Max Verstappen is verbazingwekkend goed in racen

Auteur: , 27 Reacties

Verrast?

Max Verstappen

Het is een beetje de omgekeerde wereld, want waar jij en ik gewoon weer lange (werk)dagen in deze kou maken, is het juist ‘zomervakantie’ voor Max Verstappen. Maar om in vorm te blijven voordat het seizoen van 2019 weer begint, slijt hij zijn dagen veelal op de PlayStation. Niet met simpele racegames zonder gevoel, nee, iRacing is zijn keuze. De simulator is de go-to-game voor e-Sports en andere vormen van realistisch racen. Dus omdat Max goed is op het circuit, is hij ook goed op de simulator.

Een video van Max’ virtuele racekunsten werd een paar weken geleden al gedeeld door Team Redline. Atze Kerkhof, De manager van dit virtuele topteam, is onder de indruk van Verstappen. Zelf racet hij ook regelmatig op de simulator, maar komt niet in de buurt van ’s Neerlands raceheld. “Elke keer als je voor je gevoel een perfecte ronde neerzet, snoept Max er zonder moeite weer een paar tiende af.” Dat zegt Kerkhof tegen Autosport.

Hoe hij dat doet? Volgens Kerkhof zit het in de kleinste details. De dingen die het verschil kunnen maken, zoals de perfecte stuurhoek, remmend insturen of de manier waarop je schakelt, worden allemaal in acht gehouden als het gaat om de manier waarop Max zijn auto over het circuit jaagt. En zelfs de kleinste verschillen maken een groot verschil in de uiteindelijke rondetijd. De eerdergenoemde video laat zien dat Max een wereldrecord heeft gezet op een circuit genaamd Charlotte Roval. Kerkhof kent het circuit als zijn achterzak en verklaart zeer onder de indruk te zijn van de manier waarop Verstappen het listige circuit aanpakt. Hij doet een zeer optimistische claim:

What Max does, is almost impossible to imitate. His driving is so perfect.

Niet alleen Max doet vette dingen via iRacing, ook Lando Norris, de nieuweling van McLaren, reed bij Team Redline een record. Dat was in een Porsche 911, maar goed. Het bewijst dat de racesimulator in de smaak valt bij professionele racers. Norris gooit eveneens hoge ogen bij het iRacing-publiek. Overigens is dat het leuke van iRacing, het is makkelijk om online te spelen met je favoriete racers in hun oefenfase. Zo reed YouTuber Jimmy Broadbent al wat rondjes met zowel Lando als Max, maar ook verschillende Apparata-reaguurders plaatsten onder dat bericht dat ze Norris wel eens treffen in het spel. Niet al te lang in de toekomst kunnen we zien of Lando in een echte F1-auto ook zo goed is en of Max een fenomenaal seizoen op zijn naam kan schrijven. Op 17 maart trappen de jongens af in Melbourne tijdens de GP van Australië.27 reacties

Hij schijnt ook goed te zijn in meisjes aan de haak slaan..

Verrast?

Nee, golddiggers genoeg toch.
@ghost: schrijf er een artikel over! Zal hier zeker worden geplaatst want Max.
@ghost: Dat zijn geen Golddiggers meer maar Mijnwerkers.
@michaelb:

Terug naar z’n roots dus.
Het grote nieuws in dit artikel is dat iRacing spontaan op de playstation verkrijgbaar is? :o
@thundernet: uh ja dat inderdaad. Dan heb ik toch iets gemist ofniet?

*www.mediamarkt.nl intikken doet*
Even helemaal off topic, maar ben ik de enige waarbij het reageren soms gewoon niet werkt? Ik klik op verzenden, maar het bericht staat nergens. Gek genoeg gebeurt het maar soms en lijkt er geen logica in te zitten.
@gandini: het werkt.
@gandini: had ik ook, mijn reactie werd pas 14 uur later geplaatst terwijl die daarvoor direct ging
@gandini: sorry ik kan dit bericht niet lezen weet je zeker dat je het verzonden hebt?
@porker: lol
@gandini: heb ik ook regelmatig.
@gandini: meestal met login te maken, als je je opnieuw inlogt gaat het meestal goed. Vage bug inderdaad
@barryyy: bedankt voor de tip, ga ik eens proberen.
@gandini: Kun je dat ook voor Lincoln regelen?
Ja, ik weet dat ik niet verplicht ben het artikel te lezen, maar waarom heeft iemand de moeite gedaan om hierover een artikel te schrijven? Ik heb niets tegen Max maar loop er ook niet geil van, misschien daarom dat ik het niet begrijp?
@tocae: omdat het over een autocoureur gaat die toevallig ook nog een een nederlander is.en omdat dit autoblog is.
@tocae: Ik dacht dat het paid content was maar kennelijk niet. Wellicht is de auteur een race simulator fan?
@tocae: Ik vind het wel interessant om te lezen, kennelijk zijn simulators dusdanig gevorderd dat iemand z’n echte racevaardigheid direct om kan zetten in goede tijden in een videogame.

Uiteindelijk is het dus een vorm van rijden wat het echte werk goed benaderd. Wellicht voor sommigen onder ons een concrete inspiratie een mooie set aan te schaffen omdat een echt track speeltje er niet in zit?
Zijn dat dan de voorwaarden waaraan een artikel moet voldoen? Enig nieuws of leuk weetje of zo zou ook wel mogen niet? Aangezien dit autoblog is veronderstel ik dat je weet dat Max niet de track editor van Stunts opent om de F1 circuits na te maken?
Lol wat een onzinartikel, ik ben benieuwd welke PS4 jullie hebben gezien waar iRacing op draait want dan wil de rest van de wereld het ook weten. iRacing is enkel beschikbaar voor de pc. Misschien handig om wat onderzoek te doen voor je een onzinartikel de wereld in helpt.
@mrskyline: dit is autoblog, alles wat niet een echte auto is, is een playstation. En de vorige twee sets banden die ik had waren PS4 …
In ander nieuws: Frenkie de Jong kan best wel heul goed voetballen en Sven Kramer schijnt best talentvol te zijn op de schaats!
Is er iets over bekend wat voor setup hij gebruikt? Ongetwijfeld pedalen stuur, maar ik kan me voorstellen dat hij geen motion platform gebruikt omwille vanm betere prestaties t.o.v. immersie. Wie weet hier meer over? :)
@jules713: Hij gebruikt een speciaal voor hem op maat gemaakte Playseat®.
Stuur en pedalen zijn ook geen “eigen huis en tuin” spul..
https://topgear.nl/autonieuws/gamesetup-van-max-verstappen/
@jesse137: Nee, daar ging ik niet van uit… ;) Heel behulpzaam, thanks

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).