Voetballers willen allemaal een Lambo Urus

Auteur: , 51 Reacties

Goed nieuws voor Lamborghini, slecht nieuws voor de spelers.

Kanariegele Urus

SUV’s zijn in trek, daar kan je niet omheen. Porsche weet dat al 15 jaar en vervult die klantenwens met de Cayenne. Audi volgde in 2006 met de Q7, terwijl Bentley in 2016 met de Bentayga op de proppen kwam. Alle drie de modellen hebben (enkele) technische overeenkomsten. Lamborghini ruikt het succes van zijn concerngenoten en toonde in maart, op de Autosalon van Genève, de Urus. En wat blijkt? Er is sprake van enorme interesse, onder andere uit de voetbalwereld.

Vooral Britse profvoetballers uit de Premier League zien zichzelf wel shinen in zo’n Urus. The Sun sprak met Richard Clark, een showroomeigenaar in Bournemouth. Volgens de beste man wordt hij overladen met vragen naar de Italiaanse SUV. Je zou denken dat je als jonge prof eerder geïnteresseerd bent in een bloedmooie Huracán of Aventador S, dan een patserige Urus. Zoals met alles: daar is een reden voor.

Clark legt uit dat profs steeds jonger beginnen en vroegtijdig een gezin stichten. Ze willen dan ook een ruime wagen, maar wel eentje die status uitstraalt. De Bentayga schijnt eveneens in de smaak te vallen, wat ik begrijpelijk vind. De Bentley is naar mijn mening minder in your face en beter in balans.

Kanariegele Urus

Omdat Lamborghini dit jaar maar 1.000 exemplaren bouwt, ontstaat er al gauw een tekort. De vraag is simpelweg groter dan de hoeveelheid Lambo’s die er gebouwd worden. Vele rijkaards zullen daarom moeten wachten tot 2019, wanneer er 3.500 stuks van de band rollen. Nog even kort de specs: de aandrijving wordt verzorgd door een 4,0-liter twinturbo V8 met 650 pk. 100 km/u is in 3,6 seconden al bereikt en de topsnelheid bedraagt 305 km/u.

Wij Hollanders betalen overigens minimaal 278.844 euro. En dat is allemaal te danken aan de Haagse makers van het belastingstelsel, aangezien de Urus zonder belasting 171.429 euro zou kosten. We gaan zien of spelers van Ajax, Feyenoord en PSV daarvan wakker zullen liggen.51 reacties

De Bentley minder ‘in your face’: dat snap ik.
Beter in balans? Dat belooft niet veel goeds voor de Urus.
@iJoost: Belooft? De Urus is toch allang bekend? Ik vind hem totaal niet in balans. Niet dat een Bentayga mooi is, maar tenminste mooier dan een Urus of Q7.
@phaeton: de Urus nooit in het echt gezien, de Q7 en de Bentley wel. En zeker die Bentley, nog lelijker dan op de plaatjes!!!

Mocht ik de keuze hebben, meteen de Q7. En een bootje erbij. Of een trackday-ding. Of allebei.
@ijoost: Geen Maserati? Heeft toch net wat meer uitstraling dan een Q7 zonder het protserige van een Bentley of de Lambo.
@karhengst: de Levante?liever de Stelvio dan.

Of XC90 (alleen jammer van die blokken), Range Rover of F-pace.

Maar zeer zeker niet de Bentley
@karhengst: Kia Levante bedoel je?
Ruim een ton belasting voor de Urus! In dit geval meer dan terecht!!!
@cloverleaf: mwah. Windmolens zijn ook horizonvervuiling, maar daar wordt juist geld op toegelegd door de staat.
@jaapiyo: windmolens hebben nog enig nut. En dan heb ik het niet eens over de massamoord op de volgeltjes
@cloverleaf: er gaat helaas meer energie in een windmolen dan dat eruit komt…
@itiswhatitis: dat is populistisch gelul en niet waar. Maar de meest efficiente vorm van energie opwekking zijn ze ook niet.
Ik vind een patserige SUV juist bij uitstek een auto voor jonge voetballers, gezin of geen gezin.
Ik snap dit beter dan de Bentayga.
Heb een aantal keer een Bentayga voorbij zien schuiven en het ziet er gewoon niet uit van buiten.
Het ding is niet stoer, het is niet chique. Alles aan het exterieur is het gewoon net niet.
Het is eigenlijk gewoon een transseksueel. Van een flinke afstand denk je nog zou best leuk kunnen zijn maar zodra je d’r naast staat heeft het kolenschoppen als handen en zie je overduidelijk een ademsappel zitten.

Toen de vraag “Mag het ietsje meer zijn?” gesteld werd bij hoe fout de Urus moest worden hebben ze gezegd “Doe maar alles wat je hebt.” beantwoord.
@torsen: je verwoordt letterlijk wat ik al altijd dacht. Bedankt!
@torsen:

Voor dit soort poëzie kom ik graag op autoblog ..
@torsen: totdat je erin zit. In die Bentayga dan hè.
De wansmaak van het gros van de voetballers wordt maar weer eens onderstreept. Kan er in de column autoadvies geen auto worden aangeraden die niet wanstaltig is?
@daihatsucuore: Wat is een Cuore dan..?
@shadowbroker: een zuinig klein en vanbinnen nog verrassend ruim autootje om van a naar b te komen.
@tmenges: schijnbaar is ruim van binnenkant een “rekbaar” begrip.
@shadowbroker: touché 😂
Dan heeft Lamborghini goed hun doelgroep bereikt. Wat een hok.
Bedoeld de auteur van deze post de WAGS van de voetballers of de voetballers zelf? WAGS rijden over het algemeen rond in Land Rovers, Merc’s G-wagons of Porsche Cayenne’s. Voetballers moeten over het algemeen ‘verplicht’ rondrijden in de zgn. sponsor cars en er bestaat (nog) geen voetbalclub op deze planeet die Lamborghini als clubsponsor heeft, zelfs niet in één van de VAE.
@iphonistvongates: naar de trainingen en wedstrijd moeten ze inderdaad met de gesponsorde wagen. In hun vrije tijd zijn de meeste gewoon vrij om te rijden wat ze willen. Enkele uitzonderingen zoals Bale van Real Madrid, die mag geen Lamborghini rijden ivm kans op blessures of zoiets onlogisch..
@pechweg: waarschijnlijk omdat ie gewoon zwakzinnig is
Niet aan te slepen ..
Vraag veel groter dan aanbod ..
Vooral vrouwen .. opvallend veel vrouwen staan in de rij ..

En daarom bouwen we er elk jaar alleen maar minder ..
Want geld verdienen ..

Daar staan wij autoverkopertjes ver boven ..

(Was het verhaal van een maand geleden) ..
Om het vak van voetballer geen status geeft, hun leeftijd ze geen status geeft willen de voetballers een dure auto in de hoop dat die hun wel status geeft. Jammer dat ze nog niet weten dat dure horloges, sportieve auto’s of rare kapsels helemaal geen status kunnen geven.
@mashell: Ze niet hebben geeft ook helemaal geen status. Overigens bestaan er wel degelijk mooie, geavanceerde auto ’s en horloge ‘s. Dat is niet voorbehouden aan cheap.
@mashell: De meeste van die jochies komen ook uit achterstandswijken he. Dat verklaart dat patserige gedoe heel goed.
Ach, als de voetballers en de Arabieren de Urus hebben gekocht dan is het over met de tekorten.
Zo mooi als de Aventador is zo lelijk is Urus…
@rufctr01: en toch trekken ze hetzelfde publiek
@rufctr01: smaken verschillen blijkbaar. Die brulbak van een Aventador zou ik nooit voor gaan bij keuze van een sportauto. Als het een grote SUV moest worden bevalt de Urus me eigenlijk wel.
@hotze: ja dat kan…
De LM002 was een schoonheid! Mooie vloeiende lijnen… klopte helemaal….
@roadster1976: De LM002 heeft een puur functionele vormgeving, de Urus is daarentegen ontworpen door een dikke Duitser die zojuist door een Italiaan in z’n achterste is genomen.

Jammer trouwens dat ze geen V12 op de vooras hebben getakeld, dan had het weggedrag meer op dat van een Audi geleken.
Een voetballer die klasse wil uitstrqlen…. Gaat zelden goed.
Goh…verrassend..not
“We gaan zien of spelers van Ajax, Feyenoord en PSV daarvan wakker zullen liggen.”
Misschien de van Feyenoord, die moeten het immers met een Opel doen als company-car, daar wordt je natuurlijk al niet erg vrolijk van.
Die van Ajax en psv gaan het waarschijnlijk wel bij een Mercedes houden.
@hotze: Ik las dat PSV volgend seizoen Alfa Romeo rijd
@thierryvth: Alfa, dat is niet verkeerd. Minder hoog in de pik(premium)orde dan Mercedes, maar ik zou het liever rijden dan het sterrenmerk. Je ziet de nieuwe Alfa’s toch bar weinig rijden in verhouding met bv. de Duitse top-4.
Zie in een Aventador je sporttas maar eens kwijt te raken…
Lijkt mij ook heerlijk dat je die gewoon zonder zorgen kunt bestellen. Snap het wel, zou het ook doen als ik kon voetballeren.
Snap goed dat dit soort auto’s aan jonge voetballers verkocht worden…

Laten we eerlijk zijn, de meeste van die jongens zouden als ze geen voetballer waren geen hersenchirurg worden. Dat patserige past er goed bij. Smaak is tenslotte niet te koop.
Zeker liever dan de Bentley. Maar jammer dat de Urus nu dus ook een voetballers auto wordt. Ik ben een groot fan van de Urus.
Wel duidelijk dat de doelgroep hier niet zit…. #accountmanager met golfje, #intercedent met bestickerde Megane
@amersfoorter: nee hoor de #hashtaglovers zitten hier niet
Het is duur, ziet er duur uit, is groot en inderdaad “in your face”. Dus naar de smaak van de smaakloze. Helaas vallen veel voetballers in de categorie smaakloos. Hoe leuk ik het spelletje ook vind en hoe graag ik sommige voetballers zie spelen.
Moet altijd aan rode wodka denken bij de naam Urus
Wat nou mooier dan een Bentayga? Vind ik niet, als sportief persoon word ik liever gezien in een wat strakker gelijnd model dan in een SUV die overduidelijk wat aan obesitas lijdt. Wel eeuwig zonde dat er geen V12 leverbaar is, dat zou natuurlijk ultiem geweest zijn (en dan trek je ook gelijk de Russische oligarchie die nu nog rondtoert in G65 AMGs over de streep)
VAG: Een product voor een ieder zonder fantasie. Met of zonder geld.
Een ton belasting roflol.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).