Max Verstappen was liefst een spierbundel geweest

Auteur: , 17 Reacties

MV33 is jaloers op het lijf van Rico Verhoeven.

MV33

Sporten en gezond leven is tegenwoordig een witheet issue in de samenleving. Je moet dikke spieren hebben, anders tel je niet mee. Ga een dagje naar het park en de fluorescerende sportkleding springt je links en rechts tegemoet. Ook de Formule 1 ontkomt niet aan deze trend, ondanks het feit dat de sport nota bene regelgeving heeft bedacht om zwaardere coureurs niet langer te benadelen ten opzichte van lichtgewichten. Maurizio Arrivabene had het laatst over de verbeterde fitheid van Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton is een vega-hipster en de honingdas bikt alleen maar vet. Maar hoe zit het eigenlijk met Max Verstappen? In Men’s Health geeft de Nederlander uitsluitsel over zijn voeding en sportschema.

Zoals bekend moet je als coureur behoorlijk fit zijn. Oké, het is geen wielrennen of atletiek, maar een kleine twee uur met volle concentratie rondrijden in de hitte van Singapore is geen peulenschil. Max traint hiervoor zijn nek met een speciaal harnas, om de G-krachten op te kunnen vangen. Vijf tot twintig kilo hangt hij aan zijn noggin’, om in alle richtingen de spiermassa te shockeren. Andere spiergroepen traint MV33 op crossfitesque wijze, met weinig gewicht en eindeloos veel repetities. Daarnaast doet Max vooral veel cardio: naar eigen zeggen twee sessies per dag, zes dagen in de week. Max ‘mag’ maximaal 73 kilo wegen.

Zelf vind de Nederlander het wel jammer dat hij op deze manier moet trainen. Liefst zou hij de zware gewichten erbij pakken en eruit zien als boksmeneer Rico Verhoeven:

Dat [max 73 Kg mogen wegen] vind ik soms best jammer. Ik ben best dun. Het liefst had ik eruitgezien als Rico Verhoeven. Maar die zou dan weer nooit in een F1-auto passen.

Qua voeding zet MV33 vooral in op de beste vriend van elke sporter: kip. Lekker eiwitten knagen zonder al teveel ongewenste voedingstoffen erbij. Toch is Max’ dieet (nog) niet héél diehard: als 20-jarige komt hij er nog mee weg af en toe een keer naar de Griek te gaan of een vette burger in zijn nek te duwen. Enfin, voor degenen die erop gehoopt hadden: op de cover van het fitnessblad staat Max niet in blote bast te flexen, maar met zijn racekloffie aan. Wel had hij kennelijk een testdag uitgekozen voor de shoot, waarop hij tig rondjes in de auto gedaan had. Flink wat vocht verliezen om zo skinny mogelijk te zijn, we hebben je door Max!17 reacties

Lijkt me een gezond gewicht voor een jongen van die leeftijd ..

Enne .. sporten ??
En wijs man sprak ooit ..
Niet verstandig om te doen als je ziek bent ..
En niet nodig als je gezond bent ..
@lincoln: heerlijk achterhaald dit. Denk dat inmiddels wel bewezen is dat onze huidige maatschappij weinig en steeds minder inspanning van het lichaam vereist. Het is goed om te werken aan een fit lichaam en genoeg te bewegen. Endorfine wordt dan ook meer aangemaakt en zelfs psychische klachten gaat het tegen. Fysieke gezondheid leidt tot meer energie.

Alleen niet zo’n Insta freak worden die zich gaat meten aan anderen en met een flexpose 3 filters eroverheen knalt en vervolgens geilt op z’n likes.

Gesproken door een auto-, eet- en fitnessliefhebber.
@neleev: Ik vind voornamelijk mooi dat mensen nog steeds serieus antwoord blijven geven op @lincoln
@duckmefaddy: Ja toch? Anders kunnen ze de reacties net zo goed uitschakelen en het omdopen tot automededelingenbord.nl
2 citaten die ik mooi vind over gezondheid:
* In de ene helft van ons leven offeren we ons leven op om geld te verdienen, in de andere offeren we geld om weer gezond te worden. En al die tijd gaan gezondheid en leven er zachtjesaan van door – Voltaire
* Er is niks zo slecht voor de gezondheid als het leven zelf – Jacques Brel
Jeuzus wat ontzettend interessant zeg!
Ik denk dat rico op zijn beurt dan ook wel weer jaloers is op max z’n salaris en sponsordeals.
@jwcroy82: dat zal wel meevallen hoor
Max kan een beste klap uitdelen. Vettel weer er alles van!
@rijnounsdoor:
Zijn vader kan dat ook.
@yipikaye: Haha Josjeeeh
@neleev: hoe afgezaagd
“Max. 73 kg”. Ik lachte zacht
Komkommertijd…
@mopar: echt he

Ik zag trouwens net een Zwarte Golf 6 rijden.

Vet he!

Zal de volgende keer foto’s posten
+1 voor de photoshop
@olivierc: dit is hooguit paint

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).