Mercedes-AMG C43 facelift heeft bijna 400 pk

Auteur: , 24 Reacties

Een zalige oppepper.

Nadat de Mercedes C-Klasse vorige maand een aardige facelift voor de kiezen kreeg, is het nu de beurt aan één specifiek model om zichzelf in een het nieuw te steken. Of nou ja, beduidend anders is de C43 AMG absoluut niet aan de buitenzijde. Onderhuids zijn de aanpassingen gelukkig ingrijpender.

Laten we beginnen met het exterieur. Hier herkennen we aan de voorzijde een andere grille. Dat is maar beter ook, want het vorige exemplaar was niet om aan te zien. In plaats daarvan kan de gepeperde C-Klasse rekenen op de inmiddels bekende grille met dubbele horizontale spijlen. Daarnaast is de wagen voorzien van lichtelijk aangepaste bumpers, evenals geüpdate verlichting. Aan de achterzijde zien we de grootste verandering aan het exterieur. In plaats van dubbele pijpen met een diagonale verdeling, heeft de C43 AMG voortaan vier afzonderlijke ronde pijpen. Binnenin vinden we het nieuwe digitale instrumentarium.

Zoals gezegd zijn de meest ingrijpende veranderingen onder de motorkap te vinden. Hier wordt de geblazen 3-liter V6 van 367 pk opgepompt naar 390 pk. Een flinke stijging die de acceleratietijd naar de 100 km/u van 4,9 seconden naar 4,6 seconden doet dalen. Dit terwijl het koppel doodleuk op 520 Nm blijft steken. De wagen is, zoals gebruikelijk, elektronisch begrensd op 250 km/u.

De auto is vanaf morgen te bezichtigen op het Autosalon van Genève.

Bekijk HIER het verschil tussen de vorige Mercedes-AMG C43 en C63.24 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Fraaie verschijning blijft dit toch. Tegelijkertijd jammer van dat lelijke privacy glas achter.
Poeh, heftig..! En Dennis neemt nog een glaasje azijn.
@denniss00: someone hand me the tide pods😋
@denniss00: Zeker! 6% PKs erbij !!!11!!
@daihatsucuore: Nou echt, wat een nieuws voor op de maandagmorgen.. manmanman..
Erg blij dat steeds meer merken terug gaan naar de ronde pijpjes. Staan een stuk chiquer!
@daihatsucuore: chiquer? Bruter misschien, maar chiquer? Ik vind het wel een verbetering iig!
Komt dus geen 53 AMG van de C lijkt me. Jammer dat ze niet het nieuwe hybrid 53 blok er meteen ingelegd hebben. Maar die zal wel niet compatibel met platform zijn. En te duur waarschijnlijk.
Ik vind hem erg mooi geworden. Zeker de kont met de nieuwe verlichting, bumper en vier uitlaatpijpen. Zo te zien heeft hij ook een groter multimediascherm gekregen. Strakke wagen zo!
@viezefreddyw: en volgens mij ook digitale ‘tellers’.
C43 of niet, wat is de C klasse een heerlijk ding geworden zeg.. Terwijl de pre-facelift nog heel fris oogt brengt de facelift nog extra mooie elementen met zich mee. Mijn persoonlijke favoriet in zijn segment.
Kontje is fijn opgeknapt!
Ziet er wel stukken beter uit zo. Mooi dat die oude uitlaten met de diagonale verdeling weg zijn. Dat vond ik geen gezicht. Deze 4 pijpjes doen weer denken aan de oudere AMG’s. Vond ik altijd super staan.
Ergens vind ik de 43 veel leuker dan de 63 lijn en ik weet niet waarom… stukje bereikbaarheid wellicht? Mooie wagen zo! Helemaal af als je het mij vraagt.
Kan niet precies plaatsen waarom maar vind de huidige MB designtaal niet erg mooi of spannend. Misschien de combo rond met scherp/hoekig. Er klopt iets niet. Vind ze te lief qua uiterlijk, in elke Klasse.
A45 heeft bijna het zelfde vermogen, dan zal er uit de v6 wel meer te halen vallen lijkt mij
@vtechlover: loopcultuur zal anders zijn
Buiten mijn prijsklasse, maar de C43 modellen klinken ook het beste van vanbuiten waar ik met plezier, en helemaal gratis, luister.
De voorkant wordt er mijns inziens niet beter op, zeker niet met die dubbele horizontale grill.
No v8, no care
Staat er nu op de headerfoto een kapje open in de achterbumper ?
wat blijft het toch een sjeike verschijning
Ben er totaal niet onder de indruk van
Weet iemand waar deze foto’s genomen zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).