MAX VERSTAPPEN WINT DE GRAND PRIX VAN OOSTENRIJK!!1!

Auteur: , 114 Reacties

Max en zijn Rode Stier regeren op de Rode Stier 'Ring!

Tribune

We zitten smack dab in het midden van de eerste triple header ooit in de Formule 1. Vorige week was het circus in het Zuiden van Frankrijk, volgende week staan de bolides aan de start op Zilversteen. Maar deze eerste dag van juli staat in het kader van de Grand Prix van Oostenrijk en misschien ook een beetje van Daniel Ricciardo. De Ozzie viert vandaag namelijk zijn 29ste verjaardag.

Of de race een cadeautje wordt voor de man uit Perth is echter maar de vraag. De voortekenen zijn in ieder geval niet geweldig. Gisteren kraakte de honingdas mentaal opeens een beetje in de kwalificatie (verslag). Daar de teams in Q3 dankzij het korte Oostenrijkse baantje drie runs konden doen in plaats de gebruikelijke twee, hoopte DR3 dat MV33 hem één keer een tow zou geven. Dat was echter niet de afspraak bij Red Bull en Max had er dan ook in het geheel geen zin in. De Australiër kon uiteindelijk niet anders dan inbinden.

Omdat het tempo van de Rode Stieren toch al niet geweldig was, resulteerde het slechts in een zevende plek op de grid voor Daniel. Max pakte aanvankelijk de vijfde stek, doch omdat Vettel drie plaatsen terug is gezet voor het blokken van Sainz in Q2 start de Nederlander als vierde. Door deze twee aandachtvragende ‘incidentjes’ zouden we bijna vergeten wat er helemaal vooraan het veld gebeurde. Mercedes pakte met schrikbarend gemak de volledige eerste startrij. Enige verrassing hierbij is dat ‘Bassie en Adriaan’, zoals collega @rubenpriest Hamilton en Bottas pleegt te noemen, níet in de gebruikelijke volgorde staan. Bottas start vandaag vanaf de eerste plek en zal na een aantal onfortuinlijke races eerder dit jaar hopen eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen binnen te angelen.

De start
Mercedes vooraan, Kimi en Max erachter op zachtere banden. Wordt dat spektakel? Jazeker! Soort van. Kimi Raikkonen komt heel goed weg en plaatst zijn Ferrari direct pal tussen de twee Silberpfeile. Bottas rookt hierdoor een zware pijp, want terwijl de twee Finnen vechten om een been gaat Hamilton met de leiding in de race heen. Kimi komt als tweede door, maar kan niet lang genieten van die positie. Nog in de eerste ronde wordt hij alweer teruggepakt door Bottas én verschalkt door Verstappen.

Achter de eerste vier gebeurt er ook het een en ander. Vettel heeft in principe net zo’n bliksemstart als Raikkonen, maar overspeelt daarna twee keer zijn hand door langs de baan de schieten. Grosjean die waarschijnlijk krom achter het stuur zit omdat hij vingers, tenen, benen, armen en haren kruist in de hoop dat hij niemand raakt schuift daardoor kortstondig op naar de vierde plaats. Omdat GRO echter geen enkel risico neemt eten Vettel en Ricciardo hem al snel de kaas van het brood. Zo rijden de usual suspects weer op de plekken één tot en met zes. Red Bull wint wat en Ferrari verliest wat. Cynici zullen zeggen dat Mercedes ook wat wint, want in plaats van Bottas rijdt nu hun favoriete zoon op de eerste plaats. Een herhaling van ‘Barrichello versus Schumacher 2002’ hoeft daardoor voorlopig niet uit de kast getrokken worden door teambaas Toto Wolff en de zijnen.

Even later zien we een ouderwets tafereel op dit ouderwetse circuit in de vorm van een klassieke motorplof. Renaults nieuwe supersterke motor gaat redelijk spectaculair in rook op. Er zijn zelfs wat vlammen te zien. Noice. Dat de pechduivel nog steeds een rol speelt in de autosport ondervindt ook Valtteri Bottas, wiens versnellingsbak de geest geeft. Wederom treft de pech dus Valtteri binnen het team van Mercedes. Misschien is iemand vergeten de self destruct modus uit te schakelen nadat Hamilton de Fin voorbij is gegaan.

Zeer interessant is echter dat er een Virtual Safetycar ‘op de baan’ komt en de teams van Red Bull en Ferrari besluiten al hun coureurs naar binnen te halen om hun zachte bandjes te dumpen. Hamilton daarentegen rijdt door. Als het kwartet achtervolgers weer de baan opkomt is de afstand tussen Hamilton en -jawel- Verstappen op plek twee dertien seconden. VER zit dus binnen de ‘pitstopwindow’. Ik zet ‘m vast klaar: “MAX VERSTAPPEN WINT DE GRAND PRIX VAN OOSTENRIJK!!1!”.

Mid Race
Hoe het zit met de racepees (naast de achilles bij coureurs) van Red Bull versus Mercedes is even afwachten, maar de strijd Red Bull versus Ferrari ziet er in ieder geval goed uit. In Ronde 20 pakt Ricciardo namelijk Raikkonen. Het is nu Mercedes op één met daarachter de aanstormende stieren in de Steiermark. Het aanzienlijke contingent Nederlandse fans op de tribunes gaat alvast los.

Hamilton komt naar binnen in de 25ste ronde. Nu is het de vraag waar hij terugkomt op de baan. Verstappen, Ricciardo en Raikkonen blazen voorbij op het rechte stuk. Vettel komt aanstormen. Helaas voor het kampioenschap haalt de Duitser het niet. Desalniettemin hebben we reden tot vreugde, want Max leidt nu dus officeel de race. Hamilton laat zijn mensen aan de pitmuur over de radio even weten wat hij denkt van hun strategie.

Voordeel voor HAM is echter dat hij iets versere banden heeft dan de mannen om hem heen. Dat dit belangrijk kan zijn blijkt halverwege de race. Ricciardo verliest al enkele rondjes wat tijd op Verstappen en via de radio laat zijn achtervolger Kimi zijn theorie los over waarom dit zo is. De honingdas heeft een indrukwekkende blaar op zijn linkerachterwiel. Het ziet er niet naar uit dat de Ozzie de race uit zal kunnen rijden op dit rubber. Of hij het na gisteren leuk vindt of niet weten we niet, maar elke ronde die DR3 doorrijdt op dit schoeisel helpt Verstappen. Kimi, Hamilton en Sebbie zitten immers voorlopig klem achter Daniel.

Maar dan toch opeens positiviteit voor Ferrari. Waar ze in het begin van de race nog de snelheid leken te missen, ‘komt de race nu een beetje naar Team Rood toe’, zoals men dan zegt. Kimi gaat Ricciardo voorbij en even later pakt Vettel ook Hamilton. Een inhaalmanoeuvre tussen de twee aangewezen WK-pretendenten op de baan, hoe vaak zien we dat nog dezer dagen? Wederom blijkt dat de Mercedes een auto is om vooraan mee weg te rijden. Zodra de W09 in verkeer komt te zitten, is het opeens niet meer de beste auto van het veld.

Vettel-Hamilton

De Ferrari’s lijken het beste om te kunnen gaan met hun banden en kunnen nu op jacht naar Verstappen. De grote vraag is of Verstappen zijn banden, in tegenstelling tot Ricciardo, wél heel kan houden tot het einde van de race. Tevens is het interessant wat Ferrari gaat doen. Loodsen ze Sebastian voorbij aan Kimi?

Hamilton geeft op de radio in ieder geval aan dat hij het einde van de race niet gaat halen op zijn huidige set banden. Het team excuseert zich aan alle kanten bij de Brit (tikje potsierlijke video), maar daar heeft LH44 natuurlijk weinig aan. Hij dwingt uiteindelijk zelf af om een pitstop te maken. Dat had hij eerder in de race moeten doen, maar soit. Hamilton komt achter Ricciardo weer de baan op, maar hij heeft nu geluk bij een ongeluk. Ricciardo valt namelijk uit met pech, dus die verdwijnt prompt voor de neus van de regerend wereldkampioen.

Het pechgeval van de honingdas betekent dat Verstappen er nog een zorg bij heeft. Hij moet nu niet alleen vrezen voor zijn banden, maar ook voor zijn motor. Ondertussen komt de rode brigade langzaam maar zeker dichterbij. Met nog tien ronden te gaan is het verschil nog maar vier seconden. Is Max het gat aan het managen, of staat zijn snelheid echt onder druk?

De finish
Max lijkt het zaakje toch onder controle te hebben. Raikkonen wordt door zijn team verteld dat hij kan aanvallen, maar de Fin komt amper dichterbij aan onze landgenoot. Dan volgt het volgende onverwachte drama in de race. Brendon Hartley valt uit met een kapotte auto. Geintje. LEWIS HAMILTON VALT UIT MET PECH! Het kampioenschap is opeens weer een beetje spannend. Mercedes is weliswaar snel, maar moet dezer dagen ook duidelijk de limieten opzoeken om de concurrentie het hoofd te bieden. Vandaag slagen ze daar niet in.

Vier rondjes voor het einde moeten we toch nog even bibberen. Raikkonen gooit er opeens de snelste ronde van de race uit. Er zit dus toch nog wat meer in de Ferrari. Doch MV33 heeft net voldoende over om de aanval te pareren. Onze held doet het wederom! Hij houdt de Fezza’s uit het DRS-venster en grijpt voor eigen publiek de vierde overwinning van zijn carrière. Straatfeest!

MV33

Ferrari durft de toorn van de media niet te trotseren door Vettel en Kimi te switchen in de laatste ronde, maar de Italianen geven Mercedes vandaag desondanks een dreun. Achter het podium zijn er nog wat lieden die mee kunnen delen in de feestvreugde. Haas F1 brengt hun auto’s thuis op de plaatsen vier en vijf. Sauber pakt eveneens een dubbele puntenscore. De Ferrari-motoren doen het dus goed op dit powercircuit. Dat betekent een opstekertje voor Grosjean en Ericsson. De eerste pakt eindelijk zijn eerste punten van het jaar (meteen 12!) en Ericsson vecht vandaag tot de meet met zijn snelle Monegaskische teammaat. De Zweed pakt het laatste puntje.

UPDATE 1: Christian Horner prijst Max vanwege zijn puike race en denkt dat er misschien nog wel meer inzit dit jaar…

Horner

UPDATE 2: Max is uiteraard in zijn nopjes met het resultaat.

Max-Emilian

UPDATE 3: een video-analyse van Max Verstappen check je op autojunk.nl.

UPDATE 4: een subjectief relaas over Max’ positie in het team na dit weekend vind je HIER.

UPDATE 5: dit zeggen de internationale media over de winst van Verstappen in Oostenrijk.

UPDATE 6: Christian Horner heeft iets interessants verteld over hoe Max zijn banden heel heeft gehouden.

UPDATE 7: Een keiharde cijfermatige vergelijking tussen Verstappen en Ricciardo vind je in dit artikel.

De volledige uitslag
1. VERSTAPPEN
2. Raikkonen
3. Vettel
4. Grosjean
5. Magnussen
6. Ocon
7. Perez
8. Alonso
9. Leclerc
10. Ericsson
11. Gasly
12. Sainz
13. Stroll
14. Sirotkin

DNF
Hamilton
Hartley
Ricciardo
Hulkenberg
Bottas
Vandoorne114 reacties

Ik kneep ‘m echt wat betreft de banden, en natuurlijk na de versnellingsbak van DR3. Maar… YES!!!!!!
@Jochempie:
Canada 3e
Frankrijk 2e
Oostenrijk 1e

De voortekenen dat hij dit jaar toch nog WK wordt?
@erik2907: 53 wk punten achterstand is wel een groot gat, en we zijn bijna halverwege..
@Jochempie: simpele rekensom leert resterende 9 races winnen waarbij VET en/of HAM maximaal 2e zijn is een verschil van 7 punten x 9 wedstrijden = 63 punten. Puur hypothetisch. Dus het kan …
@erik2907: Goed punt. Laten we hopen dat het zo gaat! Dat zullen veel gewonnen GP’s zijn :)
@erik2907: zijn nog 12 resterende races;) 9 races gehad…
Dit is toch fantastisch?! Winnen op de Red Bull Ring met een Red Bull wat nog nooit voor is gekomen. En dat doe je dan voor zo’n gigantische oranje zee. Prachtige overwinning! Puik gereden door het jong! Hulde!
@viezefreddyw: Deze gekte doortrekken naar Spa :-)
@viezefreddyw: Ricciardo is blijkbaar zijn bloedvorm kwijt en Verstappen heeft hem gevonden en gehouden.
@rhellema: Ja lijkt het op, maar wel heel mooi wat Ricciardo richting Max zei in het persvierkantje. Echt hele goede teammaatjes!
@venividivici: ik vond wel dat hij het een beetje zei als een boer met kiespijn en dat het een beetje aan hem verplicht werd. Het is in ieder geval niet zo spontaan als hij het heeft willen doen voorkomen.
@rhellema: tsja, als je niet finished en je concullega 1e ziet worden..
@lekkaah: en dan krijg je ook nog de k*tvraag “Heb je nog wat te zeggen tegen Max”
@rhellema: wat dacht jevan de races waarin ricciardo won en max slecht scoorde/uitviel? Heb max in die situaties alleen maar zien balen en vloeken “want ik had oo het podium kunnen staan.”

Bovendien: topcoureur is max, dat weet iedereen. Maar als we t hebben over een boer met kiespijn, moet ik toch wel zeggen dat bij elke redbull video waarin de heren lol aan het maken zijn telkens Max degene is die lacht omdat het moet van het team. Geen enkele keer heb ik het gevoel gehad dat hij Daniel iets gunt of dat hij genuine lol heeft. Het lijkt zo gemaakt allemaal bij hem.
@rhellema: Ricciardo had een auto uit balans door de hoge temperaturen (net als Hamilton eigenlijk). Heeft niet zoveel met uit vorm zijn te maken, gewoon een verkeerde strategie gekozen door het team.
@bassx: wel vreemd dat exact dezelfde strategie dan niet noodlottig is voor Verstappen. Kan Ricciardo dan wel goed met de auto omgaan?
@rhellema: Ik bedoelde met “strategie” ook dat Ricciardo met meer vleugel reed dan Max. Het rubber wordt harder op het asfalt gedrukt, de temperatuur in de band wordt daarmee hoger en uiteindelijk vormen zich dan sneller blaren.
@bassx: als ik zag hoe Ricciardo in heel veel bochten meer overstuur had dan Verstappen dan heb ik eerder het vermoeden dat hij met minder vleugel reed.
@rhellema: Volgens Horner en Ricciardo wel namelijk. Ze zeggen beide dat zowel vorig weekend als dit weekend Ricciardo met meer vleugel reed dan Max.

Daarnaast zegt overstuur meer over de rijstijl van een F1 coureur dan de hoeveelheid vleugel. Tussen Ricciardo en Max is het verschil niet zo groot maar de rijstijl van Max neigt meer naar die van Vettel en die van Ricciardo meer naar die van Hamilton (overstuur). Rijstijl kan iets hebben meegeholpen (omdat Hamilton met dezelfde probleem kampte) maar een team als Red Bull (net als Mercedes) moet daar een goede setup voor kunnen vinden. Kimi houdt immer ook van lichtjes overstuur, weliswaar minder dan Hamilton, en die had nergens last van.
@bassx: Ik begrijp wat je bedoelt maar Ricciardo had het gehele weekend al moeite om grip maar vooral balans in zijn auto te vinden, en heel eerlijk gezegd ben ik van mening dat hij sowieso de laatste races meer moeite heeft om een juiste balans te vinden, meer moeite van Verstappen in ieder geval…lijkt het.
@rhellema: uiteindelijk is Ricciardo natuurlijk zelf diegene wat die auto zo afstelt. Het afstellen van een auto is ook een groot aspect van kunde. Verstappen kan dit beter. En er dan ook een hele race mee omgaan en zorgen dat de auto precies doet wat je wilt. Ric had dat gewoon niet onder controle. Daarnaast is feit dat Ric vaak de afstelling van Max kopieert.
@rhellema: Daar kan ik alleen maar amen op zeggen. Was misschien iets te gefocust op de race alleen. Daniel was inderdaad het hele weekend niet sterk, net als in Frankrijk.
@rhellema: kan ook nog andere fsctoren hebben gelegen, o.a. dat daniel achter mensen reed dus te maken had met vuile lucht/afwijken van de lijn/inhaalactie wat meer vraagt van je band. Max reed voorop en dat is ideaal voor de banden.
@c63s: maak je geen zorgen, het enige wat ik nu doe is een zelfde soort reacties plaatsen zoals er geplaatst worden zodra Verstappen uit is gevallen en Ricciardo wel in de punten is gereden. Ik heb hier dit weekend al een keer geschreven dat Ricciardo een charmeoffensief was gestart en zoals je hier ziet gaat men ook voor hem op de bres echter zodra dit gedaan wordt voor Verstappen dan is men ineens een fanboy. Overigens is dit niet persoonlijk aan jou gericht maar het valt me nogal op hier op Autoblog en dat vind ik eigenlijk wel grappig.
F*CK YEAH!!! En crashjean gewoon 4de. Ook netjes.
Goed gedaan max. Zeer knap met de banden omgegaan. Op naar de volgende race.
Tering, dat waren toch stiekem wel bilknijpende momenten. Hopende dat alles in orde bleef! Maar gelukkig alles bleef in orde. YAY!
@toyotafortuner: Pro tip: met nog 15 ronden te gaan even gaan schijten, en dan terug komen voor de laatste paar rondjes.
@jochempie: die moet ik onthouden…
Mooie race!! Echt genoten!!
Top.
Spoiler alert? ;)
Ondanks het feit dat Olav het erg leuk doet vind ik dat britse commentaar toch wel een stuk spectaculairder
@wouterjeuring: Leuk doet?? Voor het simpele volk misschien maar echt inzicht, klasse en finesse heeft ie totaal niet.
@roef: zozo ben je ongesteld? Ik mag toch wel een voorkeur uitspreken. Dat is tenslotte wat iedereen op het internet doet. Ik zeg niets negatiefs over Olav, ik geef alleen aan dat het bijgevoegde filmpje met brits commentaar mij wel bevalt.
@wouterjeuring: dit was als reactie op @pielemuis bedoeld
@roef: blijkbaar kijk je de races met zijn commentaar want anders zou je het niet weten, wat jou dus maakt als het type supporter welke je nu omschrijft.
@roef: ben altijd zeer tevrede met olav, weet veel dingen, geeft inzicht in wat de teams op dat moment denken, en zo partijdig als die klavertjes van de sky ga je ze niet krijgen. (kan c4 zijn waarmee ik in de war zit, maar of sky of c4 is altijd enorm gericht op hamilton, en als hamilton niet wint kan er nog geen felicitatie vanaf.)
@roef: Ik ben simpel, oh ja, de bexte man verslaat pas een jaar of 25 F1 races, dus eigenlijk gewoon een leek die uit zijn nek lult!
@wouterjeuring: Dat dom gezeur over Olav Mol kennen we onderhand wel. Jij kijkt liever de Engelse ? Helemaal goed voor je, en nu verder met je leven.
@wouterjeuring: een Sky stream doet het prima voor mij.
@fiero: is dat makkelijk te vinden? Ik heb voor Premier League voetbal wel eens met VPN’s lopen kloten omdat ik je je in de UK moet bevinden. Maar Sky gaat dus gewoon goed?
@wouterjeuring: ff googlen op f1 live stream (circuit) total sportek doet wonderen 😉
@peug206: of hesgoal
@flashevan: Redboxtv of Swiftstreamz zijn ook niet verkeerd.
@wouterjeuring: huh…wel janken om Olav Mol maar toch voetbal kijken???
@rhellema: janken om Olav Mol?
@wouterjeuring: zat even verkeerd te reageren naar jou waarvoor mijn welgemeende excuses. Verwarde je met een ander.
@rhellema: Geen probleem uiteraard! Andere reacties waren ook vurig. (Ter vergelijking: “Ik vind een E-type mooier dan een 911” – “je vindt een 911 dus superslecht en lelijk en het kutste dat ooit is gemaakt!” vond ik al wat kort door de bocht; wat één van de bovenstaande reacties dus wel impliceert, niet alleen die van jou ;) )
@wouterjeuring: zo, dat verhaal is moeilijker te lezen dan het in mijn hoofd zat, maar ik denk dat je het begrijpt 😂
@wouterjeuring: Ik snapte je volledig hahaha
@rhellema: hij zegt alleen dat hij de Britten leuker vind om naar te luisteren. Moet jij overal met het schuim in de mondhoeken op reageren?! Aansteller.
@2wheeler: ah gossie…je bent de schok nog steeds niet te boven?
Nice! En mooie spannende race ook om te kijken zeg!
Wie heeft er gewonnen?
@toyotaprius:
Femke Halsema ouwe boomswaffelaar.
@desjonnies: goh, zij is ook van alle markten thuis!
@toyotaprius: De bomen om het circuit hebben vandaag een lekkere extra portie CO2 als voorgerecht. Dus eigenlijk hebben die gewonnen.
@Jochempie: En die boompjes maken daar weer heerlijke zuurstof voor mens en dier van ;-)
@venividivici: Inderdaad! Helaas zijn er globaal gezien te weinig boompjes om de boel onder controle te houden, dus kunnen we maar beter wat minder uitstoten. Als we nou allemaal proberen om woon-werk verkeer op batterijen te doen, komen we al een heel end. En dan kunnen we in het weekend gewoon nog lekker naar ronkende motoren kijken.
@Jochempie: daarom.. maak van Almere een bomen paradijs en van Lelystad een groot race circuit..
@toyotaprius: Elk excuus om Almere met de grond gelijk te maken en die grond vervolgens af te fikken waardoor de natuur zich er kan ontwikkelen vind ik een geldig excuus.
@Jochempie: Hoe weet je dat er te weinig boompjes zijn? Heb je ze allemaal geteld of laat je je brainwashen door linkse milieu rakkers?
@venividivici: Hoe zou jou leven er voor staan, als je enkel op jezelf kon vertrouwen? Ik laat mij informeren. Wat jij van die informatie vindt, mag je zelf weten.
@Jochempie: Tja… ligt eraan door wie je je laat informeren en wat je er vervolgens van wil geloven haha. Welke ideologie gelijk heeft weet niemand en zal altijd een discussiepunt blijven.
@venividivici: Bij een conspiracy als georganiseerde religie kun je aanwijzen wie daar winst uit behaalt, precies omdat het gecentraliseerd is. Alle opbrengsten stromen naar een centraal punt. Maar als global warming een conspiracy zou zijn, wie heeft daar dan baat bij? Een gevestigde orde? Wetenschappers? Wie?
Alleen de top 3 in dezelfde ronde. Oei. Klasse Max!
Mooie race!! Kippenvel :)
Zeer indrukwekkend. Duidelijk aantoonbaar beter dan zijn teamgenoot. En knap om de snellere Ferrari’s én Mercedessen achter zich te houden. Heel erg knap. Hulde!!! Rijstijl van deze race van Verstappen deed mij denken aan Jenson Button, heel erg clean en netjes.

Renault, Williams en McLaren zijn wel aan het aankloten zeg … Ongelooflijk.
@willeme: En nu kan de discussie “wie is de eerste en wie is de tweede rijder” weer losbarsten natuurlijk!
@lekbak: Ricciardo heeft nog steeds meer puntjes ;-).
@willeme: Ja wat je zegt… NOG haha
Mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi
Ferrari durfde de wissel van RAI naar VET in de laatste ronde niet aan. Nu heeft Vettel maar 1 punt voor op Hamilton. Anders waren het er 4 geweest. En VER staat nu nog maar 3 punten achter op RIC.
Het kampioenschap is weer spannender geworden!

1 VET Ferrari 146
2 HAM Mercedes 145
3 RAI Ferrari 101
4 RIC Red Bull 96
5 VER Red Bull 93
6 BOT Mercedes 92
@lacker: mag niet; hadden ze een paar ronden eerder moeten doen.
@SpiderIV: mag wel, hamilton deed het vorig jaar in hongarije in de laatste bocht…
Heerlijk hoe Verstappen zijn hatende sukkels gewoon even keihard hun muil dicht slaat😂😂
Mooie race! Max eindelijk eerste en nu deze trend doorzetten!
Hamilton begon te twijfelen en het zat niet goed tussen de oortjes!
Teamcall van RB en Ferrari was echt top, dubbele bandenwissel tijdens de vsc. Dat is ook topsport!

Winnen op een circuit waar je niet de snelste bent en dat dus eigenlijk niet kan. Dat zijn de mooiste.
Teamcall van RB en Ferrari was echt top, dubbele bandenwissel tijdens de vsc. Dat is ook topsport!

Winnen op een circuit waar je niet de snelste bent en dat dus eigenlijk niet kan. Dat zijn de mooiste.
Fantastisch! Max de banden fluisteraar flikt het weer! Wat een baas.
En waar zijn alle azijnzeikers nu? Max is “the best” in banden managen! Up yours!
@vincent1984:
Ik zit met smart te wachten op het commentaar van ene Niki Lauda..
@desjonnies: en van ene Jacques Villeneuve
Prachtige race!

Mooi resultaat voor Verstappen!

Jammer dat Hamilton geen punten scoort!

Toch wel een goede motor die Renault!
@henkp1: We zagen het bij Hulkenberg ja. De Honda’s blijven al vrij lang heel. Nu de doorontwikkeling daarvan nog en je hebt denk ik een verbazingwekkende top motor.
Sorry voor het overreageren…ben een beetje enthousiast.

Overigens: in de laatste 4 races zijn er 2 coureurs die 75 punten hebben behaald: hamilton en Verstappen. De rest allemaal minder.
@pomoek: overreageren slet is niet zo erg als Breezer sletjes.
-EDIT: lief tegen elkaar zijn! Neem een Snickers-
Echt top gereden , had ik niet verwacht dit. Hopelijk next week weer goed! Is Silverstone goed voor RB?
Headbutt👍🏽
Oei volgend jaar honda motoren
@cthijs: daarom dit jaar winnen wat er te winnen valt, de komende jaren kunnen zomaar “tussenjaren” zijn.
We hebben hier een zwarte kater, gitzwart met één oortje, een aanlopertje en ik ben erachter gekomen dat’ie dol is op fillempies kijken op de i-pad
Vandaag dus de F1 van Oostenrijk
Maar op een gegeven moment komt het jachtinstinct naar boven toe en heeft die luilak eerst de Mercedes van Bottas een lel gegeven, die onmiddellijk daarna kapot ging en toen die van Hamilton. Echt waar, ik zweer het je!
Juliie mogen Purina, Whiskas, Felix en Royal Canin gewoon doneren, zet ik hem bij de volgende Grand Prix weer voor de i-pad.
@desjonnies: ben je hier nu gewoon een crowdfundingsactie aan het opstarten voor het onderhoud van je kat?
Sauber dubbele punten en wat een sterk staaltje banden management van Max echt zwaar verdiend gewonnen.En wat een genot om die Mercedes een keer kapot te zien gaan
Billen knijpen vanaf het moment Max achter Hamilton de baan op komt met 14 seconden verschil. Wetende dat Hamilton nog een keer binnen moet komen…. Max hoeft de wedstrijd alleen maar eventjes uit te rijden. Fantastisch om te zien hoe Max zijn banden wel weet te sparen. Erg knap. koel en professioneel…
Mercedes mag wel vaker komen met upgrades. Blijkbaar hebben ze nog steeds moeite met het managen van banden. Alhoewel ik geen fan ben van Verstappen, is hij imo de terechte winnaar vandaag. Strak en foutloos gereden. Jammer dat Vettel van P6 moest beginnen.
Wat een prestatie en mede dat Red Bull niet eens de snelste zou zijn.
En iedereen maar roepen dat F1 saai is, nu bijna geen inhaal acties, geen crashes en iedereen vond het spannend!
Ik snap het niet
-EDIT: serieus, kerel. Doe eens even gezellig en vraag je moeder om een goede opvoeding. Bij voorbaat dank.-
Leuk voor Max en nu op naar de volgende race.
En nu geen hoogmoed komt voor de val, want daar hebben vele sporters last van, zie het WK voetbal.
Gefeliciteerd autoblog crew!
Ik verwacht enkele gridstraffen voor de volgende race dus een extra opportuniteit voor Max.
@alfapeter: is daar al wat van bekend? Ric had iets met uitlaat iig.
Oh jeetje.. weer heel de maand Maxblog dus?
@dromedaris: ik kan je vast verklappen dat die kans zeer groot is. Het is namelijk de tijd van het jaar dat de komkommers groeien als kool.
Mijn punten in het F1 spel zijn helemaal naar de getver, maar dat boeit me niets met zo’n uitslag! En het mooiste is dat ik het live voor mijn neus heb zien gebeuren. Erg gaaf om eens bij te zijn.

Maar goed mijn punten dus:
Ik had net Mercedes gekocht; 0 gefinisht
Ik had Renault; 1 gefinisht en een uitgevallen
Leclerc heeft netjes zijn best gedaan.
Hartley; uitgevallen.
Pole position werd geen Hamilton
Snelste ronde werd geen Bottas
Winnaar werd geen Hamilton

😂
Tekst en uitleg en veel lof van Horner over het bandenmanagement van Max.
Red Bull team principal Christian Horner revealed Verstappen changed his approach to the fast corners at the end of the lap once it became clear he needed to look after his tyres.

“It [the blistering] wasn’t predicted coming into the race, but it is hot today and the load in these last two right corners, it is massive the amount of energy these tyres have to take up around there,” Horner told Sky Sports F1.

“So that is where Max was really cute today. He backed off through those right handers and made his time in the other parts of the circuit. A really, really mature drive.”

Horner said that Verstappen did such a good job that the critical left rear tyre was operating at a cooler temperature than the right.

“Unbelievable,” added Horner. “He was keeping the rear left cooler than the rear right, and the rear left here is the one that takes all the load.

“He was constantly asking for information and managing those tyres and that is why they didn’t blister up. A very, very mature drive for him.”
@w0o0dy: Thanks! Dat is nog eens interessant om te lezen hoe die dit nou heeft aangepakt. Goeie toevoeging

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).