Mansory geeft Lamborghini Huracan Torofeo 1000pk

Auteur: , 20 Reacties

Nope, geen spelfout in de titel. Toro is Spaans voor stier, Super Trofeo is de raceversie van de baby-Lambo. Een rare naam, maar wat maakt het ook uit met 1000 pk.

Mansory doet haar best staande te blijven tussen het nieuws van de grote jongens en heeft een ‘rustig’ moment uitgekozen om het doek van al haar creaties te trekken. Raakte je al opgewonden van de S63 AMG Coupe of de G63 AMG Sahara Edition van Mansory, dan is deze Huracan Torofeo het mooiste wat je vanavond gaat zien.

Voor Mansory-begrippen is het exterieur behoorlijk beschaafd gebleven, al is er veel, heel veel aan de Huracan versleuteld. Mansory heeft de Huracan nog wat extra scherpe randjes gegeven met carbon splitters, een nette spoiler, nieuw ontworpen spiegels, de nodige extra openingen en een indrukwekkend carbon dak annex motorcover. Veel interieurdelen lijken gelakt in dezelfde kleur als de buitenkant, maar kom je dichterbij, dan zie je dat het allemaal gekleurd carbon is.

Mansory heeft de Huracan niet alleen optisch en stuk agressiever gemaakt, ze pompen ook de nodige extra juice in de Lambo. Ze monteren twee turbo’s op de 5.2 V10, met 1000 pk en begrensd koppel van 1000 Nm als resultaat. In 2,7 seconden zwiept de naald van de snelheidsmeter van 0 naar 100, de top bedraagt 340 km/u.20 reacties

Ajo straks komt UGR toch met 1500+pk setjes
@johanhummer9: Klopt, en een onderhoudsinterval van om en nabij de 500km.
@screamgt: zo veel? Na elke 1,6km (standing mile) lijkt me realistischer…
De voorkant ziet er dik uit achterkant minder.
Die velgen… Je zou bijna zeggen dat het een wintersetje is… Geen porem
Doe mij de gewone Huracan die vind ik supermooi of anders wachten op de Huracan Superleggera.
Leuk al die shopjes, zal mij benieuwen welke er in het echt in Geneve staan!
@dutchdriftking: allemaal morgen
Lamborghini is 9 van de 10x te gek. Ook deze is weer oh-oh-oh wat lekker.
Niet mijn smaak, maar het kon vele malen erger. In het donkerrood of donkerblauw zal het beter staan dan dit mint kleurtje.

Ik ben serieus benieuwd hoe lang dit heel blijft. VW heeft jarenlang de Veyron ontwikkeld om 1.000pk betrouwbaar op de weg te komen, en diverse tuners doen het met een ander, minder extreem, model uit dezelfde groep.
@gtwillem: de veyron kreeg niet genoeg koeling voor het blok. Dat Was het hele probleem met dat blok. De vorm van een veyron Is ook geen supercar vorm. Maar piech wilde perse dat hij die vorm kreeg.
@rolov: jij zult een goede monteur zijn, jij werkt zeker bij Bugatti. Knap hoor.
@schellekens006: wat dan? Lieg ik? Ik schud het niet uit mijn mouw hè.
@rolov: Piëch wilde een 1.001pk sterke supercar die aannalle eisen van een normale auto moest voldoen. Iedereen moet er in kunnen rijden, het snelheidspotentieel moest bereikbaar zijn, de auto moest betrouwbaar zijn etc…

De W16 was weliswaar iets te veel, maar bood wel voldoende ruimte om er 1.000pk betrouwbaar te houden. Koeling was inderdaad een issue, maar dat is bij V12’s niet anders. En ze hebben het schitterend opgelost met de Veyron.
@gtwillem: ze hebben het schitterend opgelost maar dat duurde wel vreselijk lang. Dat Was de reden.
Toro betekend niet alleen stier, maar feo betekend ook nog eens lelijk. Dit is dus de mansory huracan lelijke stier… Vind het eigenlijk best wel meevallen.
Hij lijkt wel ovaal geworden.
De driehoeken op de kofferbak vind ik op de elemento lijken
Ik ben na vandaag alweer Mansory moe.. :(
Deze is beter dan die andere twee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).