McLaren maakt klanten lekker met deze P1 GTR-schets

Auteur: , 13 Reacties

De 1% van McLarens klantenkring kijkt vol verwachting uit naar de P1 GTR, hun nieuwe 1.000 pk trackspeeltje van 2,5 miljoen euro. Ook multimiljonairs moet je een beetje lekker houden, en dus krijgen ze deze extreemschets voorgeschoteld.

McLaren P1 GTR schets

De schets is er één uit het boekje: superscherp getekend, met belachelijk grote wielen (uiteraard met slicks omhuld) en overdreven lichteffecten. Het enige verschil met al die andere dikschetsen is dat het eindresultaat er iets dichter bij in de buurt zal liggen, omdat hij immers de P1 moet ovetreffen qua bruutheid.

Aan de afbeelding, die volgens Dupont Registry niet afkomstig is van McLarens hoofdkantoor in Woking, maar door het dealerschap in Tampa Bay (Florida) per e-mail naar klanten werd verstuurd, kunnen we verder niets ontlenen qua authenticiteit van het eindproduct.

Een set dubbele onafgedekte pijpen (eerste generatie Murcielago, anyone?) zoals deze is misschien niet heel goed voor wat zich er omheen bevindt, qua vlammen die er gegarandeerd uit zullen slaan. We weten immers hoe weinig vuurbestendig McLaren-bumpers zijn. Hoe zou dat met koolstofvezel achtervleugels zitten?

De P1 GTR komt in 2015, en gaat het opnemen tegen de nog niet officiële LaFerrari XX, die volgens de geruchten rond de 1.050 pk zal leveren.13 reacties

Ziet er goed uit die schets! Maar die uitlaat moet echt anders ziet er niet uit. Bij een pagani is het mooi maar hier…. Nee gewoon niet
@henkhupelschoten: joh het is maar een schets. Gelukkig luisteren ze goed naar AB commentaar om ‘m zo alsnog aan te kunnen passen!
@henkhupelschoten: Want in de racerij maakt het ook werkelijk uit hoe iets er uit ziet…
Vorm volgt functie. Als die uitlaat het zo het beste doet, komt ie zo. Anders niet.
Het rechtervoorwiel is breder dan de wielkast. APK afkeur.
En wat te denken van de uitstekende delen.. @E34M5Touring: Uitlaat is een openbare bbq!
@E34M5Touring: Een klein beetje mag. Heel veel Jeeps hebben dat ook immers.
@redneckdarian: De band wellicht, de velg zeker niet.
@E34M5Touring: “De wielafscherming moet het gehele horizontale projectievlak boven ieder wiel afdekken. De wielen, inclusief alle bevestigingsmiddelen en naven, mogen in de breedterichting niet meer dan 30 mm buiten deze afscherming uitsteken, zoals weergegeven in figuur 24.” Een citaat uit het wetboek. Deze wet slaat op het wiel en niet op een velg of band apart.
Ben benieuwd hoe deze uitziet in 2015. Hopelijk niet al te veel ongewijzigd.
Doe mij toch maar de oude ford GT-40 Le Mans, zit nog een lekker geluidje in met handbak.
Een trackcar voor 2.5 miljoen? Koop ik liever een Porsche 962!
@Vincegail: Of een Ariel Atom en een verlaten fabrieksterrein :)
@autoblog: McLaren heeft deze schets inmiddels zelf ook vrijgegeven en bekend gemaakt dat de auto debuteert op Pebble Beach. Zie http://cars.mclaren.com/home.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).