Marktplaats: deze zomer veel Octavia’s, Megane’s en V40’s

Auteur: , 22 Reacties

Marktplaats verwacht deze zomer veel aanbod van Skoda Octavia's, Renault Megane's en Volvo V40's. Niet toevallig auto's die enkele jaren terug populair waren in de lease.

Renault Megane op Marktplaats

We zijn al eens in het traject gedoken waarin een leaseauto belandt na verloop van het leasecontract. Veel van die auto’s gaan naar handelaars en blijkbaar weten ook zij Marktplaats te vinden. De populaire verkoopsite heeft namelijk een verband ontdekt tussen populaire lease- en huurauto’s en de stijging van het aantal aangeboden exemplaren, zo’n 18 maanden later. Het gaat volgens Marktplaats dan ook vooral om auto’s in de short lease.

Als voorbeeld pakt Marktplaats de Renault Megane. Deze was in 2012 razend populair bij leaserijders en anderhalf later verdubbelt het aanbod van Megane’s op Marktplaats bijna. Overigens kende de Renault Megane, en dan met name de Estate, een tweede opleving in de leasemarkt. Nu, bijna anderhalf jaar later, zit er dus weer een nieuwe stijging van het aantal aangeboden Megane’s aan te komen, iets wat ook geldt voor de Skoda Octavia en de Volvo V40. En dat is gunstig voor potentiële kopers, aldus Marktplaats, want veel aanbod doet de prijzen dalen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Als je goed beslagen ten ijs wil komen, check je natuurlijk wel even ons aankoopadvies voor de Renault Megane. De Volvo V40 en Skoda Octavia hebben we destijds al eens laten opdraven voor een vergelijkende test. Doe er je voordeel mee!22 reacties

Goed nieuws voor iemand die veel kilometers maakt. Keuze tussen de sportievere Megane en de comfortabele Octavia. Beiden met zuinige diesels en met veel ruimte. Check bij een Octavia of de koplampsproeiers volledig inklappen, anders ben je daar gelijk weer geld aan kwijt.
@knipperlichtje: Of je kijkt gewoon even de Skoda Octavia occasion test van AB. Zijn vast wel belangrijkere punten waar je op moet letten.
@knipperlichtje: en nu maar weer wachten tot iemand over het olieverbruik begint…zucht.
@jpoers: de 1.6 TDI werd niet als een grote olietanker aangemerkt. Alleen zijn sportievere broertjes en zusjes van de 2.0tdi en een aantal TSI modelletjes.
@knipperlichtje: een 14% Megane als sportief aanmerken. Die had ik even niet zien aankomen…
Het zijn toch allemaal oliestokers?
Dus het olieverbruik lijkt mij een essentieel onderdeel bij het bepalen van de keuze.

Of bedoelde jij iets anders…?
@jrk68:
@jpoers is geloof ik weggevallen….
Geweldige meuk .. Voor een ander ..
Kijk eens aan. Arme handelaar die nu die trage diesels mag gaan slijten!
@dutchdriftking: juist. Als particulier heb je geen zak aan al die co2tjes die de motor niet uitstoot. Belasting betaal je toch en een zwaardere diesel is net zo zuinig terwijl die echt vele malen beter rijdt.
@lekbak: en dat is het probleem van de occasionmarkt dank zij ons milieubeleid.
@siemi: ik zit er niet mee hoor. Laat al die onwetende mensen maar lekker die schraapdiesels kopen. Ik geef wel wat meer uit aan die zeldzame particulier gekochte zwaardere auto. Ben ik ook nog eens de snelste op de weg ;)
Leuk zeg, zo’n afgetrapte leasesl*t… ik zou er nooit aan beginnen.
Liever iets overnemen van een liefhebber.
@BmwMPower: onthoud wel, die leaserijders staan bij iedere belletje op het dashboard of schade of wat dan ook bij de dealer, dus afgetrapt? Kan ik je zo 1,2,3 geen gelijk in geven.
@dutchiehd: .omdat dat in ons Nederlanders zit, voor elke schijt klagen.
Als je enige affectie met wegligging hebt, koop je geen Octavia.
Jammer dat het allemaal van die slome schraap dieseltjes zijn. Schiet je als particulier niks mee op met die achterlijk hoge MRB hier.
Hopelijk wordt dit een dusdanig grote issue dat ze in Denhaag een coulance regeling treffen voor particuliere spaardieseltjes.
Voor geen cent zou ik ik zo een spaardiesel willen hebben. Misschien dan nog die v40 met 190pk diesel maar anders ook niet
Ik zou een auto nooit via marktplaats kopen, het is een verschrikkelijk slechte site. Je hebt geen idee van wie je koopt, er is geen waarderingssysteem voor de koper en verkoper zoals op bijvoorbeeld ebay en de site voelt nogsteeds aan als een HTML site uit 1996.
@MrSkyline:
Ach, vroegah had je een krantje, de via via of de speudertjes in de zaterdag gele raaf.
Wist je ook niet met wie je vandoen had, toch heb ik regelmatig auto’s op die manier verkocht of gekocht.
Mijn tip, gebruik je boerenverstand, sta open voor een uitdaging, ga eens praten met echte mensen die in de echte wereld auto’s verkopen en verwonder je over de snoepjes die je kan vinden.

Ik koop liever een snoepje van een liefhebber, dan een auto van een handelaar die er meestal de ballen verstand van heeft en je probeert te paaien met een “bovag” garantie.
Goed voor ons? Helemaal niet. Met al die lelijke massameuk worden de mooie en leuke auto’s steeds duurder en zeldzamer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).