Te koop: Senna-mislopers kunnen terecht bij Britse dealer

Auteur: , 45 Reacties

De bizarre hypercar was al uitverkocht voordat 'ie gepresenteerd werd. Laatkomers kunnen alsnog één exemplaar bemachtigen.

Als er één auto is die al een jaar lang de tongen weet los te maken, is het de McLaren Senna. Zelfs als overtuigd liefhebber van de hete Wokingse supercars, geeft ondergetekende toe dat de Senna niet moeders’ mooiste is. Ongefundeerde reacties als ‘lelijk hok’ zul je mij niet horen zeggen, want stiekem is het gewoon wel een gaaf ding. Maar ja, de styling was ondergeschikt aan de functie. ‘Gelukkig’ voor de anti-Senna’s zijn er 500, eh 499, ehhh 498 exemplaren van de hypercar, maar die hebben allemaal al hun eigenaar gevonden.

Door de snelle uitverkoop van dit soort auto’s en het vertrouwen dat McLaren in klanten heeft, maken simpele personen weinig kans om er eentje te bemachtigen. Gelukkig is er altijd de occasionmarkt nog en die heeft een aanbieding. In Engeland staat een Senna te koop. Hij is flink ge-MSO’d: het babyblauwe kleurtje in contrast met de gouden velgen moet je ding zijn.

Senna zijkant

Voor wie een beetje bang is voor het ‘gebruikt’ aspect van occasions: de Senna heeft er waarschijnlijk niks anders dan fabriekskilometers op zitten. Slechts 14 mijlen (23 km) staan er op het inklapbare display van de auto. Het gaat om exemplaar 190 van de 500, een relatief afgerond getal. Vanwege de Engelse dealer is het wel een rechtsgestuurde auto, maar er zijn grotere problemen.

Kosten? 1.050.000 pond, of 1.206.123 euro en 77 cent. De advertentie geeft wat duidelijkheid over de specificaties en opties van de auto, dat is een hele waslijst. Check het hier voor jezelf.45 reacties

Ik koop wel wat anders van dat geld wat ik helaas niet heb. :(
tja… rechtsgestuurd… dan hoef ik hem niet…
Gelukkig zit je erin als je hem bestuurt, want foei..wat ziet die Senna er lelijk uit aan de buitenkant. Kan het vanuit technisch oogpunt zeer waarderen, esthetisch gezien weer wat minder. Ondanks alles heeft ie wel een hebben-factor.
@lowbird: “foei”? Daar mag je wel iets harder in, met een gestrekt been desnoods.
Nee bedankt, kan maar niet wennen aan deze wagen..had ik dat geld, dan ging het sowieso in stenen en kocht ik nog wel iets leuks voor in de garage en de zomerse dagen.
@ghost: en als geld ongelimiteerd zou zijn?
@hotze: dan zou ik de Bugatti Type 57 SC Atlantic van Ralph Lauren overkopen.
@ghost: bijzondere auto 😉
@ghost: oh ja, nog een toevoeging, als je toch bij Ralph gaat shoppen, neem voor mij gelijk z’n CTR3 mee.
@hotze: ook Nice, mocht geld nog eens geen rol spelen, komen we er op terug ;-)
@ghost: goed plan, we houden contact.
Lelijk hok ;)
Zal wel zeer snel zijn en technisch fantastisch maar wat een lelijk ding. Salomondrin mag blij zijn dat de zijne afgebrand is.
HI I AM SHMEE
@ff40: CHEERS 🤗
@ff40: haha, hopelijk zit Smeagol in de auto anders wordt je er dubbel beroerd van.
Lelijk hok!
Vorm volgt functie 2.0!
Godskolere wat een lelijk ding.
Dit is toch geen babyblauw?
@emping: grondverfgrijs is hoe ik de kleur zou omschrijven.
@emping: eerder lila.
Zou dit dan de eerste moderne McLaren zijn die zijn waarde een beetje houdt?
@bonzo: deed een 675lt en p1 toch ook?
@woudloper: ehhhm, je schrijft het in verleden tijd, dus… ;
@potver7: aangezien die al stijgen
Dan verkoop je een auto voor 1 miljoen, en ben je te beroerd om voor de foto’s de drempellift te laten zakken….
Doe mij maar 2 pond snuif en een McLaren
Oké ik geef ook toe niet de mooiste auto op kenteken, oké understatement. Maar op hypercar gebied heeft Ferrari nu ook niet echt hoge ogen gegooid? De enzo, brr. En de Laferrari zijn ook meer functie dan vorm auto’s. Maar omdat het een steigerend paard is worst t sneller geaccepteerd dan een Nike teken uit Woking?
@jpoers: nou ben ik misschien niet per se een goede graadmeter omdat ik sowieso niet zo weg ben van hypercars. Maar ik vind de 918 Spyder en de LaFerrari er echt heel veel beter uit zien…
@griffendahl: ik heb het ook niet over de 918. :) en ik zeg ook niet dat de Senna knapper is dan de Ferrari. Maar mooi is de Ferrari ook niet.
Lelijk hok! En dat zal ik even onderbouwen, de koplampen en de achterlichten met hun design om “onzichtbaar” te zijn maakt dat zowel het front als de achterkant er onafgewerkt uit ziet. Het zij-aanzicht heeft een probleem met de niet ronde vorm van de voorste wielkast, McLaren probeert dat met allerlei zwarte accenten te verbloemen waardoor de hele flank er rommelig uit ziet. Het onderste ruitje in de deur draagt ook bij aan de rommelige uitstraling. Hoewel de daklijn heel elegant is wordt deze verpest door de enorme vleugel. Een van de dingen die de McLaren F1 zo’n bijzondere wagen maakten was de dat deze zonder achtervleugel kwam. Beetje broddelwerk van McLaren dus.
Ik spaar toch liever door voor de chiron
Doet mij denken aan een Tamiya auto waar de body niet goed opzit
@rovadepo: eerder zo’n technisch Lego ding…
Shit, kom ik net 77 cent te kort
Dan liever de 600LT of een gewone 720S. De M6 GT3 ziet er straatlegaler uit dan deze, gegarandeerd dat ze je aan de kant zetten in ons België landje. En op de keuring gaan ze zagen dat die spoiler niet standaard is.
Form follows marketing
Eigenlijk moesten ze de klanten verplichten om jaarlijks 1000km op de teller bij te zetten de eerste 3 jaar. Alles wat eronder zit, een boete van 100€ per kilometer betalen. Dit om deze speculaties te voorkomen. De meesten bestellen hem zonder te zien, gewoon om winst te kunnen maken… Een schande is het om hiermee niet te rijden. Want om naar te kijken is het toch helemaal niks.
Doet me denken aan me ex; duur, lelijk, maar toch wilde iedereen haar hebben.
Mooie auto, kleur is gewoon afgrijselijk zeker icm gouden velgen.
In uae staat er al tijdje een bij al-ain motors…
Wat een gedrocht, dat mensen hier een miljoen voor lappen
Wat een lelijk hok, het lijkt wel een slecht ontworpen kitcar man. En dat voor ruim 1 miljoen euro. Maar het bizarre is dat er altijd dus weer kopers zijn die de auto dan toch in het bezit willen hebben, puur om het feit dat het een auto is die in een kleine oplage wordt gemaakt.

Ik weet niet of Ayrton Senna zo blij zou zijn als hij wist dat deze auto naar hem genoemd is.
Gatverdamme wat lelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).