Mercedes viert een feestje met de G-Klasse

Auteur: , 18 Reacties

Van harte gefeliciteerd!

De peperdure G-Klasse gaat alweer een tijdje mee. De intorudcite van die Geländewagen was in 1979. Jazeker, alweer 40 jaar. geleden. Zal Mercedes dat niet eens moeten vieren met een speciaal model? Maar natuurlijk doen ze dat.

De auto in kwestie is de G-Klasse ‘Stronger Than Time’ special edition. Een speciale editie die aan moet geven dat de tan des tijds niet heeft kunnen knagen aan de evergreen van Mercedes.

Mercedes-Benz G-Klasse Stronger Than Time (W463) '19

De speciale G-klasse krijgt standaard het AMG-Line pakket. Daus met sportievere bumpers, grotere wielkasten en een sportuitlaat (op de benzinevariant, althans). Tevens krijgt het feestvarken een setje 20″ lichtmetalen velgen. Maar er is meer! Zo heeft de Stronger Than Time ook het RVS-pakket met treeplanken, dorpellijsten en een cover voor het reservewiel in roestvrij staal uitgevoerd. Nu horen wij u vragen: “Zijn er ook speciale badges?” Het antwoord luidt: ja, er zijn diverse ‘Stronger Than Time’ badges. Als je de deuren open doet, wordt deze boodschap ook op de grond geprojecteerd. Stijlvol.

Mercedes-Benz G-Klasse Stronger Than Time (W463) '19

Ook in het interieur zien we badges. Om de feestvreugde verder te verhogen is het nappaleren interieur voorzien van gouden stiksels. Tegen meerprijs kunnen klanten kiezen voor een tweekleurig lederen interieur. De auto is sowieso voorzien van multicontour stoelen, ambiente verlichting en het geweldig klinkende Burmester geluidssysteem.

Mercedes-Benz G-Klasse Stronger Than Time (W463) '19

Er is keuze uit drie motoren. De G500 met 4.0 V8, goed voor 422 pk en 610 Nm. Een andere optie is de G400d, met zes-in-lijn goed voor 330 pk en 700 Nm. Inderdaad, dezelfde motor als in de GLS 400d die sinds gisteren leverbaar is. Als laatste is er een G63 AMG mogelijk, alhoewel deze op details afwijkt van de reguliere G-Klasses. Zo viert deze specifieke variant het twintig jarig bestaan van de G-Klasse in AMG-uitvoering.18 reacties

Stijl staaltje
Wat een knap ontwikkelingsparcours. Wel jammer dat de meeste G-klasses de stoeprand als hoogste punt te verwerken krijgen……
Lekker kleurtje ook💙👍🏼
Komt hij ook met een wrap met modderspetters zodat de PC gangers een beetje mud cred krijgen?
@gulli: én een snorkel…!
Ik mis nog wel een hashtac. #medemogelijkgemaaktdooridiotearabieren
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
@rhellema: puur persoonlijk natuurlijk je vind hem mooi of helemaal niks, ik vind het wel een mooie auto lekker anders als GLE X5 of Q7.
Me pa was eergisteren bij de MB dealer vandaag bestellen word die ergens in eind 2020 pas geleverd de verkoop gaat wel goed voor een G klasse dan.
@Dickie: klopt dat het subjectief is en dat die verkoop goed gaat zal ongetwijfeld maar daardoor ga ik hem echt niet mooier vinden. Ik vind het een zwaar overhypte automobiel die men eigenlijk alleen maar koopt met als doel “kijk mij eens”. Het doel waar deze auto in de oorsprong voor ontwikkeld is zal hij nooit meer zien. Het is een handtas voor zowel mannen als vrouwen geworden en daar is helemaal niets stoer aan.
@rhellema: dat ben ik wel met je eens, maar dat heb ik als ik Q7/8 zie ook.
@Dickie: Die zijn daar ook voor gebouwd. Niet om mee te moddercrossen. Met zo’n bak begin je vrijwel niets op een terrein waar een 20 jaar oude G-klasse je moeiteloos door heen sleurt.
@rhellema: ze worden door Mercedes nog steeds gebouwd voor militaire doeleinden. VDL is op dit moment druk bezig met een order. Samen met Mercedes bouwen ze 3 verschillende voertuigen op basis van de G klasse.
@rhellema: Als je zo gaat redeneren wordt de wereld wel heel saai. Golf variant met 75pk voldoet voor 95% van de automobilisten in dit land en waarom zou je iets anders dan een wit T-shirt dragen!?
@rhellema: wat een kul verhaal zeg. Ten eerste de G word nog steeds wereldwijd ingezet als werkpaard. Dan wel zonder luxe en tuning. Ten tweede elke auto boven de 10 mille is eigenlijk overbodig volgens jouw principe. Iemand de een 7 serie rijd is uit pure noodzaak want 3 of 5 is niet te doen.
@autopetje: schei toch uit, omdat ik het een lelijk hok vind mag ik niet die mening er over hebben ofzo? Er zijn genoeg prachtige wagens en die zie ik veel liever dan dit tuinhuisje op wielen en ik vind dat diegene die zo’n ding kopen gewoon patsers die doen alsof met deze auto, meer niet. En ja, ik vind het een overhypt hok nou en!
@rhellema: het gaat om om deze stelling. Je zegt; Ik vind het een zwaar overhypte automobiel die men eigenlijk alleen maar koopt met als doel “kijk mij eens”. Daar heb ik moeite mee. Dat je m niet mooi vind daar is helemaal niks mis mee maar stellen dat iedereen zo’n ding rijd een patser is wel heel kort door de bocht.
@autopetje: daarom zeg ik er ook bij dat niemand dat ding koopt waarvoor hij ontwikkeld is. Dus daar heeft het leger of welke instantie dan ook helemaal niets mee van doen. Die kopen dat ding uit pure functionaliteit, een G privé kopen geschied voor 99% niet vanuit functionaliteit.
80% is wel ietwat overdreven op die foto…

Maar deze is de eerste die ik er wel leuk vind uitzien, zo’n Jimny XL!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).