Max op de vingers getikt wegens rijstijl

Auteur: , 55 Reacties

Bekeken door onze oranje bril vinden we dat best opmerkelijk.

Max op de vingers getikt wegens rijstijl

Verstappen heeft namelijk een milde waarschuwing gekregen voor zijn rijstijl, aldus Sky Sports. De jonge Nederlander moest op audiëntie komen bij raceleider Charlie Whitin, nadat laatstgenoemde eerder al met Kimi “f*cking ridiculous” Raikkonen en Sebastian “honestly, what are we doing here?” Vettel om de tafel zat. Het is maar goed dat die twee geen radioprogramma hebben, maar wellicht is de zendernaam “Tourette FM” nog beschikbaar.

Beide Ferrari-coureurs/ex-wereldkampioenen vinden het lastig te verteren dat ze stevig onder druk worden gezet door een 18-jarige snotneus die enkele jaren geleden nog in schakelkarts reed. Zij deden hun beklag bij de raceleiding waarna ze in de media benadrukten dat Max op zich niks fout deed, maar toch ook weer wel een beetje. Hoe het ook zij: Whiting heeft Verstappen vriendelijk doch dringend verzocht om het op de beslissende momentjes íets kalmer aan te doen.

Vrije training 1 op Monza

Wie hoopte dat Red Bull de beide Ferrari’s in eigen land wel even op zou vouwen als ware het pizza’s calzone: dat gaat niet gebeuren. De eerste vrije training werd gedomineerd door de Mercedessen die op hun sloffen een paar tellen harder gingen dan de rest. De rode brigade vestigde zich op plekken twee en drie, de beide Red Bulls (P8 voor Max, P11 voor Ricciardo) kwamen er nog niet echt aan te pas.55 reacties

Charly is een etnische profilator ..

Ik wil geld ..
Ik ga mij even mateloos populair maken nu, maar Verstappen dacht in België echt dat hij nog in karts reed en de hele weg van hem was.
@soulmaster: correctie: ook met karten is niet de hele weg van jou..
*ook op de openbare weg niet
@Soulmaster: bocht 1 zat Vettel fout, verder gewoon harde maar eerlijke gevechten. En dat geval van Kimi op t rechte stuk had Max gewoon recht om te doen. Kimi had er naast moeten zitten, dan moet Max ruimte laten. Dit was niet het geval. Het is m.i. dan ook vreemd dat hij op z’n vingers getikt wordt. Vettel daarentegen mag echt wel een vermaning hebben.
@tvklarenbosch: als Max die beweging op kemmel straight vloeiend had gedaan, was het denk iets minder opgeblazen geweest…
@Soulmaster: Als je gaat racen voor het echie, is het natuurlijk ook de bedoeling dat je ergens op het podium eindigt. Je concullega’s er lafjes voorbij laten gaan past dan niet helemaal in het plaatje. Netjes of niet: I like it
En terecht, Alhoewel max’s actie mij wel een beetje deed denken aan Jeremy, James en Richard die tijdens de Alfa Romeo challenge naast elkaar gingen rijden om alle andere (snellere) auto’s tegen te houden tijdens de trackday.
En zo pakken ze je hobby’s af…
@willeme: dat + ze voerden ook gewoon die euro in die niemand wou!
@MauritsH: heeft whitening de euro ingevoerd? nooit geweten…
@gwnbmw: whitening klinkt als tandpasta, wat heeft dat hiermee te maken?
@mauritsh: kl**e autocorrect… bedoelde whitin…
Eigenlijk boeid het me niet hoe max komende race gaat presteren, het word tijd dat ferrari weer is wat behaalt
@spykerboy: ach kerel toch ze kunnen niet eens fatsoenlijk de eerste bocht nemen…
@opelpower: het zelfde geld voor max natuurlijk, die haalde de bocht immers ook niet….
@opelpower: you, i like the way you think
@keeper1: guess you are the only one ;)
Max is god.
Incorrect. Max is stom.
Nee. Max is liev!
Neehee! Max is stom!
Aaaaargh! MAX IS LIEV!
Sjonge sjonge sjonge……iedereen heeft terechte kritiek, maar blijkbaar kan “jullie Maxie” niets fout doen. Moeilijk wellicht om te accepteren, maar Ferrari heeft 100% gelijk.
@dillinger2016: Een “unprovoked” reactie, er is hier werkelijk niemand die hierboven zegt dat Verstappen niets fout kan doen. Ik zou proberen je kruit even droog houden voor u te vroeg, euh klaar geraakt.
@dillinger2016: En iedereen die het oneens is met jou heeft 100% ongelijk
@dillinger2016: Nope… Max ging op kemmel straight 1 keer van links naar recht toen Kimi hem in wilde halen, dus deed Max volgens de regels niks verkeerd… Het had alleen inderdaad wel iets vloeiender gemogen
Mietjes, dat zijn het.
Oftewel even poolshoogte nemen met Max en even laten weten dat de FIA hem in de gaten houdt. Ook gaf Charlie aan bij het bekijken van de herhaling samen met Max dat het bij nader inzien toch een zwart-witte vlag situatie was. Zoals verwacht gooide Kimi het inderdaad op artikel 27.5: Je mag nooit op een dusdanige manier rijden dat je jezelf of andere rijders in gevaar brengt en deze regel overtreft al het andere.
En het gejank gaat gewoon door…. Het moraal van bovenstaand verhaal is dat er niks is veranderd… Autoblog dit is wederom niks nieuws… Geen bericht is een goed bericht, jullie vallen in herhaling
@opelpower:
Dus….nu heeft AB ‘het’ opeens gedaan?
@desjonnies: wie anders? Als ik het nieuws van gister wil lezen koop ik wel een krant
@opelpower: en als je AB wil lezen koop je wel een abo op AB?
@MauritsH: kopen?? Gratis app!! Ik ben echte hollander… Als het maar voor niks is ;)
@opelpower: zo is dat, de wereld is je oester.
@opelpower:

Idd .. Veel slechter dan autoblog gaat het niet snel worden ..
@lincoln: op autoweek na natuurlijk
Och god… zijn we werkelijk nou nog steeds met dat weleens nietes gemekker bezig uit Spa?
Nou, dan heb ik nieuws… je hebt er dan een dagtaak bij, want er gaan nog HEEL VEEL van dit soort discussies komen aangezien Max de frisse storm is wat de verstofte ingekakte F1 nodig had!!
Ik hoop dat Max op Monza weer precies hetzelfde doet. Dat houdt de spanning er lekker in.
@berlinetta: idd mooie tv ook…
@berlinetta: Als het om de spanning gaat, kan hij zich beter naast twee Mercedessen proppen ?
@escort77: Oepsie, smileys zijn geblokkeerd tegenwoordig…
Was wel te verwachten deze eerste vrije training. Ik verwacht niet veel van Red Bull dit weekend. Als er een circuit is waar ze niks te zoeken hebben is het wel Monza. Ik denk dat ze blij mogen zijn met 5-6 aan het einde van de rit. zelfs dat gaat lastig worden denk ik.
Eerlijk gezegd denk ik dat dit goed is voor Verstappen. Hij rijdt op dit moment op en over het randje. Niet enthousiast maar grimmig. Dat was denk ik ook de oorzaak van dit akkefietje. Vroeger overkwam hem dit niet. Waar was Jos eigenlijk in Spa?
@pomoek: waarschijnlijk iemand van Ferrari onder het grint vegen.
Ehh tapijt…
@pomoek: thuis in z’n zetel. Het was in België dus kwam zijn Belgische mama Sophie hem “bijstaan”. Na wat meppen van Jos aan Sophie een paar jaar terug komen de twee niet zo goed meer overeen, weet je…
Zijn baas Christian is blij dat dit soort commentaar het ene oor ingaat en het andere oor uit bij Max.

Dus zeuren mag. Maar ons zorgen maken dat Max voorzichtig gaat doen is niet nodig.
Ik vind het opmerkelijk. Niet omdat ik door mijn Oranje-bril bevooroordeeld ben, maar omdat de wedstrijdleiding bewust ervoor gekozen heeft de acties van Max eerder niet te onderzoeken en/of bestraffen. Bij monde van Charlie Whiting himself werden de acties nog afgedaan als “hard, but fair”. Bovendien zijn andere coureurs, die er toch iets objectiever in staan dan een Vettel, Kimi of Max (zij zijn er immers niet bij betrokken), gevraagd naar hun mening. Alonso, Rosberg en Hamilton vinden dat Max niks verkeerd deed en Hulkenberg sprak zelfs van een “perfect getimede move, die dicht tegen kunst aan zit”. Niet bepaald de slechtste of minst ervaren coureurs. Dan toch nog een tik op de vingers krijgen vind ik vreemd
Voor iedereen die Max fan is. Luister ff Lucas en Gea: En steeds weer huil je….
Max is helemaal niet zo’n lieverdje. Net als zijn vader en opa. De appel valt niet ver van de boom. Maar het klootjesvolk denkt weer een held te zien. ‘Het is zo’n lieve jongen die Max, kijk nu hoe gezellig hij doet met zijn fans en de Max Verstappen dag was ook zo leuk, deed ie helemaal voor ons! Ik heb toen zelfs een shirtje van hem gekocht, want doe jongen kan het geld wel gebruiken.’
Dat hij een paar dagen wacht met de beschuldigende vinger geeft de mij de indruk dat Max een straf tijdens de race is ontlopen om wellicht iets anders dan louter sportieve redenen. Meneer Whitin heeft de kans gehad Verstappen een straf op te leggen tijdens de race of in de uren na de finish, en heeft besloten dat niet te doen. Dan kun je niet een paar dagen later alsnog een waarschuwing doen uitgaan. Er is toch niets veranderd aan de overtreding in de tussentijd..?
@8cylinder:

Charly Whiting zoekt een baan bij een F1 team (nog even cashen voor zijn pensioen, zijn inside kennis verkopen aan de hoogste bieder). Misschien is Red Bull een van de kandidaten.

http://www.autobild.de/artikel/formel-1-exklusiv-whiting-will-aufhoeren-10734725.html
@pomoek…..niet huilen
@dillinger2016: Lucas en Gea, ik moest ze even opzoeken maar plus daarvoor. Wat Verstappen betreft vindt ik dat een hoop reacties wel van het typische Hollandse kinnesinne zijn. Verstappen wint als 18 jarige een GP. Hoe je het ook went of keert: het is een unieke prestatie. Is hij het beste wat uit Nederland komt sinds het gesneden brood? Nee, maar hij is wel de meest succesvolle F1 coureur uit +31. En ja, hij is in +32 geboren maar hij rijdt uit eigen vrijwillige keuze voor +31. Get over it. Gaat hij Grand Prixs winnen? Als hij het bij ëén GP houdt dan heeft hij onder de verwachtingen gepresteerd. Als het er meer dan 10 zijn dan presteert hij gewoon goed.
Gaat hij Wereldkampioen worden? Waarschijnlijk niet. Van de +/- 20 coureurs die daar de afgelopen en huidige editie van het kampioenschap aanspraak op (hebben) kunnen maken zijn er 5 die dat daadwerkelijk zijn geworden. Alonso rijdt ook al jaren voor spek en bonen mee. Maar onmogelijk is het niet. Hij behoort de komende jaren zeker tot de kanshebbers. Als hij Wereldkampioen wordt is dat een buitengewone prestatie.

Mensen zijn enthousiast over zijn prestaties tot nu toe. En terecht. Ze overschreeuwen zichzelf wellicht een beetje. Net als de fans van het Belgische nationale elftal dat ook een beetje deden voor het EK (waar overigens een hoop Nederlanders bij zaten). Is dat voor jou een probleem? Zet je computer uit, klik niet op linkjes die over de F1 gaan en geniet lekker van andere dingen in het leven.
Maxie was gewoon fout einde verhaal!! Mooi dat dat die bevestiging ook officieel is.
Niet te hard huilen fanboys.
Max Verstappen moet wat minder hoog van de toren blazen, net zoals al de fanboys die helemaal het Noorden kwijt lijken te zijn. Hij startte als een vaatdoek in Spa, propte zijn auto in de eerste bocht in een gat waarvan je kon weten dat die heel waarschijnlijk zou worden dichtgereden en knalde daarna als een halve gare on speed over de baan die eerste ronde, twee keer van de baan vliegend en er zich weer wild op terug katapulterend. Het was een aanfluiting.
Vervolgens het onsportieve blokken van de snellere Raikkonen en de belachelijke opmerkingen na de race dat hij de ferrari’s nog liever van de baan zou rijden dan ze te laten passeren. Bijzonder onsportief gedrag. Beschamend eigenlijk. De reputatie van de familie Verstappen is al bedenkelijk dankzij gekke Jos met de losse handjes en het is te hopen dat Max die foute traditie niet verder zet. Hij is jong. Dat klopt. Met een te grote bek en daar moet hij aan gaan werken en snel.
Heel goedvan Whiting en heel goed voor alle ‘ oranje brillen fans’ die hier eerder hun volle goedkeuring gaven aan evident gevaarlijke Max.

Hopelijk leert Max Hier wat van en gaat hij weer mooie dingen laten zien die echt fanwaardig zijn. Spa hoorde daar zeker niet bij.
Hopelijk zetten de Ferrari’s dit weekeinde de toon in kwalificatie en race en laten ze Italië weer eens juichen. Zou een mooie onderbreking zijn van de Mercedes- processie dit jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).