Mcchip-dkr geeft de C63 AMG een dikke 830 pk!

Auteur: , 8 Reacties

Brabus, stick that in your pipe and smoke it!

Je leest het goed, de Brabus Bullit met 800 pk is voorbijgestreefd door de knappe koppen van Mcchip-dkr. Het verschil mag dan marginaal zijn, maar deze aangepast C-klasse is nog steeds voorzien van een V8-hart terwijl de Brabus in de Bullit een 5,5-liter V12 had geperst. Ook in de C63 van GAD Motors werd een V12 gelepeld, maar die had dan weer 907 pk. Baas boven baas zullen we maar zeggen.

De vermogenswinst werd behaald door het monteren van de mc8xx-compressorkit. Daarnaast is het geheel voorzien van grotere olie- en waterkoelers en kreeg de ECU nieuwe software. Om deze kruisraket helemaal trackday-proof te maken heeft Mcchip naast een limited slip differential ook grotere remmen, aangepaste vering van KW en een brandblusser in de C63 gemonteerd.

Mcchip is niet de beroerdste als het gaat om het oppeppen van auto’s met toch al niet bepaald lullige vermogens. De vorige C-klasse werd voorzien van 660 pk en ook de RS5 kreeg een pittige boost naar 600 pk. Het zij de mannen van Mcchip trouwens vergeven dat ze ooit ook met hun tengels aan een 993 GT2 kwamen. Van dergelijke auto’s blijf je gewoon af.8 reacties

Black series aero kit staat m angstanjagend goed. Zo zouden c63’s fabriek af geleverd moeten worden.
@marikoelolo: Als ze het dak in zwart koolstofcomposiet hadden uitgevoerd en een heel subtiel ducktail spoiler achterop hadden gemonteerd, zou die perfect zijn. :-P
Nadat ik mijn auto had laten tunen, kreeg ik er ook een brandblusser bij. Geeft toch een dubbel gevoel….
“Stick that in your pipe and smoke it!”

PKR speler alert…
Dat is wel netjes met een supercharger… Elk ritje versmelt een noordpool ijsschots!
@guusboum: haha inderdaad. Ach ja, in de laatste fase van de PLC van brute motoren moet dat nog wel kunnen.
On topic: Wat een fantastische auto!!! Vind deze C echt prachtig en wat de eerste reageerder zegt, die kit staat em inderdaad errug goed. Moet wel eerlijk zeggen dat op de frontview foto, waar je achter de grill veel verticale lijnen ziet, het een klein beetje wringt met de overige lijnen. Maargoed, miereneukerij is dat. Nogmaals, knap werk en een geslaagd project.
Te weinig :P
deze graag in estate met trekhaak in het rood.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).