Max Verstappen verhuist naar Monaco

Auteur: , 73 Reacties

En dat doet hij niet omdat het weer er zo mooi is.

Max in Monaco

Als er geen hele gekke dingen gebeuren dan wordt Max een hele grote in het racewereldje, daar zijn de meningen redelijk eenstemmig over. Verstappen junior woonde al in het belastingvriendelijke België, maar neemt nu een voorschot op de binnenstromende dinero door een woning te zoeken in dwergstaat en belastingparadijs Monaco. Bij STR pakt hij geloof ik 500.000 euro per jaar, maar die geldkraan gaat snel een stuk verder open.

Volgens L1 heeft Max een crib gevonden in de wijk Fontvieille, dicht bij de helihaven en het stadion van AS Monaco. Nu is het nog wachten op een verblijfsvergunning en dan kan Max een boedelbak achter zijn Clio RS koppelen, en zijn spuletjes overbrengen.

Het is niet bekend of vader Jos (die vroeger zelf 7 jaar in Monaco was ingeschreven) meegaat in zijn kielzog, maar we hopen het niet voor Max. Op je 18e kan je best op jezelf wonen, en pa is al elk raceweekend in de buurt. Beter gaat hij hokken met zijn blonde Zweedse dinnetje dus.73 reacties

Op je 18e samen met een blonde stoot verhuizen naar Monaco, dat heeft die knakker toch goed voor elkaar!
@dutchdriftking: gaat hij samenwonen?
@mrrallycross: Dat weet ik niet, maar ik zou het wel doen als ik hem was. Voor trouwen is hij wel een beetje heel jong en is de relatie erg pril, maar met haar naar Monaco lijkt me geen straf. Alleen niet vergeten een schoonmaakster in te huren, want dat laat je haar natuurlijk niet doen.
@mrrallycross: Voornaamste reden om te verhuizen lijkt mij de fiscaliteit. Waar men in België vriendelijk is voor je vermogen, weet men ook je inkomen net zo agressief te belasten als in Nederland.
@martinus:

Aggressiever dan in NL.
@Hupke: België is 50% en Nederland 52%, lees ik na anderhalve minuut op Google zoeken. Wel ligt de grens voor het maximum tarief in België veel lager maar daar zit Max toch ver boven.
@lekbak:

Je moet naar de verhouding tussen loonkost en nettoloon kijken, dan is het in België veel hoger.
Ze belasten hier de werkgever ook op het geven van werk. Is een vestzak broekzak operatie om de belastingsdruk lager te laten lijken.

Pakt dat je in worst case scenario aan 76% belastingen zit hier in België. Nuja ‘hier’ ik ben om die reden al gevlucht.
@martinus: Tja, NL en België zijn linkse klote landen! ‘Want NEE u mag absoluut NIET alleen van al uw eigen zuur verdiende geld fijn genieten!’
@venividivici: In België hebben wij nu een rechtse regering. Maar het geen wij het normaal volk nu moeten betalen is serieus omhoog aan het gaan. Voor Max veranderd er bitter weinig.
@acizane80:

In België hebben we een regering die rechts praat maar links handelt.

Dat is geen rechtse regering.
@dutchdriftking: Nee vent, hij kan elk snoepje uit de snoepwinkel kiezen. Op niveau supermodel. Hij is 18, het is zijn eerste vriendinnetje, en daar moet hij meteen mee settelen?

Hoe kun je nou weten wat je wilt zonder het allemaal eens geprobeerd te hebben? En daarnaast, wie de fok gaat er op zijn 18e nu nog samen wonen? ;)
@Stefje: Ja, en dan na 10 jaar spijt krijgen dat hij deze niet gehouden heeft…..
@dutchdriftking: Die niet waagt, die niet wint. Je wordt ook geen wereldkampioen door aan je jeugdliefde race-team te blijven plakken … Sowieso is statistisch gezien is de kans dat poging #2 van beter lukt dan poging #1 vrij groot :)
@dutchdriftking: eens, en aan haar opmerking bij verschrikkelijke umberto tan te merken is het een pienter meisje en een lekker ding maar dat was al vastgelegd
@dutchdriftking: Met 500.000,– kun je een hoop leuks doen. bv een financiering voor je huis rond krijgen van 2,5 mio. (en iedere dag een ander schatje)
@boltiev6: Heb je wel eens gekeken wat je in Monaco koopt voor dat geld? Een drie kamer appartement…..
@dutchdriftking: Mee eens, daar koop je niet veel voor. maar 18jr en een driekamerappartement in Monaco….Waarschijnlijk kan hij volgend jaar al verkassen naar iets van 10mio of hoger.
@boltiev6: Wat heeft Max nou aan een Mio?
@RickB: daar kan hij 20 clio,s voor kopen!! ha ha
@boltiev6: En dan heeft ie nog wat over
@RickB: Euh Sim racen?
@dutchdriftking: ja dacht je dt hij een Vila kocht. Ik gok zelfs op een 2 kamer appartement. Het is toch alleen maar voor de fiscus.
@boltiev6: Hoe kom je op 5 ton? Dat is zijn jaarsalaris ongeveer waar ie dus de helft ongeveer van overhoud, maar hij houdt ook nog heel veel sponsorgeld. Denken dat Max niet al richting of over het miljoen zit is zo gek nog niet…
@Stefje: Smoke meent dat zijn jaarsalaris op 500k ligt, zal vast hoger zijn inmiddels. Die jongen rijdt zich iedere keer weer in de kijker. En daar houden sponsoren van.
@dutchdriftking: Samenwonen op je 18e is veel te vroeg. Samenwonen kan hij zijn hele leven nog doen. Eerst genieten van z’n jeugd.
@berlinetta: je bedoeld iedere snol pakken en lekker ziek worden, of netjes bij je vriendin blijven die misschien wel de liefde van zn leven is? Of ben zo’n liefhebber van zure mossels? 😂
@dutchdriftking: alsof Monaco zo’n feest is, dwergstaatje met allemaal pensionado’s en andere belastingontduikers , dan liever een stad/land waar wat te beleven is…
@dutchdriftking: is dit dan geen belastingontduiking?
Wat een leven!
‘Belastingvriendelijk België’ hahaha dat is wel heeeeel relatief.
Als je vermogend bent kan je beter in BE dan in NL wonen, dat is een gegeven.
@sir_smokalot: Ja. Maar Max maakt vooral veel inkomen. Dan is de Belgische staat net zo’n agressor als het Nederlandse belastingstelsel.
@martinus: aggresor? Dan moet je in Suriname of Afghanistan gaan wonen. Betaal je geen belasting, maar je krijgt er ook niks voor terug
@kenner: In Nederland is de belastingdruk absurd hoog. Opzich prima. Mits goed besteed.

Maar in NL geven we bijvoorbeeld miljarden uit, om te zorgen dat werkloze bijstandstrekkers meer vrij besteedbaar inkomen zullen hebben dan je hardwerkende pakketjesbezorger.

Daarnaast meent onze overheid ook het beste kunnen bepalen waar we ons geld al dan niet mogen uitgeven. BPM+BTW tot 150% van de waarde van een auto is absurd. Helemaal als de inkomsten uit dat soort belastingen voor het grootste gedeelte helemaal niet naar weg- of milieu-verbetering gaan.

Als ik een overheidsmodel zou mogen kiezen. Doe mij dan maar eentje naar Oost Europees model. Goede gezondheidszorg, prima infrastructuur, weinig overregulering, en niet werkenden gaan er op vooruit in plaats van dat ze armer worden zodra ze werken.

Het blijft absurd dat we in ons land werkeloosheid zo dik subsidiëren, en werken zo hard belasten.
@martinus: Amen.
@kenner: En in Monaco zijn de infrastructuur en sociale voorzieningen meer dan prima.
@kenner:

één Woord : FYRA

één bedrag: 11 miljard, krijgen we ook NIETS voor terug !
@desjonnies: JSFs die 4x zo duur per stuk zijn als beraamt EN we verdienen toch geen miljarden terug via toeleveranciers, die zijn er ook uitgesneden, maar we blijven die inferieure krengen (de Russen hebben ondertussen een sneller, wendbaarder, goedkoper vliegtuig gebouwd !), miljarden bouwfraude waar nooit een cent van gereclameerd is …

Nee, de NL overheid heeft meer boter op haar hoofd dan de botervloot.
@sir_smokalot:
Je bent pas vermogend als je gewoon in Nederland blijft wonen en er belasting over betaald.
Mensen die nog vermogen aan het opbouwen zijn, gaan in een belasting voordelig land wonen.
@sir_smokalot: maar was het niet zo dat het onderkomen van Verstappen sr. in België te koop stond/staat? Dan zal Max waarschijnlijk niet alleen naar Monaco gaan.
Gok dat de Verstappens nog wel ergens een appartementje hebben. Zijn niet bepaald armlastig. Heb het huis meteen even gelinkt, handig.
Let the good life begin, zo jaloers!!!
@volvologisch: Je moet blij zijn met wat je hebt!! En jaloers is een rotwoord. Gebruik dan benijden.
@boltiev6: sorry dat ik mijn gevoelens uit, het zal niet meer gebeuren….
@boltiev6: zeik niet zo man. Iedereen is wel een beetje jaloers op hem.
Nou hopen op een knappe wagen, met een Clio’tje kan je je niet vertonen in Monaco natuurlijk.
@mike0709: voornsmij val je meer op met een clio dan met de zoveelste ferrari😉
En bovendien gunnen al die skinny oostblokgoudgravertjes die constant loeren op een rijke vent je geen blik waardig.
@mike0709:

Jij bent echt grappig !

“Weescht uzelf zei ik tot iemand, maar hij kon niet, hij was niemand “
@mike0709: Hij heeft de perfecte auto voor Monaco: zeer vlot, lekker wendbaar en kan tegen een stootje. Als het druk is heeft ie profijt van zo’n automaatje en zo’n vijfdeurs is lekker praktisch als hij nieuwe sportschoenen of tandenborstels moet kopen. En ik weet niet of je wel eens geparkeerd hebt in Monaco, maar dan is een compact wagentje wel lekker.

En zo’n Clio lijkt mij een hele leuke auto om op de bergepassen richting Nice te knallen, voor als hij even snel naar Aken moet vliegen omdat Moeders boerenkool met worst klaar heeft staan.
En je vader die elke ochtend in de keuken een eitje voor je staat te bakken…
Slimme zet
Ken hem geen ongelijk geven
Maxi is dus óók een vluchteling. Bij het eerste teken van potentiële rijkdom meteen naar Monaco vluchten. Ik vind het zwak. Gewoon stinkend rijk zijn in Nederland en dan maar wat meer belasting betalen. Dat is véél cooler.
@300pkhybrid:

Waarschijnlijk verdient hij dan toch niet zo veel, dat hij voor de centjes naar Monaco moet verhuizen.
@300pkhybrid: ik ben benieuwd wat je zelf met een dergelijk salaris zou doen. Ik zou zelf linea recta verkassen, je hebt hard gewerkt voor je geld en dan moet je er de meeste vruchten van kunnen plukken
@300pkhybrid: Het zou pas cool zijn als je in dit land niet meer gestraft wordt omdat je succesvol bent. Ze moeten hier nog even zo doorgaan en alle rijken zijn weggejaagd. Dan hou je de middenmoot, uitkeringstrekkers en asielzoekers over en is Nederland niks meer.

Ik geef Max groot gelijk. Hij verdient zijn geld buiten Nederland en is bijna alleen maar op reis. Logisch dat je je dan in een land inschrijft waar het (fiscaal) zonnig is.
Denk dat je dat wonen tussen aanhalingstekens moet zetten. Hij zal daar heus wel ingeschreven worden en zal een adres hebben, maar denk dat als ie naar een raceweekend thuiskomt, hij gewoon in België in z’n racewagen bed met Cars dekbedovertrek wakker wordt.

Zal meer belastingtechnische redenen hebben dan wat anders.
@Rick-dos: dat klopt maar wat velen al aangeven is dat de controle in Monaco steeds groter word. vroeger was een mannetje dat af en toe het licht aan doet en het water laat lopen voldoende, daar hebben ze korte metten mee gemaakt en nu moet je steeds beter kunnen aantonen dat je er ook daadwerkelijk woont.
Het is ook niet zo raar om daar te gaan wonen want buiten het belastingklimaat zijn er ook alle faciliteiten en je woont er met menig mede sporter.
Wat zal je dan een trotse moeder hebben zeg, je achttienjarige zoon succesvol coureur, wonend in Monaco :)
Hij is zelf veel van huis en dus is het verstandig als iemand dagelijks de kraan opendoet want zo checken ze in Monaco of je er wel vaak genoeg bent, met de watermeterstanden. Of zijn er andere regels voor coureurs?
@kobus1967: ik meen dat ingezetenen rond de 60% van de tijd inderdaad in Monaco moeten vertoeven, maar voor al die sportluitjes maken ze graag een uitzondering. Percentage kan ernaast zitten, maar het was vrij hoog in elk geval.
@kobus1967: Max zal vast wel een Hendrik Haan oid hebben. De rest komt er toch ook mee weg.
@kobus1967: Inderdaad heel verstandig om dat door iemand te laten doen. Ik ken iemand die daar “woont” en het zelf had geregeld door een kraan een beetje open te laten staan. Dit ging een tijdje goed, totdat de afvoer verstopt raakte en de boel overstroomde. Pas toen de benedenburen gingen klagen over lekkage kwam aan het licht wat er gebeurd was;)
@clioracing: kraijeck had hetzelfde die liet de wc doorlopen voor de waterekening. Alleen toen leende hij zijn huis eens uit aan een dj ( ben zijn naam kwijt ) en die verhielp de wc die steeds maar doorliep. Vertelde hij thuis aan kraijeck en hoorde toen dt het voor de belastingen was.
Woont grosjean daar ook? Kunnen ze verder bakkeleien wie nou schuld heeft aan het ongeval. Ook leuk als massa er woont, kan max hem ook nog ff op z’n plek zetten
@87sandyd: Massa woont in Monaco, ja. Grosjean woont in Zwitserland.
Het “voordeel” van F1 coureur is dat je zoveel in het buitenland zit. Daardoor is het vrij eenvoudig om je te settlen in een land, waar je dan vervolgens niet zoveel bent. Monaco is dan wel een handige optie (moet je toch al 2 weken per jaar zijn). Voor een voetballer is een dergelijke belastingontwijking veel lastiger…
*kuch* Wat nou Clio RS? C63 AMG
Hier ons onderwijs gebruiken, ons ziekenhuizen,..maar als het neer komt op iets terug te betalen vluchten ze naar monaco. Dergelijke mensen mogen ze toegang tot een land ontzeggen. Om deze reden supporter ik ook niet voor het belgisch elftal. Het zijn spelers van een buitenlandse ploeg die wonen in monaco. Op de paar spelers van Gent na.
ik denk dat dit een voorbode is, voor die 500k hoef je niet naar monaco, ik kijk niet raar op als ferrari er weer is een onverwachte rigoureuze beslissing uit gooit.
Een boedelbak is voor amateurs. Roland Ratzenberger woonde ooit in Monaco en verhuisde vervolgens naar Engeland. Zijn inboedel verhuisde hij in zijn 911 met het dak naar beneden.
Het zou me toch niet eens verbazen als er binnenkort een grootse bekendmaking komt. Max laat echt wel zien dat hij nu al van voldoende waarde voor een topteam is. Hamelton won ook al het WK in zijn tweede seizoen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).