Max Crashstappen is al bijna een jaar niet meer

Auteur: , 29 Reacties

Dat doet hij goed!

Oeps! Verstappen parkeert Red Bull in de muur

Er is niet perse een ‘laagseizoen’ geweest waarin Max Verstappen een hoop auto’s tegen de vangrail heeft geknald, maar in zijn relatief jonge carrière is het toch al een aantal keer gebeurd. Part of the game, natuurlijk, maar het moet niet te vaak plaatsvinden. Omdat verscheidende cynische mensen na een paar kleine missers al spraken van Max ‘Crashstappen’ en dat ‘ie zijn vader achterna gaat, zijn er nog wat sporen te vinden van de social mediaposts en websites die zij schuddebuikend hebben aangemaakt. Eén daarvan is Crashstappen.com. Waarom we dit onderbroekenhumor vinden: de URL-ondertitel “If Max hasn’t crashed, is it even a race?” De site zelf bevestigt ook al dat dat pure kolder is.

De site laat namelijk zien dat de laatste crash van Verstappen tijdens de GP van Engeland in 2018 was. Tijdens VT2 werd hij naar eigen zeggen ietwat overmoedig, wat resulteerde in gripverlies. Kan gebeuren, even goede vrienden. Goed, dat incident is op het moment van schrijven 342 dagen, 5 uur en 56 minuten geleden. Hebben we daar beeld van? Jazeker!

Nou beweert men wel eens dat crashen nog beter entertainment is dan starten en finishen met dezelfde onderdelen op je auto, dat kunnen wij niet voor jou bepalen. Voor de racers zelf, die niet graag een peperdure bolide in de boarding parkeren, is een clean record noemenswaardig. De laatste crash van Verstappen is over 23 dagen precies een jaar geleden, dát vinden wij noemenswaardig. Want zeg nou zelf: sinds de helft van het vorige seizoen en dit hele seizoen geen klappers, dat doet hij toch wel goed. Overigens, ja, je kan de kleine en memorabele aanrijding met Ocon een ‘crash’ noemen, maar al dan niet in de gehoopte positie heeft Max toen wel zijn bolide over de finish gesleept.

We gaan kijken of Max dit kan volhouden. De volgende GP is volgende week zondag te zien (23 juni), dan strijden de coureurs op Circuit Paul Ricard om de winst tijdens de GP van Frankrijk.29 reacties

Ja hij is volwassen aan het worden…. nu nog slim genoeg zijn om in het juiste team te zitten.
@boriske: Want dat bepaald hij natuurlijk alleen zelf…Hoeveel van de 18 coureurs die niet bij Mercedes rijden denk je dat daar nu wel graag zou rijden?
@mick0210: toen Rosberg weg ging was er niet 1-2-3 een vervanger die opstond..
@hondas2000nl: Uiteraard waren er meer kandidaten dan van wie Toto de telefoontjes kon aannemen. Maar een team kiest zelf en strategisch. Mercedes zocht iemand die niet met Hamilton wilde concurreren. Daarbij vielen de meesten, ook Max, al af.
@boriske: ja idd. Kwestie van een handtekening zetten, en het kampioenschap is binnen. Deed z’n pa destijds ook zo goed bij Benneton! 🙊😅😱😉
@jaspervdwinden: Aan je reactie kan ik opmerken dat je of er totaal geen kennis van hebt of dat je in de jaren ’90 nog in de luiers zat.
@toniominestrone: klopt. Keek indertijd naar de herhalingen van de Snorkels, en niet naar F1.
Dacht eigenlijk mijn heil gevonden te hebben op Autoblog, want op het snorkelblog begrepen ze me ook al niet… 😅
@boriske: hij had gewoon met Daniël moeten meegaan. Er gaat niets boven Franse Slag.
Volgens mij heeft hij afgelopen weekend nog een muurtje geraakt die hem de halve vrije training koste…
@cavin: Maar geen punten in de wedstrijd, dus dat telt niet mee.
Max denkt vooruit en gaat voor volgend jaar, samen met het Honda-Red Bul-project en de vrouw in zijn leven. Het wordt een fantastische ander-half-jaar.
Tot eind volgend jaar, zal ik maar zeggen, want dit jaar is voorbereiding, of voor berijding, u mag kiezen wat uw voorkeur heeft.
@loutervanplezier: laatste crash genoemd in het artikel was ook een VT2 dus waarom zou deze dan niet tellen?

Ben het overigens wel met je eens dat hij een stuk volwassener is geworden in zijn keuzes op de baan
@cavin: een muurtje schampen is niet crashen
@cavin: en zijn pa niet te vergeten, hij heeft ook weer iets ,geraakt”
Het is wel een beetje de goden verzoeken om net voordat dat Max het jaar vol heeft met dit artikel te komen.
En in ander nieuws, het aantal klachten dat de F1 saai is geworden is het laatste jaar met 43% toegenomen.
Alhoewel natuurlijk goed van hem, valt het mij wel op dat sinds Monaco vorig jaar hij ook niet meer voor elk gaatje tijdens een race gaat. Op zich heel verstandig en volwassen, maar ook wel beetje saai soms. Maar dan zie je wat de F1 (door het geld wat erin omgaat) op een gegeven moment toch met je doet denk ik, gewoon rijden voor de hoogst realistisch haalbare punten en je marketing zegje doen voor de camera.
@quincy: exact dat dus. Ik mis het “jonge honden” bloed waarmee je het verschil kan maken. Tuurlijk zit daar een risico aan vast maar dat geeft wel spektakel. Neem nou lewis afgelopen weekend. Als ie ballen had gehad, had ie Vettel geprobeerd in te halen!
@oldebronx: Gelukkig hebben we daarom Leclerc nog. Die doet mij echt denken aan Max van de jaar terug. Exact de zelfde fouten door het té graag te willen.
@quincy: daarbovenop, volgens mij is hij sinds monaco vorig jaar nog niet lager gefinished dan hij startte
@gitaarknul: Monaco dit jaar?
@brammetjedeb: nee, monaco 2018
@gitaarknul: in Monaco was hij als derde gestart en als 4e geëindigd. Weliswaar door een penalty, maar plaatsje lager. Of ben ik nu abuis…
@gitaarknul: Wat natuurlijk heel knap is! Maar zoals anderen hier ook zeggen is het wilde er vanaf. Maar zoals anderen schrijven hebben we daar nu Leclerc voor ;-)
Hij is wat rustiger geworden vind ik. Dat wilde is er ietsjes af. Dat zie je nu bijv. Weer meer bij Leclerc(denk aan Monaco).
@ghost: aan de ene kant scoort hij nu meer punten, want stabieler, maar de “supertalent dat dingen doet die eigenlijk niet kunnen” glans is er ook wel vanaf. Max is inmiddels gewoon een goede degelijke coureur, zoals er nog zo’n 19 anderen in de F1 rond rijden.
@mashell: laten we hopen dat hij binnenkort in de regen weer een mooie kans krijgt om zijn supertalent te tonen, volgens mij is t nog niet weg hoor!
@ghost: hallo, in Monaco die poging op Lewis!?!?
@brammetjedeb: Sarcasme?
@quincy: ik bedoelde de Jonge honden mentaliteit. Je kan niet zeggen dat ie er niet voor ging!
Ik heb bij zijn vader al die domme grindbak grappen van F1 leken mogen aanhoren en dan gaan ze hier op AB nu ook mee in die droeftoeterij. Er is en was nooit enige crashtapperij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).