RTV bericht ook doorgelezen maar staat geen leeftijd bij. Kan ook iemand zijn waar rijbewijs van afgenomen is of misschien zelfs laten verlopen per ongeluk en daarvoor al 20 jaar rijbewijs had. Nog steeds dom maar kan me wel iets bij voorstellen dat een dergelijk persoon zonder nadenken de auto pakt.
Prijzige humor xD
Geniaal hahaha!
Echt weer van die helden bij CBR.
@e550: want jij vindt het maar prima als iemand zonder rijbewijs of verzekering je been er af rijdt?
@stihl: Waar staat dat hij iemands been eraf heeft gereden? Overigens kun je wel verwachten dat iemand al redelijk auto kan rijden op het moment dat hij op examen gaat.
@towi1989: ongelukken gebeuren ook onbedoeld, zonder verzekering heeft niemand compensatie
@stihl: Veel buitenlanders, zoals mijn vader, moesten ook opnieuw hun rijbewijs halen hier in NL. En hij had even veel rijervaring als de rij-instructeur.
Lol, dat zou hier in Goes niet zo zwaar vallen. Gewoon aan de buitenkant van de parking parkeren! Niks aan de hand.
Tuurlijk halen die ambtenaren de politie erbij.. Ze zijn zelf vroeger nl. vaak gepest.
Waarom ging zijn examen niet door dan? Als er iemand op de fiets zonder licht aan komt rijden word het examen dan ook geannuleerd?
@Simpson: Je vergelijkt een overtreding met een misdrijf, Chef
@sebasjuhh: Niet bewust, maar mijn punt is: wat heeft een misdrijf met een afspraak bij het CBR te maken?
@Simpson: Ik zou zeggen omdat t CBR ook gewoon een overheidsinstantie is, net als de Police
Iets zegt mij dat dit een nieuwe Nederlander is die zich daarna beriep op zijn “iek niet weete iek niet begrijpe” cultuur.
Doet me overigens denken aan een tweet van een lokale OvJ waarin hij mededeelde dat een verdachte van rijden zonder rijbewijs niet naar de rechtbank kon komen omdat zijn auto stuk was.
@midasracer: en waarom denk je dat dan? Iets doet jou dat denken, maar wat is dat iets dan?
@545e60: Ik denk dat het met opvoeding en mentaliteit te maken heeft. Ik kan er naast zitten maar ik vind het typisch allochtonengedrag.
Flame war in 3, 2, 1…
@midasracer: ja echt overduidelijk een allochtonenstreek..zomaar een foutje maken..wat een vlerk
@midasracer: Ik ken anders genoeg Nederlandse jongens die al auto reden voordat ze een rijbewijs hadden. Nederlandse jongeren rijden ook vaak zonder rijbewijs en dan vooral jongeren in de kleinere dorpen. Maar achja als iemand zonder rijbewijs rijdt zal het wel een allochtoon zijn. Heb je trouwens enige bronnen die een verband kunnen leggen tussen het rijden zonder rijbewijs en allochtonen?
@545e60: wel in combinatie met gestolen auto’s
@545e60: Nee Nederlanders rijden niet naar het CBR in een auto. De autochtonen waarover ik in de krant lees, rijden al jaren rond zonder rijbewijs. Gewoon niet opvallen en rustig rijden. Maar af en toe worden ze wel eens gesnapt bij een politiefuik of als ze met een kapot lampje rijden.
@midasracer: bedoel natuurlijk het CBR.
In je eigen auto naar het CBR? Ik werd gewoon netjes thuis opgehaald door mijn rijschool.
@Edge: ik heb zonder rijschool mijn rijbewijs, ik ben pas een held, dat van mijn eerste keer :)
Las het ook inderdaad. Maar toch heb ik maar wat vaak gehoord dat mensen dat deden; beetje stom alleen dat je hem dan blijkbaar pal voor de deur zet bij het CBR en dat ze jou vervolgens uit zien stappen :’)

Overigens zelf toen eens m’n rijbewijs opgehaald met de auto – na twee weken rijontzegging – bij het Justitie kantoor in Lelystad. Vrouwtje achter de balie vroeg nog of ik toch niet misschien met de auto was gekomen; maar ik was natuurlijk gewoon met de bus (A)
@MLTB: Stoer hoor! Nadat je een dusdanig belachelijke overtreding hebt begaan, waarvoor je 2 weken rijontzegging hebt gekregen, je zelf rijdend je rijbewijs gaat ophalen. Dan ben je pas een echte man….
@derx: Tja, als jij 163 KM/h op een lege autosnelweg op een Vrijdagnacht belachelijk vind?

Maar sorry that i spoiled your day, moraalridder
@MLTB: En trouwens; je krijgt al de mededeling dat je rijbewijs weer geldig is verklaard en kan worden opgehaald, lekker boeiend dus? Voor mij hetzelfde als je rijbewijs een keertje thuis laten liggen… ( ook geldig, maar niet bij je )

En haalde het simpelweg aan omdat het een zelfde soort feit betrof, officieel mag het niet, maarja hoe groot is de kans op problemen. Of het slim is is natuurlijk aan jezelf.
http://www.watbenjedan.nl

Wel knap dat ‘ie niet eerder door de mand viel, door zijn rijstijl ofzo. Dat doe ik hem niet na (gelukkig maar)
@toyotafortuner: oh die link hoort er helemaal niet te staan. Geen idee waarom ik het bij de post knalde.
@toyotafortuner: Hahahaha yeah right! Toch +1 van mij want ik moest f lachen.

En voor je ‘faal’, die je zelf onnodig bekende:
jebentzelfeen.nl/prutser
Wat een naaiers die CBR medewerkers
Nou,.is dat nou zo.bijzonder? Voor mn Am reed ik ook naar het cbr op mn Zundappie. Auto lukte niet, omdat ie steeds verzoop. (capri hew)
Haha, deden wij in Florida ook. Je bent wettelijk gewoon legaal bezig met een NL-rijbewijs, maar een Amerikaans rijbewijs halen geeft wat voordelen met verzekering etc. Maar ze stonden er wel raar van op te kijken als je al rijdend aan komt :P
Heeft mijn moeder ook gedaan voor haar Amerikaanse rijbewijs. “Ik heb al een rijbewijs in Nederland” vonden ze niet zo leuk maar ze mocht wel het examen doen…
In belgie kan men na 20uur rijschool alleen rond rijden in z’n eigen auto met voorlopig rijbewijs.. zie het probleem hier dan niet van in?
@steffenn: het probleem is dat de regels in Nederland simpel weg anders zijn…namelijk dat dit een misdrijf is omdat je zonder papieren en zonder verzekering rijdt.
Dat heeft de vader van een vriend van me ook gedaan. Maarja dat was ergens in africa, hij kon ook gewoon een rijbewijs kopen daar maar dat was naturlijk een belachelijke toeristenprijs
Moet eerlijk bekennen dat ik destijds ook gewoon op de scooter naar het CBR ben gereden om mijn certificaat te halen. Met de auto is dan nog weer een stappie verder.
In belgiƫ heb je de optie om alleen te rijden tijdens je L. Hebben ze dat niet in NL?
Was er laatst ook geen oplichtertje in dat programma van Alberto Stegeman die hetzelfde deed? Had geloof ik al 2 prijzige auto’s maar was nog bezig om z’n rijbewijs te halen.
Ik ben zelf ook naar mijn examen gereden. Dat was dan wel omdat ik daarvoor nog een ‘les’ gepland had staan.

Nadat ik geslaagd was heb ik overigens ook niet gewacht met rijden tot ik officieel mijn papiertje had.
Amsterdam (een moeilijke gemeente om te slagen)
In 1x na 20 uurtjes les, valt wel mee dus
Wat een jostie
Ik ben voor mijn theorie examen zelf met mijn eigen werkbus komen opdagen. Bij het zelfde CBR kantoor. Niks mis mee hoor. Woon op 3 minuten rijd afstand.
Baas!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).