McLaren over Ferrari: “een stelletje ongemanierde lullo’s”

Auteur: , 16 Reacties

Have you no manners, good sir?

laurent mekies

Er is nog geen dag verstreken sinds Ferrari aankondigde dat ze een FIA-werknemer zouden inlijven om hun team te versterken, of de pleuris breekt alweer uit. Aan de andere kant, daar konden we op wachten. Zoals collega-scribent @jaapiyo gisteren al schreef, waren we “alvast benieuwd naar de reacties van Horner en consorten…

Nou, bij deze dan. Echter is het niet Red Bull dat het schreeuwconcert opent, maar het team van McLaren. Misschien dat ze de bui al voelen hangen na de vrij dramatisch verlopen testweken die de Britten, ditmaal zonder Honda, hebben meegemaakt. Wat het exacte motief ook mag zijn, volgens McLaren kan het niet door de beugel dat Ferrari het herenakkoord nu alweer kapot smijt.

Het herenakkoord waarop het team van McLaren doelt heeft alles te maken met de ietwat geniepige, doch enorm slimme zet van Renault om Marcin Budkowski, toenmalig technisch directeur van de FIA, te contracteren om hun technische afdeling te versterken. Budkowski mocht echter niet direct beginnen, maar moest drie maanden verplicht op ‘gardening leave‘ alvorens hij bij de Fransen aan de slag kon. Andere teams stonden niet te springen om het nieuws. Hierom spraken ze af dat het werk in het vervolg tenminste twaalf maanden gestaakt moest worden, voordat een ex-FIA- dan wel F1 Group-werknemer bij een van de teams aan de slag mocht gaan.

En jawel, precies dat heeft Ferrari dus niet gedaan. Laurent Mekies hoeft namelijk maar drie maanden te stoppen met werken, voordat hij in Maranello mag aanschuiven en hij zijn overvolle brein boven de ontwerptafel kan uitknijpen. Teambaas Eric Boullier was witheet van het nieuws, zo vertelt hij aan Autosport.

“We are very unhappy with the FIA for losing yet another key employee to a racing team. Especially after it was agreed by all teams at the last Strategy Group meeting that no key technical FIA employees would be employed by a race team within 12 months of leaving the FIA. Ferrari went against the gentleman’s agreement, and the FIA has not enforced it.”

Het moraal van het verhaal? Zorg dat je zogenaamde ‘akkoordjes’ zwart op wit staan, oelewappers.

Beeld: Global Institute16 reacties

Een modelinge afspraak met Italianen, LOL.
@harrie: durf te wedden dat je graag een mondelinge afspraak maakt met een mooie italiaanse.
@jensonb: die hebben allemaal haar op de … tong?
@harrie: en alle Nederlandse handige Harries zijn altijd even betrouwbaar.
@harrie: nou, en bedankt he! 😝
McLaren zegt het zelf goed, er lag een herenakkoord. Die zijn doorgaans niet bindend, en derhalve kan de FIA er ook weinig tegen doen. Je kon de klok erop gelijkzetten dat andere teams het voorbeeld van Renault/Budkowski zouden volgen, en dat is ook gebeurt. McLaren is nu gewoon boos dat zij niet zo slim waren als Ferrari en Renault.
Ferrari betaalde meer dan McLaren dus ..
1+1=2 ..
Mannen, jullie vergeten te melden dat de heer Makies niet direct mag beginnen bij Ferrari. Ook niet na drie maanden, qoute F1.com: “Mekies will join Ferrari on September 20, serving in their technical team and reporting to Technical Director Mattia Binotto.“
@dagg: Spuit elf reageert weer. Eind juni stopt hij bij de FIA.. Ik dacht gelezen te hebben dat hij in april al zou stoppen.. Slaap lekker..
@Dagg: “En jawel, precies dat heeft Ferrari dus niet gedaan. Laurent Mekies hoeft namelijk maar drie maanden te stoppen met werken, voordat hij in Maranello mag aanschuiven en hij zijn overvolle brein boven de ontwerptafel kan uitknijpen”

uhm….?
Ergens is het helemaal niet slecht als mensen zonder al te veel bezwaren tussen FIA en teams kunnen wisselen. De teams kunnen amper wat geheim houden voor de cameraploegen en spionnen van de andere teams. Uitwisseling van personeel over en weer houdt zowel teams en FIA in het realistische.
Wie zegt dat het akkoord niet op papier staat?
Kerel doet me vooral aan Borat denken.
@cossiekiller: hit Ferrari with the claw.. claw.
@cossiekiller: Itsa verry nicee!!
Ach, als die man niet bij Ferrari aan de slag mag kunnen ze altijd nog dreigen te gaan stoppen met de F1. Serieus, dat hele Ferrari kan me echt gestolen worden, stelletje drama queens. ALTIJD en overal valsspelen en als een ander het doet zijn ze de eersten die staan te huilen en stampvoeten. Pleur toch lekker op uit de F1

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).