Mazda Raceway Laguna Seca neemt afscheid

Auteur: , 20 Reacties

Zoom zoom zoom.

Mazda

De Japanse autofabrikant gaat stoppen met het verbinden van de merknaam ‘Mazda’ aan Raceway Laguna Seca in Monterey. Maar liefst 17 jaar lang was Mazda het gezicht van het Californische circuit.

Per 31 maart 2018 gaat het circuit verder onder ‘Laguna Seca’. Een verkorte naamgeving die al reeds in de volksmond werd gebruikt. De beslissing zou zijn voortgekomen uit beide partijen. Laguna Seca is nog altijd een trekpleister. Voor toeristen, maar ook voor omwonenden dankzij diverse evenementen. De County van Monterey heeft dan ook de nodige financiële toezeggingen gedaan voor de komende periode. Er komen nieuwe faciliteiten, nieuwe programma’s en events op de racebaan. Dit jaar bestaat het circuit 60 jaar. De organisatie wil dan ook meer de focus gaan leggen op heritage om het 60-jarige bestaan te vieren.

Mazda verdwijnt niet volledig uit de picture. Zo zullen er diverse sponsorprogramma’s op touw worden gezet met het merk. Bovendien is het 787b-kunstwerk op de nabijgelegen snelweg (State Route 68) in Monterey nog steeds te spotten. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit stukje kunst niet te missen valt als je over deze snelweg rijdt.20 reacties

Blijft een gaaf circuit! Ken het helaas alleen uit games… Maar mooi dat ze het in ere houden!
@lpgbarrel: Deze track is toevallig net laserscanned toegevoegd aan Assetto Corsa.
Gaaf circuit. Toevallig gister met de update toegevoegd aan Assetto Corsa, voor de liefhebbers.
Prachtig circuit met geweldige hoogteverschillen!
Misschien wel het mooiste circuit ter wereld.
@mashell: alleen Mount Panorama (beter bekend als Bathurst) staat hoger op mn lijstje.
@dizono:
En dan met die opname van Tom Walkinshaw in de Jaguar XJ-S die krijsend uit twaalf cilinders de baan met alles en iedereen aanveegt!
@sabrerator: vergelijk dat eens met F1 van nu. In 1 ronde meer momentjes dan een heel veld F1 wagen in een raceweekend bij elkaar!
Fantastische track! Nooit echt geweest maar in games altijd een van m’n favorieten!
Laguna Seca. Een prachtig circuit, één van de mooiste ter wereld. En dat ligt dan in Amerika. Daar waar ze het liefst een kombaan zien.
Waarom geen F1 naar Laguna Sega? Lijkt me wel tof om een F1 wagen door de corkscrew te zien gaan.
@kilum: te kort en te korte uitloopstroken.
@kilum: google even op Francois Cevert en u heeft uw antwoord ;)
@dizono: never mind, ik ben in de war…
@kilum: en ben bang dat f1 auto’s nieteens door die corkscrew komen
Heel gaaf circuit. Ik heb het geluk gehad een paar rondjes met de fiets rond te mogen doen. In het pikkedonker! Dan is die Corkscrew zelfs met lage snelheid nog angstaanjagend.
@bruud: Die corkscrew vind ik een van de beste bochtencombinaties ter wereld!
@berlinetta: Heerlijke bocht. Wel net zo mythisch als Eau Rouge. En je neemt hem echt stekeblind. Oud-collega van me heeft op het circuit geraced en nam altijd de top van een boom als richtpunt, aangezien je de baan niet kon zien met aanremmen/insturen.
toch erg hoe het gesteld is, in belgie moet je petities houden om Spa-Francorchamps te houden en zagen ze over het lawaai. In Amerika zijn de mensen rondom net blij met dit wereldicoon.
@jantje_555: scheelt ook wel dat ie niemand in een straal van km’s rondom het circuit woont. Ook is het netjes in de heuvels; ook dat zal het geluid helpen dempen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).