Max Verstappen: ik ben de beste Verstappen

Auteur: , 26 Reacties

Die kunnen alle andere Verstappen's in hun zak steken.

Sim

Om eerlijk te zijn refereerde Max alleen aan zijn vader Jos met deze uitspraak, maar toch. Tegenwoordig is alles wat Max doet niet zozeer winnen, maar wel interviews geven. Niet dat we dit Max kwalijk nemen. Winnen kan gewoon even niet met de relatief trage RB13, maar desalniettemin willen we nog steeds alles van hem weten inclusief zijn pincode. Onlangs babbelde Max wat met crash.net en daar kwamen toch weer enkele interessante zaken in naar voren.

De website vroeg Max bijvoorbeeld wie de snelste Verstappen is, waarop Max antwoordde:

“Ik zou denk ik zeggen ‘ik’. Mijn pa zou dat trouwens ook zeggen. Hij heeft altijd geprobeerd om mij beter te maken dan zichzelf. Ik ben als het ware Verstappen twéé-punt-nul.”

Op de vervolgvraag of Max ook nog wel eens een robbertje vecht met zijn ouders op de baan zegt Max:

“Vorig jaar hebben we nog wat geboenderd in huurkarts, samen met mijn vader, moeder, zusje en nog wat vrienden. En ik moet zeggen, mijn vader is nog steeds behoorlijk snel! Als je zou corrigeren voor de gewichtsfactor zitten we stiekem best dicht bij elkaar qua laptime.

Mijn moeder was ook niet slecht. Ze is gestopt met racen toen ze 24 was volgens mij, dus ze heeft al lang niet meer competitief geracet. We deden het maar gewoon voor de lol, maar iedereen zat zo’n beetje binnen één tot anderhalve seconde van elkaar af.”

Max werd ook nog gevraagd naar zijn eerste race ooit.

“Het was op de kartbaan van Emmen, een vrij kleine baan. Het weekend verliep heel goed voor me. Ik scoorde de pole position en won beide races. Mijn vader fungeerde als mijn monteur en hij was ontzettend nerveus omdat het mijn eerste race was en dus alles nieuw voor me was. Maar het werd dus een geweldig weekend.”

Tenslotte moet er in elk interview natuurlijk ook nog ruimte zijn voor een komische noot. Daarom wordt Max gevraagd naar de slechtste grap die hij kent. Zoals alle personen met humor kent Max echter geen moppen. Daarom is dit het beste waar hij mee op de proppen kan komen:

“Ik vind die grap dat je naar iemand shirt wijst om te zeggen dat er iets opzit en vervolgens hun gezicht aantikt wel geinig. Of al je een ijsje hebt vragen of iemand de geur kan ruiken en het ding dan in hun gezicht duwen.”

Houd jij ook van practical jokes? Laat het weten, in de comments!26 reacties

Klinkt als geromanticeerd. Waarschijnlijk stond er naast zijn vader een hele crew beschikbaar die alles analyseerd en afsteld. Uit verhalen die ik hoor zijn de beste karters degene die er het meeste geld aan uitgeven. Denk aan vrachtwagens, banden, crew, karts, onderdelen etc
@kritisch: *analyseert *afstelt
@kritisch: gelukkig ben je wel kritisch op jezelf :-)
@kritisch: *geromantiseerd
@kritisch: nee hoor, in zijn ‘begindagen’ reden ze samen in hun bus, een Sprinter meen ik (met alles erop en eraan) stad en land af.
Ik vind het wel geinig als iemand z’n duim tussen z’n wijs- en middelvinger doet en doet alsof hij je neus pakt… echt lachen is dat.. Serieus who the fuck cares??
@2505: mijn dochter van 5! 😉
Frans is de beste ..
Vooral icm met Josti ..
@lincoln: deze post is onder je niveau
Jos is beter in andere dingen. Slaan bijvoorbeeld
@dieselkameel:

Ja .. dan wel eerst zeggen “er zit wat op je shirt” ..
@lincoln: of er zit wat op je neus
Albert Verlinden zou trots zijn op dit magistrale stukje onderzoeksjournalistiek.
Doen alsof je iemand een high five wilt geven, dan snel “can’t touch this” roepen, omdraaien en weglopen doet ’t altijd goed op feestjes.
@thijsj:

Je veter zit los .. maar dan op 2 april ..
“Die kunnen alle andere Verstappen’s in hun zak steken.
Om eerlijk te zijn refereerde Max alleen aan zijn vader Jos met deze uitspraak, maar toch.”

Maar toch wat? Dat je in ieder geval je best hebt gedaan voor een clickbait?
@stfu: ik neem mijn werk serieus.
via Android app
Het erge is dat ik zo AB-verslaafd ben dat ik zelfs dit soort “artikelen” lees.
Het allerleukste is nog om iemand op zijn linkerschouder te tikken terwijl je aan zijn rechterkant staat. Altijd lachen.
@viezefreddyw: maar als je dochter van 1 er niet meer in trapt heb je het al te vaak gedaan 😂🙄
@viezefreddyw: alleen als je boe zegt als ze je eenmaal gevonden hebben aan de rechterkant.
Een meervouds apostrof-s bij een medeklinker, heb ik de nieuwe spelling gemist? Of is dit iets in dezelfde categorie als “wel is”?

On-topic dan maar: Het is natuurlijk weinig verrassend dat z’n vader niet meer zo pijlsnel is als een jaar of 15 geleden.
De leukste grap vind ik door een artikel scrollen op Autoblog en dan ineens een full page FBTO reclame voor je neus krijgen. Blijft leuk! ook na 30x!
@beetec: 60x is ook leuk! Tis jammer dat er soms AB berichten tussen zitten.
Noem het bijgeloof of whatever, maar ik zou niet al te veel interviews willen geven aan crash.net.
Tja, binnenkort een artikel wanneer Max een scheet laat ook ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).