Mazda MX-5 GT Jota heeft 205 pk

Auteur: , 25 Reacties

Ze moesten er ruim een jaar over nadenken bij Mazda maar hij is nu officieel: de MX-5 GT Jota. En de heren van Mazda lezen blijkbaar mee in de Autoblog comments.

Mazda MX-5 GT Jota

Toen Robbie jullie ruim een jaar geleden vroeg of de MX-5 GT Jota in productie moest gaan vonden jullie dat een no-brainer en zelfs Captain Obvious haalde de comments. De door het Le Mans racende Jota team ontwikkelde 205 pk sterke MX-5 was meer dan welkom, alleen moest men wel iets doen aan dat lelijke ongespoten plastic rond de wielkasten van de op Goodwood gepresenteerde concept.

Welnu, dat is gebeurd. Geen lelijk ongelakt zwart plastic rond de wielkasten van de MX-5 GT Jota, die leverbaar is in white pearl, true red en aluminium silver metallic. De Jota gaat een sprintje naar 100 kilometer per uur in 6.4 seconden afleggen. De nu snelst leverbare MX-5 heeft daar 7.9 seconden voor nodig. De topsnelheid is begrensd op 224 kilometer per uur.

Voor het onderstel is geshopt bij de heren van Bilstein en er is ook een carbonfiber diffuser te vinden aan de achterkant. Daarnaast is er een speciaal setje velgen gemonteerd en zijn de standaard stoelen vervangen door sportievere Recaro’s. Ook is de GT Jota herkenbaar aan het speciale “brilliant black” dak. Als opties zijn nog een carbon spoiler, splitter en het speciale Ohlins Road & Track onderstel te bestellen.

De Jota wordt op bestelling gebouwd maar is helaas alleen te bestellen via Lodge Garage in Aylesbury bij onze westerburen. De prijs is 29.995 pond, een dikke €35.000 euro exclusief Nederlandse bonusbelastingen. De MX-5 GT Jota krijgt fabrieksgarantie met een uitbreiding op de aftermarket zaken die gemonteerd worden.
25 reacties

35.000 ex belastingen :(

Ik wacht wel op de nieuwe MX-5… Verder wel een rappe MX-5 en leuke kit!
Hee @CasperH van de laatste facelift zijn ook een extrasnelle gemaakt hoor ;)
http://img2.netcarshow.com/Mazda-MX-5_Super_25_Concept_2012_800x600_wallpaper_02.jpg
http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2011/10/Mazda-MX-5-Spyder.jpg
Komen meteen die white pearl en true red mooi in terug.
Lodge Garage is gewoon een Mazda Dealer trouwens, maar wel een met goede connecties.
Jezus, bijna 8 sec naar 100km/u is heel traag voor zo’n lichte wagen en 200pk, en de topsnelheid is ook niet denderend. Een 320d is sneller dan dit
@MC959: Beter lezen pannenkoek!
@Praeses en ardonjr: idd, sorry iets te snel gelezen
@MC959: Geen probleem toch? Het is nog vroeg :P
@MC959: In het artikel staat dat de Jota het in 6.4 seconden doet..


[i]De Jota gaat een sprintje naar 100 kilometer per uur in 6.4 seconden afleggen. De nu snelst leverbare MX-5 heeft daar 7.9 seconden voor nodig.[/i]
Dat zal wel een ernorm lekkere pretmachine worden! Approve! Alleen die prijs… 35k ex. Wat zal all-in dan wel niet zijn? 45k-50k ofzo?
De prijs is natuurlijk erg hoor, maar als je hem vergelijkt met de GT-86 of BRZ dan vind ik de prijs niet te hoog. Bovendien zit deze 1,3 sec sneller op de 100.
Maar alsnog: ik zou het er niet aan uitgeven.
Is er wel een linksgestuurde versie leverbaar? Als ik zo lees dat je hem alleen in de UK kan bestellen dan vrees ik van niet..
Honda s2000 is m’n antwoord. Lijkt me toch nog leuker, hoewel ik van het bochtenwerk niet zeker ben
@guusboum: Succes met het nieuw kopen van een S2000!
@Brum: hoeft toch ook niet? Het is gewoon een (directe) concurrent vind ik
@guusboum: s2000 is werkelijk een geweldige auto, een kunstwerk bijna! Mijn opa heeft er een en ik mag er heeel soms even in rijden:) maar ze zijn wel heel moeilijk te vinden in goede staat
@julez: Een kunstwerk is het zeker, echt een briljante wagen is het!
Geweldig die 2.0 atmosferische motor die er 240 uitgooit.
Maar moeilijk te vinden in goede staat is ook wat overdreven.
Diverse Honda dealers bieden ze nog wel aan, bijkomend voordeel is dat de Honda techniek zo goed als onverwoestbaar is.
@julez: ze zijn makkelijk te vinden in goede staat. Het bijkomend nadeel is wel dat je daarvoor diep in de buidel zal moet tasten. Iets té diep voor de meeste jonge liefhebbers die geen 10.000 euro hebben liggen voor een net exemplaar.
@guusboum: ik zou ook zonder twijfel meteen de s2000 kiezen!
Geweldige auto, heb een tijdje terug een stukje mogen sturen in de s2000 van een klant
Wie koopt in hemelsnaam nu een mx-5?
@tridente: Moet jij niet buiten spelen, nu je schoolvakantie hebt? :)
de mx-5 is een fantastische auto. Mits je geen 3 kinderen hebt en een beetje tegen de kou kunt.
@Simpson: Man wat ben jij een vervelende vent. Een volwassen kerel die emoticons gebruikt en een mx-5 zou kopen. U(ik tutoyeer niet) zou zo mijn zwager kunnen zijn. Uw argument is trouwens goed, het op de man spelen is echter onnodig. Ik ben een ondernemer trouwens, heb een leuke vriendin en geen kids.
@tridente: Ik moet me verontschuldigen. Ik had door je korte, weinig onderbouwde commentaar verwacht dat je gewoon een vervelende troll was, uit op een nare discussie.
Uit je commentaar op DonYannickova kan ik uitmaken dat dat niet het geval is.

Ik vind kleine cabrio’s bijna zonder uitzondering de moeite waard, maar een beperking in mijn banksaldo verhoed me om ze allemaal (of ook maar eentje) te kopen. Wagens zoals een XJ kunnen mij estetisch, vanwege de omvang dan weer minder bekoren, of bijvoorbeeld iedere dertien-in-een-dozijn auto (al is mijn lease-megane ook niet echt een unicum op neerlands wegen te noemen)

Voor de rest: de groeten aan uw zwager, dat lijkt me een geschikte vent :)
@tridente: wat voor idiote commentaar is dat nu weer… met wat rij jij zelf dan? En eerlijk zijn he niet de grote ondernemer uithangen terwijl je maar met een slappe leaseslet moet rijden
@DonYannickova: I don’t like your attitude son, maar Ik ga het eens netjes verwoorden. Ik lease een VW Golf 1.2(2012), lekker goedkoop! De Jaguar XJ is een voiture die ik altijd heb gerespecteerd. Mijn voorliefde voor auto’s is niet gerelateerd aan de aanschafprijs, maar puur op emotie, zoals @Simpson die waarschijnlijk heeft voor de mx-5 . Ik hang niet de grote meneer uit, want die ben ik niet. Mede om die reden kan/wil ik niet een auto rijden die ik graag zou willen rijden. Het is anno 2013 namelijk niet zo verstandig om relatief grote prive investeringen te doen. Tja wat betreft Nicky, ik hou nu eenmaal van een mooie bips. Wellicht was de comment op simpson wat hard maar ik hou er niet van als mensen op de man spelen.
-=edit: gedraag je=-
Het is net zo’n modelletje uit Cars. Het was ooit een echte revival-trendsetter. Nu loopt of rijdt ie achter de feiten aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).