Meer snelheid voor Red Bull, McLaren en Renault

Auteur: , 8 Reacties

Red Bull, McLaren en Renault krijgen vleugels.

De Hulk en Alonso

Als we de mannen van Renault mogen geloven tenminste. Dit betekent uitstekend nieuws voor topteam Red Bull, die afgelopen weekend een overwinning boekte tijdens de GP van China. De snelheid hadden ze blijkbaar goed te pakken, aangezien het circuit meerdere lange rechte stukken kent. Echter valt er volgens Cyril Abiteboul, de chef bij het Renault-fabrieksteam, nog meer winst uit de motor te halen. Een halve tel is goed mogelijk, al houden we natuurlijk een slag om de arm.

Iets wat vaak vergeten wordt, maar ditmaal niet door Abiteboul, is dat de ontwikkeling van andere teams ook niet stilstaat. Zo zal bijvoorbeeld Mercedes hun krachtbron blijven verbeteren. De updates die Renault zal uitvoeren bestaan uit twee delen. Het eerste deel levert vooral voordeel tijdens de kwalificatie. De Renault-man geeft toe dat deze niet zo goed is als van de concurrentie, maar hij heeft meer in het vat zitten. Momenteel wordt er, dankzij een zogenoemde kwalificatiemodus, een tiende winst per ronde behaald. Dat is vooral te danken aan de iets hogere topsnelheid, aldus Abiteboul in gesprek met Motorsport.com.

De andere update bestaat uit nieuwe hardware. Klinkt naar mijn mening een stuk interessanter dan het geregel met software. Welke nieuwe onderdelen Abiteboul in zijn motoren en die van klantenteams monteert, is nog onduidelijk.8 reacties

Een tiende winst per ronde… Dan staan er dus alleen nog maar Renault-motoren op de eerst rijen van de startgrid. Of moet het zijn: één-tiende seconde…?
@potver7: een tiende wedstrijd. Ze beginnen bij ronde 5.
Eerst maar eens zien..
Gaan ze eindelijk een nieuwe mgu-K of een nieuwe mgu-K inzetten? Gewicht 6 kg omlaag en dus ballast toevoegen daar waar het de balans het meest helpt… + Wat meer vermogen vanaf de GP van Canada als het goed is.. nu maar hopen dat het ook nog heel blijft.
@w0o0dy: vrijwel zeker een nieuwe MGU-K.. en dus verbetering van de ice. Alleen rijdt Redbull met andere benzine dus het is afwachten of het bij Redbull net zo (goed) werkt als bij Renault en McLaren.
Is dat niet een beetje de strekking van deze “sport” ..

Buiten het feit dat het uiteindelijk een nogal langdradige tellsell commercial is ..
@lincoln: joh, als jij dat graag wil, dan is het hele sport aanbod een nogal langdradige tellsell commercial. Net zo makkelijk en weet je wat je ook graag zou willen? Dat je hele leven een opwindende commercial is voor Ferrari. Neem deze pil drie maal daags en je weet niet meer wat realiteit is. Net zo difuus als jouw post ongeveer.
Dat zeiden ze aan het begin van afgelopen weekend ook…
http://imgur.com/c6ObvmJ

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).