McLaren 12C GT Sprint is voor op het circuit [updated]

Auteur: , 11 Reacties

McLaren GT -de racedivisie van McLaren- komt met een nieuwe variant van de 12C: de 12C GT Sprint.

Het model is alleen bedoeld voor op het circuit en dicht het gat tussen de gewone 12C (MP4 hoeft er niet meer voor tegenwoordig) en de 12C GT3 en 12C GT Can-Am Edition die veel meer die-hard racer zijn. De auto is gebaseerd op de straatversie maar is track-only en krijgt 625 pk onder de motorkap. Er is een ander oliesysteem gemonteerd en een ander koelsysteem met de radiator van de 12C GT3.

Het PCC onderstel is specifiek afgestemd voor het circuit. De auto ligt 40mm lager en is daarnaast voorzien van slicks. De 12C GT Sprint krijgt drie unieke handling modes waarbij demping, bodyroll en ESP instellingen naar wens kunnen worden ingesteld. De voorbumper, motorkap en andere extra aerodynamica moeten voor meer stabiliteit en hogere bochtensnelheden zorgen. Ook zijn er carbon keramische remmen gemonteerd. Bandenwissels worden makkelijker gemaakt door een onboard pneumatisch kriksysteem en centerlock wielen (19 inch OZ met Pirelli slicks).

Een door de FIA goedgekeurde rolkooi, zespunts racegordels, blussysteem en airco zijn standaard gemonteerd. Het dashboard is van carbonfiber en is voorzien van allerlei raceklokjes en een speciaal stuurwiel. Introductie op -u raadt het al- het Goodwood Festival of Speed later deze week. De auto moet ongeveer 200.000 Britse ponden gaan kosten en een eerste batch van 20 auto’s wordt nog dit jaar afgeleverd. Verkrijgbaar bij de betere McLaren-verkoper.

Update 01-10: 200.000 GBP zat aardig in de goede richting. McLaren maakte vandaag bekend dat de definitieve nieuwprijs 195.000 GBP wordt11 reacties

Een 12C-challenge dus of 12C-Scuderia…
Even naar EdoCompetition voor een straatlegale versie ervan.
@ericc:
Als ze er dan ook een merken cup mee gaan starten horen ze wel bij de club, elk zichzelf respecterend sportwagenmerk heeft er inmiddels 1.
Mwa, zie niet direct een meerwaarde eigenlijk.
@MLTB: dat zie ik bij een McLaren sowieso niet.
@autoblogger: Oh jawel :)
die MP4 is echt wel een hele mooie wagen, ik vroeg me in het begin af of er daadwerkelijk een afzetmarkt voor deze auto was en McLaren daarmee niet ten onder zou gaan indien de verkoop aantallen niet gehaald zouden worden…. Vooralsnog gaat het gelukkig goed..
en die extra “vin” in de flank staat hem heel goed, beter dan dat gapende gat van de 12C..
@gast: Over welke extra vin heb jij het?
Hele mooie auto alleen ik vind die hele grote spoiler niet echt passen ietsje kleiner zou wel mooier zijn! Vind ik ..
ha pas maar op met die Pirelli slicks.
De meest cheesy name EVER: “12C GT Sprint”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).