McLaren MSO R: de HEMA windbreaker in auto-vorm

Auteur: , 11 Reacties

Goed nieuws voor trouwe ANWB-leden: naast matching comfortabele stappers, matching nordic walking stokken, matching windjassen en matching korte kapsels, kan je nu bij MSO terecht voor matching McLarens.

MSO (McLaren Special Operations) heeft op speciaal verzoek van een klant namelijk matchende MSO R’s gebouwd. Beide auto’s baseren op de McLaren 675 LT. Het enige grote verschil tussen de twee is dat de ene een coupé is en de andere een spider. Op zich bizar als je je bedenkt dat de Spider een hard klapdak heeft waardoor de auto in gesloten toestand sowieso al een coupé met een paar lelijke naden in het dak is. De klant in kwestie zal dus een serieus geval van Stendahl syndroom gehad hebben. Op dit ene punt tenminste.

Voor de rest wist hij kennelijk wel wat hij wilde, namelijk Liquid Silver lak met zwarte velgen, zichtbare carbon frutsels en hier en daar een rood accent. De spoiler van beide auto’s bestaat uit twee lagen en wijkt af van die op reguliere 675 LT‘s. Een subtiel verschil tussen de coupé en de spider is dat de lak op de eerste glanst en op de tweede gesatineerd is.

Aan de binnenkant wordt het grijs/zwart/rood schema doorgezet, maar dan wat flamboyanter dan aan de buitenkant. De stoelen zijn namelijk uitgevoerd in rood alcantara met zwarte accenten. Het stuurwiel is een combinatie van carbon en alcantara, met een rood streepje om het midden te markeren. Om het geheel af te maken zitten er MSO R logo’s op de hoofdsteunen.

Last but not least heeft MSO heeft ook nog wat kleine tweaks uitgevoerd aan de motor waardoor deze in beide MSO R’s 688 pk levert, in plaats van 675 in de standaard 675 LT. Lijkt het jou ook wel wat, twee keer bijna dezelfde auto op de oprit, of heb je toch liever wat meer variatie?11 reacties

Geniaal en innovatief tegelijk ..
Nou echt mooi vind ik ze niet, met die achterlijk grote spoiler achterop. En hebben ze deze nou nog naast alle bestaande “gelimiteerde” 675LT’s gebouwd? Beetje zonde van het geld, maar daar zal de eigenaar toch meer dan genoeg van hebben. Iets zegt me dat hij/zij niet uit Europa komt.
@trustmeiamanengineer: nee op basis van de gelimiteerde 688hs op basis van de gelimiteerde 675lt…
Zijn nou nog niet alle lt’s verkocht?
@mrrallycross: Vast wel verkocht maar nog niet allemaal gebouwd.
Doet mij denken aan de McLaren West livery uit de F1 uit de tijd van Hakkinen en Coulthard.
@coubie74: Inderdaad, dat was ook mijn eerste gedachte. Ik vind het wel een lekkere kleurencombinatie. Met zilver als hoofdkleur en zwart als secundaire kleur vind ik deze MSO R eigenlijk nog wat mooier dan de West McLarens waarbij dat andersom was.
Nog mensen die vinden dat die wagen er nu al verouderd uitziet ?
Het blijft wel een lekkere bak natuurlijk.
Aerodynamisch zal het ongetwijfeld verantwoord zijn, maar ik vind deze spoiler toch maar lelijk. Hij leunt wat te ver voorover, waardoor het er raar uitziet.

Ik zou overigens helemaal geen custom bespoilerde 675LT bestellen. Afgaande op de spyshots komt McLaren namelijk nog met een leukere variant, die zijn uiterlijke kenmerken leent van de GT3 racers van het merk. Die zal ongetwijfeld net even wat harder over het circuit gaan dan de 675LT (toch goed prima als je hem als penisverlenger gebruikt) maar ziet er vooral een stuk beter uit in mijn ogen:
http://images.autowereld.com/high/145200-mclaren-675lt-based-racecar-13.jpg
Ik vermoed de klant in kwestie eerder een serieuze vorm van affluenza heeft.
Alleen jammer van die stoelen uit een civic type R bij de mac.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).