“Max nu zorgvuldig genoeg om kampioen te worden”

Auteur: , 52 Reacties

Eindelijk.

Martin Brundle is een oprecht en verstandig persoon. Hij is één van de weinige personen in de paddock die zich niet zomaar van de kaart laat brengen door alle politieke spelletjes. Begrijpelijk, want de Brit heeft, naast talloze seizoenen verslag te hebben gedaan, zelf 165 Grand Prixs achter de rug en begrijpt het circus als geen ander. Logisch, dus, dat Brundle in vrijwel iedere situatie iets te zeggen heeft over de meest sensationele coureur van het veld: Max Verstappen.

Brundle, die in het verleden al eens liet vallen dat hij het liefst 22 Max Verstappens aan de start van een wedstijd zou zien staan, ziet na het feilloze optreden van Verstappen in Oostenrijk reden genoeg om Max de hemel in te prijzen. Brundle, die altijd opbouwende kritiek overheeft voor de Nederlander, constateert dat Max zichzelf inmiddels beter onder controle heeft. Controle die hem, in combinatie met zijn vurige, onvergeeflijke en meedogenloze karakter, in de nabije toekomst wel eens heel veel kan brengen.

Een typerend voorbeeld, waardoor Brundle uiteindelijk overtuigd werd van de huidige kwaliteiten van Max, zag Martin in de eerste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk. De inhaalactie van Max is volgens Brundle het meest duidelijke voorbeeld waarom Verstappen aan de vooravond van een gigantische toekomst staat. Dit schrijft hij in zijn column voor Sky Sports F1.

“He’s still the same old Max, full of precocious talent and raw speed, just picking his battles more carefully. After all those season dramas most drivers would not have moved alongside Raikkonen on the opening lap into the fast left hander of turn 7, after the Finn had struggled out of turn 6. Verstappen did, there was mild tyrewall contact, and he was through. It was a race-winning moment, just as he shrugged off others in Mexico on the first lap last season to do the same.”

De actie getuigt volgens Brundle van ware kampioenskwaliteiten. Hij vervolgt:

“These are the champions’ calls. Having sensibly stayed out of the earlier Raikkonen/Hamilton battle into turn 3, he could then have lost his front wing prompting another backlash, as will happen at some point, but he knows he must keep that shiny self-confidence intact and weather the storms. And that’s why at 20 years old he can already fill grandstands and smash the merchandise sales.”

We horen regelmatig uitermate lovende berichten over Verstappen, maar als iemand de toekomst van een talent als Verstappen kan voorspellen is Brundle het wel. Martin spendeerde het jaar 1983 immers verwikkeld in een titanenstrijd met Ayrton Senna in de Britse Formule 3.52 reacties

“Max nu zorgvuldig genoeg om kampioen te worden” Nergens in het stuk Engelse text is deze zin terug te lezen..
@str8six: das ook een andere taal slimpie!
@rijnounsdoor: no shit
@str8six: these are the chamipionship calls is het enige wat enigzins aan refereert maar laat het maar aan autoblog over om daar een mooie clickbait titel van te maken…
@goodolddays: exact, gaat me meer om de quote-tekens. Het staat gewoon echt nergens.
Is dit nou een artikel waardig? 1 van 100 ex-F1 rijders die nog wekelijks wat zegt over F1, geeft zijn mening aangaande 2 beslissingen van Max. Vervolgens trekken jullie dit uit de context en maken er een clickbait titel van. Beter titel: “Max heeft RBRing gewonnen door 2 kampioenswaardige beslissingen”.
Ik vind het afbreuk aan de goede auto gerelateerde artikelen en auto/race nieuws om dit soort uitspraken tot een clickbait achtig artikel te moeten maken. Maar goed, dat is mijn mening.
@gregorius: Weet je dan nog niet dat werkelijk elk artikel waardig is om te posten zolang het over die overjaarse puber die zichzelf ‘The lion’ noemt gaat?
@asskissingpolice: Ik geloof niet dat hij zichzelf ooit “The lion” heeft genoemd.
@fordnut: kijk even op zijn instagram dan
@asskissingpolice: Nergens gezien dat hij zichzelf zo noemt. Als iemand in de reacties hem zo noemt kun je dat hem niet kwalijk nemen.
@fordnut: 🤦‍♂️
Kijk anders eens op 12 en 27 juni als voorbeeld. Hij probeert zelfs een leeuw uit te beelden, daar zuigt hij ook al in zo te zien.
@asskissingpolice: pleur toch eens op met je “lion” Hij noemt zichzelf geen lion, niemand anders noemt hem lion en hij is geen lion. Volgens mij heb je zelf een lion fetisch.
@piquet1986: En jij bent een struisvogel?
@asskissingpolice: en jij noemt jezelf asskissingpolice, daar zou ik me meer zorgen om maken knul.
@rhellema: Sorry voor jou dan dat je zich aan zo’n dingen stoort. Het leven is vast geen pretje voor je?
@asskissingpolice: ik heb echt een heerlijk leven maak je daar maar niet druk om zoals je dat wel om Verstappen doet. Je hebt bijna schoolvakantie, dan kan je tenminste een beetje tot rust komen.
@rhellema: Ik maak me helemaal niet druk jongen, ik deel enkel mijn mening. Je wist dat het mag om een eigen mening te hebben? Het is zelfs goed voor je, probeer het eens zou ik zeggen.
@asskissingpolice: kereltje, dat was mij al bekend toen jij nog heel snel door de plasbuis van je vader moest zwemmen.
@rhellema: Goed dat je het weet, nu er nog iets met doen en je komt er vast wel!
@asskissingpolice: dat doe ik en daarmee irriteer ik je klaarblijkelijk wat dan weer het meest grappige is dat je dat niet eens door hebt. Leer je volgend jaar wel en groep 6.
@rhellema: Jij mag doen wat je wil maar door te denken dat je me irriteert geef je jezelf net iets teveel credit. Ben niet zo’n labiel type dat zich irriteert aan dingen of mensen die er werkelijk helemaal niets toe doen.
@asskissingpolice: toch knap dat in zo weinig woorden jezelf zo onnoemelijk vaak kan tegen spreken.
@rhellema: Ik spreek mezelf niet tegen hoor. Het enige wat ik hier doe is jou al een hele tijd zitten trollen en er van genieten dat je blijft happen. De fun is er wat af nu, misschien probeer ik later in een ander Max fan artikel nog een keer. Tot dan!
@asskissingpolice: ik kan niet wachten!
@gregorius: ach de meeste zijn het ondertussen gewoon dat elk possitief woord over max op ab word vervormd tot kampioenschap. En elk negatief woord word bashen.
Zoveelste lapje kletspraat over hypothetisch Max gezever…. Terwijl net bekend is dat Eric Boullier opstapt bij McLaren, en er het een en ander op de schop gaat daar. Lijkt me een stuk interessanter qua F1 nieuws…
@trustmeiamanengineer: hier. https://www.autoblog.nl/nieuws/au-revoir-teambaas-mclaren-dient-ontslag-in-111868
-edit: nutteloze bijdrage-
@ikschrijfookoverautos: en hoe zit het met force India die hebben al bijna een faillissement aan hun broek
Wat zouden Tim en Tom coronel over max te vertellen hebben?..
@henkhupelschoten: die zitten met een staander in de broek op de bank naast Rob Kamphuijs
@str8six: of onder Kamphues?
@henkhupelschoten: in Kamphues?
Als iemand de toekomst van Max voorspellen kan, dan is het Martin Brundle wel. Wel schattig dat Autoblog Martin ook nog een veer in zijn reet steekt omdat hij zo lovend over Max is.
Ik snap niet waarom mensen zeiken over max of de hele hype er omheen! Wees godver is blij dat we in Nederland een potentiële wereldkampioen hebben! Nog nooit heeft een Nederlander zo goed gepresteerd als max!
@audirick1995: Ik vind het helemaal geweldig dat we nu Max hebben. Mijn chauvinistisch hart begint er sneller van te kloppen. Maar soms gaat autoblog wel een beetje ver met de titel. Dit is wederom pure clickbait want de titel past gewoon niet bij de inhoud. En dat doet voor mij een beetje afbreuk aan de max vreugde.
@lekbak: ik denk dat je sowieso die “max vreugde” naast je neer moet leggen. Het is gewoon gaaf dat er een Nederlander mee rijd, het is gewoon gaaf als die Nederlander een race wint, en het is gewoon gaaf als er een Nederlander kampioen wordt. Mocht het zo zijn dat 1 van deze 3 niet gehaald wordt (of misschien wel alle 3 niet) dan is er geen man over boord en wordt de kwaliteit van je leven er niets slechter op. Ik heb gehoord over mensen die letterlijk ziek waren van het feit dat ons nationale elftal niet mee mocht doen met het WK voetbal, dan ben je gewoon niet lekker in je bovenkamertje. Net als die dwaas die alle overwinningen van Verstappen op zijn rug laat tatoeëren…gevalletje sociale werkplaats.
@rhellema: Ik word altijd trots als ik een Nederlander iets bijzonders zie doen. Ik word er niet anders van als het een Nederlander niet lukt.
@lekbak: 👍👍
Als we het toch hebben over iemand met een lange staat van dienst -en een eigen mening- in de Formule1; iemand iets van Niki Lauda vernomen, afgelopen weekeinde?

Verstomde kritiek kan óók boekdelen spreken…
@rrrobert: Die heeft zich net gerealiseerd dat zijn initialen voor nederland staan. En dat het lot daarmee bepaald heeft dat hij gewoon pro verstappen is!
@lekbak: LOL!
Ik hoopt het van niet, snotneus!
@c200: en waarom hoop je het niet?
@rhellema: Het zal toch niet gebeuren, mag je hopen en uitroepen dat je fan bent zoveel je wil. Kereltje heeft het niet. De races die hij wint is telkens door acties van anderen (crash, foute strategie, …) maar nooit omdat door zijn eigen prestatie. Als andere teams/rijders niets verkloten wint Maxje niets.
@asskissingpolice: hoe mooi heeft hij het voor elkaar dan, het jochie heeft het niet, hoeft er niets anders voor te doen dan op de fouten van anderen wachten, maar verdient wel een paar miljoen per jaar. Dat moet jou dan ook wel lukken toch?
@rhellema: Ik heb niets te klagen hoor, ik verdien geen miljoenen, maar meer dan genoeg om gewoon lekker te doen waar ik zin in heb zonder zorgen. En in het gebied waarin ik actief ben, heb ik het wel, voelt goed hoor!
@asskissingpolice: mensen die van zichzelf zeggen dat ze het wel hebben…zo koddig!!
@rhellema: Koddig? Nee, zelfbewust. Maar ja, als je van jezelf niet weet of je al dan niet succesvol bent in wat je doet moet je dat niet zeggen natuurlijk.
Goed dat je jezelf als fan kan optrekken aan je held! Brood en spelen blijven het toch doen.
@asskissingpolice: nee jochie, ik heb geen held nodig om boven je te staan. Ik kan gewoon mezelf zijn, genietend van je minderwaardigheidscomplex.
@rhellema: Ben helemaal blij voor je, iedereen heeft het recht zichzelf te zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).